RŠD Velež Mostar

ra1981
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la ra1981 » 28 avg 2022, 21:27

RainMan je napisao/la:
28 avg 2022, 20:23
THOMASSHELBY je napisao/la:
28 avg 2022, 19:58
RainMan je napisao/la:
28 avg 2022, 19:28
6 clanova uprave je podnjelo ostavke. Uz pomenuta cetri, dva naredna ce biti objavljenja u narednim danima. Jedan od njih je Semsudin Hasic. U subotu je doslo do privatnih neslaganja clanova i odnosi su trajno osteceni. U prijasnjem postu sam naveo glavni razlog neslaganja.

Na zalost politika se preduboko uvukla u klub. Ostavke nemaju veze s klubom. Clanovi se ne slazu ideoloski i zadnjih mjeseci nisu mogli da nadju zajednicki jezik. Hasic je odlucio da se povuce, a s njim i ljudi oko njega. Misle da su sasvim dovoljno dali snage i zele da se posvete svojim kompanijama koje su zadnjih godina bile u drugom planu.

Sljedeci korak je biranje novih clanova koji ce biti unutar odbora u narednim danima. Kako stvari stoje, vodit ce ih trenutni predsjednik Senad Husnic. Jos uvijek nije izvjesno ko ce to biti s obzirom da je odluka o povlacenju iz kluba iznenadna.

Jos jednom je bitno da napomenem da odluka o povlacenju nema veze s klubom. Razlog je privatni sukob clanova.
Tu si 10 dana i svasta znas, ocito ti je cilj da nam doziras info. Daj odmah ispucaj sta imas, prekini agoniju. Ko su novi clanovi, hocemo li izaci iz krize???
Samo zelim da navijaci i ljudi kojima je stalo do Veleza imaju vise informacija sta se desava unutar kluba. Ipak je Velez gradjanski klub, ne u privatnom vlasnistvu.

S obzirom da je ovaj potez izenadio sve, trenutno postoje dvije varijante. Prva varijanta je da imamo potpuno novu upravu koju ce predvoditi Senad Husnic. Husnic u ovome trenutku nema nikoga u planu niti je bilo kome zvanicno ponudio poziciju. Druga varijanta je promjena u nacinu komuniciranja izmedju clanova uprave. Hasic i clanovi koji su izasli se nadaju da ce Husnic spoznati da odluke ne moze donositi sam i da mu treba podrska svih clanova uprave. Iako su svi zvanicno dali ostavke, nece imati nista protiv povratka ukoliko dodje do navedenih promjena.

Najveca stvar koja je zasmetala clanovima koji su izasli je to sto "o Velezu saznaju iz novina zadnjih mjeseci", citirajuci jednog od njih. Sve odluke su u proslosti donosene zajedno. Ako je bilo nesuglasica, postojala je Viber grupa gdje bi razmjenjivali informacije. U zadnje vrijeme se vecina odluka donosi autokrativno.

Glave s obe strane su u ovom trenutku usijane. Naredni sastanak upravnog odbora nije zakazan. Trenutno se komunikacija odvija privatnim pozivima izmedju clanova.
Postoji li šansa da se ipak dogovore tj. da Husnić pristane na te uslove?

VictoriasFikret
Kontakt:

Post Postao/la VictoriasFikret » 28 avg 2022, 21:38

Husnić: Dogovoreno je da svi podnesemo ostavke na vanrednoj Skupštini

Navijače Veleža ali i sportsku javnost u BiH danas je iznenadila vijest da su četiri člana Upravnog odbora F.K. Velež podnijela ostavku na svoje funkcije. Naime, ostavke su podnijeli Ibro Marić, Meaz Begović, Anel Demić i Mirsad Rahimić.
Ovu informaciju za **** potvrdio je u večerašnjem razgovoru i predsjednik U.O. Velež, Senad Husnić, a kako kaže i sam je iznenađen ovim činom, obzirom da je dogovor bio drugačiji.

– Istina je da su četiri člana UO podnijela ostavke. Nije to grom iz vedra neba obzirom da smo na zadnjoj sjednici Upravnog odbora razgovarali o tome, ali sam iznenađen da su ovako iznenada i bez najave podnijeli ostavke, – govori Husnić za naš portal te pojašnjava:

– Na posljednjoj sjednici upravnog odbora izglasano je da se ide na vanrednu Skupštinu na kojoj ćemo svi podnijeti ostavke te da se zakaže izborna Skupština kako bi klub dobio novo rukovodstvo. Naš zajednički dogovor je bio da svi podnesemo ostavke na toj vanrednoj Skupštini koja je trebala biti održana ubrzo, a zašto su to oni ovako uradili, zaista ne znam ali to je njihovo ljudsko pravo, – kazuje Husnić.

Na pitanje zbog čega Upravni odbor uopće planira podnijeti ostavke, Husnić kaže:

– Mi smo upravo na posljednoj sjednici i govorili o tome. Složili smo se da je došlo do određenog zasićenja nakon šest godina i da je vrijeme da novi, mladi ljudi uđu u klub. Mišljenja smo da je došlo vrijeme da se sve to osvježi i resetuje.

Zanimalo nas je i da li ostavka direktora kluba, Džemila Šošea ima veze sa ostavkom članova U.O.

– To ćete morati pitati njega, prema mojim informacijama, Džemil je trenutno u Švedskoj, moguće je da ima veze ali ja o tome ne znam ništa i ne želim to komentarisati.

Obzirom da trenutno obnaša funkciju predsjednika Upravnog odbora, pitali smo Husnića vidi li sebe u novom rukovodstvu Veleža i šta ako ga Skupština predloži za novog-starog predsjednika.

– Za sada u tom pravcu nisam razmišljao. Iskren ću vam biti, ja sam prije pola godine nagovijestio svoj odlazak. Rekao sam kako sam tu dok se stadion ne završi, nadam se da će to biti do 15. septembra. Tu sam za klub i pomoći ću u funkcionisanju ali bez ikakve funkcije ili obaveze.

Navijače Veleža sada vjerovatno zanima kada bi mogla biti održana Skupština na kojoj će biti izabrano novo rukovodstvo kluba.

– Odgovor na to će vam dati predsjednik Skupštine, gospodin Almir Taso. Ja sam mišljenja da se mora temeljito sjesti kada je u pitanju izbor nove uprave, ne samo da se popune članovi, nego da to zaista budu kvalitetni ljudi.

Obzirom da se uz Velež posljednjih godina često vezivalo ime Šemsudina Hasića koji je obnašao i funkciju predsjednika kluba, pitali smo Husnića da li je i na koji način Hasić trenutno vezan za klub.

– Gospodin Hasić zvanično nema nikakvu funkciju u klubu ali i dalje finansijski pomaže klub.

Govorilo se da je među članovima U.O. Veleža došlo do političkog mimoilaženja što je navodno glavni razlog ostavki. No, Husnić nam nije dao odgovor na ovo pitanje.

– Zaista ne želim da nagađam, sve je moguće ali ne bi bilo korektno od mene da sa ovog mjesta nagađam o tome. U prvom redu sa svima želim ostati u korektnim i ljudskim odnosima. Svi članovi uprave su ovdje došli zbog Veleža i prvi cilj svih nas je uspjeh i rezultati Veleža, zaista tako i dalje mislim – kazao je Senad Husnić, predsjednik Upravnog odbora F.K. Velež na kraju razgovora za ****.

RainMan
Kontakt:

Post Postao/la RainMan » 28 avg 2022, 22:01

Najavljenja i ocekivana izjava predsjednika kluba, treba pokusati smiriti situaciju. To je potrebno radi sponzora, imidza i stabilnosti kluba. U prethodnim sjednicama odbora je bilo govora o promjeni kadrova, ali ne o kolektivnoj ostavci svih clanova. To bi stvorilo mnogo vise problema nego sto bi rijesilo.

Izjava je ocekivana i ne mijenja mnogo situaciju. Clanovi koji su odstupili su jos uvijek spremni da se vrate ukoliko dodje do promjena. Jutro ce biti pametnije i glave hladnije. Komunikacija izmedju trenutnih i sada bivsih clanova uprave ce se nastaviti sutra.

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 28 avg 2022, 22:02

Ako već svi daju ostavke preduslovi za ulazak u novu upravu bi trebali biti

Svaki član treba biti finansijski nezavisan, odnosno da mu funkcija u klubu nije primarni izvor prihoda.

Da će novac i sponzore dovoditi u klub
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."

SejoSexon
Kontakt:

Post Postao/la SejoSexon » 28 avg 2022, 22:10

Nažalost, da je naklonjen Velezu, i da ima dovoljno love da klub funkcioniše, nema niko osim ovih, ovo je sve najjače sto Mostar ima, a da je vezano uz velez.

tersnakvadrat
Kontakt:

Post Postao/la tersnakvadrat » 28 avg 2022, 22:36

Na kraju samo mi ostajemo. Sve ostalo su interesi ocito.

fudbalfudbal
Kontakt:

Post Postao/la fudbalfudbal » 28 avg 2022, 22:57

Huff. veoma težak period za nas nažalost, ali dobro šta je tu je.

Po meni par stvari treba rascistiti:
1) da li su uspjeli napraviti novi statut gdje se omogucava 50+1, ako jesu onda je superiorna situacija jer tada strani kapital može ući
2) ako nisu napravili statut, mi jače privrednike nemamo a da su vezani za klub tako da imamo potencijalan problem
3) domaći ljudi tj. ulaganja iz domaćeg sporta Mušija/Husić su primjeri koje naši ljudi pišu ali sigurno po meni ih ima još.
Ti si naša ljubav jedina!

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 28 avg 2022, 23:05

Ako niko od domaćih/trenutnih ne bude htio nastaviti raditi za klub onda treba potražiti naše ljude koji u inostranstvu imaju vrlo uspješne firme. Ima ih od Njemačke do Amerike.
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 28 avg 2022, 23:07

Po nekim pričama mislim da će Husnić i Hurda se odmaknuti od kluba.
Hasić će se vratiti zajedno sa Mušijom i svojim ljudima.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 28 avg 2022, 23:14

Espiritosanto je napisao/la:
28 avg 2022, 23:07
Nadam se da nije šuplja i puste želje jer je ovo najbolja opcija

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 28 avg 2022, 23:21

Hurdu treba otjerati cim mu noga kroci na parking od stadiona.

Treba kopati nogama i rukama da Hasic ostane i vodi sve iz pozadine dok mu suspenzija ne istekne. Previse je truda i zivaca ulozio da se tek tako odrekne a realno dok je on bio na celu UO sve je drzao pod kontrolom. Cim se docepao neko drugi prilike, sve je krenulo naopako.

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 28 avg 2022, 23:32

JimmyPage je napisao/la:
28 avg 2022, 23:14
Nadam se da nije šuplja i puste želje jer je ovo najbolja opcija
Vcr sam pričao sa ljudima iz skupštine kluba koji su i sponzori kluba.
Ništa ovo nije iznenađenje, podjele su nastale zbog nekih stvari koje nisu za foruma.
Uglavnom situacija je eksplodirala nakon onog sastanka sa Izetbegovićem i od tada je ovako.
I prije je počelo kuhati ali je tada definitivno puklo.
Šoše je podnio ostavku tada ali su nekako prešli preko svega i imali neki dogovor ali ovi stalno pokušavaju raditi na svoju ruku.
Hasić definitivno neće da nastavi ovako i sa svojim ljudima bi nastavio svoj put.
Po njihovom mišljenju Husnić nema dovoljno snage u klubu da to sve vodi i gotovo sigurno se povlači a sa njim i Hurda.
Čekat ćemo tu skupštinu pa vidjeti.
I ja se iskreno nadam da će se ovako situacija razviti ali očigledno po starom sigurno neće neko mora otići

Rodjeni81
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni81 » 28 avg 2022, 23:36

tersnakvadrat je napisao/la:
28 avg 2022, 22:36
Na kraju samo mi ostajemo. Sve ostalo su interesi ocito.
Ima interesa, ali boga mi kad je Sudo okupio ove ljude jedini interes je bio da se spasi Velez jer covjek nije mogao gledati ono stanje u kojem je bio nas klub. Svaku osobu koja ima ikakvu moc u Mostaru Hasic je priblizio klubu da pogura koliko toliko, i svi su dobro dosli ako imaju dobre namjere. Fino je bilo gledati one crvene noci gdje se okupe svi oni kojima je Velež u srcu, poduzetnici, ljudi iz svih stranaka, obicna raja kojoj nije problem gurnuti za klub milju dvije.

Ne moze nista bez politike u ovoj drzavi, svuda je ona umjesana pa tako i u klubove. Nikog nije bolio **** za Veležom od njih dok smo prezivljavali i kad se dosta raje ohladilo od kluba zbog lopovluka. Ali danas kad smo na noge stali svi bi da uberu neki poen na racun Veleža, pogotovo pred izbore. Baza navijaca je ogromna znaju sve stranke to, tesko da iko u drzavi moze dici ljudi koliko Velež, druze mi smo napunili Grbavicu 100+ kilometara udaljenu. Ko danas moze nesto slicno uraditi ? Ko moze dici toliku masu koja ce odvojiti taj jedan dan, potrositi lovu i zaputi se na neki dogadjaj. Pa sve te stranke mogu sanjati takve skupove, iako im placaju da dodju negdje i obezbjede sve. Zato svi oni vide priliku da se na neki nacin ogrebu od Velez i uberu neki poen.

Sad je najvaznije da se smiri glava, jer ozbiljni su to ljudi da se rijese te neke trzavice u upravi. Jbg normalno je da nekad pukne nesto, posvadjamo se i u kuci milion puta... Jer koliko god sad nekim izgleda da smo u ****, ovo je svjetlosnim godinama od onog vremena kad je ova uprava preuzela. Klub bez dugova, sa bruku stvari odradjenih na infrastrukturi, sa finim igrackim kadrom, osvojili trofej, vratili se na fudbalsku scenu u drzavi, ako se i uprava osvjezi sa nekim novim ljudima imat ce puno bolju podlogu i utaban put kojim samo treba nastaviti ici.

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 28 avg 2022, 23:41

MostarskiSin je napisao/la:
28 avg 2022, 23:21
Hurdu treba otjerati cim mu noga kroci na parking od stadiona.

Treba kopati nogama i rukama da Hasic ostane i vodi sve iz pozadine dok mu suspenzija ne istekne. Previse je truda i zivaca ulozio da se tek tako odrekne a realno dok je on bio na celu UO sve je drzao pod kontrolom. Cim se docepao neko drugi prilike, sve je krenulo naopako.
Sve je tako od slova do slova, posebno za hurdu.
Ja se nadam da će se osvježiti upravni odbor i sa novim direktorom krenuti gdje smo stali one noći na Bilinom Polju.
Od tada nas baš ne ide

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 28 avg 2022, 23:53

Hasiću je problem suspenzija koja ističe za 6 mj.
Zna se da je on bez konkurencije, kako u navijača, tako i u skupštini, a skupština je ta koja će birati novi UO.
Ovaj dogovor Uprave da se daju ostavke i da se zakaže vanredna skupština je po meni najbolje rješenje.

Hasić mora nastaviti gdje je stao. Neka odredi svog zamjenika do povratka na čelo kluba.
Mušija se spominjao ranije, a možda i prva žena bude u Upravi.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 28 avg 2022, 23:56

Kakve su sanse da se Kemo Maric ukljuci u UO? Jedan od bogatijih ljudi u gradu, Velezovac i moze biti dugo godina u klubu jer je mlad i ambiciozan. Najbitnije od svega je da nije klosar i lopov kojem ce klub sluziti za pranje para, tendere i ostale picqe materine
Zadnja izmjena: MostarskiSin, dana/u 28 avg 2022, 23:57, ukupno mijenjano 1 put.

VictoriasFikret
Kontakt:

Post Postao/la VictoriasFikret » 28 avg 2022, 23:57

mozak je napisao/la:
28 avg 2022, 23:53
a možda i prva žena bude u Upravi.
Sanela Jenkins :mrgreen:

Sjevernokorejskipas
Kontakt:

Post Postao/la Sjevernokorejskipas » 29 avg 2022, 00:04

Žene, konstitutivni, ostali,dijaspora,homosex....šarajte malo. I naravno, ona dvojica s Foruma. :bih: :opaopa:

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 29 avg 2022, 00:07

kad i gdje se god politika duboko uvukla u klub, najebali smo..
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.