ACF Fiorentina

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Mont0
Kontakt:

Re: ACF Fiorentina

Post Postao/la Mont0 » 08 feb 2011, 20:16

melanholicar je napisao/la:Samo naprIjed Viola! Navijam za vas već 10 godina,akobogda iduće idemo na titulu!
Navrati cesce ovdje :P I da, duze od tebe sam u ljubavi sa ovim klubom :P

Vijest dana definitivno: Jovetic poceo da trenira 8-)

http://it.violachannel.tv/dettaglio-new ... nando.html

Cepaj sine Stevane :mrgreen:
Support Velez, It's logical! ★

melanholicar
Kontakt:

Post Postao/la melanholicar » 08 feb 2011, 20:58

Odlična vijest. Sjajan igrač,iako ga nisam gotivio dok je bio u Partizanu,al nikada nisam sumnjao da će od njega bit igračina.Doduše trebao bi on neki trofej uzet sa Fiorentinom,da bi se o njemu pričali epovi.Samo se nadam da će uskoro čovjek i zaigrati,u svakom slučaju Mihajlovića ovo treba veselit,a i on čini mi se nema baš osigurano mjesto,nažalost Fiorentina ne igra ništa ove godine,dosta slabo i mislim da je upravo Siniša tu najviše kriv.
Sve mi diraj samo mi ne diraj Fiorentinu i Gabriela Omara Batistutu!

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 08 feb 2011, 21:35

Ne kazem da je JoJo legenda, ali da je prirastao srcima navijaca - ne poricem. Takodjer, i klub je u njegovom srcu (vec) na posebnom mjestu, sta se moze vidjeti i iz videa, gdje na pitanje novinara da li je gledao tekmu protiv Parme odgovara da je bio sa navijacima u Parmi 8-) Zbog ovoga ga treba, ako nista, cijeniti i pozeljeti sto brzi i sretniji povratak na terene.

Miha je vec mnogo puta prepricana tema, cak se spominje i njegov nasljednik u vidu Gasparinija - ne znam sta bih rekao. Niti jednom nije imao cijeli tim na okupu, ali da je pravio greske jeste, i to velike, dosta puta.

melanholicar
Kontakt:

Post Postao/la melanholicar » 10 feb 2011, 14:06

Ma samo se nadam da nećemo prodavati nerroazurima našeg Montoliva,to bi se vjerujem baš osjetilo u veznom redu i praktično bi sebi zabili nož u ledja bez obzira na keš koji bi dobili,nadam se samo da još nije kasno priključenje borbi za Evropu,jer mislim da na osnovu tima kojim raspolažemo imamo kvalitet za to 6 mjesto,e sad koliko je realno očekivato tako nešto pokazaće vrijeme.

melanholicar
Kontakt:

Post Postao/la melanholicar » 11 feb 2011, 18:13

Dok je bio standardan u Fiorentini, Ljajić je bio daleko od "A" selekcije. Sada ga Pižon vidi kao bitnog igrača, ali je izgubio mesto kod Mihajlovića.
Ljajić je bio veoma zadovoljan igrom protiv Izraela.

"Za mene je svaki nastup za Srbiju premija, trudim se, nastojim da ispunim sve zadatke trenera", rekao je za "Sport" fudbaler Fiorentine.

Selektor Petrović ne krije da je zadovoljan onim što pokazuje verovatno najtalentovaniji srpski igrač i priča se da će Ljajić biti sigurno na spisku za mečeve sa Severnim Ircima i Estonijom.

Međutim, u Fiorentini je izgubio mesto u timu.

Nije u pitanju sukob sa Mihajlovićem, već promena formacije. Srpski trener pokušava sa 4 - 3 - 3, gde za ofanzivnog vezistu nema mesta.

Ljajić nije igrao u prošloj utakmici, a zanimljivo da ga "Gazeta" protiv Palerma ne najavljuje ni na klupi. To naravno ne mora da bude tačno, ali je više - manje sigurno da naš reprezentativac neće biti u startnoj postavi.
Evo na osnovu ovog članka sa srbijanskog portala, čini se da Adema ne čeka puno trenutaka na zelenom terenu Firenze. Pesimista sam povodom Mihajlovića,a osjećanje koje sam imao onog dana kada je sjeo na klupu se nije promjenilo,jednostavno njegovo neiskustvo,pa jednim dijelom i trenersko znanje će uticati najvećim dijelom i na sam rezultat,doduše koliko nas je povrijeda pratilo ove godine,nije pozicija ni toliko loša.

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 12 feb 2011, 20:59

Ma joj..Uvijek sam optimista, ali to mjesto koje vodi u Evropska takmicenja mi ne izgleda realan domet ove sezone. Dovoljno mi je da pogledam sa kim igramo sve do kraja sezone, i da se pomirim sa cinjenicom da nema tekmi van Italije jos jednu godinu. Po meni bi najveci dobitak bio ukoliko bi se Stevan vratio onaj stari, ukoliko bi do kraja takmicarske godine izbrusili jos nekog mladjeg igraca, evo Babacar i Camporese vec imaju svoje mjestu u prvih 18, i to me mnogo raduje. Recimo Carraro, pruzio dobre partije u Kupu Italije, recimo Acosty, Matos, Seferovic mozda..

U finalu ovoga Primavera Kupa, Fiorentina igra sa Romom, prvu tekmu na glavnom terenu Artemio Franchija. :)

Sutra sa Palermom, ocekujem pobjedu, mada je to malo budalasto, ako u obzir uzmemo predstave na strani tokom jeseni, i nakon nove godine.

melanholicar
Kontakt:

Post Postao/la melanholicar » 12 feb 2011, 22:03

Mont0 je napisao/la:Ma joj..Uvijek sam optimista, ali to mjesto koje vodi u Evropska takmicenja mi ne izgleda realan domet ove sezone. Dovoljno mi je da pogledam sa kim igramo sve do kraja sezone, i da se pomirim sa cinjenicom da nema tekmi van Italije jos jednu godinu. Po meni bi najveci dobitak bio ukoliko bi se Stevan vratio onaj stari, ukoliko bi do kraja takmicarske godine izbrusili jos nekog mladjeg igraca, evo Babacar i Camporese vec imaju svoje mjestu u prvih 18, i to me mnogo raduje. Recimo Carraro, pruzio dobre partije u Kupu Italije, recimo Acosty, Matos, Seferovic mozda..

U finalu ovoga Primavera Kupa, Fiorentina igra sa Romom, prvu tekmu na glavnom terenu Artemio Franchija. :)

Sutra sa Palermom, ocekujem pobjedu, mada je to malo budalasto, ako u obzir uzmemo predstave na strani tokom jeseni, i nakon nove godine.
Jbg ja sam uvijek optimista,još kad se radi o najvećoj ljubavi,ali isto tako bih se složio s tobom što se tiče realnog dometa,jbg na neki način trebalo bi se sve poklopiti a mi do kraja sezone igrati vanzemaljski fudbal. Slažem se da imamo pravo dobrih mladih igrača Matosa,Seferovića,Babacara i oni su budućnost ovog tima uz opet nešto iskusnije a mlade Jovetića,Ljajića,još ako bi eventualno bilo šta od u grčkim medijima spominjanog transfera Ninisa,sve u svemu nažalost ove godine nije išlo,bar do sada.

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 13 feb 2011, 13:27

Po prvi put mogu reci da sam zadovoljan IGROM na strani. Potpuno kontrolisemo igru, mislim da je posjed lopte debelo na nasoj strani.

Ovo je prva tekma ove sezone gdje igramo sistem 4-3-2-1 (za one koji slabije prate Fiorentinu, pod Prandellijevom palicom smo igrali dobar dio tako, i igrali, sa Romom, najljepsi fudbal u Seriji A tada) i odmah se osjeti neko poboljasnje u igri..

Behrami je smrtonosan, dva dodira sa loptom kako Bog zapovijeda, i asistencija i zamalo gol :D A ne volim ga nikako :oops:

Camporese pokazuje da je sa pravom stub odbrane U 21 reprezentacije Italije..

Drugo poluvrijeme pred nama, nadam se da necemo klonuti duhom..

Ale' Viola!

melanholicar
Kontakt:

Post Postao/la melanholicar » 13 feb 2011, 13:28

Raduje igra posle 25. minuta,samo napred voljena Violo,Alberto pokazuje neke stvari,nadam se da će Adem i Babacar dobit šansu u nastavku,nadam se cijelom plijenu,još se ne mogu načuditi da je Natali na klupi....Sretno ljubičasti!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 13 feb 2011, 14:23

Joj koji preokret. :lol:
Svaka vam cast za danasnju predstavu, fakat sam uzivao gledajuci kako vas tako i Palermo.

Mutu ako se ne varam prvu utakmicu igra nakon duze pauze zbog svima poznatih razloga i odmah je pokazao o kakvom se igracu radi, ali ono sto je mene fasciniralo je Behramijeva lakoca baratanja loptom. Uz to je asistirao na nevjerovatan naci, a Gila nekako traljavo kao i uvijek ali ucinkovito.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 13 feb 2011, 14:31

Prva pobjeda na gostovanju ove sezone :D

Meni je Behrami pravo antipatican, i kao igrac i kao neigrac :D ali je danas odigrao pravo..Drago mi je da je Camporese postigao gol, a imao je pravo zapazenu ulogu danas. Svaku utakmicu koju je igrao bio je najbolji pojedinac u odbrani. Zao mi one stative Riccarda, ali na kraju je upisao gol..

Miha nesto glumi sad :lol: Ali je sretan kao da se ponovo rodio :lol: D'Agostino obavezno u prvih 11..

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 13 feb 2011, 14:37

Pobjeda u gostima?! Ovo se mora zaliti. :mrgreen:

Inače, sanj'o sam pobjedu Fiorentine od 3:2, al' izgleda da sam se probudio par minuta ranije :mrgreen: , jer ste zabili još jedan. Nisam ovo očekiv'o, moram priznati, jer ste ove sezone slabi kada su gostovanja u pitanju. Da l' ovo znači da se možete uključiti u borbu za Europa League, ostaje nam da vidimo.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

melanholicar
Kontakt:

Post Postao/la melanholicar » 13 feb 2011, 14:51

Hvala Bogu! Počeću cijenit Camporesea definitivno.Al definitivno Ljajić je donio preokret u igri,iako smo odigrali cijelu utakmicu izuzev samog početka na visokom nivou,stiče se utisak da je i nas jednom moralo krenut. Riccardo potvrdio klasu,Santana odigrao sasvim solidno,bio asistent,igrač utakmice zasigurno Gilardino. Sretan da sretniji bit ne mogu jel nisu baš česti timovi koji na Siciliji četiri gola daju. Violo samo naprijed.Čestitke i Mihajloviću,mada i dalje ostajem pri mišljenju da za Adema mora bit mjesta.

Kop
Kontakt:

Post Postao/la Kop » 13 feb 2011, 14:56

Je l' dao Batistuta koji gol za Fiorentinu danas?
I know it seems hard sometimes but remember one thing.
Through every dark night, theres a bright day after that.
So no matter how hard it get, stick your chest out, keep ya head up.... and handle it.

melanholicar
Kontakt:

Post Postao/la melanholicar » 13 feb 2011, 14:59

Kop je napisao/la:Je l' dao Batistuta koji gol za Fiorentinu danas?
Siguran sam da nisi svjestan da ja nemam problem sa egom još manje sa provokacijama. ;)
Sveto ime Gabriela Omara Batistute je zauvije u srcima svih časnih,poštenih i iskrenih Violanaca na ovom svijetu.Stoga ako misliš na ovakav način diskreditovati i udarati putem ovog našeg foruma na suvjerenitet i integritet prelijepe Fiorenze pogriješio si temu!

Kop
Kontakt:

Post Postao/la Kop » 13 feb 2011, 15:10

melanholicar je napisao/la:
Kop je napisao/la:Je l' dao Batistuta koji gol za Fiorentinu danas?
Siguran sam da nisi svjestan da ja nemam problem sa egom još manje sa provokacijama. ;)
Sveto ime Gabriela Omara Batistute je zauvije u srcima svih časnih,poštenih i iskrenih Violanaca na ovom svijetu.Stoga ako misliš na ovakav način diskreditovati i udarati putem ovog našeg foruma na suvjerenitet i integritet prelijepe Fiorenze pogriješio si temu!
Vise bih rekao da je ovo uvreda ispodprosjecnim igracima kluba iz Firenze, nego njemu. Imaju 2-3 solidna igraca poput Vargasa, Gilardina i Jovetica, ciljao sam na to da me cudi to sto su igraci poput Camporesea, Santane i Behramija u mogucnosti dopirnijeti pobjedi sa 4 postignuta gola, nisam uopce htio diskreditirati doprinost Batistute Violama, a ti si me odmah napao, doduse nije se moglo iz ovog mog prijasnjeg kratkog posta iscitati tacno sta sam htio rec, medjutim ne moras ni ti glumiti dezurnog dusebriznika Fiorentine i atakovati me odmah.
So no matter how hard it get, stick your chest out, keep ya head up.... and handle it.

melanholicar
Kontakt:

Post Postao/la melanholicar » 13 feb 2011, 15:29

Jbg tako se činilo,budi onda malo oširniji,a razrada nek ne bude tako sažeta i onda neće biti šumova u komunikacijskom procesu ;)
Onda isto tako naveo si tu trojicu,griješiš. Gamberini je svakako jedan od najboljih štopera u Italiji,Pasqua bek kakvih je malo na Svijetu. Tu je i Adem doduše njegovo kao i Babacarovo vrijeme će tek doći,a ne zaboravi i Riccarda Montoliva oko koga će se otimat svi najveći na ljeto.

Kop
Kontakt:

Post Postao/la Kop » 13 feb 2011, 15:39

melanholicar je napisao/la:Jbg tako se činilo,budi onda malo oširniji,a razrada nek ne bude tako sažeta i onda neće biti šumova u komunikacijskom procesu ;)
Onda isto tako naveo si tu trojicu,griješiš. Gamberini je svakako jedan od najboljih štopera u Italiji,Pasqua bek kakvih je malo na Svijetu. Tu je i Adem doduše njegovo kao i Babacarovo vrijeme će tek doći,a ne zaboravi i Riccarda Montoliva oko koga će se otimat svi najveći na ljeto.
Ne znam bas, ne slazem se oko tih igraca bas, po meni su jedino Vargas, Jovetic i Montolivo, nazovimo to tako, iznadprosjecni igraci. Gilardina spomenuh gore, al' kad se malo bolje zamislim, cini mi se da je njegovo vrijeme ispucalo. Isto vrijedi i za Mutu-a, doduse ja vrlo vjerovatno ne pratim Fiorentinu kao ti, ali svejedno ...
Ovaj boldovani dio, sta da kazem za njega, mislim da si i ti svjestan da si pretjerao s tim. ;)

Alen Škoro
Kontakt:

Post Postao/la Alen Škoro » 13 feb 2011, 18:37

Konacno! :D
Sada pamet u glavu,moral je Superb,mora se ovo iskoristiti ! :)
NON MOLLARE MAI

maestro<
Kontakt:

Post Postao/la maestro< » 15 feb 2011, 20:57

Alen Škoro je napisao/la:Konacno! :D
Sada pamet u glavu,moral je Superb,mora se ovo iskoristiti ! :)
Upravo tako, ako kiksamo sad bodove moral ce otici puno dublje nego sto je sad na visini. Mada iskreno mislim da cemo tesko kiksati, avanti Viola.
>Vamos Sevilla<

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.