Sport90 je napisao/la: ↑28 avg 2022, 17:05
Seria A ima generacijama koje su gledali 90te pa 2000te godine car (kao meni) i taj nivo osjecanja i nogometne romantike i duse nikad nisam osjetio u EPL ili LA ligi, ali da bi SERIA A se vratila na vrh ta car se mora prenijeti preko granica, moraju to osjetiti novi klinci, a to se dešava dolaskom najboljih igrača u Seriju A osvajanjem LP klubova iz SERIE A gdje se kreće stvarati taj kult medju novim generacijama - sta je dobro za talijane je to sto imaju 3 top kluba u svijetu fudbala, zatim imaju historiju sa Napolijem i Maradonom, Romom i Totijem imaju 5-6 klubova koji vec imaju internacionalnu reputaciju i vrlo lahko bi se moglo dobiti da opet kad setas ulicama vidiš kod djece dresove klubova iz SERIE A - ja sad kad prodajem kraj igrališta posto sam u Njemačkoj ubjedljivo na djeci najviše dresova Bayerna i PSG vidim - Messi, Mbapea, Neymar, zatim Real M., Barcelona, poneki premijerligaski klub i naravno njemacki klubovi - ali dresove Juventusa, Intera i Milana ne znam da sam vidio - mozda Ronaldov koji put i uz to pravo puno ljudi iz Italije Zivi u mom gradu.
Navijam za Bayern ali ovo je istina 100%. Nikad napuhana EPL za koju uglavnom navijaju maloljetni klinci nece imati karizmu kao sto je imala Serie A 90tih/'00tih.
Italijanski klubovi su uvijek imali ono "nesto", to ce potvrditi svako ko je pripadnik starije generacije. Jbt kad se samo sjetim one Milanove ekipe sredinom 00tih, Sheva, Seedorf, Kaka, Nesta itd..
Vrijeme je da se vrate u vrh evropskog fudbala, bolje 5 puta da
i neko iz Serie A uzme LP nego neki fake klub iz Engleske.