Serie A

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Ko će biti prvak Italije za sezonu 2023/2024?

Anketa je završila: 23 dec 2023, 07:43.

1. Napoli
7
9%
2. Inter
21
26%
3. Milan
26
32%
4. Juventus
17
21%
5. Roma
8
10%
6. Lazio
2
2%
7. neko drugi
1
1%

Ukupno glasova: 82

muxa
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la muxa » 27 avg 2022, 23:43

:plac:
Kompromis je napisao/la:
27 avg 2022, 19:21
Po novim pravilima koja su btw upravo i donijeli iz sudijske organizacije Italije ovo je valjan gol (vlastito napucavanje u ruku a ovdje je to bio slucaj se ne karakterizirakao igranje rukom)... znaci idioti sami sebi skacu u stomak... sto su dzaba mijenjali i updateovali pravila ako ce i dalje stara pravila oko igranja rukom biti na snazi...
Zar nije takvo tumačenje kad je u pitanju odbrambeni igrač a svako igranje rukom napadača se svira?
Il Club più titolato al mondo!

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 28 avg 2022, 00:07

Ovaj Dragowski se onako obruka pa onda napravi 2 odbrane kola. Interesantna pojava
Doduše i ovi Spezialci su najveći nafakaši lige evo već treću godinu.
Unico amore sei!
❤️🖤

J1897
Kontakt:

Post Postao/la J1897 » 28 avg 2022, 08:04

Former Juventus player Cristiano Ronaldo has given the 'OK' for the return to Serie A. This time he will play at Napoli. A deal can be done soon.

[@Gazzetta_it] #juvelive
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 28 avg 2022, 11:32

Joj jedva cekam da vidim tu euforiju, docek i sve ostalo. Juznjaci su ludi ko kupus.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 28 avg 2022, 15:47

alexis sanchez ubi u marseille-u, ko bi to ocekivao od njega, obzirom da je vec godinama djelovao kao gotov igrac

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 28 avg 2022, 15:48

Chinaglia je napisao/la:
28 avg 2022, 15:47
alexis sanchez ubi u marseille-u, ko bi to ocekivao od njega, obzirom da je vec godinama djelovao kao gotov igrac
Mozda jer je presao u farmersku ligu gdje mu je i mjesto.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 28 avg 2022, 15:49

Finn je napisao/la:
28 avg 2022, 15:48
Chinaglia je napisao/la:
okej, istina je to, ali, "serie a" je takodjer savrsena liga za rekovalescente, pa se nije proslavio u svom povratku u istu

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 28 avg 2022, 15:54

Chinaglia je napisao/la:
28 avg 2022, 15:49
Finn je napisao/la:
28 avg 2022, 15:48
Chinaglia je napisao/la:
okej, istina je to, ali, "serie a" je takodjer savrsena liga za rekovalescente, pa se nije proslavio u svom povratku u istu
Ojacala je serie a zadnjih godina, nije ko prije 10-15 god. Bar moj skromni utisak. Ne moze bas svako igrati tamo.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 28 avg 2022, 16:04

Italijanska liga je itekako teška za igranje. Još uvijek se sjećam one izjave Teveza nakon što je došao u Juve i odigrao par mečeva. Kad kaže da je u Italiji najteže napadačima, jer skoro svaki klub zna igrati defanzivu te da su stoperi često "prljavi" i koriste se kojekakvim sitnicama da zaustave napadače. Pa je onda čini mi se objavio sliku gdje se vidi kako mu je stoper Chieva čini mi se izgazio stopalo.

Italija kaska sa stadionima, to je sve. Ali kvaliteta ima. Nije to naravno period 1988-2008 ali se napreduje.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 28 avg 2022, 16:07

Da,treba cake znati,a isto tako se često ne snađu mega igrači nakon odlaska iz Serie A.

Infrastruktura će na red doći kad se Italija skroz digne ekonomski i bude organizirala OI/EP/SP

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 28 avg 2022, 16:29

Stadioni jesu upitni, ali već dvije ili tri sezone poprilično su popunjeni. Evo recimo Milan u oba prva meča sve ulaznice prodate, bit će i za vikend kad igraju sa Interom. Isto kod komšija, prosjek je oko 65000.

Serie A ima svoju čar koju nije izgubila unatoč silnim problemima i idiotima koji su na čelu lige.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 28 avg 2022, 16:39

Belotti u Romi. Transfer završen.

Ronaldo je navodno blizu Napolija.

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 28 avg 2022, 17:05

Romagnoli13 je napisao/la:
28 avg 2022, 16:29
Stadioni jesu upitni, ali već dvije ili tri sezone poprilično su popunjeni. Evo recimo Milan u oba prva meča sve ulaznice prodate, bit će i za vikend kad igraju sa Interom. Isto kod komšija, prosjek je oko 65000.

Serie A ima svoju čar koju nije izgubila unatoč silnim problemima i idiotima koji su na čelu lige.
Seria A ima generacijama koje su gledali 90te pa 2000te godine car (kao meni) i taj nivo osjecanja i nogometne romantike i duse nikad nisam osjetio u EPL ili LA ligi, ali da bi SERIA A se vratila na vrh ta car se mora prenijeti preko granica, moraju to osjetiti novi klinci, a to se dešava dolaskom najboljih igrača u Seriju A osvajanjem LP klubova iz SERIE A gdje se kreće stvarati taj kult medju novim generacijama - sta je dobro za talijane je to sto imaju 3 top kluba u svijetu fudbala, zatim imaju historiju sa Napolijem i Maradonom, Romom i Totijem imaju 5-6 klubova koji vec imaju internacionalnu reputaciju i vrlo lahko bi se moglo dobiti da opet kad setas ulicama vidiš kod djece dresove klubova iz SERIE A - ja sad kad prodajem kraj igrališta posto sam u Njemačkoj ubjedljivo na djeci najviše dresova Bayerna i PSG vidim - Messi, Mbapea, Neymar, zatim Real M., Barcelona, poneki premijerligaski klub i naravno njemacki klubovi - ali dresove Juventusa, Intera i Milana ne znam da sam vidio - mozda Ronaldov koji put i uz to pravo puno ljudi iz Italije Zivi u mom gradu.

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 28 avg 2022, 17:16

Cuj Ronaldo u Napoli :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Gazzeta baca bombice
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 28 avg 2022, 17:48

La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 28 avg 2022, 19:33

Sport90 je napisao/la:
28 avg 2022, 17:05
Romagnoli13 je napisao/la:
28 avg 2022, 16:29

Seria A ima generacijama koje su gledali 90te pa 2000te godine car (kao meni) i taj nivo osjecanja i nogometne romantike i duse nikad nisam osjetio u EPL ili LA ligi, ali da bi SERIA A se vratila na vrh ta car se mora prenijeti preko granica, moraju to osjetiti novi klinci, a to se dešava dolaskom najboljih igrača u Seriju A osvajanjem LP klubova iz SERIE A gdje se kreće stvarati taj kult medju novim generacijama - sta je dobro za talijane je to sto imaju 3 top kluba u svijetu fudbala, zatim imaju historiju sa Napolijem i Maradonom, Romom i Totijem imaju 5-6 klubova koji vec imaju internacionalnu reputaciju i vrlo lahko bi se moglo dobiti da opet kad setas ulicama vidiš kod djece dresove klubova iz SERIE A - ja sad kad prodajem kraj igrališta posto sam u Njemačkoj ubjedljivo na djeci najviše dresova Bayerna i PSG vidim - Messi, Mbapea, Neymar, zatim Real M., Barcelona, poneki premijerligaski klub i naravno njemacki klubovi - ali dresove Juventusa, Intera i Milana ne znam da sam vidio - mozda Ronaldov koji put i uz to pravo puno ljudi iz Italije Zivi u mom gradu.
Italijani se moraju riješiti matoraca iz vrha lige i te funkcije dati mlađim ljudima koji znaju kako krenuti naprijed. Milan da je van Italije do sad bi pola stadiona zavrsili, pa već godinu i jače se raspravlja o tome na kojoj lokaciji smiju graditi. Što je sramotno.

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 28 avg 2022, 20:22

Sport90 je napisao/la:
28 avg 2022, 17:05
Navijam za Bayern ali ovo je istina 100%. Nikad napuhana EPL za koju uglavnom navijaju maloljetni klinci nece imati karizmu kao sto je imala Serie A 90tih/'00tih.

Italijanski klubovi su uvijek imali ono "nesto", to ce potvrditi svako ko je pripadnik starije generacije. Jbt kad se samo sjetim one Milanove ekipe sredinom 00tih, Sheva, Seedorf, Kaka, Nesta itd..

Vrijeme je da se vrate u vrh evropskog fudbala, bolje 5 puta da
i neko iz Serie A uzme LP nego neki fake klub iz Engleske.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 28 avg 2022, 20:33

sampdoria istice kandidaturu za putnika u "serie b", djeluje da vracanje giampaola nije bio dobar potez

u korist im ide sto ima dosta losih ekipa, pa se mogu spasiti

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 28 avg 2022, 20:35

Giampaolo je amater svjetske klase

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 28 avg 2022, 20:42

Chinaglia je napisao/la:
28 avg 2022, 20:33
sampdoria istice kandidaturu za putnika u "serie b", djeluje da vracanje giampaola nije bio dobar potez

u korist im ide sto ima dosta losih ekipa, pa se mogu spasiti
Tu je i verona , seriozni kandidat
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.