FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ma ne možeš i ne smiješ slaviti bod. Umjesto da se pokriješ po ušima ti mlatiš gluposti. Tugo moja.
Remi ravan porazu. Sablja, vrijeme je.
JUG
JUG

Željezničar über alles!
Slava Ukraïni!
Leeds United Football Club!
Slava Ukraïni!
Leeds United Football Club!
Malo kad se smire strasti da i ja napišem komentar
Realno po meni povreda Cocalića je djelimično prelomila utakmicu (znamo svi šta Cocalić znači nama), do povrede pitari nisu mogli meda, poslije počelo probijanje i taj nesretni penal a ionako imamo ove sezone baš slabu i neuigranu odbranu uz Vegu koji iskreno nije za PL. Razumijem, nema se para ali jedna Sloboda ili Široki ti dovedu kvalitetnije igrače od tebe kao recimo Komazec, Jurilj, Vukoja, Mujan itd.
Prvo poluvrijeme korektno, obje ekipe oprezne i zatvorene, mi za nijansu bolji i imali smo dobru priliku onim šutom Hajdarevića. Slično nešto kao prvo poluvrijeme prošlog derbija na Grbavici.
Drugo sa smo se zaletili, korner iz realno situacije koja nije ni polušansa i onda nesretan penal. Poslije toga antifudbal i nas a pogotovo pitara. Onda onaj kod drugog gola nisam siguran je li bio faul ali zaista amaterske rekacije Vege a pohotovo Bendera. Ostalo je sve za anale…
Po meni treba dati ultimatum Mulaliću, poslije realno najtežeg rasporeda u ligi, ako u ovim sljedećim utakmicama ne uzme minimalno 10 bodova da ide. Realno koliko god ne imali para, pritisak možda opravdano raste jer je realno da ova ekipa itekako ima kvalitet što smo vidjeli u utakmicama sa Širokim, Tuzlom i Zrinjskim. Ono što nam fali si kontinuitet, napadač i bekovi i samopouzdanje i “grizanje”terena u gostima. Mislim da ova ekipa može više iako je vidljiv pad forme od Tuzle, klasično za Mulalića kako ide sezona tako pada forma…
Da napomenem da mi je drago što je konačno pročepilo Haračiću i to u derbiju, mislim da trebamo istrpiti momka, jbg nije ni Juričić ni Krpić a ni Lendrić pa ni Zajmović ali mislim da ima šanse da se prilagodi i napreduje.
O publici i navijačima je suvišno govoriti išta. Svaka čast! Manijaci koreografija i baljkada vrh. Pitari opet po svom zvižde nam na Grbavicu i mislim da je neka baklja odletila na sjever.
Sve o svemu mislim da onih 10 000 plavih insana ipak nije zaslužilo 2-2 i mislim da se moralo dobiti ali nema veze i ovo je ispalo dobro!
O publici je suvišni
Realno po meni povreda Cocalića je djelimično prelomila utakmicu (znamo svi šta Cocalić znači nama), do povrede pitari nisu mogli meda, poslije počelo probijanje i taj nesretni penal a ionako imamo ove sezone baš slabu i neuigranu odbranu uz Vegu koji iskreno nije za PL. Razumijem, nema se para ali jedna Sloboda ili Široki ti dovedu kvalitetnije igrače od tebe kao recimo Komazec, Jurilj, Vukoja, Mujan itd.
Prvo poluvrijeme korektno, obje ekipe oprezne i zatvorene, mi za nijansu bolji i imali smo dobru priliku onim šutom Hajdarevića. Slično nešto kao prvo poluvrijeme prošlog derbija na Grbavici.
Drugo sa smo se zaletili, korner iz realno situacije koja nije ni polušansa i onda nesretan penal. Poslije toga antifudbal i nas a pogotovo pitara. Onda onaj kod drugog gola nisam siguran je li bio faul ali zaista amaterske rekacije Vege a pohotovo Bendera. Ostalo je sve za anale…
Po meni treba dati ultimatum Mulaliću, poslije realno najtežeg rasporeda u ligi, ako u ovim sljedećim utakmicama ne uzme minimalno 10 bodova da ide. Realno koliko god ne imali para, pritisak možda opravdano raste jer je realno da ova ekipa itekako ima kvalitet što smo vidjeli u utakmicama sa Širokim, Tuzlom i Zrinjskim. Ono što nam fali si kontinuitet, napadač i bekovi i samopouzdanje i “grizanje”terena u gostima. Mislim da ova ekipa može više iako je vidljiv pad forme od Tuzle, klasično za Mulalića kako ide sezona tako pada forma…
Da napomenem da mi je drago što je konačno pročepilo Haračiću i to u derbiju, mislim da trebamo istrpiti momka, jbg nije ni Juričić ni Krpić a ni Lendrić pa ni Zajmović ali mislim da ima šanse da se prilagodi i napreduje.
O publici i navijačima je suvišno govoriti išta. Svaka čast! Manijaci koreografija i baljkada vrh. Pitari opet po svom zvižde nam na Grbavicu i mislim da je neka baklja odletila na sjever.
Sve o svemu mislim da onih 10 000 plavih insana ipak nije zaslužilo 2-2 i mislim da se moralo dobiti ali nema veze i ovo je ispalo dobro!
O publici je suvišni
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Željezničar za život cijeli!💙
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Željezničar za život cijeli!💙
Opet priča pare, opet budžet, opet plakanje, pa dokle više Edise? Nikada on nije kriv i nikada on ne traži izgovor samo kaže ali ne on nije alibi trener.
Rodjeni su pitarske picke!
Znam sta je problem ljudi - igrac manje i losi rezultati Sarajeva u zadnje vrijeme. Ali, hajmo realni biti pa pogledati njihovu sirinu. Uvijek moze neko blijesnuti. Ja sam na 0:2 kontao da im se vratilo ono protiv Slobode, neka sreca, a na kraju se nama Siroki 'vratio'.
Sve u svemu ne mozemo se boriti ni za sta jer nemamo pare, nemamo strucnost na klupi. I to je to. Ovako uzivati u atmosferi i hajde.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
- grbavicka1921
- Kontakt:
Ne moze se na hajpu zivjeti. Treba struka i metodican pristup. Do toga i boljih vremena drzimo se iznad vode neksko.
Udbaska quja je pobjesnila nakon ispustene pobjede. Prolazili im gazdini kamioni kroz pakaš danonocno da Bog da.
Udbaska quja je pobjesnila nakon ispustene pobjede. Prolazili im gazdini kamioni kroz pakaš danonocno da Bog da.
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."
Slazem se s tobom, posebno sto imamo za nase uslove lige, odlicne igrace.
Golman je top, mozda i najbolji.
Cocalic je tata za ovu ligu, uz njega odlican mladi stoper
Hodzic je predobar na poziciji, jedan od najboljih u ligi. Hajdar je sasvim solidan.
Stila je doktor
Odlicna dva krila, prebrza i znaju lopte, sto je uz Stilu odlicno.
Napadac, prvi strijelac 1FBiH, sasvim ok.
Bezveze cmizdri na ekipu. Posebno u poredjenju sa drugima, izuzev Zrinjskog.
Samo izgovor i izgovor. Pripremi ekipu kako treba. Pad igre i koncenteacije od 60te sve tekme.
Ovo se danas moralo dobiti. Bezobzira sto za 5 minuta doslo do X, nismo se smjeli dovesti u ovu situaciju.
Morali smo dobit Leotara i Sirokog ranije.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
- svrakino1921
- Kontakt:
Kako se vi krezavi stručnjaci uvijek sami prepoznate.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ovo je večeras bilo... više sreće nego pameti.
Edis i igrači su se totalno pogubili nakon penala, mislim okej sve nas je presjekao taj njihov gol ali igraš 20 minuta sa Gasalom na špicu dok se oni brane, još šalješ neke duge lopte na njega, nikako mi ono nije bilo jasno.
Naša dva totalno različita poluvremena i na kraju Bekrićev bod
Edis i igrači su se totalno pogubili nakon penala, mislim okej sve nas je presjekao taj njihov gol ali igraš 20 minuta sa Gasalom na špicu dok se oni brane, još šalješ neke duge lopte na njega, nikako mi ono nije bilo jasno.
Naša dva totalno različita poluvremena i na kraju Bekrićev bod

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Igrač manje u drugom, sasvim zasluženo, namjerno prekinut s leđa jako opasan napad i niko ne slavi remi kao remi, nego slavi povratak od - 2 gola par minuta prije kraja, to bi se slavilo protiv bilo koje ekipe, a ne samo u derbiju. Šampione svemira smo i u prvom i u drugom izominirali, utjerali u 16 metara, stalno su se valjali, padali sami, padali u 16 metara... Da smo mi prvi zabili to bi bilo to. Ovako ekipa pokaza karakter, borbu i stigla rezultatski minus i u cijelih 90 min je izgledala svježije i konkretnije.
Grbavica puna, ambijent, navijači, sve opravdalo derbi.. brzo oporavak malom iz sarajeva i Cocaliću.
Željo još malo da utegne bekove, uklopi Amoaha i Haračića i borba za Europu.
Forzza.
Grbavica puna, ambijent, navijači, sve opravdalo derbi.. brzo oporavak malom iz sarajeva i Cocaliću.
Željo još malo da utegne bekove, uklopi Amoaha i Haračića i borba za Europu.
Forzza.
- TMmanija2012
- Kontakt:
Pricajte vi sta hocete ,al Sablja jos nema poraz protiv pitara ,koji je on sretnik
Sta reci za vecerasnje izdanje , oko 85 minue nije mi bilo do zivota , ali od 88 minute do kraja opste ludilo
Samir Bekric istetoviracu te brate na ramenu
Nadam se da je Haracic procepio

Sta reci za vecerasnje izdanje , oko 85 minue nije mi bilo do zivota , ali od 88 minute do kraja opste ludilo

Samir Bekric istetoviracu te brate na ramenu

Nadam se da je Haracic procepio

Zadnja izmjena: TMmanija2012, dana/u 26 avg 2022, 23:47, ukupno mijenjano 1 put.
Samo je onaj Bender dobar komad budale. Satrase se govoreci mu da se makne iz 16-erca Sarajeva i vrati se na gol u onoj 95 minuti, ali on ne yebe zivu silu. U fazonu "Ko je taj Bender?". 

"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Uhh majko moja šta ovo večeras bi. Tuce mi je vratio sjećanje kad je iz iste pozicije dao nam gol dok je igrao za Slobodu. Svaka čast doktore gol i asistencija.. Kad se sve sabere i oduzme nismo zaslužili poraz i remi je možda najrealniji ishod. Ma da su se jufke mogle komforno dobiti bezveze golove primamo .. prvo na otvaranju drugog ne može gore početi,primaš gol ,pritisak u glavi imaš igrača više moraš sad dva gola ganjati.. onda drugi gol Benderov ruku na srce prima go iz mrtvog ugla. Iskren da budem fasciniran sam načinom na koji smo se vratili .. mislio sam u 85oj minuti da je sve gotovo i zbog toga momcima kapa do boda za borbu do zadnje sekunde. Sad skinut taj više mrak s očiju i dole s prokletog Mokroc Dolca i mlatnut Posušje u srijedu
SAMO JE JEDAN GRIJEHA JE VRIJEDAN!
-
- Kontakt:
Prvo sam mislio da od Blazevica ne postoji gori bek, onda u igru ulazi Malic, istinski sam mislio da od Malica ne moze postojati gori bek, ali onda na scenu stupa Vego. Nevjerovatno da se profesionalno bavi fudbalom i zivi od toga to mu zanimanje.
Štilić večeras daleko najgori. Bezidejan, spor u predaji lopte, pogubljen. Plus Beganović. Kakav ovan neinteligentni.
Clarismario, Amoah i na momente Gasal i Hajdar

Da pohvalim i Vegu koji je, kad niko nije smio stisnut petlju i povuć loptu od straha i demoralisanosti, uzeo i dovukao je do pitarskih 16 više puta. Malo šklampavo, al sav je takav.
Hodžić par puta pred šesnest umjesto da je odvali od života pruža je u desnu stranu na ubačaj...
Sve u svemu, rezultat ogledalo utakmice.
Clarismario, Amoah i na momente Gasal i Hajdar
Da pohvalim i Vegu koji je, kad niko nije smio stisnut petlju i povuć loptu od straha i demoralisanosti, uzeo i dovukao je do pitarskih 16 više puta. Malo šklampavo, al sav je takav.
Hodžić par puta pred šesnest umjesto da je odvali od života pruža je u desnu stranu na ubačaj...
Sve u svemu, rezultat ogledalo utakmice.
Zadnja izmjena: inzomni, dana/u 27 avg 2022, 00:02, ukupno mijenjano 1 put.
Jel realno da ovdje ljudi slave brod protiv ove odron ekipe a pri tome si imao cijelo poluvrijeme igraca vise.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Sve receno, posebno boldiranoavalPacidoroP je napisao/la: ↑26 avg 2022, 22:43Sablja ponudi ostavku!
Nemoj da dočekaš da te navijači u horu tjeraju, bolje ovako ko ljudi da se rastanemo, ti si Željo u pravom smislu, ali kapacitet za šefa nisi.
Ova ekipa može i mora bolje. Morala je imati više bodova. Morala je danas 200x bolje odigrati. Pogan osjećaj trenutno..

Neznalice, odjavi se sa foruma. Tvoje neistine godinama ispravljam ovdje.
Ravan si Edisu, domet Dejčič ili kako vec.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Ali covjece slaviti bod protiv ovih invalida...
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], bvsic, imekorisnicko, nedimmmm1337 i 30 gostiju.