Meh u jabuku moras stavljati secera, najbolja je od kajsije ili dunje, samo sto ti treba bruku da bi dobio litrazu pa se narod manje bakce s tim, doduse u Vojvodini ima. Sljiva je dobra jer mozes bez secera ili sa vrlo malo secera (1%), pa je zato u Bosni najpopularnija, sto manje secera manje boli glava.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
13. jul moj rođendan.

24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
Samo vino.
Nije okusio težak život ko ovo nije pio

Ja sam citao gdje ovi sto uzimaju nagrade za rakije kazu da rakija ne bi trebala ici preko 40 ili 41 stepen, nisam siguran.alemsa je napisao/la: ↑26 avg 2022, 14:35Meh u jabuku moras stavljati secera, najbolja je od kajsije ili dunje, samo sto ti treba bruku da bi dobio litrazu pa se narod manje bakce s tim, doduse u Vojvodini ima. Sljiva je dobra jer mozes bez secera ili sa vrlo malo secera (1%), pa je zato u Bosni najpopularnija, sto manje secera manje boli glava.
Moram ti reci da su i meni dunja i kajsija ubjedljivo najbolje, iako generalno najvise pijem sljivu. I u dunju se dosta ubacuje secer, a mnogi rade tako sto pomjesaju dunju i jabuku da bi dobili kolicinu, jer dunja preuzme i miris i ukus pa je tesko skontati da nije sama dunja.
Inace, one rakije sto stoje 10-15 godina su najj*benije. Pitka kao da je sok u pitanju, ali zato kad presjece ne gine ti hitna

-
- Kontakt:
Vidi pakovanja kao da je solna kiselina bog te mazo

Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Nisam neki ljubitel zestokog, nekad u mladjim danima sam vodku pio, sad samo pivu, uzmem nekad casicu rakije. No, otac mi je peko rakiju u Bosni cesto pa sam gledo jebga, on nikad nije stavljo secer u sljivu, nekad mu je znala i propast zbog tog. Sljiva i ide na 40 gradi, jabuka je 50 i preko, sad ti je 0,50/0,60 feninga kila sljive, znaci tona te izadje oko 500-600km, ako ne stavljas secer ili vrlo minimalno mozes dobiti blizu 120 litara jel tako, a da kupujes od drugog 10km ti je litar jos onaj koji prodaje natrpa secera i preko 3% da mu sto vise baci, znaci pijes brlju. Sto se tice dunje i kajsije meni je najbolja sto sam probo, poznajem lika ovdje iz Vojvodine (okolina Novog Sada), i on kad ode dole ispece sebi pa donese ovamo, tako da sam probo. Nikad nisam vidio covjeka da moze popit vise rakije, litar smlati za jedno druzenje uz rostilj.dscile je napisao/la: ↑26 avg 2022, 15:47Ja sam citao gdje ovi sto uzimaju nagrade za rakije kazu da rakija ne bi trebala ici preko 40 ili 41 stepen, nisam siguran.alemsa je napisao/la: ↑26 avg 2022, 14:35Meh u jabuku moras stavljati secera, najbolja je od kajsije ili dunje, samo sto ti treba bruku da bi dobio litrazu pa se narod manje bakce s tim, doduse u Vojvodini ima. Sljiva je dobra jer mozes bez secera ili sa vrlo malo secera (1%), pa je zato u Bosni najpopularnija, sto manje secera manje boli glava.
Moram ti reci da su i meni dunja i kajsija ubjedljivo najbolje, iako generalno najvise pijem sljivu. I u dunju se dosta ubacuje secer, a mnogi rade tako sto pomjesaju dunju i jabuku da bi dobili kolicinu, jer dunja preuzme i miris i ukus pa je tesko skontati da nije sama dunja.
Inace, one rakije sto stoje 10-15 godina su najj*benije. Pitka kao da je sok u pitanju, ali zato kad presjece ne gine ti hitna![]()
A to za 10-15 godina, noge ti se samo oduzmu, znam. Dok sjedis pricas normalno sve ok, kad krenes ustat, ne mozes ustat
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 26 avg 2022, 16:07, ukupno mijenjano 1 put.
Свето је ? $ се " не " у " " &.
Не " " ".
Ја " " ?, $ " те форе. ' $ постоје " " праве " $ ?...
$ је " $ ствар & " $ ? $ се $, а то " & ¥.
Не " " ".
Ја " " ?, $ " те форе. ' $ постоје " " праве " $ ?...
$ је " $ ствар & " $ ? $ се $, а то " & ¥.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
imal ko kakav prijedlog za neki parfem onako zimski? al nešto baš jako, ko benzin 

DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
- Marsal
- Kontakt:
Ovi sokovi su bili popularni nekako odmah poslije rata, sjećam se da je tata znao kupit to.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Jel neko upoznat s ovom dinelom kako ki vec izbacuje na instgramu i tiktoku. Zenska nenormalno ide na qrac. Pa sta je ono jbem ti pamet
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
- Marsal
- Kontakt:
Isti tip čovjeka ko i Andrew Tate. Tu i tamo je nešto upravu ali uglavnom valja gluposti.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Klasican femcel
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Levatina od djevojke, zalim onog ko onu budaletinu ozeni. Nesto kao Saurman na forumu, misli da se u sve konta i da je najpametnija, njih dvoje bi bili savrsen par.
Pricaju dva tipa o rakiji:dscile je napisao/la: ↑26 avg 2022, 13:01Generalno rakija ako je dobra - dobra je. Nebitno od cega je.
Sreca pa zivim na selu i pravim svoju rakiju, pa imam i sljivovicu, jabukovacu, dunjevacu, lozu, travaricu.. i ne bih niti jednu nesto izdvajao![]()
Generalno mi loza najmanje lezi jer je naljuca, ali nije da je ne mogu piti.
Prvi:jesi ikad pio slabu rakiju?
Drugi:jesam
Prvi:i kakva je bila?
Drugi:pa dobra

Inace kruska je top, od provjerenog kupca u kojega si siguran da je sve "cisto", prirodno.
⚽FK Garaže⚽
- Fantasista
- Kontakt:
Imam dosta voćnjaka i svake godine pečem rakiju. Odgovorno tvrdim da nema bolje rakije u kantonu
Kome god sam prodao ljudi su oduševljeni. Meni kruška uvijek omiljena bila dok sam konzumirao alkohol. Rakija od šljive mađarice je nešto najbolje što postoji, pečem je bez kile šećera. Jabuku nisam nikad mogao ni čašicu jer mi ne paše nikako ali znam ljude koji će najradije piti samo jabuku pored šljive jer im jednostavno paše.
A ja sam imao jednu baš lošu naviku, pijem rakiju i zaljevam pivom, daje ti pogon na sve četiri

A ja sam imao jednu baš lošu naviku, pijem rakiju i zaljevam pivom, daje ti pogon na sve četiri

- feniksptica
- Kontakt:
Dobra je rakija jedino ona koju ti proizvodjac nece da proda. I te rakije ne mos puno ni popit osim ako nisi dobar s istim.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Ova samo se.re i bruka se na svakom cosku dok Tate pljuje cinjenice konstantno
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.