NK Zvijezda Gradačac

FK Sarajevo
Kontakt:

Re: NK Zvijezda Gradačac

Post Postao/la FK Sarajevo » 22 maj 2009, 21:07

Knele je napisao/la:"Nema namiještanja, idemo na pobjedu!"

Piše: E. Škorić
Petak, 22.05.09. 20:26.

Utakmica koja možda poprima i najviše pažnje svih poznanika bh. fudbala je, dakako, ona u Gradačcu. Domaća Zvijezda će, u zavisnosti od rezultata u Modriči, odlučivati o novom prvoligašu.
Još od pobjede Orašja u Posušju (1:2) počele su kružiti priče da će Orašje opstati u Premijer ligi, no njihove snove je, bar nakratko, srušio zenički Čelik kada ih je na "Bilinom Polju" savladao rezultatom 1:0. Gradačačka Zvijezda je prošlo kolo gostovala kod Veleža, gdje su Mostarci pobjedom od 5:3 ostali u utrci za ostanak u Premijer ligi BiH. "Labudovi" u Gradačac sutra dolaze pod velikim imperativom pobjede. Sigurno je da će igrači Orašja dati i posljednji atom snage i pokušati pobjedom, naravno ukoliko bi Velež bio poražen u Modriči, ostati u eliti.

Mnogi "krivca" za eventualno ispadanje Orašja, odnosno Veleža, vide u klubu sa "Banja Ilidže". Dok u gradu Zmaja od Bosne žele pošteno završiti prvenstvo, drugi misle o mogućem "prepuštanju" bodova "labudovima" u sutrašnjem meču. Igrali su "zmajevi" na stadionu "Goal" nekoliko prvih kola, obzirom da je "Banja Ilidža" bila u izgradnji, no to nije razlog da prepuste bodove gostima. Takvog mišljenja je i trener Ratko Ninković, koji je u par navrata izjavio da ga nikakve špekulacije ne zanimaju, te da klub sutra igra kao i sve dosadašnje utkamice, s ciljem da pobijede.

"Siguran sam u našu pobjedu, u Orašju smo u prvom dijelu sezone došli do boda, mada smo bili bolji, ne vidim razlog zašto bi sutra iznevjerili svoje navijače", izjava je Srđana Savića, jednog od standardnih igrača gradačačkog kluba.

"Budite uvjereni da će svaki igrač pružiti maksimum i posljednje atome snage utrošiti da dođemo do bodova. Posebno se to odnosi na nas mlade jer naša nogometna karijera vezana je za Orašje. Ne smijemo se opterećivati utakmicom u Modriči, moramo igrati ofanzivno da što prije postignemo pogodak. Vjerujem da će Modriča odigrati pošteno do kraja, znamo da su jači od Veleža i uz našu pobjedu, njihov trijumf nas ostavlja u ligi", izjavio je Anto Živković, napadač "labudova" za službenu stranicu kluba.

U timu Zvijezde po svemu sudeći neće biti Admira Hamzića i Elvisa Ćorića, koji treniraju smanjenim intezitetom i mala je mogućnost da zaigraju u sutrašnjem meču. S druge strane, trener gostiju napokon će moći računati na svog najboljeg igrača, Ivu Pejića, koji je još nedovoljno oporavljen, ali će istrčati na travnjak stadiona "Banja Ilidža" kako bi pomogao svom timu da dođe do velikog rezultata.
sretno vam da izbacite labudove u drugu ligu ;) ;) ;)
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 23 maj 2009, 19:07

Cestitke Zvjezdi na fer i korektnoj igri niste prodali obraz. VELIKO VAM HVALA!! Sretno iduce sezone ;)
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!

peace_an
Kontakt:

Post Postao/la peace_an » 23 maj 2009, 19:09

Cestitam od srca,svaka cast na postenju i zasluzenoj pobjedi

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 23 maj 2009, 19:09

Posteno nema sta...
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 23 maj 2009, 19:16

Svaka čast ! Posebno Ninkoviću i običnim navijačima koji nisu dopustili blamažu...aferim :D i sretno iduće sezone !

edo_malesak

Post Postao/la edo_malesak » 23 maj 2009, 19:20

naravno...zasto se blamirat radi orasja..gol orasja...vjeruj da niko nezz kako je ta lopta usla...isla je u sami cosak..polako..dok je karic ostao na krivoj nozi..i et dokotrljala se do stative i lagalo presla crtu-..ono jedva
..karic je igrac iako je pjanic dao tri komada...
"Taj Gradačac, ne zna čovjek kako da mu naudi, osim da ponovo u njega dođe, da ga ponovo vidi i zavoli, da nikada ne sazna zašto je to tako!" (Alija Isaković)

edo_malesak

Post Postao/la edo_malesak » 23 maj 2009, 19:51

uoravi cujem da je na tribinama bio i miroslav ciro blazevic..neprovjerena informacija
"Taj Gradačac, ne zna čovjek kako da mu naudi, osim da ponovo u njega dođe, da ga ponovo vidi i zavoli, da nikada ne sazna zašto je to tako!" (Alija Isaković)

lopta je okrugla
Kontakt:

Post Postao/la lopta je okrugla » 23 maj 2009, 21:37

Budite ponosni na svoju ekipu i kompletan strucni stab,zasto ne i na upravu,da je vise takvih uprava kod nas bilo bi i sve ostalo bolje sto se tice fudbala u ovoj kukuruz ligi.......

komsija
Kontakt:

Post Postao/la komsija » 23 maj 2009, 22:26

pozdrav svima, sve cestitke zvijezdi i njenim igracima......nego, sta je sa babicem? vec nekoliko utakmica ga nema???? :?:

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 23 maj 2009, 23:58

komsija je napisao/la:pozdrav svima, sve cestitke zvijezdi i njenim igracima......nego, sta je sa babicem? vec nekoliko utakmica ga nema???? :?:
Poslat ranije na odmor, Ninković nije na njega računao posljednja dva-tri kola pa se ovaj odmara u rodnoj Tuzli.
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 24 maj 2009, 11:28

Svaka vam čast VELIKO HVALA mi mali smo ostali danas se u Mostaru samo priča o Gradačcu ,grad koji smo dužni bar posijetit i zahvalit.Sretno dalje....
Čestitke treneru i ekipi,kapa vam dole sve najjjbolje.
Pozz iz Mostara !
Fi hajati.
GO Bosno.

komsija
Kontakt:

Post Postao/la komsija » 24 maj 2009, 12:07

zasto je babic poslat ranije na odmor? po nekoj kazni ili???

csh
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la csh » 26 maj 2009, 11:56

Gospodin ninkovic spada u onaj mali postotak sto valja u ovoj ligi,covjek s obrazom,moralista....nema dalje.Jos jednom svaka cast gospodine ninkovicu!
AMAR OSIM!!!

lolo d pitar
Kontakt:

Post Postao/la lolo d pitar » 26 maj 2009, 12:13

bravo zvijezdo ;)

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 01 jun 2009, 20:56

Pripreme počinju 18. juna. Bit će interesantno vidjeti hoće li ko napustiti klub, i hoćemo li dobiti pojačanja, čujem da ostaje isti igrački kadar sa malo jačom nadopunom, dovoljno za kvalitetnu borbu za Evropu.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 01 jun 2009, 21:52

Knele je napisao/la:Pripreme počinju 18. juna. Bit će interesantno vidjeti hoće li ko napustiti klub, i hoćemo li dobiti pojačanja, čujem da ostaje isti igrački kadar sa malo jačom nadopunom, dovoljno za kvalitetnu borbu za Evropu.
Prica se da bi Smajlovic mogao u Sarajevo,znas li ista o tome
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 03 jun 2009, 10:32

miky_hz je napisao/la:
Knele je napisao/la:Pripreme počinju 18. juna. Bit će interesantno vidjeti hoće li ko napustiti klub, i hoćemo li dobiti pojačanja, čujem da ostaje isti igrački kadar sa malo jačom nadopunom, dovoljno za kvalitetnu borbu za Evropu.
Prica se da bi Smajlovic mogao u Sarajevo,znas li ista o tome
Naime, papire su natrag dobili Dragan Matić, koji je već u 38-godini, pa mu se Zvijezda zahvaljuje za učešće i veliki doprinos klubu. Matić je stigao još dok je klub igrao u 2. ligi sjever, jedan je od onih koje navijači najviše vole i cijene. Osim njega, slobodnu potragu novog kluba dobio je i Ivica Babić, lijevi bek koji je stigao pred početak sezone iz Slobode. On nije zadovoljio klub, sada neka negdje drugo psuje i živcira se, ovdje u klubu se takvi ne cijene, tavki ne trebaju.

Damir Smajlović, prvi strijelac kluba i najbrži igrač lige (definitivno) je sklopio kompromis sa klubom, da ako on pronađe inostrani angažman klub ga pusti, mada mislim da bi za njega i Sarajevo bio veliki klub, jer došao je iz Srebrenika (Gradine), pa će ovo biti još veći odskog u njegovoj karijeri.

I Elvis Karić, golman dobro poznat Vama Sarajlijama, pokušat će pronaći inostrani angažman, u protivnome ostaje naš golman. Ostalo je sve za sada kako treba, dakle bez većih promjena, očekuju se i nova pojačanja.

Provjerit ću još svezi Smajlovića pa ti javiti konkretnije informacije, odnosno na čemu ste, ili na čemu je on (Smajlović).

csh
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la csh » 03 jun 2009, 15:41

Karic ce najvjerovatnije pojacati olimpik iduce godine!
AMAR OSIM!!!

komsija
Kontakt:

Post Postao/la komsija » 04 jun 2009, 12:52

ma stvari u klubu uopce nisu takve kako pisete, ako u nesto niste sigurni bolje cutite nego da pisete svasta.....
i babic uopste nije iz tuzle rodom niti iz mostara.....covjek sje iz odzaka!

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 04 jun 2009, 13:34

Zvijezda je premijernu sezonu u Premijer ligi odigrala dosta dobro. Dobro je za Zvijezdu što je sklopila ovakve dogovore sa svojim najboljim igračima. Bolje ih prodati u inostranstvo nego nekom domaćem klubu. Zna li neko hoće li se pojačavati za narednu sezonu.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.