BiH na Eurobasketu 2022

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Ghuraba
Kontakt:

Re: BiH na Eurobasketu 2022

Post Postao/la Ghuraba » 24 avg 2022, 00:12

Roster Litvanije:

PG Jokubaitis, Lekavicius, Zemaitis
SG/SF Grigonis, Giedraitis, Brazdeikis, Butkevicius
PF/C Sabonis, Kuzminskas, Masiulis, Valanciunas, Echodas

Roster Francuske:

PG Huertel, Okobo, Maledon
SG/SF Fournier, Cordinier, Luwawu, Tarpey
PF/C Yabusele, Mbaye, Gobert, Poirier, Jaiteh

Svakako jaki rosteri kod obje reprezentacije. Medjutim, ni za jednu od njih se ne moze reci da je nepobjediva, pogotovo sto su obje prvenstveno dominantne na visokim pozicijama, gdje realno i mi imamo konje za trke. :mrgreen:

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 24 avg 2022, 00:34

Ghuraba je napisao/la:
24 avg 2022, 00:12
Roster Litvanije:

Roster Francuske:

Svakako jaki rosteri kod obje reprezentacije. Medjutim, ni za jednu od njih se ne moze reci da je nepobjediva, pogotovo sto su obje prvenstveno dominantne na visokim pozicijama, gdje realno i mi imamo konje za trke. :mrgreen:
ne igra onaj mutant za francuze od 18 god?
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 24 avg 2022, 00:39

baboedindzeko09 je napisao/la:
24 avg 2022, 00:34
ne igra onaj mutant za francuze od 18 god?
Wembanyama?

Ne igra.

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 24 avg 2022, 09:18

Ghuraba je napisao/la:
24 avg 2022, 00:12
Roster Litvanije:

Roster Francuske:

Smanji malo doživljaj. Po tvojim procjenama ne gine nam jedno od prva tri mjesta jer ni jedna ekipa nije nepobjediva, a naši naravno dolaze u najačem sastavu na čelu sa Čamparom, Vrabcem, Penavom....a da imaju i ove dvije zvjezde koje pretpostavljam da će sve redom da pregaze. Znači borimo se sa Srbijom za zlato?

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 24 avg 2022, 09:22

Iako sam optimisticki najavljivao rezultate reprezentacije u proteklom periodu s obzirom da posjedujemo kakav takav kvalitet, ovdje imam drugacije misljenje i ocekujem da djelujemo kao razjarena banda, bez ikakve ideje i da totalno podbacimo.

Becirovic djeluje kao mulac i neznalica.
Nadam se da ce Nurkic zavrsiti ove svoje trenere iz SAD-a koji bi trebali doci i da je Neno pomogao u pripremnom periodu ovdje.

NKSvatovacPoljice
Kontakt:

Post Postao/la NKSvatovacPoljice » 24 avg 2022, 09:28

Crna Gora je ozbiljan tim, tako da ce vecerasnja utakmica biti mozda i prava testna, kada je u pitanju EP. A isto tako, meč sa francuzima za par dana, moze pokazati slabosti i mane francuske reprezentacije, odnosno prednosti nase. Uvijek se nadam pozitivnom ishodu, a ako bude debakl u oba susreta, onda i EP ce biti isto tako...

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 24 avg 2022, 09:42

Wanderson je napisao/la:
24 avg 2022, 09:22
Iako sam optimisticki najavljivao rezultate reprezentacije u proteklom periodu s obzirom da posjedujemo kakav takav kvalitet, ovdje imam drugacije misljenje i ocekujem da djelujemo kao razjarena banda, bez ikakve ideje i da totalno podbacimo.

Becirovic djeluje kao mulac i neznalica.
Nadam se da ce Nurkic zavrsiti ove svoje trenere iz SAD-a koji bi trebali doci i da je Neno pomogao u pripremnom periodu ovdje.
Sa svim napisanim se slazem.Neki brane Beciragica,a meni lik apsolutno nista nema da bude selektor.Nit energije,nit kakvog znanja sto se tice taktike i svega ostalog.Isto mrtvac,ko da ga je neko natjerao da bude selektor.A uostalom,lik koji osvoji prvenstvo faking Kosova u kosarci,ne bi smio uopste biti u planu za selektora,ako smo iole ozbiljniji savez.Al posto nismo,Beciragic im je vrh vrhova sto se tice selektora..Bukvalno ovisimo o raspolozenju Nurkica.Ako mu se bude igralo,imamo sansi za pobjedu.Ako ne,yebaji ga,pusimo u prvoj cetvrtini.Musu nesto i ne uzimam u obzir,jer mi ni ne djeluje ko neki lider.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 24 avg 2022, 09:44

NKSvatovacPoljice je napisao/la:
24 avg 2022, 09:28
Crna Gora je ozbiljan tim, tako da ce vecerasnja utakmica biti mozda i prava testna, kada je u pitanju EP. A isto tako, meč sa francuzima za par dana, moze pokazati slabosti i mane francuske reprezentacije, odnosno prednosti nase. Uvijek se nadam pozitivnom ishodu, a ako bude debakl u oba susreta, onda i EP ce biti isto tako...
I ja vrlo često ako ne uvijek gajim nade, ali sada osjećam jedan veliki nagon za povračanjem, toliko zrače optimizmom Adis, savez i naši igrači. Šalju nam energiju ljubavi, pozitive ,radosti i košarkaškog uspjeha i kvaliteta i vele nemojte ništa da brinete. Nemojte da se obazirete na prošle utakmice i rasulo u timu, jer su to ipak pripremne utakmice i utakmice koje služe da zavaraju naše buduće protivnike. Mi smo se u međuvremenu prebacili u super turbo mod i nećete prepoznati našu igru i umijeće. Vrabac nije više Vrabac, nego je sada Orao.

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 24 avg 2022, 09:49

Ova vecerasnja Crna Gora je losa reprezentacija i po imenima slabija od nase ekipe a to valjda nesto govori o njima... da je Crna Gora u full sastavu sa Vucevicem, Cobbsom (koji je postedjen ovog ljeta), Ivanovicem i sl. onda bi itekako bili teski takmaci i sigurno favoriti ovako to nisu i sve osim nase pobjede je tezak fail, ali s obzirom kako igramo i kakva ubleha nam je selektor tako nesto i treba ocekivati... iznenadio bi se i to bas iznenadio u suprotan ishod gdje cemo mi pobijediti...

Mi imamo losu bekovsku liniju, ali je njihova sa Radebaugom (on je dobar igrac i nama bi valjao), Popovicem (tu u pet deka sa Gegicem), Pavlicevicem i sl. igracima losija (ovo su im bolji bekovski igraci koje sam nabrojao a ostali su losiji)...

Pod kosem su standardno dobri (Dubljevic, Simonovic i upitni Todorovic jer dugo nije igrao) ali smo i mi tu jaki sa Nurkicem, Halilom, Kamenim, Sulejmanovicem...

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 24 avg 2022, 10:03

NKSvatovacPoljice je napisao/la:
24 avg 2022, 09:28
Evropsko Prvenstvo je turnir , igra se dan za danom i dosta faktora tu utiče ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 24 avg 2022, 11:45

Nisam ni ja nesto optimistican ali ako ne mogu dobiti Crnu Goru, pa makar i bilo grotlo u Moraci, onda je sasvim izvjesno svih pet poraza na Euru. Milsim da se cak i sa francuzima moze igrati egal, ukoliko Fournieru zakaze vanjski sut (drugih cistih sutera i nemaju...mada se uvijek nekom lijevom moze zalomit dobra noc).

Kad se podvuce crta... jedini dobar posao koji je nas savez uradio (ukljucujuci sve muske i zenske mladje selekcije) jeste cinjenica da su pojacali Hrvatsku sa vrlo korisnim igracem.

Ova colan-teletovic, neradnicka i izdajnicka bagra mora letiti cim (ako) dodje do nove prekompozicije vlasti!

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 24 avg 2022, 15:22

Ne znam zašto neki ovdje doživljavaju naše protivnike kao zadnje rupe na svirali kao da smo mi neka košarkaška velesila. Ne znam na osnovu čega. Utakmice se dobijaju i gube na parketu, nigdje drugo, a ta naša umišljenost koja postoji samo što ne znam na čemu se zasniva. Koje mo mi to rezultate ostvarili, čime imamo da se pohvalimo? Nema nas nigdje na sportskoj mapi.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 24 avg 2022, 16:04

Sarmica je napisao/la:
24 avg 2022, 15:22
Ne znam zašto neki ovdje doživljavaju naše protivnike kao zadnje rupe na svirali kao da smo mi neka košarkaška velesila. Ne znam na osnovu čega. Utakmice se dobijaju i gube na parketu, nigdje drugo, a ta naša umišljenost koja postoji samo što ne znam na čemu se zasniva. Koje mo mi to rezultate ostvarili, čime imamo da se pohvalimo? Nema nas nigdje na sportskoj mapi.
Legendo, sve osim 4 poraza u grupi bi bilo veliko iznenadjenje za nas, ali ako se nicem ne nadam, onda nema potrebe ni da ih pratim. Poenta je da su svi veliki favoriti protiv nas, ali protiv svake reprezentacije imas bar neku malu sansu da je dobijes. Ova Francuska nije ona stara Francuska, ova Litvanija nije jaca od one koju smo jednom dobili, ova Slovenija nije ona stara Slovenija (pola rostera im je van forme), ovoj Njemackoj bi moglo faliti 4-5 vrhunskih kosarkasa itd. Sve ovo ne znaci da nas sve i jedni nece razvaliti 20+ razlike, ali ako ces u sportu unaprijed upisivati poraze, onda je besmisleno da se uopste takmicis. Nama ce mnogo toga zavisiti od ove vecerasnje utakmice u Moraci. Ako je dobijemo - poslije je sve moguce, ali ako tu podbacimo - daj Boze da cemo poslije dobiti bilo koga osim Madjarske.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 24 avg 2022, 18:45

Nakon prvog poluvremena u Madjarskoj, moze se slobodno reci da Madjari nisu nimalo naivni (jos igraju bez Amerikanca), ali i da Litvanci djeluju neuigrano i zasad me nisu nesto posebno impresionirali.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 25 avg 2022, 19:55

Svabe bez Problema.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 25 avg 2022, 21:29

Ma mi smo runje od samog pocetka kako je Beciragic preuzeo rep. Imao je nekakav mekan stav.Dalje ovo sa finansijama i odlaskom u Estoniju igraci se poceli zaj*bavat oko toga po instagramu sto znaci da je i njima svejedno dosli malo da se opuste ba odmor.
Mislim da nista bolje ne bi bilo ni s Bosnicem mozda bi se borili ali svejedno bili smo u padu i snjim jednostavno tanka ekipa..

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 26 avg 2022, 01:24

Ostvaren cilj, izboren Eurobasket a na njemu ne bi prosli ovakvu grupu da nas vodi Greg Popovic a ne Bosnic.

jos je gore sto su lose odradjene ove "nazovi" pripreme. Nije problem izgubiti od Crne Gore tamo al je sramota da su nas ljudi dobili za 5 minuta druge cetvrtine i od tad su se igrali sa nama a na prvenstvu igras protiv duplo boljih ekipa. Mislim da nam je 0 5 skor po ovom prikazanom najrealniji uz kos razliku -100. Da je Bosnic ostao bili bi 1:4 i ne bi se obrukali.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 26 avg 2022, 04:44

Kosarka je **** ,posle losih tekmi naleti faza forme :salut: ako nam se to desi,vrlo je moguce da dobijemo 2 tekme na E.B -Mark my Words!

Zabit
Kontakt:

Post Postao/la Zabit » 26 avg 2022, 05:34

bice to dobro, a ovaj eurobasket jaci i od svjetskog i od olimpijade

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 26 avg 2022, 17:12

lumani je napisao/la:
26 avg 2022, 04:44
Kosarka je **** ,posle losih tekmi naleti faza forme :salut: ako nam se to desi,vrlo je moguce da dobijemo 2 tekme na E.B -Mark my Words!
Da ti nije Adis otkrio neku tajnu i plan za osvajanje EP? Znao sam ja da on ima neke skrivene adute u rukavu.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.