wadethegreat je napisao/la: ↑23 avg 2022, 14:10
Sistem i trka su pokrivali odredjene nedostatke ekipe.
Ne mozes igrati visoki presing sa losom i potrosenom sredinom ne ide jednostavno.
Odmah Trent ima puno vise 1 nad 1 pa cak i kada mu stoper pomaze na klizanju je redovno.
Nedostatak kreativnog veznog se maskirao uzimanjem lopte jako visoko i napadi su nerijetko tu pocinjali.
Uvijek su imali problema protiv niskog bloka i kada su u najboljoj formi bili.
Potroseni igraci zbog stila igre a na to rotacija na pozicijama koje najvise se trose nije nesto.
Morali su uloziti u sredini ali eto znaju bolje valjda...
Ja sam govorio prije pocetka sezone da ce im trebati vremena da se sve uklopi ali nisam ovo iskreno ocekivao.
Sto je najjace suti se na Anfieldu svi zadovoljni...
Pa Gegenpresing je sam sebi plejmejker. Generalno je svaka pretumbacija kako bi se prilagodilo jednom igraču stvarala probleme. Recimo, United je godinama igrao svoj kontranapad, sa Scholesom i Keaneom u srcu veznog reda, dva napadača i krilima koja na jedan ili drugi način probijaju suparnike. Onda je došao Veron i sistem se poremetio.
Onaj Guendouzi koji je bio kod nas je, po meni, igrač za Liverpool jer ima energiju koju Kloppov fudbal traži. Pitanje je da li bi Klopp imao strpljenja za njegove gluposti, doduše.
Možda ona ideja sa Trentom kao veznim, uz nekog Gomeza na desnom beku, ne bi bila najgora stvar kojom bi se premostilo do povratka Thiaga.