FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

High

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la High » 20 maj 2009, 14:27

Pobjeda Sarajeva u omladinskom derbiju

" Juniori slavili pobjedu rezultatom 4:2. Kadeti osigurali remi u drugom poluvremenu. "

U subotu su na stadionu „Grbavica“ odigrana dva omladinska derbija, u kategoriji juniora i kadeta, u okviru 26. kola Omladinske premijer lige. Duel između kadeta je završen remijem, dok su juniori pokazali svoju snagu i, bez Pandže koji je igrao za seniorski tim, pobijedili vršnjake u plavim dresovima.

Kadetska ekipa Sarajeva je na poluvremenu gubila rezultatom 2:0, ali odmor je poslužio svojoj svrsi tako da su naši omladinci mnogo odlučnije ušli u nastavak susreta. To je urodilo plodom pa su Smajić i Marevac pogodili za izjednačenje rezultata i dodatni bod na kontu bordo tima.

Prvi strijelac kadeta (ujedno i strijelac na ovoj utakmici) je i dalje Adnan Smajić sa 15 postignutih golova.

U juniorskom derbiju također je poveo Željezničar sa 1:0, ali onda je uslijedio preokret bordo tima i vodstvo od 2:1. Domaći su izjednačili na 2:2 i očekivali povoljan rezultat, ali tako nisu razmišljali juniori Sarajeva koji su sa još dva gola proslavili ubjedljivu pobjedu od 4:2. Dvostruki strijelac za naš tim je bio Edin Šeko, a u listu strijelaca su se upisali i Amel Handžić te Jasmin Čampara.

Dalibor Pandža je još uvijek prvi strijelac tima i lige sa 17 postignutih golova, a na drugom mjestu se nalazi još jedan igrač iz Sarajeva – Amel Handžić koji je postigao 14 golova.

Juniori su ovom pobjedom zadržali prvu poziciju na tabeli i povećali bodovni razmak u odnosu na drugoplasirani Željezničar koji sada iznosi 6 bodova. Treba napomenuti i da su juniori ubjedljivo najefikasnija ekipa lige sa 67 postignutih golova i gol razlikom +36 što pokazuje da zasluženo drže vrh tabele. Kadeti su propustili priliku da se primaknu na tabeli rivalima sa Grbavice pa su ostali na trećoj poziciji sa 8 bodova zaostatka za prvoplasiranim Širokim Brijegom koji je iskoristio remi u derbiju i tako „pobjegao“ sarajevskim timovima.

Sljedeće kolo Sarajevo dočekuje Zrinjski gdje će juniori imati priliku učvrstiti prvo mjesto, a kadeti pokušati smanjiti zaostatak za prvoplasiranom i drugoplasiranom ekipom. Kompletne tabele možete pronaći sa desne strane.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 20 maj 2009, 15:30

Alaima mi :lol: :lol: Skoro dobio poziv za repku protiv Uzbekistana on i Rascic u napadu 8-)
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 21 maj 2009, 13:08

Sarajevo definitivno u Euro ligi !

Svi znamo da se FK Sarajevo plasiralo u Europska takmičenja, tačnije u pretkolo Europske lige, ali ono što je mnoge zabrinjavalo je licenca. Napokon je Sarajevu jučer na drugostepenoj sjedinici odobrena licenca, te ćemo tako nakon jednu sezonu pauze opet gledati bordo tim u Euro utakmicama. Klubovi koji su dobili prije nas licencu su Zrinjski, Široki i Slavija, a jučer nije odobrena licenca za Slobodu i Borac.
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 21 maj 2009, 13:57

miky_hz je napisao/la:Alaima mi :lol: :lol: Skoro dobio poziv za repku protiv Uzbekistana on i Rascic u napadu 8-)
Dobit će priliku da i u repki pokaže šta zna. Nadam se da će odigrati dobro i da će Ćiro u buduće računati na njega i u kvalifikacijama.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 21 maj 2009, 16:50

Ako završimo četvrti,ovo su nam izgleda mogući protivnici u prvom pretkolu: (sa našeg foruma)

1. PRETKOLO EUROPSKE LIGE
Termini: 2. i 9. srpnja/jula 2009.

Ždrijeb: 22. lipnja/juna 2009.
(klubovi u kurzivu trenutno drže europske pozicije u svojim nacionalnim prvenstvima, ali to još nisu matematički osigurali)
Potencijalni protivnici: Milano Kumanovo (Mkd), Simurq Zaqatala (Aze), Hazar Lenkoran (Aze), Kalju Nomme (Est), Trans Narva (Est), Dinamo Tirana (Alb), Teuta (Alb), Irtysh Pavlodar (Kaz), Kaisar Kyzylorda (Kaz), Gandzasar Kapan (Arm), Banants (Arm), Llanelli (Wal), The New Saints (Wal), Linfield (Sj.I), Lisburn Distillery (Sj.I), B36 Torshavn (Far), NSI Runavik (Far), Jeunesse d'Esch (Luk), Grevenmacher (Luk), Budućnost (CG), Sutjeska Nikšić (CG), Santa Coloma (And), Birkirkara (Mal), Sliema Wandereres (Mal), Juvenes Dogana (SM)
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

High

Post Postao/la High » 21 maj 2009, 17:22

Nadam se da ce se igraci pobjedom u subotu zahvaliti navijacima za podrsku koju su imali na svim utakmicama ove sezone .
Pobjeda bi znacila dosta,kao neka uvertira pred predstojece nastupe u Europi,za koje se nadam da ce potrajati vise uobicajeno.No,sacekajmo rezultat u subotu.Mislim da je realno ocekivati bod(ove) iz Lukavice !
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 21 maj 2009, 19:23

Zagor je napisao/la:Ako završimo četvrti,ovo su nam izgleda mogući protivnici u prvom pretkolu: (sa našeg foruma)

1. PRETKOLO EUROPSKE LIGE
Termini: 2. i 9. srpnja/jula 2009.

Ždrijeb: 22. lipnja/juna 2009.
(klubovi u kurzivu trenutno drže europske pozicije u svojim nacionalnim prvenstvima, ali to još nisu matematički osigurali)
Potencijalni protivnici: Milano Kumanovo (Mkd), Simurq Zaqatala (Aze), Hazar Lenkoran (Aze), Kalju Nomme (Est), Trans Narva (Est), Dinamo Tirana (Alb), Teuta (Alb), Irtysh Pavlodar (Kaz), Kaisar Kyzylorda (Kaz), Gandzasar Kapan (Arm), Banants (Arm), Llanelli (Wal), The New Saints (Wal), Linfield (Sj.I), Lisburn Distillery (Sj.I), B36 Torshavn (Far), NSI Runavik (Far), Jeunesse d'Esch (Luk), Grevenmacher (Luk), Budućnost (CG), Sutjeska Nikšić (CG), Santa Coloma (And), Birkirkara (Mal), Sliema Wandereres (Mal), Juvenes Dogana (SM)
sve lako jedino se treba buducnosti cuvati nedaj Boze da njih dobijemo

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 21 maj 2009, 19:26

High je napisao/la:Nadam se da ce se igraci pobjedom u subotu zahvaliti navijacima za podrsku koju su imali na svim utakmicama ove sezone .
Pobjeda bi znacila dosta,kao neka uvertira pred predstojece nastupe u Europi,za koje se nadam da ce potrajati vise uobicajeno.No,sacekajmo rezultat u subotu.Mislim da je realno ocekivati bod(ove) iz Lukavice !
sloboda je jaca od slavije to se vidi ako smo u tuzli i sirokom mogli izvuci bod zasto nebi mogli i u lukavici nama izgleda bolje leze jaci protivnici u gostima(borac,sloboda,siroki) nego lagani (laktasi,modrica,leotar)

Zike_HzSa
Kontakt:

Post Postao/la Zike_HzSa » 21 maj 2009, 23:15

ccccc
Zadnja izmjena: Zike_HzSa, dana/u 22 maj 2009, 12:38, ukupno mijenjano 1 put.
"...biti srcem vezan,u tome lezi snaga..."

R.I.P. Vedran Puljić Pulja 1985-2009

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 22 maj 2009, 20:17

Posljednje, 30. kolo fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine u Lukavici će ponuditi komšijski derbi između Slavije i Sarajeva.
Međutim, kako je u Premijer ligi već nakon prošlog kola poznato koje će ekipe naredne sezone u evropska takmičenja, ovaj susret i nema nekog pretjerano velikog rezultatskog značaja. I Slavija i Sarajevo su kolo prije kraja prvenstva BiH obezbijedili učešće u evro-kupovima.

Ipak, derbi je derbi, pa će sigurno i jedni i drugi gledati da ne budu poraženi u posljednjem kolu Premijer lige.

„Upravo ta činjenica da ovaj susret ne nosi neku rezultatsku težinu sa sobom, mogao bi biti mamac za publiku, jer obje ekipe će rasterećeno ući u meč i očekujem jednu zaista dobru utakmicu, sa mnogo golova. Sarajevo je naš stari rival i svaki susret protiv tima sa Koševa igramo sa motivom više. Želja nam je da se pobjedom oprostimo od navijača“, rekao je fudbaler Slavije Darko Spalević.

Trener ekipe iz Lukavice, Zoran Erbez, u sutrašnjem dvoboju sa Sarajevom neće moći računati jedino na suspendovanog Vlastimira Jovanovića, koji je u prošlom kolu u susretu sa Borcem u Banja Luci dobio crveni karton.

aldin_tm
Kontakt:

Post Postao/la aldin_tm » 23 maj 2009, 00:22

sasrecom u I Sarajevu :D

High

Post Postao/la High » 23 maj 2009, 12:42

" Škoro, Pandža i Torlak u Selekciji novinara. Škoro putuje i u Uzbekistan. "

Miroslav "Ćiro" Blažević je prije dva dana objavio spisak igrača koje je pozvao za prijateljski susret reprezentacije BiH sa Uzbekistanom. Meč će se odigrati 1.juna i glavna svrha ove utakmice jeste prilika igračima za dokazivanje, s obzirom da neće nastupati većina igrača koji su nastupali u dosadašnjem dijelu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Ćiro je pozvao i Alena Škoru koji će imati priliku igrati protiv odbrane Uzbekistana i pokušati se nametnuti, a trener selekcije je izjavio da će igrače koji se dokažu pozvati i na meč protiv Omana koji se igra 9. juna u Francuskoj.

Škoro će priliku za nametanje selektoru reprezentacije imati i 5. juna na stadionu "Asim Ferhatović - Hase" gdje će nastupati za Selekciju novinara upravo u susretu protiv A reprezentacije BiH. Pored Škore, u Selekciji novinara će igrati i Dalibor Pandža, a u rezervama će se nalaziti još jedan igrač Sarajeva - Sedin Torlak.

Fantom78
Kontakt:

Post Postao/la Fantom78 » 23 maj 2009, 13:12

Kolko su igrali Hajduk Split - Sarajevo jučer ? Bio sam u ST pa vidim da su igrali samo nezz kolki je rezultat
Meni Đurđa ukrest ne more moje baklje, dimne i topovske. Za unit triba imat tehniku, palit cemo Pirotehniku.

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 23 maj 2009, 13:58

High je napisao/la:" Škoro, Pandža i Torlak u Selekciji novinara. Škoro putuje i u Uzbekistan. "

Miroslav "Ćiro" Blažević je prije dva dana objavio spisak igrača koje je pozvao za prijateljski susret reprezentacije BiH sa Uzbekistanom. Meč će se odigrati 1.juna i glavna svrha ove utakmice jeste prilika igračima za dokazivanje, s obzirom da neće nastupati većina igrača koji su nastupali u dosadašnjem dijelu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Ćiro je pozvao i Alena Škoru koji će imati priliku igrati protiv odbrane Uzbekistana i pokušati se nametnuti, a trener selekcije je izjavio da će igrače koji se dokažu pozvati i na meč protiv Omana koji se igra 9. juna u Francuskoj.

Škoro će priliku za nametanje selektoru reprezentacije imati i 5. juna na stadionu "Asim Ferhatović - Hase" gdje će nastupati za Selekciju novinara upravo u susretu protiv A reprezentacije BiH. Pored Škore, u Selekciji novinara će igrati i Dalibor Pandža, a u rezervama će se nalaziti još jedan igrač Sarajeva - Sedin Torlak.
sve cestitke ovim igracima zasluzili su a najvece cestitke je zasluzio pandza tek stigao iz juniora i pokazao da je talenat nadam se da ce se dokazati i pred cirom

High

Post Postao/la High » 23 maj 2009, 20:31

Definitivno najgore gostovanje ove sezone ! Bio sam nekoliko puta u Lukavici i znao sam otprilike kakav je stadion ali i put do istog,ali mislio sam da su bar nesto uradili. Bilo je raznih gostovanja ali ovo je najgore . Iako bez bubnjeva i dodatnih rekvizita danas je grmilo.Himna nase zemlje je odjekivala,solidno izdanje danas.Sto se domacih navijaca tice nisam se iznenadio.Ako je fazon bukvalno svaku tekmu raditi koreografije(parole) znamo svi kakve - POLITICKE ,onda ne vidim sta je tu cilj uopce ? Ponosim se sto pripadam jednoj orginalnoj,najbrojnijom navijackoj skupini,sto nam je ljubav prema klubu najveca,sto nas politika ne zanima !Jos jedno nervozno gostovanje,opet peglanje sa drotovima zbog sitnica !

Sto se igre tice,prvo poluvrijeme katastrofa,dno ! Drugo je bilo bolje,postigli pogodak i imali smo sanse za vodstvo,nismo iskoristili . Alaim imao nekoliko teskih intervencija,ali kod penala nije nista mogao.Dobro je pa je Europa ranije osigurana,pa rezultat u neku ruku nije bio bitan.Drago mi je da je zavrsena ova liga za ovu sezonu.Poslije postignutog pogotka Spalevic je pokazao tri prsta prema nama,sto nas nije iznenadilo jer znamo kakav je to klub i da to nije nista ''cudno''.Samo da dobije neku kaznu za to .Drago mi je kad pomislim da ce moj klub igrati u Europi i da cemo svi ocekivati regularnije sudjenje na svim utakmicama !

Da napravimo neki rezime sezone. Na pocetku imali velike ambicije,pogotovo poslije prve tekme sa zrinjskim (kuci) gdje smo pobijedili 3:0.I poslije te utakmice,dva - tri duela su bila super,ali kasnije je veliki udarac bio poraz od sirokog kuci,i tako dalje . . . Dobro je pa je ova sezona ipak dobro prosla i da cemo nase Saraj'vo gledati u Europi !

Zike_HzSa
Kontakt:

Post Postao/la Zike_HzSa » 23 maj 2009, 20:40

Bravo majstore .... jedno od najgorih gostovanja ....
Solidno navijanje , ali maloo smo ritam gubili bez bubnja , ali sve u svemu dobro je bilo :)

A o Sokolovima da i nepricam , danas su jos jednom pokazali kako su nacionalisticka grupa !!!!

-HzsA-
"...biti srcem vezan,u tome lezi snaga..."

R.I.P. Vedran Puljić Pulja 1985-2009

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 23 maj 2009, 20:42

pokradeni u lukavici prvo poluvrijeme je bilo katastrofa drugo dosta bolje ulazkom hirosa i jahovica igra postala zivlja cestitke jahovicu na golu i nadam se da ce ovakim sudijama koji jedva cekaju da uniste bosnjacke klubove za sva vremena zabraniti sudjenje

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 23 maj 2009, 20:45

Zike_HzSa je napisao/la:Bravo majstore .... jedno od najgorih gostovanja ....
Solidno navijanje , ali maloo smo ritam gubili bez bubnja , ali sve u svemu dobro je bilo :)

A o Sokolovima da i nepricam , danas su jos jednom pokazali kako su nacionalisticka grupa !!!!

-HzsA-
horde su bile zakon najljepse kad oni iz slavije pocnu one njihove cetnicke a horde ih glasom nadjjacaju ja sam se valjo od smijeha svaka cast HZ 87 DO SMRTI

majestic
Kontakt:

Post Postao/la majestic » 23 maj 2009, 21:11

Mislim da bi Sarajevo trebalo u ovom prijelaznom periodu nabaviti nekoliko dobrih pojacanja. Moji prijedlozi su neki od bivsih reprezentativaca. Bartolovic je moj prvi izbor.

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 23 maj 2009, 21:13

majestic je napisao/la:Mislim da bi Sarajevo trebalo u ovom prijelaznom periodu nabaviti nekoliko dobrih pojacanja. Moji prijedlozi su neki od bivsih reprezentativaca. Bartolovic je moj prvi izbor.
ako se bude imalo para i volje nadam se ako Bog da i ako ti igraci budu voljni da se vrate bice dobra ekipa

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Beli98, Combattente87, Riziko, supervizor i 45 gostiju.