English Premier League

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Brokula
Kontakt:

Re: English Premier League

Post Postao/la Brokula » 22 avg 2022, 14:41

Marsal je napisao/la:
22 avg 2022, 14:39
Prezadovoljan sam sa Top 4, sve ostalo je mega bonus. Ekipa je još premlada i fali joj širine, treba gurat samo ligu i EL ako se prođe iz grupne faze sa djecom i rezervama.

Naravno, osim Top 4 volio bih vidjeti veći napredak u odnosu na prošlu sezonu i da pokažu cojones i demonstriraju neustrašivost. Nek izgube derbije ili šta ja znam, ali nek se ne desi da ih pritisak pojede i da se ni ne pojave na utakmici.

FA kup mi je jako drago takmičenje ali ovu sezonu i njega i Carabao Cup i grupnu fazu EL igrat sa rezervama i nadama, a maksimum posvetit ligi i vraćanju u Ligu prvaka.
Treba nam LP i zbog onog izvještaja od Swiss ramblea. Šetamo po ivici fair playa. Nemamo lažne sponzore ko City :lol:

I sam swiss ramble ( navijač Arsenala je čovjek inače) kaže da mu nije jasno odakle ovolika potrošnja Arsenala odjednom
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 22 avg 2022, 14:44

gaston je napisao/la:
22 avg 2022, 14:36
Ti kazes i da je Liverpoolu prosao peak. Istoj ekipi koja se prije 2 mjeseca borila za cetvorostruku krunu. :rol:
Pa realno, gdje ti je Firmino sad, gdje je bio ranije?
Mane otišao. Otišli još neki igrači koji su bili u rotaciji.

Nunez kao velika zvijezda doveden, Diaz promovisan u prvi tim.
Ok, igrao je i prošlu polusezonu, ali ove sezone bi tek trebao stvarno pokazati koliko može.

Ili ćeš reći da nije bio veliki trio naprijed Salah, Firmino Mane?

Uz to tu je i nedostatak Thiaga, vezni red Liverpoola je ionako tanak.
Jedino ako ne misliš da bi Thiago Fabinho Henderson trebali iznijeti sezonu sa mlađahnim Milnerom sa klupe :kafa:

Najlakše se kleberiti, daj konkretno šta i kako.
Koševo Zapad

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 22 avg 2022, 14:46

Brokula je napisao/la:
22 avg 2022, 14:41
Treba nam LP i zbog onog izvještaja od Swiss ramblea. Šetamo po ivici fair playa. Nemamo lažne sponzore ko City :lol:

I sam swiss ramble ( navijač Arsenala je čovjek inače) kaže da mu nije jasno odakle ovolika potrošnja Arsenala odjednom
Sve na kredit, sve za raju, jarane.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 22 avg 2022, 14:46

Murga je napisao/la:
22 avg 2022, 14:40
Shategabri je napisao/la:
22 avg 2022, 14:33
Murga je napisao/la:
22 avg 2022, 14:24
Polako ljudi, ima jos 35 kola za odigrati nakon danasnjeg meca. Treba formu odrzati i dizati, nakon loseg nastupa ekipu motivisati. Treba sirina u ekipi, deverati sa povredama itd.
Mi koji pratimo Arsenal znamo sta je i nama, a i klubu prioritet i realan cilj, a to je povratak u CL. Ja bi nakon svega, sa ovom ekipom bio zadovoljan sa FA Cup i EL da se uzme. Naravo, sa takvim rezultatom moglo bi se ocekivati da ekipa cak i na tabeli bude u top 4.
Pored Liverpoola i Citya, nema jos smisla o tituli pricati dok se jos neke kockice ne poslazu, sto bi mozda moglo biti od iduce sezone ako uradi jos koji dobar transfer.

O Arsenalovom net spend je smijesno pricati, jer Arsenal ne zna igraca prodati, a nekad ti igraci i ne vrijede. Mislim da je Iwobi jedina enigma, doduse kad vidis ko ga je kupio, to je sinonom za bacanje para.

Ove sezone se ne pise dobro Rodgersu. Kod Tuchela nece ruze cvjetati, iako mislim da nece imati tako lose rezultate. Nekako mi se cini da su se jedni drugih zasitili. Villa i Everton, wild cards.
Ne zna ni Barselona, pa ne odustaju od trofeja.
Samo kažem, nije to nikakav parametar.
Nisi razumio ili se ja nisam dobro izrazio. Ta recenica se odnosi na Arsenalove financije ispod crte, ne na trofeje. Samo kazem da je to razlog velikih izdataka, a manjih prihoda kada je rijec o trasferima.
Ili mozda pricamo o necemu trecem pa se ne razumijemo. :)
Meni se učinilo da je problem u tome što Arsenal ne zna prodati igrača, a isti problem ima i Barselona.
Oni kupe za po milijarde, pa sve prodaju za 20 miliona.
Doduše, pitanje je opet kako se to reflektuje na ulazne transfere, vjerujem da to Arsenalu dosta diktira budžet za dovođenje igrača.
Kod Barse Laporta hendla preko nekih drugih izvora da namakne budžet i dovede željena pojačanja.
Koševo Zapad

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 22 avg 2022, 14:50

22 avg 2022, 14:46
Meni se učinilo da je problem u tome što Arsenal ne zna prodati igrača, a isti problem ima i Barselona.
Nije to da ne znaju nego nemaju koga prodat. Nećeš El Nenija uvalit nekom za 40 50 miliona, il Pepea koji ne izgleda kao profi fudbaler. Može Arsenal sutra Salibu il Saku prodati za 70 80 miliona, al naravno ne treba im to. Roster je tanak odnosno širina, i ne možeš ti ove igrače koji ne igraju i koji nemaju kvaliteta prodati za dobre cijene, jedino ako imaš ove levate ko Everton koji će za Iwobija dat 30 mil, al nema takvih puno.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 22 avg 2022, 15:00

bodi123 je napisao/la:
22 avg 2022, 14:50
Nije to da ne znaju nego nemaju koga prodat. Nećeš El Nenija uvalit nekom za 40 50 miliona, il Pepea koji ne izgleda kao profi fudbaler. Može Arsenal sutra Salibu il Saku prodati za 70 80 miliona, al naravno ne treba im to. Roster je tanak odnosno širina, i ne možeš ti ove igrače koji ne igraju i koji nemaju kvaliteta prodati za dobre cijene, jedino ako imaš ove levate ko Everton koji će za Iwobija dat 30 mil, al nema takvih puno.
Jasno, ne vrijede ništa na tržištu.
Tako se i Barsa dovede da Coutinha kojeg su skupo platili prodaju za 20 miliona.
Ili dođu u situaciju da ponovo potpišu Dembelea kojeg neće niko jer je propo.

Moraš malo i graditi imidž u svijetu fudbala da bi drugi kupovali od tebe.
Jedan Dinamo Zg to ima ili šta znam Ajax, Porto i tako te ekipe.

A ima i jedan Real Madrid, pogledaj samo kakve prodaje Perez ima.

Naravno, ima nešto u tome da ti igrača koji ne igra nećeš nikom ni prodati.
Međutim sve to ide sa kursom kluba, za 4-5 godina može Arsenal biti ekipa koja ima fine izlazne transfere.
Sve zavisi od toga hoće li zadržati ovaj kurs i biti u vrhu engleskog ali i evropskog fudbala.
Koševo Zapad

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 22 avg 2022, 15:01

22 avg 2022, 14:44

?

Pa tu je lik, igraće večeras :mrgreen:

I prošle sezone je imao super učinak s obzirom na manju minutažu koju je imao.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 22 avg 2022, 15:01

Lahko je prodat igrača kad imaš trofeje iza sebe, bilo kakav uspjeh. Onda svi djeluju dobro :D. Da je taj isti El neny na klupi Sitija, sutra bi ga mogli prodati za 40 miliona
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 22 avg 2022, 15:02

Arvid je napisao/la:
22 avg 2022, 15:01
22 avg 2022, 14:44

?

Pa tu je lik, igraće večeras :mrgreen:

I prošle sezone je imao super učinak s obzirom na manju minutažu koju je imao.
Mislim gdje je u smislu kako je igrao dok je bio prva postava.
Ok, dobar je u rotaciji, ali znaš i sam da je imao puno bolje predstave.
Koševo Zapad

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 22 avg 2022, 15:03

bodi123 je napisao/la:
22 avg 2022, 14:50
Bilo je tu materijala da se ubere vise para, ali splet okolnosti ii sta vec i ne ide. Primjer su Laca, Auba, Leno samo u ovom roku. Da ne pricamo o glupostima sa Ozilom, Alexisom itd.

I ovo sto Brokula kaze ima dosta istine.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 22 avg 2022, 15:03

Brokula je napisao/la:
Lahko je prodat igrača kad imaš trofeje iza sebe, bilo kakav uspjeh. Onda svi djeluju dobro :D. Da je taj isti El neny na klupi Sitija, sutra bi ga mogli prodati za 40 miliona
To je to, Arsenalu treba povratak u vrh, pa će i neke druge stvari leći.
City je godinama imao nikakvu izlaznu transfer politiku. To je došlo tek posljednjih nekoliko sezona.
Koševo Zapad

BenWhite
Kontakt:

Post Postao/la BenWhite » 22 avg 2022, 15:08

Jest jest,
eto Brajton se naosvajao trofeja pa uvaljuje svoje polovnjake za 50 miliona.

Arsenal proda Lena za par miliona a istovremeno smo dovodili nekakve islandske pecaroše za par miliona hahaha.
Ljudi su jednostavno nesposobni da prodaju išta. Uglavnom poklone igrače ili daju na posdbu dok ugovor ne istekne.
41:34

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 22 avg 2022, 15:11

Zar nije bilo dovoljno prodaje pod Wengerom, ljudi grade ekipu da konacno krenu i rezultati i trofeji a ovdje se prica o prodaji. Ima tu materijala itekako i ako ove sezone ponovno izvisi top4 bice svega.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 22 avg 2022, 15:15

Oprezni topnici sa prognozama.
Ja vas vidim u kupovima do kraja i u top 4.
FA cup je vase takmicenje inace...
City i Liverpool su prva dva favorita dok neka treca ekipa ne odradi sezonu kako su ovi pokazali da mogu.
Liverpool je lose startao ali vjerujem da ce uhvatiti formu uskoro danas prva prilika..

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 22 avg 2022, 15:23

Wtf is this timeline? Fakat je svijet otišao u **** od kako je Liverpool uzeo titulu :rol:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 22 avg 2022, 15:24

Patka je to...
Samo se Fofana ganja.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 22 avg 2022, 15:25

Brokula je napisao/la:
Pa kao prvo da je taj isti El Neny na klupi Citya ne bi bio El Neny nego bi bio Calvin Filips npr, i naravno da će takav igrač vrijediti više.

Manite šuplje, evo City je prodao baš Arsenalu 2 igrača za 50 i 35 miliona koji su faktički bili rezerve, pa gledaj šta rade kod vas, nosioci igre. Koji to igrač Arsenala sa klupe može biti bilo kakav faktor u nekom jačem klubu pa da ga prodaš sad za ove pare za koje su otišli Jesus i Zinčenko? Lako je prodati kad imaš kvalitet koji je višak, a Cityeve rezerve su kvalitet, Arsenalove ipak nisu, to je sva poenta.

Arsenal je u igračkom deficitu, oni moraju ulupati još 200 miliona samo da prošire roster i dobiju na širini, a ovaj otpad sa klupe jbg daj šta daš. Ovo što kaže @stevie, kakva crna prodaja vi iduća 2 3 roka samo dovodit morate, na jednog smećara poput Pepea koji ode moraju doći dvojica i to korisnijih. I evo odriješila se kesa, to je dobra stvar. Shvatili su i ovi na vrhu da je Arteta dobar, i da mu treba napravit ekipu.

S Lenom su možda jedino pogriješili, al opet golmani nisu na cijeni, a pogotovo neko prosječan ko Leno koji nije ni mlad, mogao si dobiti 10-15 mil maks da se udaraš nogom u guzicu. Lakazeta neće niko ni džaba. On može otići jedino još negdje u Francusku da se šprda po njihovim pašnjacima. Auba istjeran iz ekipe, automatski mu nestaje i cijena, bilo je bitno samo se plate riješiti.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 22 avg 2022, 15:43

Upravu je Bodi sve... Arsenal je uzeo solidne novce za fudbalere koje su i mogli prodat, Martinez 20 mil funti, Iwobi 30 mil, Oxlade 40 mil... Realno, smeća poput Mustafija i sličnih i ne možeš prodati. Ko će recimo za propalog Bellerina ili Pepea doći i dati 30 miliona funti, neće niko.

Sad doduše i imamo par fudbalera na klupi koji bi se mogli unovčiti ali to nije cilj jer su Kroenke i ekipa postali dosta ambiciozniji nakon što su preuzeli čitav klub, žele osvojiti i mislim da će ići ka tome da grade ekipu koja će biti u situaciji da se bori za trofeje.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 22 avg 2022, 15:45

Cipiripiblicblic
Kontakt:

Post Postao/la Cipiripiblicblic » 22 avg 2022, 15:46

Marsal je napisao/la:
22 avg 2022, 15:43
Upravu je Bodi sve... Arsenal je uzeo solidne novce za fudbalere koje su i mogli prodat, Martinez 20 mil funti, Iwobi 30 mil, Oxlade 40 mil... Realno, smeća poput Mustafija i sličnih i ne možeš prodati. Ko će recimo za propalog Bellerina ili Pepea doći i dati 30 miliona funti, neće niko.

Sad doduše i imamo par fudbalera na klupi koji bi se mogli unovčiti ali to nije cilj jer su Kroenke i ekipa postali dosta ambiciozniji nakon što su preuzeli čitav klub, žele osvojiti i mislim da će ići ka tome da grade ekipu koja će biti u situaciji da se bori za trofeje.
Tierney, ESR, Nketiah

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.