Postao/la napoleon72 » 21 avg 2022, 19:26
Mi smo najveci klub u drzavi i definitivno marketinski najispraceniji. Evo Borac je ispao od ovih s Farskih ostrva, zayebancije po facebooku (i medju rajom) trajale 3-4 dana i to je to. Nama se i sad pamte Kukesi i Zeta. Nek Zrinjski sutra primi 8 u Evropi od bilo koga, o tom ce se pricat 5 dana i to je to, o nama se pisalo mjesec. Imamo najvise dusmana, najvise hejtera, jedini smo klub sa investitorom, najbolja oprema, trening kamp, akademija, najjaci sponzori, najvece plate, veze sa Cardiffom i Kortijkom... Dokaz tome je to sto se kod nas haman svaki dan pisalo i pricalo o Sabrini (i to ne mi ovdje nego "neutralne" fb stranice i sportski mediji), a evo ona otisla radit u Slobodu, niko ni mukajet. Svako nase potencijalno pojacanje se provuce kroz sve medije, jbt neko lupi da smo blizu Matavza, odmah ovaj portal i jos 10 njih napise "Sarajevo dovodi Matavza", a kad je bilo koji transfer rumour Zrinjskog bio na naslovnoj strani? Za igraca se sazna kad dodje. Evo primjer - kad je Cuze dosao u Zrinjski, to je objavio ovaj portal i jos 2-3 manja hercegovacka.portala. Kad je Hajrovic pregovarao sa Sarajevom, o tom su pisali svi domaci portali i barem 15 facebook stranica. Pa poslije ismijavanja, klub iz Lozionicke itd. Mi pregovaramo sa Spahicem za SDa, o tom pisu svi, a ko je Zrinjskom ili Borcu, Sirokom SD? Ne zna se. Ko pamti rezultate BH predstavnika u Evropi iz sezone 16/17? Kome su interesantni Radnik i Sloboda u Evropi, cast ovim klubovima? Zna li iko ovako na prvu od koga su ispali i kojim rezultatom? A znamo li zadnjih 10 nastupa Zelje u evropi, od koga su ispadali? Vecina zna.
Stoga, svaki igrac koji dolazi ovdje mora bit svjestan da ce bit pod lupom. Imat ces platu, imat ces uslove, al svaki tvoj pokret ce bit ispracen. Pobij se na treningu, o tom pisu svi, a u Zrinjskom isto to uradi, zataskat ce se bez problema. U Borcu pusi dzoint ako hoces i pij rakiju, nobody cares, ovdje nek te neko s pivom vidi, gotov si. E u tom je problem, i to je ta "nezdrava sredina" o kojoj se prica.
Uz nas jedino slican tretman ima Zeljo. Sve njihove blamaze i svi problemi su itekaaako medijski ispraceni i ismijavani. To sve ide s velicinom kluba. Man Utd je i dalje velicina, bez obzira na sve probleme, i uvijek ce bit medijski ispraceniji i pod vecom lupom nego Man City.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne