FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
43
19%
2. Borbu za Evropu
105
46%
3. Sredinu tabele
47
21%
4. Borbu za opstanak
31
14%

Ukupno glasova: 226

Mamba21
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Mamba21 » 21 avg 2022, 16:36

Na osnovu čega? Lik je užasan. Nema gola ni asistencije. Osim što svaki derbi i malo veću tekmu ispada ko iz tramvaja. Moje mišljenje da je nazad rupa, a naprijed tanak
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 21 avg 2022, 16:38

Admine zaključaj temu. Napravi temu Fk.Zeljo obdaniste...

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 21 avg 2022, 16:50

Vego je balvan, izgubljen i nema pojma o fudbalu.
Galic na svojoj poziciji radi ok posao nista posebno.
Koliko igra i nema zamjenu vidi se umor na njemu.

Mekic i Vego su najgori trenutno.
Suba zapostavljen jbga.

Sve dok vico u savezu od nas nema nista.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

BlueSuperGiant
Kontakt:

Post Postao/la BlueSuperGiant » 21 avg 2022, 16:57

Galić je na početku bio dobar. Sada je tanak jednako kao i lijevi bekovi sa kojima raspolažemo. Svaku utakmicu ima izlete prema naprijed zbog kojih ostaje prostor nazad i zbog čega smo dobili veliki broj golova ove sezone. On je inače borben pa sve ovo nekako prolazi kod navijača, za raliku od ona 2 glupana na lijevom beku.

drzgemboadislic
Kontakt:

Post Postao/la drzgemboadislic » 21 avg 2022, 16:57

Hulahopka je napisao/la:
21 avg 2022, 16:38
Admine zaključaj temu. Napravi temu Fk.Zeljo obdaniste...
FK Željo i serator ekonom

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 21 avg 2022, 17:06

dubioza144 je napisao/la:
21 avg 2022, 15:39
Pitari su u plusu samo sto imaju siroku klupu i sve igrace prema naprijed mogu osvjezit sa igracima slicnog ili boljeg kvaliteta a koliko nasa odbrana to moze izdrzat vidjet cemo, mana im je odbrana koja veze nema
U ovom trenutku sve govori da ćemo ih klepiti,ali to je derbi i nerijetko bude sve naopako. Naša odbrana je tanka,a njihova ne postoji. Napad im je dobar, ali ni blizu dobar da nadoknadi sve što defanzivno gube. Sa druge strane ekipa im nije sklopljena tako da se mogu braniti.

MoSaZeLjo1921
Kontakt:

Post Postao/la MoSaZeLjo1921 » 21 avg 2022, 17:07

Raja šta mislite za posjetu u petak,hoće li biti 10 000?

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 21 avg 2022, 17:09

MocMahale444 je napisao/la:
21 avg 2022, 16:50
Vego je balvan, izgubljen i nema pojma o fudbalu.
Galic na svojoj poziciji radi ok posao nista posebno.
Koliko igra i nema zamjenu vidi se umor na njemu.

Mekic i Vego su najgori trenutno.
Suba zapostavljen jbga.

Sve dok vico u savezu od nas nema nista.
Haj da ti nisi balvan pa ni pola muke..

SatroVacki
Kontakt:

Post Postao/la SatroVacki » 21 avg 2022, 17:31

Ne kakite svi, nego u petak na JUG, ispoštujmo ove momke i sav trud!

slika

riGonTM
Kontakt:

Post Postao/la riGonTM » 21 avg 2022, 18:03

Jel moguce da ovu carapicu još niko nije rijesio?

Što se tice derbija, nikad se ne moze znat dal mozemo dobit ili ne. Galic svoju poziciju dobro koristi, ne znam zbog čega vam je toliko los, al ok. Za Vegu i Haracica se slažem, nisu se snasli u najvisem rangu, ne znam dal im treba vremena ili sta, ali ovo što su pokazali do sad ne ide na dobro (Vego jedino odlicnu utakmicu odigrao protiv Kolubare na Zlatiboru). Pocet derbi sa Amoahom, Santosom i Gasalom naprijed, Stilic nek ih hrani loptama u prostor, iza će to sve Hodza i Hajdar riješavati. Bilo bi dobro kad bi Mulalic rotirao krila jer se Musa priprema za Santosa, tu treba rotacije pravit, nijednom do sad Santos nije igrao desno, nek ga stavi i na spica u toku utakmice, samo nek rotira i nek to pukne kao iznenadjenje. Ne moze se 90 minuta igrati gore na istim pozicijama, pogotovo ako ne bude stimalo. Što se tice kona, odbrana im je prelosa, jedino što je dobro jest Musa, ono ostalo se ne moze ni komentarisat. Idemo napunit Grbavicu, pun stadion nek bude, i idemo vodit Zeljkana do pobjede!
Navijati za Zelju je stvar filozofije, navijati za malene je stvar geografije.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 21 avg 2022, 18:04

Interesantno kako je prošli vikend Vego oduševio sve redom, a evo za sedam dana mu se yebe majka. To smo mi :D
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Albas1921
Kontakt:

Post Postao/la Albas1921 » 21 avg 2022, 18:10

Raonffa je napisao/la:
21 avg 2022, 18:04
Interesantno kako je prošli vikend Vego oduševio sve redom, a evo za sedam dana mu se yebe majka. To smo mi :D
Bas tako brate moj, poslije derbija ce to biti neko drugi i tako se vrtimo u krug svako kolo :opaopa:

CiroDiMarcio
Kontakt:

Post Postao/la CiroDiMarcio » 21 avg 2022, 18:34

imekorisnicko je napisao/la:
21 avg 2022, 17:06
Pitari su u plusu samo sto imaju siroku klupu i sve igrace prema naprijed mogu osvjezit sa igracima slicnog ili boljeg kvaliteta a koliko nasa odbrana to moze izdrzat vidjet cemo, mana im je odbrana koja veze nema
U ovom trenutku sve govori da ćemo ih klepiti,ali to je derbi i nerijetko bude sve naopako. Naša odbrana je tanka,a njihova ne postoji. Napad im je dobar, ali ni blizu dobar da nadoknadi sve što defanzivno gube. Sa druge strane ekipa im nije sklopljena tako da se mogu braniti.
Lakse malo, ja ne znam sta to "sve" govori da cemo ih klepiti. Ljudi igraju odlican ofanzivni nogomet i ovo u zadnja 3 kola apsolutno nisu imali srece s tim da ih je tuzla raznijela i tu nema nista sa srecom. A mi znamo kako igramo da smo vazda mi ti koji nemamo srece i ta sreca prevagne na stranu protivnika, nadam se da to nece biti slucaj.

Ovdje se vecina u procjeni vodi po gol razlici i osvojenim bodovima, ali svako ko prati nasu ligu zna da su oni trenutno jaca ekipa od nas i igraju bolji i zahtjevniji fudbal od nas, plus su i tehnicki i takticki jaca ekipa od nas trenutno.

Mi imamo potencijal, navijace i domaci teren koliko god to ofucano zvucalo ali na Grb smo svaku do sad donro odigrali (bar borbeno i napadacki) osim sa Leotarom.

Tako da iako su uhljupi u losoj formi, ovo je derbi i ovo njima moze vrlo lako biti odskocna daska za formu u samo jednoj tekmi. Po mom misljenju oni su i dalje favoriti i jaca ekipa.

Ja ono sto ocekujem to je BORBA sto niie nedostajalo u derbijima dok Mulalic vodi, sto je mora znaciti da ce nam se i ovaj put isplatiti. Volio bih da opet SRCE pobijedi NOVAC. Ali ne treba se zalijetati i misliti da smo toliko jaki prvenstveno jer se u derbijima nikad nista ne zna do zadnje minute.

Ps nas nakon derbija ocekuju tekme na kojima cemo pokazati za sta smo ove sezone, sta god se desilo u derbiju, tih narednih 5 kola su kljucni za nas.

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 21 avg 2022, 18:48

Raonffa je napisao/la:
21 avg 2022, 18:04
To pokazuje amaterizam igraca, kad ne moze da uhvati kontinuitet barem 3.4 utakmice, odigra jednu utakmicu solidno spletom nekih okolnosti a vec drugu je najgori igrac, to je dokaz nekvaliteta igraca. Igrac koji kiksa svako drugo trece kolo je amater pogotovo sto igra u odbrani. On je bukvalno svaku drugu utakmicu fakticki krivac za go, takav igrac ne smije igrat profesionalno fudbal

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 21 avg 2022, 18:53

Vego će uvijek igrati toplo-hladno jer realno nema taj kvalitet da on može konstantno dobro igrati. Ti si ga doveo kao formiranog igrača i to iz federalne lige, a ne kao mladog talenta, tako da ovo što pruža i nije neočekivano.

Kad pogledaš malo njegovu karijeru to dodatno potvrđuje priču. On je iz GOŠK-a otišao u Inter Zaprešić koji će se na kraju ispostavit kao najgora ekipa HNL-a te sezone jer su bili posljednji na tabeli, a ni u takvom Interu on nije redovno igrao već je imao nekih 10 startova od prve minute.

Poslije Intera odlazi u Celje koje se također bori za opstanak te sezone i ni tamo nikako ne igra, tamo je imao još tragičniji učinak gdje je u sezoni upisao samo 1 nastup od prve minute u ligi i to je to.

Poslije Celja odlazi u Hrvatski Dragovoljac koji je te sezone najgora ekipa HNL-a jer su bili na kraju posljednji na tabeli, a ni tu nije igrao. Nijednom nije bio u startnih 11 i ušao je samo 3 puta s klupe i to je to.

Onda se vraća u GOŠK prošle zime i onda dolazi kod nas. Dakle on ima jednu veliku rupu u karijeri gdje nikako nije igrao kao da je pauzirao i jedino gdje je iole nešto pokazao je GOŠK. Tako da realno je od njega očekivati ako ga malo krene da može odigrati jednu utakmicu ok, a već sljedeću da bude loš.

Mislim ja razumijem logiku kojom se klub vodio kad je doveo Vegu; bek koji je nekad pokazivao potencijal, pa propao, pa opet malo oživio karijeru u federalnoj gdje je odigrao dobro, ofanzivan bek ali to je rizik za koji se naši odlučili i za koji su znali i to je to.

Jedno je kad dovedeš nekog "zvučnog" beka pa mu yebeš sve ako igra loše, a ovako kad dovedeš beka Veginog kvaliteta onda se ni ne treba toliko ibretiti bar ovako hladne glave, vruće i razumijem s obzirom da svi instinktivno reagujemo.

drzgemboadislic
Kontakt:

Post Postao/la drzgemboadislic » 21 avg 2022, 19:30

braco je napisao/la:
21 avg 2022, 18:53
Vego će uvijek igrati toplo-hladno jer realno nema taj kvalitet da on može konstantno dobro igrati. Ti si ga doveo kao formiranog igrača i to iz federalne lige, a ne kao mladog talenta, tako da ovo što pruža i nije neočekivano.

Kad pogledaš malo njegovu karijeru to dodatno potvrđuje priču. On je iz GOŠK-a otišao u Inter Zaprešić koji će se na kraju ispostavit kao najgora ekipa HNL-a te sezone jer su bili posljednji na tabeli, a ni u takvom Interu on nije redovno igrao već je imao nekih 10 startova od prve minute.

Poslije Intera odlazi u Celje koje se također bori za opstanak te sezone i ni tamo nikako ne igra, tamo je imao još tragičniji učinak gdje je u sezoni upisao samo 1 nastup od prve minute u ligi i to je to.

Poslije Celja odlazi u Hrvatski Dragovoljac koji je te sezone najgora ekipa HNL-a jer su bili na kraju posljednji na tabeli, a ni tu nije igrao. Nijednom nije bio u startnih 11 i ušao je samo 3 puta s klupe i to je to.

Onda se vraća u GOŠK prošle zime i onda dolazi kod nas. Dakle on ima jednu veliku rupu u karijeri gdje nikako nije igrao kao da je pauzirao i jedino gdje je iole nešto pokazao je GOŠK. Tako da realno je od njega očekivati ako ga malo krene da može odigrati jednu utakmicu ok, a već sljedeću da bude loš.

Mislim ja razumijem logiku kojom se klub vodio kad je doveo Vegu; bek koji je nekad pokazivao potencijal, pa propao, pa opet malo oživio karijeru u federalnoj gdje je odigrao dobro, ofanzivan bek ali to je rizik za koji se naši odlučili i za koji su znali i to je to.

Jedno je kad dovedeš nekog "zvučnog" beka pa mu yebeš sve ako igra loše, a ovako kad dovedeš beka Veginog kvaliteta onda se ni ne treba toliko ibretiti bar ovako hladne glave, vruće i razumijem s obzirom da svi instinktivno reagujemo.
Više ovakvih postova, a manje onih kao u čarapice i ovaj forum će biti divno mjesto

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 21 avg 2022, 22:48

Pobjeda u derbiju te vraća na top4 pozicije na tabeli. Što bi bilo sjajno, zato svi na Derbi! Ako bi dobro odradili sljedećih par kola gdje imamo "lakše" utakmice nakon derbija mogli bi imati lijepe snove i ambicije pred kraj jeseni. 90% derbi tekmi smo fino prošli...

Zato svi na Grbavicu i puna podrška klubu, grupi i porodici!
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 21 avg 2022, 23:03

CiroDiMarcio je napisao/la:
21 avg 2022, 18:34
imekorisnicko je napisao/la:
21 avg 2022, 17:06
Lakse malo, ja ne znam sta to "sve" govori da cemo ih klepiti. Ljudi igraju odlican ofanzivni nogomet i ovo u zadnja 3 kola apsolutno nisu imali srece s tim da ih je tuzla raznijela i tu nema nista sa srecom. A mi znamo kako igramo da smo vazda mi ti koji nemamo srece i ta sreca prevagne na stranu protivnika, nadam se da to nece biti slucaj.

Ovdje se vecina u procjeni vodi po gol razlici i osvojenim bodovima, ali svako ko prati nasu ligu zna da su oni trenutno jaca ekipa od nas i igraju bolji i zahtjevniji fudbal od nas, plus su i tehnicki i takticki jaca ekipa od nas trenutno.

Mi imamo potencijal, navijace i domaci teren koliko god to ofucano zvucalo ali na Grb smo svaku do sad donro odigrali (bar borbeno i napadacki) osim sa Leotarom.

Tako da iako su uhljupi u losoj formi, ovo je derbi i ovo njima moze vrlo lako biti odskocna daska za formu u samo jednoj tekmi. Po mom misljenju oni su i dalje favoriti i jaca ekipa.

Ja ono sto ocekujem to je BORBA sto niie nedostajalo u derbijima dok Mulalic vodi, sto je mora znaciti da ce nam se i ovaj put isplatiti. Volio bih da opet SRCE pobijedi NOVAC. Ali ne treba se zalijetati i misliti da smo toliko jaki prvenstveno jer se u derbijima nikad nista ne zna do zadnje minute.

Ps nas nakon derbija ocekuju tekme na kojima cemo pokazati za sta smo ove sezone, sta god se desilo u derbiju, tih narednih 5 kola su kljucni za nas.
Apsoluto,bilo kakva vrsta zanesenosti bi nas skupo koštala. Pod "sve govori" mislim:

1. Imaju katastrofalan ambijent i pobjeda im je skoro imperativ što je mač sa dvije oštrice.
2. Poklopile su im se povrede i odlasci na štoperskoj poziciji što im uz ofanzive bekove odbranu čini katastrofalnom.
3. Genaralno igraju na način koji ovom Želji najviše odgovara.

JugJugJug
Kontakt:

Post Postao/la JugJugJug » 22 avg 2022, 09:04

Haracic je bas dosta posla odradio sa Tuzlom i odlicnu loptu dao Gasalu kod gola, i vidi se da imanfusbalskog znanja. Nije svaki igrac isti. Da dodje i odma pokaze sve sto zna. Po meni mu treba jedan gol da se malo opusti. I zao mi je sto Stila njemu nije pustio penal. A Vego i on je bio odlican sa Tuzlom, ovu tekmu je fakat bio los i u glavi negdje drugo. Ali da je Malic bolji i nije. Ma da bi prije stavio malica za derbi jer je vec odigramo 3-4 i ima malo iskustva ako nista pred grotlom.
Ova nije los prijedlog da se malo santos zarotira da predje nandrugu stranu ma da mislim kako god da ce silovati i Musu. Lezi mu Grbavica i dobar teren. Takav je igrac ne koze na njivama nista. Hvala kurcu pa se i pravi vecina terena. Usput braco, SVI NA JUG DA PODEREMO GRLA. Ne moramo u kop ali ima sektor A-D. Podrzimo i ovo sto rade Manijaci.

manijacikonjic87
Kontakt:

Post Postao/la manijacikonjic87 » 22 avg 2022, 12:38

u petak SVI NA JUG da poderemo kako samo mi znamo !
Mi smo Željini, Željo je naš !

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Demaaa, Mamba21, NazorUso i 35 gostiju.