FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
43
19%
2. Borbu za Evropu
104
47%
3. Sredinu tabele
46
21%
4. Borbu za opstanak
30
13%

Ukupno glasova: 223

Raonffa
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Raonffa » 21 avg 2022, 12:44

MrkiMedo je napisao/la:
21 avg 2022, 12:10
Raonffa je napisao/la:
21 avg 2022, 11:26
Nadam se da će Amoaha gurnuti u špic protiv Sarajeva od početka, tu će nam trebati brzine koliko god imamo.
Hajd budi pametan tu s obzirom da ce njima Djokanovic biti jedan stoper 100%. Mali je dobar, al nema sanse da cuva Haracica ili Amoaha, ali opet Haracic je do sad dvije vrhunske prilike zayebao i de budi pametan :D
Protiv njih nam treba brzine i odgovornosti u odbrani jer i oni imaju dosta brzih igraca. Suljic i Varesanovic su im dva najopasnija igraca, a uz njih i Cirjak koji bas dobro dijeli lopte. Mi cemo imati sigurno problem u odbrani i vec vidim da ce Varesanovic vise pjta utrcati sam u prostor jer nasi bekovi uvijek kasne. Suljic im je prava cigra, protiv Slobode je namjestio 3-4 top prilike, ali ih nije htio gol onu noc.
Kako god, derbi je i vjerujem da ce i oni biti puno oprezniji i da nece igrati onako ofanzivno kao do sad. Njihov najveci minus je losa odbrana, Tomasevic je katastrofa ziva, ali zato imaju top napad i 5 dobrih igraca prema naprijed koji uvijek mogu zabiti.
Baš tako, i nama i njima je odbrana slabiji, a napad jači dio tima.

Sa tim što bih ja rekao da oni ipak imaju mnogo širi roster prema naprijed (na svakoj poziciji dva igrača faktički), puno je tu individualnog kvaliteta.

Defanzivno smo tu negdje, njima možda fali malo više mišića nazad, a nama brzine, ali generalno u pet deka je to. Ovdje će trener donijeti prevagu na jednoj ili na drugoj strani, a možda bude i onaj neki mrljavi X mada nekako ne vjerujem s obzirom na ovo gore rečeno.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 21 avg 2022, 12:52

Santos i Gasal će se proslaviti u petak ako im bekovi budu ko do sad ...
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 21 avg 2022, 13:04

kolezeljovac je napisao/la:
21 avg 2022, 12:52
Proslavit ce se Ikic i Dzafic il ko im vec igra ako nam bekovi budu ko do sad
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 21 avg 2022, 13:19

dubioza144 je napisao/la:
21 avg 2022, 13:04
kolezeljovac je napisao/la:
21 avg 2022, 12:52
Proslavit ce se Ikic i Dzafic il ko im vec igra ako nam bekovi budu ko do sad
Sudar titana :urnebes:

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 21 avg 2022, 13:22

Ljudi imaju barem duplo jaci sastav od naseg, ko gleda utakmice zna o cemu se radi. To sto oni uspiju da promase na jednoj utakmici je nevjerovatno, za nadati se da ce ih ta forma pratiti barem jos jedno kolo. Odbrana je najslabija karika, nisu uigrani, nemaju samopouzdanja dosta se rotiraju a svaki od njih je barem po jedan go skrivio do sad. Golman isto tako sumnjivog kvaliteta pa bi trebalo da imamo svoje sanse. Hodzic je valjda biti okej, ova dvojica od jucer ne mogu igrati zajedno u sredini. Od Haracica nema apsolutno nista pa.treba pokusati onda sa Amoahom ili santosom u spicu. Treba biti strpljiv, krila maksimalno da pomazu odbrani jer bekova nemamo, pogotovo lijevog ne znas koji je gori jednostavno. Sa Drinom, cocom, hodzicem i amoahom pokusati iskoristiti prekide tu su dosta slabi.

FoxMulder
Kontakt:

Post Postao/la FoxMulder » 21 avg 2022, 14:37

Ognjen Ožegović slobodan igrač. Raskinuo ugovor sa turskim drugoligašem.

Treba nam napadač.
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 21 avg 2022, 14:39

Bojudaosinebu je napisao/la:
21 avg 2022, 13:22
Ljudi imaju barem duplo jaci sastav od naseg, ko gleda utakmice zna o cemu se radi. To sto oni uspiju da promase na jednoj utakmici je nevjerovatno, za nadati se da ce ih ta forma pratiti barem jos jedno kolo. Odbrana je najslabija karika, nisu uigrani, nemaju samopouzdanja dosta se rotiraju a svaki od njih je barem po jedan go skrivio do sad. Golman isto tako sumnjivog kvaliteta pa bi trebalo da imamo svoje sanse. Hodzic je valjda biti okej, ova dvojica od jucer ne mogu igrati zajedno u sredini. Od Haracica nema apsolutno nista pa.treba pokusati onda sa Amoahom ili santosom u spicu. Treba biti strpljiv, krila maksimalno da pomazu odbrani jer bekova nemamo, pogotovo lijevog ne znas koji je gori jednostavno. Sa Drinom, cocom, hodzicem i amoahom pokusati iskoristiti prekide tu su dosta slabi.
Da nije malo duplo, mozda si mislio troduplo?
E pa po cemu su duplo bolji?
Golman:
Bender vs Dizdarević sve na strani Bendera osim medijskog poguranca koji je Dizdarevića proglasio najboljim golmanom lige za prošlu sezonu iako ne Josip imao najviše sačuvanih mreža.
Galic vs Musa Galic bolji prema nazad a Musa prema naprijed
Vego/Malić vs Tomašević bez komentara svi su kikseri a isto tako mogu odigrati i dobre utakmice. Kao i na desnom boku Tomašević ofanzivno bolji.
Cocalic vs Drobarov prema do sada vidjenom Makedonac je prosječan stoper od kojeg je Coca bolji sveukupno. Makedonac je malo brži i ima solidan skok a ostalo na strani Coce.
Drina vs Djokanović silom prilika Andrej igra stopera i ne snalazi se baš na tom mjestu. Njegove vrline su dobro poznate na defanzivom veznom ali na stoperu nedostatak visine i školovanja za stopera jeste hendikep. Drini je potrebno iskustvo koje stiče uz Cocalića. Ono što ga izdvaja je čvrstina, skok i iznošenje lopte.
Naša veza Hodžić - Mekić/Hajdarevic - Štilić vs Kapić-Čirjak - Dal . Bit će prava bitka gdje Hodžić i Čirjak su pokretači akcija, a Štila i Dal oni koji daju ključne pasove. Dal je naravno brzi i agilniji od Semira, dečku treba iskustva ali borbenosti ne nedostaje. Semir nema brzinu ali njegova igra je još uvijek drugi svijet za ovu ligu.
Krila su Santos i Gasal vs Ikić i Suljić. Svi brzi od kojih se Santos ističe brzinom i igrom u defanzivi. Ikić ima najbolji šut. Gasal dribling.
Napad: Haračić vs Nardin nema se šta reći prednost Nardinu.

Treneri: Edis vs Fedja oba imaju svojih bisera. Edis je maher za derbije i ima 3/4 a Fedja debitant. Znanje je na Fedjinoj strani, oba su energična i temperamentna sa tim da Edis ima ekipu koja je duža na okupu.

Tu je to negdje, nijanse odlučuju, nadam se golovima a neka se ponovi rezultat kao protiv Tuzle. 4-2 za plave.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 21 avg 2022, 14:49

Al čuj znanje na strani Dudica🤣🤣🤣🤣🤣🤣 jao cirkusa. Dudic se skolovao u Travniku .. Dudic ala Nikola Tesla🤣
Zadnja izmjena: Hulahopka, dana/u 21 avg 2022, 14:59, ukupno mijenjano 1 put.

Azzuri
Kontakt:

Post Postao/la Azzuri » 21 avg 2022, 14:58

Mislim da je Subasic nepravedno gurnut u totalno drugi plan...ok jeste dobio mozda i najvise sanse zadnje 3 godine, i najvise nas je razocarao s obzirom sta je ocekivano...ali opet je imao nekih dobrih utakmica i poteza, pa barem da udje 15-20 min ponekad..

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 21 avg 2022, 15:09

imekorisnicko je napisao/la:
21 avg 2022, 10:59
TMmanija2012 je napisao/la:
21 avg 2022, 00:02
Mi smo cudna ekipa , mozemo pobjediti svaku ekipu u ligi ,ali mozemo kiksati protiv svake ekipe.
Ja mislim da cemo se vrtiti oko pete poziciji ,mada ove ekipe sto pretenduju za Evropu nisu oni nesto bolji od nas osim Zrinjskog.
Sad da malo maštam , dobijemo derbi i napravimo dobre rezultate protiv Posusja, Igmana,Slobode,Sloge , Leotara i mozda se umijesamo za Evropu.Jako je bito dobijati ekipe iz donjeg dijela tabela ,jer ako kiksamo protiv ekipa koje se bore za ispadanje tesko da mozemo vise od petog mjesta.
Nakon šest kola naša liga je pokazala da nikome nema laganih bodova ,vidjecemo kako ce Zrinjski igrati nakon evropske avanture.
Hajmo prvo dobiti one uhljupe sa Koševa :)
Ne razumijem ovo " mozda se umijesamo za Evropu". Nema dileme da ćemo biti u igri za Evropu do samog kraja,pa nećemo biti osmi. Osciliramo( baš nam treba da uvežemo 2-3 dobra rezultata),ali smo imali i težak raspored. Igrali smo protiv skoro svih ekipa koje pretenduju da izbore Evropu i nisam vidio neku razliku u kvalitetu u odnosu na nas. Ako se naučimo ove "manje" pobjeđivati i osvojimo recimo 13 bodova u idućih 5 kola bit ćemo u top 3.
Gostovanja nam nisu jaca strana bice tesko protiv Slobode i Posusja , to su te utakmice gdje su na papiru lagane , na terenu nezgodne. Ne bi me iznanadilo da dobijemo derbi i onda kiksamo protiv Posusja.
Nakon derbija i serije 5 "laganih" tekmi znacemo na cemu smo :)
Fali nam igrac koji zna zabit gol , to nam je najveca boljka.

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 21 avg 2022, 15:32

FoxMulder je napisao/la:
21 avg 2022, 14:37
Ognjen Ožegović slobodan igrač. Raskinuo ugovor sa turskim drugoligašem.

Treba nam napadač.
Pusti snovi, ako je to onaj što je za Partizan igrao...
Čovjek može svugdje na Balkanu igrati...

CiroDiMarcio
Kontakt:

Post Postao/la CiroDiMarcio » 21 avg 2022, 15:35

Ja bih sad potpisao da igramo derbi x ili izgubimo ako cemo poslije toga 5 kola nanizati 5 pobjeda ili bar 12 bodova.

Sa takvim bodovima smo direktno u igri za europu sto realno nismo ocekivali prije pocetka lige.

E sad to je sve predaleko, i znamo da cemo.mi tesko u tih 5 tekmi uzeti 12 bodova, tako da RAZVALI uhljupe pa cemo dalje tekmi po tekmu.

SVI NA STADION!

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 21 avg 2022, 15:36

Azzuri je napisao/la:
21 avg 2022, 14:58
Mislim da je Subasic nepravedno gurnut u totalno drugi plan...ok jeste dobio mozda i najvise sanse zadnje 3 godine, i najvise nas je razocarao s obzirom sta je ocekivano...ali opet je imao nekih dobrih utakmica i poteza, pa barem da udje 15-20 min ponekad..
Poslije “ocekivano” si trebao prestati da pises.
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 21 avg 2022, 15:39

Pitari su u plusu samo sto imaju siroku klupu i sve igrace prema naprijed mogu osvjezit sa igracima slicnog ili boljeg kvaliteta a koliko nasa odbrana to moze izdrzat vidjet cemo, mana im je odbrana koja veze nema
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 21 avg 2022, 15:40

Svi na JUG!

ZAŠTO JE BITNO STAJATI U KOPU NA JUŽNOJ TRIBINI?

U proteklom periodu je itekako osjetna harmonija među navijačima Želje sa svih tribina stadiona Grbavica. Motor te cjelokupne pozitivne atmosfere definitivno je kop sa Južne tribine.

Ovim tekstom želimo skrenuti pažnju svim navijačima Želje, pogotovo onima starosne dobi između 15 i 40 godina, koliko je bitno posmatrati domaće utakmice iz kopa!

Svjedoci smo koliko znači podrška našim igračima i koliko puta je baš taj kop svojim pritiskom odveo igrače do pozitivnog rezultata. Kop na Južnoj tribini je mjesto gdje svako može i treba pronaći mjesto za sebe i svoje drugove odakle će gledati utakmice i bodriti svoj klub.

Kada već dolazimo na stadion i kada nam je, naravno, stalo do dobrih rezultata našeg kluba, onda je najbolji način za pomoći klubu gromoglasna podrška! To traje svega 90 minuta i ne iziskuje nikakve ogromne napore, a Želji je od velike pomoći. Kada svi damo maksimum od sebe kada je u pitanju podrška onda tek možemo tražiti maksimum i od svih uposlenika u klubu, počevši od igrača do predsjednika.

Imamo još dosta prostora za napredak koji moramo iskoristiti. Ovo je još uvijek daleko od podrške kakvu naš Željo zaslužuje. Zato nemojte se libiti, ni vi koji ste tek krenuli na utakmice pa se lomite da li doći u kop, a ni vi koji već deceniju ne stojite u kopu… nemojte se libiti već od prve sljedeće domaće utakmice (derbi) pravac Južna tribina, pravac kop! Za većinu navijača to je samo 90 minuta truda što je neuporedivo sa trudom i naporima koji ulaže jezgro grupe, pa je veći broj ljudi u kopu, osim pomoći Želji i svojevrsna nagrada baš tim momcima za predan rad.

Mi smo porodica i tako treba da ostane. Ovo je apel svim Željovcima, kako bismo podršku izdigli na veći nivo, na nivo koji naš klub zaslužuje!

ZA DERBI SVI NA JUG!
slika

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 21 avg 2022, 16:02

Imaju li kakvi bekovi u OP da su vrijedni pomena?
Galić i Vego su katastrofalni, šteta što Šehić i Malić ispaštaju zbog njih.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 21 avg 2022, 16:07

Čuj ovog Galic mu katastrofalan. De zaključujte ovu temu Boga mi je najpametnije .

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 21 avg 2022, 16:11

Galic je najbolji desni bek kojeg smo imali u zadnjih 7-8 godina.. Vego i Malic, ne zna se koji je gori.. Jednu odigraju solidno, a sledecu ko kakvi kadeti.. Previse osciliraju..
Pročepit će negdje.

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 21 avg 2022, 16:12

Galić je pravo pojačanje od zime do danas....

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 21 avg 2022, 16:14

Kljucajte ovo ko Boga vas molim..

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, Argentina, b00t, Pablo11 i 72 gosta.