enobarca je napisao/la: ↑21 avg 2022, 17:43
Rodju je napisao/la: ↑21 avg 2022, 17:16
enobarca je napisao/la: ↑21 avg 2022, 17:06
Ti si sigurno ovako pisao i kad su barto i klapa bili glavni pa evo na kakve niske grane je klub spao. Druze ne znaci ako su na toj poziciji da znaju raditi svoj posao, savrsen primjer za to je prosla uprava tako da tvoji postovi nemaju veze s vezom.
Kako da se bavim poslom uprave i nešto komentiram, kad nemam uvida u sve detalje?
Sta ce ti svi detalji, pa ljudi za kifle nemaju, rasprodaju dijelove kluba da bi registrovali igrace. To je dovoljan dokaz da je Barto nesposban i da nema pojma od posla kojim se bavio, ni on ni ostatak njegove klape. Jedan od najvecih klubova svijeta su sveli na najnize grane, zato i trenutna uprava mora raditi to sto radi, da li su to dobri potezi vidjecemo s vremenom.
Napisano 12.8. na forumu.
Crni, pročitaj i ti.
"Kad je firma u problemima, rashodi veći od prihoda, "režeš" troškove. Plate spadaju u troškovnu stranu svake firme.
Sa druge strane firma ne smije zanemariti daljnji razvoj, odnosno svoj opstanak i poslovanje i postoji više načina
kako da firma nastavi sa svojim radom, odnosno da počne ostvarivati dodanu vrijednost, naravno ako vlasnici to žele.
Ako ne žele, proglasi se stečaj, firma se likvidira i gotovo.
Načini za daljnji razvoj i napredak firme su novo definiranje troškova i troškovne politike, pa tako i politike plaća,
zaduživanje novim kreditima, koji će omogućiti poslovanje, koje će pokrivati uzete novce iz banaka i ostvarivati dobit,
raznorazne vrste dokapitalizacija u zavisnosti od tipa trgovačkog društva, kao i prodaja određenog dijela kompanije,
da dođeš do svježeg kapitala, koji bi ostvario novu vrijednost.
Naravno, nalaziš se na otvorenom tržištu i nema garancija za 100%-nu uspješnost poslovne zamisli.
Ovo je osnovno i na brzinu. Sve što vrijedi za svako trgovačko društvo, vrijedi i za FC Barcelonu i sve njene zaposlene.
Dakle, treba klub isplatiti sve obaveze do nekog presječnog datuma i onda reći, ovo su novi uvjeti i ko želi može ostati i igrati
po novim pravilima. Ko se ne slaže, hvala lijepo i doviđenja. Imam osjećaj, da su upravo to uradili. Naravno, pojma
niko od nas nema kakvo je pravo stanje, šta piše u aktima i ugovorima, kakve uprava poteze vuče i šta razgovara
sa zaposlenima i njihovim opunomoćenicima, kakve uslove plaćanja dogovaraju sa drugim klubovima, u zavisnosti
da li se radi o kupnji ili prodaji, .................... ukratko pojma nemamo, samo nagađamo i čitamo pisanja novinara
i raznoraznih analitičara, a dajemo svi nekakve krajnje sudove o tome je li neko korektan ili nekorektan.
Ja posmatram ove događaje u Barceloni i kroz prizmu koju sam maloprije kratko iznio.
Kad su se zaduživali, mnogima s pravom, nije bilo ok. Sad kad smanjuju troškove opet tim istima nije pravo.
Ko bi takvima ugodio. Nema drugog puta nego ovo kako su započeli, a to je, između ostalog,
nova poslovna politika nagrađivanja zaposlenih.
Da ne ponavljam moje osnovno, kako i dalje mislim, da je ovo oko registracije ujdurma madirdskih uticajnih krugova i ništa više.
Da ne možeš registrirati igrače koji su došli u slobodnom besplatnom transferu iz drugih klubova ili produžiti ugovore igračima
koji su do juče igrali u tom klubu ili ostvarivati transfere koristeći prilive novaca , koji su dobiveni prodajom
određenog dijela budućeg prihoda? Pa gdje to ima?"