FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: FK Tuzla City
Svaka čast momcima i treneru.Da Bog da zdravlje Panteliću , on je karika koja sve povezuje.Igračina.Sada možemo pod plafon pl.
Sramota je bilo šta reći jer je pobjeda sa visokim rezultatom. Pridruzujem se čestitkama. Ali, drugo poluvrijeme dosta skromno. Imam osjećaj da 8graci koji su ušli osim Daria su nespremni slabo se kreću tu u prvom redu mislim na Gavrica, Veselog a posebno na Mesinovica koji je totalno beskoristan. Nuka još jednom potvrdio da je preskočio sve škole fudbala teško bilo koju loptu kontrolira ali ipak svojom tokom to nadoknadi. Pantelic će biti dobar. Mišić i Damir po meni jako dobri isto kao i Huso i Čelik. Kulibali ve biti opasnost za svaku ekipu.
Čini se i previše, iako Plemići igraju sjajno u Evropi i zaslužuju sve pohvale???
Zrinjski poslao zahtjev, FK Tuzla City prihvatio, da li se odgađa derbi?
20.08.22. - 19:45, S. Mlaćo
Derbi meč narednog kola Premijer lige između Zrinjskog i Tuzle City mogao bi biti odgođen.
Plemići sjajno igraju u Evropi, odgodili su čak četiri meča u Premijer ligi do sada, tačnije samo dva odigrali, ali to neće vjerovatno biti kraj takvim odlukama.
Naime, iz Zrinjskog su zatražili odgodu meča, FK Tuzla City je pristao, te je sada na potezu Takmičarska komisija NS BiH.
Derbi meč narednog kola Premijer lige između Zrinjskog i Tuzle City mogao bi biti odgođen.
Plemići sjajno igraju u Evropi, odgodili su čak četiri meča u Premijer ligi do sada, tačnije samo dva odigrali, ali to neće vjerovatno biti kraj takvim odlukama.
Naime, iz Zrinjskog su zatražili odgodu meča, FK Tuzla City je pristao, te je sada na potezu Takmičarska komisija NS BiH.
-
- Kontakt:
Posle ovakve utakmice a posebno prvog poluvremena nemaš sta posebno reći osim čestitati i pohvaliti citavu ekipu i stručni štab.
Rutinski kako i treba protiv slabijih ekipa.
Utakmica sa Zrinjskim će vjerovatno biti odgođena jer nema razloga da ne bude ako su oni tražili a mi prihvatili. Savez će samo potvrditi odluku.
Ne sviđa mi se to. Ukoliko prođu, grupe su mislim nekad od polovine septembra. Ukoliko ispadnu nemaju više euro obaveza.
Ali i mi smo odgađali kad je nama trebalo i ako su već zatražili neka smo prihvatili. Nećemo propasti zbog jedne utakmice.
Rutinski kako i treba protiv slabijih ekipa.
Utakmica sa Zrinjskim će vjerovatno biti odgođena jer nema razloga da ne bude ako su oni tražili a mi prihvatili. Savez će samo potvrditi odluku.
Ne sviđa mi se to. Ukoliko prođu, grupe su mislim nekad od polovine septembra. Ukoliko ispadnu nemaju više euro obaveza.
Ali i mi smo odgađali kad je nama trebalo i ako su već zatražili neka smo prihvatili. Nećemo propasti zbog jedne utakmice.
PANTELIIIIIIĆ !

SRETAN PRVI ZVANIČNI NASTUP ZA TUZLA CITY.DABOGDA I TROFEJ PODIGLI.

SRETAN PRVI ZVANIČNI NASTUP ZA TUZLA CITY.DABOGDA I TROFEJ PODIGLI.
ŠTETA JE ŠTO ĆEMO OPET NA PAUZU ZBOG ZRINJSKOG ,JER TAMAN SMO UŠLI U SERIJU ODLIČNIH IGARA I POBJEDA.PAUZE SU NAMA UVIJEK NANOSILE ŠTETU.NIJE PITANJE HOĆEMO LI POBIJEDITI ZRINJSKOG NEGO, ŠTO NEĆEMO IGRATI 10 DANA.TRENIRATI A NE IGRATIJE VIĐENA ŠTETA.PRVO U 13 DANA IGRAMO 5 UTAKMICA A SADA PAUZA OD 10 DANA OD LEOTARA DO ŠIROKOG(SRIJEDA)?KAD BI NAM MAKAR TAKMIČARSKA KOMISIJA ODREDILA DA IGRAMO ZAOSTALU UTAKMICU 3. KOLA PROTIV IGMANA U SRIJEDU 24.08.. NEMAM NIŠTA PROTIV DA IZAĐEMO U SUSRET ZRINJSKOM ALI, NE NA SVOJU ŠTETU.OVAKO, UMJESTO KONTINUITETA UPADAMO U DISKONTINUITET.PRVENSTVA SU NAM SVAKAKO NEREGULARNA ALI TO NIJE NAŠA ODGOVORNOST.
Bilo bi dobro kad bi se odigrala zaostala utakmica sa Igmanom u srijedu. Pogotovu ako se odgodi sa Zrinjskim. Teško da takmičarska komisija to naredi jer Igman ima malo vremena da organizuje utakmicu.Sva je prilika da smo u Panteliću dobili dobrog pleja.
- Pantelić je prva violina našeg orkestra.
- Može takmičarska u ponedjeljak odredit srijedu za utakmicu Igman -Tuzla.Taman imaju 48 sati da organizuju utakmicu a toliko je po pravilima.Koliko god da je to naša zaostala utakmica i Igmaova je.I njima je stalo da je apsolviraju.Kad bi naši pisali Igmanu kao što pišu Zrinjskom to bi bilo riješeno.Preča je ova utakmica za Takmičarsku komisiju(nadoknada) nego, Zrinjski-Tuzla(odgoda).Iduća srijeda se igra redovno kolo,termina je sve manje.Poslije ide reprezentativna pauza pa Kup.
Ekipa koja ima Karjaševića,Mišića,Pantelića , Kuzmanovića i Kulibaija je ozbiljan kandidat za prvaka. Pogotovo što imamo Fejzića,Čelikovića,akoBogda Hrkača i Fereiru .Ovih 9 su odlični igrači.Nukić,Mehidić,Šukilović,Gavrić,Veselinović,Karić, Smajlović,Nargalić,Mendeš su naravno ispod ovih gore pomenutih ali su uz prave igrače i oni bolji .Moraju biti.
Jučerašnja utakmica ,naravno prije svega prvo poluvrijeme je potvrdila da posjedujemo fudbalski kvalitet u svakom pogledu.Tehnički perfektno,Pasovi gotovo na prvu loptu.Atakovanje ali ne srljanje.Protivnik vrlodobar.Leotar je kvalitetna ekipa sa odličnim trenerom.Oni su ustajali poslije svakog nokdauna(gola),i nastavljali da igraju.Tehnički i taktički dobro potkovani ,igraju po cijelom terenu.Moral ekipe na visokom nivou.Ovo napominjem da ne bi neko izvukao pogrešan zaključak ,da smo nakantali slabog protivnika.Ni govora.Naša superiornost je u tehničkom smislu bila fascinantna.Pantelić konačno.Drugi Gavarić.Kako taj momak igra fudbal....Kakve lopte,kakvo otkrivanje,kakva hladnokrvnost.Sad su Huso i Mišić dobili hipotenuzu u tom trouglu koji čini motor ekipe.Komazec i Kulibali su stalno zaposleni, nema ni cigar pauze. Lakše je i odbrani, jer je posjed lopte u našu korist dominantan .Nije to više posjed u i ispred našeg šesneterca nego u polovini i pred šesnestercem protivnika.Meraja u Srebreniku perfektna.Maš'Allah.

MIŠIĆ,PANTELIĆ,NUKIĆ I MALI KULIBALI.
Jučerašnja utakmica ,naravno prije svega prvo poluvrijeme je potvrdila da posjedujemo fudbalski kvalitet u svakom pogledu.Tehnički perfektno,Pasovi gotovo na prvu loptu.Atakovanje ali ne srljanje.Protivnik vrlodobar.Leotar je kvalitetna ekipa sa odličnim trenerom.Oni su ustajali poslije svakog nokdauna(gola),i nastavljali da igraju.Tehnički i taktički dobro potkovani ,igraju po cijelom terenu.Moral ekipe na visokom nivou.Ovo napominjem da ne bi neko izvukao pogrešan zaključak ,da smo nakantali slabog protivnika.Ni govora.Naša superiornost je u tehničkom smislu bila fascinantna.Pantelić konačno.Drugi Gavarić.Kako taj momak igra fudbal....Kakve lopte,kakvo otkrivanje,kakva hladnokrvnost.Sad su Huso i Mišić dobili hipotenuzu u tom trouglu koji čini motor ekipe.Komazec i Kulibali su stalno zaposleni, nema ni cigar pauze. Lakše je i odbrani, jer je posjed lopte u našu korist dominantan .Nije to više posjed u i ispred našeg šesneterca nego u polovini i pred šesnestercem protivnika.Meraja u Srebreniku perfektna.Maš'Allah.

Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 21 avg 2022, 15:29, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Polahko druze,odvadi malo..tuzlac je napisao/la: ↑21 avg 2022, 10:13Ekipa koja ima Karjaševića,Mišića,Pantelića , Kuzmanovića i Kulibaija je ozbiljan kandidat za prvaka. Pogotovo što imamo Fejzića,Čelikovića,akoBogda Hrkača i Fereiru .Ovi 9 su odlični igrači.Nukić,Mehidić,Šukilović,Gavrić,Veselinović,Karić, Smajlović,Nargalić,Mendeš su naravno ispod ovih gore pomenutih ali su uz prave igrače i oni bolji .Moraju biti.
Tiha vida brijegove valja..
Prvih 45 min ili je tako kako kazes ili je Leotar imao nekih problema..
Treba to jos dokazat u nastavku prvenstva.
Jos za Pantelica se ne moze nista reci ,45 min protiv relativno jucer slabasnog protivnika i nije neko mjerilo.
Pricekajmo,sabur
I ja sam protiv toga da se ekipa diže u nebesa preuranjeno. Prvo skočiti pa onda reći hop. Prošle godine nakon 19-og kola imali smo 36 bodova ili 10 pobjeda 6 remija i 3 poraza.Ako to dostignemo ja zadovoljan a ako prestignemo onda prezadovoljan.
Pa ja se nadam da ce ta takmicarska komisija donijeti ispravnu odluku, a to je da se utakmica igra sad za vikend tj 28.8.tuzlac je napisao/la: ↑20 avg 2022, 21:59Čini se i previše, iako Plemići igraju sjajno u Evropi i zaslužuju sve pohvale???
Nemam nista protiv da se Zrinjskom i bilo kom BH klubu izlazi u susret koliko je to moguce kad su u pitanju nastupi u Evropi, i nemam nista protiv ni sto su nasi u TC izgleda prihvatil zahtjev iz Zrinjskog da se utakmica odgodi, ali problem je sto se to jednostavno nema kad nadoknaditi (u slucaju da se Zrinjski plasira u grupnu fazu).
U slucaju da se plasiraju u grupu - to im je dodatnih 6 utakmica Cetvrtkom, znaci nema dovoljno prostora za odigravanje zaostalih utakmica do kraja Novembra.
A ne moze se to ni ostavljati za proljece jer sve mora biti odigrano do 22. kola - kako bi se mogao napraviti raspored za taj treci krug utakmica.
I ovako ce se napatit da to sve nadoknade, dodatno odgadjanje je veliki rizik, tako da mislim da se ovo mora odigrati za vikend kako je I planirano.
Ni je isto gledati TV prenos i uživo na stadionu.Gledao sam ja jučer pažljivo utakmicu u Srebreniku i vidio što sam vidio.Pozitivanstav je napisao/la: ↑21 avg 2022, 10:33Polahko druze,odvadi malo..tuzlac je napisao/la: ↑21 avg 2022, 10:13Ekipa koja ima Karjaševića,Mišića,Pantelića , Kuzmanovića i Kulibaija je ozbiljan kandidat za prvaka. Pogotovo što imamo Fejzića,Čelikovića,akoBogda Hrkača i Fereiru .Ovi 9 su odlični igrači.Nukić,Mehidić,Šukilović,Gavrić,Veselinović,Karić, Smajlović,Nargalić,Mendeš su naravno ispod ovih gore pomenutih ali su uz prave igrače i oni bolji .Moraju biti.
Tiha vida brijegove valja..
Prvih 45 min ili je tako kako kazes ili je Leotar imao nekih problema..
Treba to jos dokazat u nastavku prvenstva.
Jos za Pantelica se ne moze nista reci ,45 min protiv relativno jucer slabasnog protivnika i nije neko mjerilo.
Pricekajmo,sabur
Danas sam odledao snimak na TV .HAJDE REKO MOŽDA SAM JUČER BIO POD EMOCIJAMA.Međutim,igraju momci ko' "singerica".Živi bili pa vidjeli.
Čeliković intelektualac.
Aug 19, 2022
Aug 19, 2022
Kad se misle oglasiti ovi iz saveza???
E ovako su Valderamu češali po mudima, kao Stanojević Nargalića.

NE ZNAM DA LI OVO NEŠTO ZNAČI.
U petak su na rasporedu dvije utakmice, u subotu tri, a samo jedan meč je na programu u nedjelju i to onaj Zrinjskog i Tuzle uz direktan prenos na MY TV.
nedjelja, 28. august:
17 sati - Zrinjski - Tuzla City (MYTV)
U petak su na rasporedu dvije utakmice, u subotu tri, a samo jedan meč je na programu u nedjelju i to onaj Zrinjskog i Tuzle uz direktan prenos na MY TV.
nedjelja, 28. august:
17 sati - Zrinjski - Tuzla City (MYTV)
Vjerovatno ne znači mnogo.
Da je na Areni izvjesno bi bilo da se tekma igra.
Koliko je puta Mytv prenosila Zrinjski uopšte a pogotovu u Mostaru.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.