Ja sam mu davao podršku dok nisu počele utakmice i dok se nije vidjelo kako to stoji sve na terenu i u praksi. Vidim da to ne stoji nikako. Čovjek ubija i ono malo nade.Raonffa je napisao/la: ↑20 avg 2022, 12:06Ma lumani možda gotivi Bekira zbog '93 i još par prvenstava koje je odigrao do kraja karijere, sa te strane on je legenda nema mu se šta reći.
Ali realno, trener je već 10 godina i da ima šta ponuditi ne bi mu domet bio prvak Kosova, to što je učio od najboljih apsolutno ne znači da ima 1% trenerskog kvaliteta da to primjeni u svojoj karijeri.
Sa njim izgledamo kao muhe bez glave na terenu, ne znam stvarno šta je naš plan i želja, šta mi uopšte želimo igrati, ja to nisam vidio kod Bekira u tri meča koja sam gledao (Češka, Bugarska i Estonija).
Mada, svi znamo kakva je situacija u savezu i šta se sve valja iza brijega, tako da možemo biti sretni što i imamo košarkašku repku.
Adis je sada tu, sigurno ga nećemo mijenjati (makar do kraja EB-a) i treba im pružiti podršku, drugo nam ništa ne preostaje.
BiH na Eurobasketu 2022
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Eurobasket 2022
Legitiman argument ucio je, ali mi ne izgleda da je naucio, bar ovo sto sam gledao do sada...
Vidjeti cemo na EP sta moze ali za pravu vrijednost je potrebno 6 mjeseci.
Bosnic je za krave vrijeme pokazao svoj rukopis. Bosnic je bolje rotirao igrace i drzao energetski nivo ekipe na visokom nivou.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Nazalost, nemamo nikakve sanse. Prvo jer sve reprezentacije su prosle pripreme dizanja fizicke forme a onda su presle na takticku pripremu. Pravilo je da se odigraju do 3 pripremne utakmice nakon tzv bazicnih priprema da se tijelo relaksira. Na tim utakmicama lopte cesto ispadaju i igraci budu neprecizni. Zato krece druga faza priprema gdje igraci rade na taktici i namjestanju suta. Poslije te faze ide turnir-dva da se odigraju 3 do 4 pripremne utakmice i sagleda gdje sta ne stima i pokusa do takmicarskih utakmica ispeglati koliko je moguce. Tim navinom forma se tempira za drugi krug, pa cesto velike repke prva 2-3 kola omanu i ispadnu jer nisu dobro formu tempirali tj tempirali su je za drugi krug pa igraju tvrdo i nepovezano.
Pripreme, to je cijela nauka. I zato imamo pregrst malih repki koje su odigrale poslije bazicnih 2-3 tekme a nakon taktickih igraju jos 3-4 tekme do takmicaraskih. Jer samo na taj nacin mogu iznenaditi velike na smotrama u prva 2-3 kola. Mali tempiraju formu za prve tekme, veliki za nastavak takmicenja.
Estonija i Belgija dobar posao rade. Mi smo poslije bazicnih priprema odradili 2 meca, ocekivano oscilatorno sa puno izubljenih lopti i loseg suta. Nakon toga krenulo se u takticki dio i bez 3-4 odigrana meca prije CG i FRA mi cemo oscilirati opet od sjaja do bjede, jer nam fale te minimalno jos 2 pripremen utakmice. Nas pripremni plan je kao da vrhunac forme lovimo za polufinale Eurobasketa. Mi kasnimo min 3 utakmice za protivnicima i to bas na onom takitckom planu, uvjezbavanja. I sta ce se desiti? Nama ce naredne 3-4 utakmice biti najveci problem povezivanje napada, sinhronizacija u odbrani i pregrst promasaja i losih pasova. A te 3-4 utakmice su 2 kvalifikacione za svjetsko i prva 2 kola eurobasket.
-
- Kontakt:
Unistava ih Jokic. Treba igrati na Nurka protiv njih.
A Nurk je Level MVPBIHpatriota je napisao/la: ↑20 avg 2022, 19:16Unistava ih Jokic. Treba igrati na Nurka protiv njih.

-
- Kontakt:
Pa dobro, ali može donekle dominira.
Pa moze ,slazem se..Nurk ce svoje isporuciti .Nama treba shut i moramo pogadati slobodna .
Hrvati izgledaju poprilično fino protiv Slovenaca za sada. Imaju nekih promjena u sastavu i uopšte ne izgledaju loše sa istim, koji bi čak mogli biti i neki faktor iznenađenja na prvenstvu. No, bumo vidjeli
Mi odigrali dvije pripremne, svi ostali odigrali vec po minimalno pet. Sta ces, mora se SFF ispostovati 

Hrvati su na svom maksimumu i po meni ce biti iznenadjenje prvenstva.
Vratili hezonju u repku, nagovorili bogdanovica da se neoprosti, ucinili sve da dovedu matkovica, ucinili to isto u svoje vrijeme sa zupcom, saric se koliko-toliko oporavio, doveli jakog amera.
Da sam hrvat i patriota te drzave i da sam neka velicina u njihovom savezu, prateci ono u cemu su zadnje dvije godine grijesili, ucinio bih tacno ovo gore navedeno. Mora se priznati da su uradili izvanredan posao (u svoju korist)!
Vratili hezonju u repku, nagovorili bogdanovica da se neoprosti, ucinili sve da dovedu matkovica, ucinili to isto u svoje vrijeme sa zupcom, saric se koliko-toliko oporavio, doveli jakog amera.
Da sam hrvat i patriota te drzave i da sam neka velicina u njihovom savezu, prateci ono u cemu su zadnje dvije godine grijesili, ucinio bih tacno ovo gore navedeno. Mora se priznati da su uradili izvanredan posao (u svoju korist)!
I jos se sad treba nervirat sto bi mogli biti vreca za busenje na EB

Ma kod Hrvatske bukvalno imas barem 7-8 igraca NBA/EL nivoa, da ih vodi trener nekog A2 ligasa moralo bi se nesto sklopiti. Kod nas ABA 2 liga preovladava, austrijska liga, i jos 'potrefis' stranca koji realno tesko da je mogao biti losiji. Pogodit ce on neki sut, ali u odbrani ne postoji.
Imate dole temu za Eurobasket, ova je planirana za nasu reprezentaciju i njene protivnike.
Sto se tice Svaba, danas se vidjelo koliko su losiji bez Dennisa. Wagner se sav pogubio kad je trebalo da preuzme odgovornost i da bude vodja ekipe. Theis propusta kvalifikacije za SP, a nastup na EP je upitan. Mi s njima igramo drugu utakmicu (tj. 5 dana nakon kvalifikacija), tako da bi se vrlo lahko moglo desiti da ga ne bude protiv nas. Realno, oni su bez njega mnogo losiji od nas pod kosem, a spolja ce sve zavisiti od raspolozenja spomenutog dvojca. Meni je kod njih zanimljiv ovaj Obst i nama bi jedan takav igrac samo tako legao. Nemas ga sta vidjeti, po mojoj procjeni visok oko 190 cm, ali ubijao je s distance i sinoc i danas. Zabio je sigurno 7-8 trojki uz dobre procente suta i na to nasi trebaju obratiti posebnu paznju.
Sto se tice Svaba, danas se vidjelo koliko su losiji bez Dennisa. Wagner se sav pogubio kad je trebalo da preuzme odgovornost i da bude vodja ekipe. Theis propusta kvalifikacije za SP, a nastup na EP je upitan. Mi s njima igramo drugu utakmicu (tj. 5 dana nakon kvalifikacija), tako da bi se vrlo lahko moglo desiti da ga ne bude protiv nas. Realno, oni su bez njega mnogo losiji od nas pod kosem, a spolja ce sve zavisiti od raspolozenja spomenutog dvojca. Meni je kod njih zanimljiv ovaj Obst i nama bi jedan takav igrac samo tako legao. Nemas ga sta vidjeti, po mojoj procjeni visok oko 190 cm, ali ubijao je s distance i sinoc i danas. Zabio je sigurno 7-8 trojki uz dobre procente suta i na to nasi trebaju obratiti posebnu paznju.
Za nas bi bilo bolje da krilnog centra igra Alibegović i šutira 0/3, nego da igra Halilović i ubaci 15 poena. Alibegović bi stvarao prostor za Musu i Nurkića, sa njeg se ne smije pomagati jer je šuterska prijetnja, a Halilović na terenu će samo suziti prostor za Musu i Nurkića.
-
- Kontakt:
Slovenci da su igrali van svoje dovarane izgubili bi od neuigranih Srba glatko, a visili su i protiv Hrvata. Suci su ih bas u oba meca pogurali. Nisu mi prvi favoriti.
BIHpatriota je napisao/la: ↑20 avg 2022, 22:18Slovenci da su igrali van svoje dovarane izgubili bi od neuigranih Srba glatko, a visili su i protiv Hrvata. Suci su ih bas u oba meca pogurali. Nisu mi prvi favoriti.
Blazic i Z. Dragic su totalno van forme u zadnje vrijeme, a donekle i Muric i Prepelic. To im je 4 od 8 najvaznijih igraca.
.
Zadnja izmjena: Beko, dana/u 20 avg 2022, 22:38, ukupno mijenjano 2 puta.
dobre guzove ima Belma
Ima posebna tema za Eurobasket,na pdf europska košarka,ovdje bi valjda trebali pisati o našoj reprezentaciji na Eurobasketu
-
- Kontakt:
Bice ovo indijanstina kosto je uvjek bilo, ko god trener bio.
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, alemsa, TripleThreat i 21 gost.