FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
43
19%
2. Borbu za Evropu
106
46%
3. Sredinu tabele
47
20%
4. Borbu za opstanak
34
15%

Ukupno glasova: 230

jointunija
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la jointunija » 20 avg 2022, 21:05

BarbareZeljin je napisao/la:
20 avg 2022, 20:01
KANA je napisao/la:
20 avg 2022, 19:50
20 avg 2022, 19:42
Da smo mogli imati vise bodova,mogli smo itekako 3 minimalno.
Ali nakon Sarajeva,Zeljo ima poprilicno lagan raspored.5 utakmica Posusje,Sloboda,Sloga,Igman i Leotar.
Mi bas na tim tekmama imamo problem.
Realno da svako od nas ocekuje maksimum iz tih utakmica.
Te utakmice i bodovni saldo ce nam dati sliku za sta smo sposobni.
Po meni ova ekipa ima nesto drugacije.Hoce li to biti dovoljno,i hoce li nam se neke stvari malo posloziti,na nas mlin,vidjecemo.
Ali ja bi vise volio da smo igrali u Vrapcicima i Banja Luci,nego sto igramo po ovim nazovi terenima.
Borac danas ne bi dobio ni jednu ekipu sem nas.
Meni je ovo igranje na neutralnim terenima vise hendikep nego dobit.
Za sredinu tabele smo I nozasta vise ,bar ja to mislim.
Nismo losi vjeruj mi.
Svasta je moguce,pogotovo kad ti se podrepi,ali nista od nas nisu bolji ni Borac ni Velez,ni Sarajevo,ni Siroki.Samo malo srece,koje realno nismo bas miljenici.Tu smo mi sa svima njima.
Ja kad sam vidio teren,sve mi je bilo jasno.
Evo ti ko navijac nakon Grbavice,kad samo pogledas onakav teren,svjestan si tegobe igranja. A ne kad igras.
Puno je lakse nekom ko igra na slabijem terenu,navici se na bolji,nego onome ko sa dobrog dodje na los.
Ti svako drugo kolo igras na dobrom,on igra jednom na dobrom,i 2 puta na solidnom,ostalo je ispod prosjeka. Kad dodje zima i ta dva solidna izgledaju za ****.
Vidjeces kad se sad naprave tereni.

Vidjeces problema za domacine.
Baš tako,kad sam vidio potopljen teren,izostanak Hodžića,nisam bio optimista,na to sve drugi put primaš gol iz **** centaršuta.
I slažem se za terene,najbolji primjer je bio jučer,ljudi prvi put vidjeli 16-terac i zabiše,nama se te stvari dešavaju evo četvrtu godinu.
I VAR nam apsolutno ne treba,nije problem gol iz ofsajda,da li je bio penal i te gluposti,nego ovi sitni faulovi,kad ga pogledaš,znaš da će ti svirati kontra faul,a tu VAR ne igra ulogu.
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 20 avg 2022, 21:09

Ima li bilo ko u klubu hrabrosti da izadje pred navijace i kaze da je i u ovoj sezoni cilj stabilizacija kluba i da se ne nadamo ni ove sezone nekom trofeju jer kod naseg sportskog dijela je sve naopako. Nasi ljudi u klubu i navijaci ocigledno misle da je trener nebitna funkcija i u fazonu smo neka Sablje, nas je, nema veze sto on nema veze. Kako ljudi u klubu ne vide da je ovo sa Mulalicem cisto mrcvarenje, pa jedina taktika nam je nabijanje lopte na Santosa i tako iz utakmice u utakmicu.

Oci mi krvare od danasnjeg prvog poluvremena i retardiranih dodavanja na centru(po ovakvom terenu) izmedju nasih stopera i veznjaka, ja tebi dodam, ti meni dodas i tako jedno milijardu puta, bez bilo kakve opasnosti za protivnika.. :facepalm:

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 20 avg 2022, 21:22

Treca smo najgora odbrana lige iako s nekompletnih 6 kola, i kad to zategnemo onda se mozemo nadati vise bodova na kontu.
Jos jufke i onda 5 narednih protiv objektivno losijih ekipa. Ako tu skupimo 12-13 bodova imamo se pravo Evropi nadati. Frka je sto smo bolji protiv jacih a protiv slabijih patnja.

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 20 avg 2022, 21:42

Brkooo je napisao/la:
20 avg 2022, 21:09
Ima li bilo ko u klubu hrabrosti da izadje pred navijace i kaze da je i u ovoj sezoni cilj stabilizacija kluba i da se ne nadamo ni ove sezone nekom trofeju jer kod naseg sportskog dijela je sve naopako. Nasi ljudi u klubu i navijaci ocigledno misle da je trener nebitna funkcija i u fazonu smo neka Sablje, nas je, nema veze sto on nema veze. Kako ljudi u klubu ne vide da je ovo sa Mulalicem cisto mrcvarenje, pa jedina taktika nam je nabijanje lopte na Santosa i tako iz utakmice u utakmicu.

Oci mi krvare od danasnjeg prvog poluvremena i retardiranih dodavanja na centru(po ovakvom terenu) izmedju nasih stopera i veznjaka, ja tebi dodam, ti meni dodas i tako jedno milijardu puta, bez bilo kakve opasnosti za protivnika.. :facepalm:
Brko moj kakav crni trofej.
Prioritet mora biti evropa, sigurnih 400k maraka iako dobiješ kakve konobare jos 400k. Bez tih para nema normalnog funkcionisanja plus prodaja jednog igrača.
Ako ništa sad ćemo makar imati u izlogu Hodžića eventualno Santosa, do ove sezone nisi imao koga ponudit.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 20 avg 2022, 21:44

NerminFatic je napisao/la:
20 avg 2022, 21:22
Treca smo najgora odbrana lige iako s nekompletnih 6 kola, i kad to zategnemo onda se mozemo nadati vise bodova na kontu.
Jos jufke i onda 5 narednih protiv objektivno losijih ekipa. Ako tu skupimo 12-13 bodova imamo se pravo Evropi nadati. Frka je sto smo bolji protiv jacih a protiv slabijih patnja.
E ne možeš zategnuti kloca poput Vege ili Malića. Nema tu zatezanja :nene: Prvi se nije trebao ni dovoditi, a drugom se trebalo zahvaliti nakon prošle sezone. Sad trpimo posljedice tog izbora.
I naravno biće još njihovih kikseva, iz utakmice u utakmicu to pokazuju, malo jedan malo drugi... i neće stati na ovome, nažalost :(

Zoze19
Kontakt:

Post Postao/la Zoze19 » 20 avg 2022, 21:55

Meni ovdje neki iskreno nisu jasni, citam ovaj forum vec dugo od početka sezone 21/22 i kako vrijeme prolazi postajemo isti Pitari, prije 7 dana smo svugdje imali kvalitet a danas smo opet ispodprosječna i prosječna ekipa, teren je danas bio uzasan, suđenje nije bilo da protiv nas sudi 3 penala ali je svaki kontakt sviro faul za njih, nama presjeco igru i sl.
Kvalitet definitivno imamo za top 4, moje mišljenje je da nam treba drugi trener jer Sablja ako izbori Evropu nekim čudom dobit ce kredit za narednu sezonu i eventualno nam se usrat u istu, moramo pobijedit Pitare i mozemo i onda idemo od tekme do tekme.
P.S Halalite zbog malo duzeg posta

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 20 avg 2022, 22:00

Imam osjećaj da je Mulalić više razmišljao o Sarajevu, nego o Borcu
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 20 avg 2022, 22:03

Mamba21 je napisao/la:
20 avg 2022, 22:00
Teško da Mulalić išta razmišlja, al eto :mrgreen:

Tifo
Kontakt:

Post Postao/la Tifo » 20 avg 2022, 22:14

let3 je napisao/la:
20 avg 2022, 22:03
Mamba21 je napisao/la:
20 avg 2022, 22:00
Teško da Mulalić išta razmišlja, al eto :mrgreen:
Onaj... barem je izbacio "ja majmun" ili "ja glup" iz izjava za medije, reklo bi se da napreduje! :urnebes:

FoxMulder
Kontakt:

Post Postao/la FoxMulder » 20 avg 2022, 22:14

Edis je najslabija karika.

ODLAZI!
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.

Tifo
Kontakt:

Post Postao/la Tifo » 20 avg 2022, 22:21

Zna li iko koja je formacija u drugom poluvremenu bila i kakav je plan igre bio? 😄

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 20 avg 2022, 22:24

jointunija je napisao/la:
20 avg 2022, 21:05
20 avg 2022, 20:01
KANA je napisao/la:
20 avg 2022, 19:50

Za sredinu tabele smo I nozasta vise ,bar ja to mislim.
Nismo losi vjeruj mi.
Svasta je moguce,pogotovo kad ti se podrepi,ali nista od nas nisu bolji ni Borac ni Velez,ni Sarajevo,ni Siroki.Samo malo srece,koje realno nismo bas miljenici.Tu smo mi sa svima njima.
Ja kad sam vidio teren,sve mi je bilo jasno.
Evo ti ko navijac nakon Grbavice,kad samo pogledas onakav teren,svjestan si tegobe igranja. A ne kad igras.
Puno je lakse nekom ko igra na slabijem terenu,navici se na bolji,nego onome ko sa dobrog dodje na los.
Ti svako drugo kolo igras na dobrom,on igra jednom na dobrom,i 2 puta na solidnom,ostalo je ispod prosjeka. Kad dodje zima i ta dva solidna izgledaju za ****.
Vidjeces kad se sad naprave tereni.

Vidjeces problema za domacine.
Baš tako,kad sam vidio potopljen teren,izostanak Hodžića,nisam bio optimista,na to sve drugi put primaš gol iz **** centaršuta.
I slažem se za terene,najbolji primjer je bio jučer,ljudi prvi put vidjeli 16-terac i zabiše,nama se te stvari dešavaju evo četvrtu godinu.
I VAR nam apsolutno ne treba,nije problem gol iz ofsajda,da li je bio penal i te gluposti,nego ovi sitni faulovi,kad ga pogledaš,znaš da će ti svirati kontra faul,a tu VAR ne igra ulogu.
Tacno upravi si za VAR i ovo sjeckanje i kulturno karanje kroz sudjenje.
Evo danas jedna najbanalnija situacija. Kad je bio faul na Vegi. Lopta dolazi do nekog naprijed,prilika da se razvije napad na nepostavljenu odbranu. Sta radi sudija. Svira i zaustavlja napad. Cocalic poludio na njega.
I ono zadnjih 15 minuta. Ono je sramota. Pa samo je prekid od 82 do 85 bio dok su Lukica iznosili. Pa 2 puta grcevi,pa aut se izvodio po pola minute svaki put.
To je kulturno sudjenje. Da je rezultat bio nepovoljan za Borac mininum 6 minuta bi produzio.
Covjek je ok sudio sa par gresaka do naseg gola. I njima offside izmisli.
Ali pricamo kako sudija kulturno sjebe tekmu kad hoce mimo VARa.
Danas se svi nasrase po Vegi. Katasrofalan je bio.
Ali eto protiv Tuzle je bio odlican. Sta covjek da kaze.
Mekica ne zelim komentarisati.
Hajdarevic je ko zuca,ali brate on meni isto narkoman u krizi kad treba da doda loptu.
On se sav trese,on zbuni i sebe i ljude sa kojim igra i protiv kojih igra. I na kraju usere sve ono sto napravi.
On onako izbezumljen kome ce dodat,on prodje po 20 metara,kontam da hoce koji put samo nastavit jos jedno 10,izaso bi sam na golmana.
Jedino sto bi mu dodao na kraju loptu.

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 20 avg 2022, 22:30

Ne kontam kako mislis da ne bude sjeckanja kad sam teren je dovoljan da ne mozes razviti igru. Pri tome naši igrači nisu školovani na način da igraju bez faula. Nego nedostatak fizike i snage, koriste potezanje,čupanjem,guranje.

Danas Drina pred kraj utakmice cupa,vuče igraca,ne zna se on tijelom graditi, gurnuti. Šta očekujes nego da sjecka igru. To s sudijama nema veze. Znači ti sam krivac.

Ti ganjas rezultat a pravis debiliske faulove a znaš da će se valjati. Kao što bi se i mi valjali.. Sudija danas ništa nama nije kriv.

Haracic zabije go iz čiste prilike i druga priča.

Santos danas nije postojao na terenu. Protiv Tuzle 2pol. Ne postoji. Ti ako nemas igrace koji će biti konststni nemaš ti tu sta tražiti. A to što neko bljesne jednom od 15 utakmica je.bo to.

Nw kontam sta hoćeš na takvom terenu s puno kontakta da se ne svira prosto nemoguce.

Nažalost razlika prve federwlne i premijer lige velika. Opet imamo napadača dao 0 golova. I kriv ti onda sudija,Miske,Amar. Smiješno baš..

SatroVacki
Kontakt:

Post Postao/la SatroVacki » 20 avg 2022, 22:40

Trebamo špica nabaviti još ove sedmice.
Trenera isto, ali ako su nam izbori slični ovom, onda neka Edisa, basa je krv i ide to nekako. Ali špic......

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 20 avg 2022, 22:42

Trener poput pokojnog Ode bi iz ove ekipe puno vise. Meni je uzas sto sporo igramo i ne igramo iz prve. Imamo brza krila, mozemo puno vise kad ubrzamo igru i spustimo loptu.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Alentm87
Kontakt:

Post Postao/la Alentm87 » 20 avg 2022, 22:47

Santos nije za ovog terena , drina bravo mali ,Vego pod opasnim pritiskom,mekic katastrofa 10 utakmica , Amoah dobar jak ,Beganovic u zimu se zahvaliti,Haracic treba istrpiti ima nesto , Malic nema damu,Gasal solidan ima napredka,Stila magija realno ,Coca beton ,Galic fino,Bender sve bolji ...

EDISE PROLI UHLJUPE 💪💪💪💪
JE.. MALO sarajevo

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 20 avg 2022, 22:50

StrikeWarzone je napisao/la:
20 avg 2022, 21:42
Brkooo je napisao/la:
20 avg 2022, 21:09

Brko moj kakav crni trofej.
Prioritet mora biti evropa, sigurnih 400k maraka iako dobiješ kakve konobare jos 400k. Bez tih para nema normalnog funkcionisanja plus prodaja jednog igrača.
Ako ništa sad ćemo makar imati u izlogu Hodžića eventualno Santosa, do ove sezone nisi imao koga ponudit.
Kako mislis brate da sa Edisom osiguramo evropu preko lige?

Mi trenutno mozemo probati da izborimo evropu samo ako osvojimo kup..

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 20 avg 2022, 22:59

Nemojte biti kao pitari pa tjerati i psovati sve redom nakon lose utakmice. Vego da moze igrati u kontinuitetu kao protiv Tuzle sto je odigrao, davno bi otisao iz Bosne. Svi su danas bili losi, neki manje, neki vise i to je to. Ko god je ocekivao pobjedu je lud i nerealan.
Isto ste pojedini ovdje poletili pisati kako ce Santos ubiti Musu na derbiju, da se ne bojite derbija i slicno pa ako bude nepovoljan rezultat i na derbiju, psovat cete i tjerati redom.
Svjesni ste svi da je stabilizacija jedini cilj kluba. Europa nije i ne moze biti cilj sa Edisom na klupi i Haracicem kao prvim napadacem, uz duzno postovanje prema obojici.

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 20 avg 2022, 23:04

Meni je danas Drina bio najbolji,gurati momka maksimalno,dobar u skoku,siguran na pasu,a ne libi se krenuti ni prema naprijed
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 20 avg 2022, 23:14

Drina je najgori uz Cocu bio danas. Šta li vi ljudi gledate. Ja sumnjam da vi gledate uopće utakmice. Mi primili dva gola. Kod drugog gola momak čuvao zrak. Ispao par puta. Kulasin ga pretrčavo ko malo dijete.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: b00t i 27 gostiju.