FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
43
18%
2. Borbu za Evropu
108
46%
3. Sredinu tabele
47
20%
4. Borbu za opstanak
36
15%

Ukupno glasova: 234

let3
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la let3 » 20 avg 2022, 19:22

Džaba podrška na treningu pred odlazak, kad dođe nekakv pokemon Vego i popiša se po svemu. Jedan kloc je dovoljan da razjebe sve, da svi planovi odmah padnu u vodu, a mi takvih fala Bogu vazda imamo.

Pa izbij loptu u korner, šta je trpaš u naš gol, jbm ti sunce nesposobno i onoga ko te dovede u Želju :oops:

Zeljo21
Kontakt:

Post Postao/la Zeljo21 » 20 avg 2022, 19:22

Ma dobro je ovo, mi smo ekipa koja igra brz fudbal, a danas na ovoj njivi nismo mogli, vidjeli ste u 45 min kad nam stade lopta na 16 metara...

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 20 avg 2022, 19:23

Biće ovo zanimljiv derbi, do danas sam mislio da smo bar bogdu bolji od njih ali... :facepalm:

Vegu poslati ujutru na voz do Čapljine pa nek' se do Gabele snalazi, neće imati problem s tim
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

CiroDiMarcio
Kontakt:

Post Postao/la CiroDiMarcio » 20 avg 2022, 19:25

Ja nisam bio za to da se Amoah stavlja na spica, ali definitivno to treba pokusati na treningu i ako bar malo funkcionise neka tako i bude. Haracic se krece kao spic i dobar je u tome ali ne smije sutati, a i kad uspije sutnuti to bude lose. Beganovic ne moze u spicu nikako, i ako opet bude izmedju njih dvojice, dajem orednost Haracicu.

Jos jedna stvar gdje se moram posuti pepelom, to je za mlade igrace. Vazda dam govorio da mladi trrbaju igrati i dobijati sansu. I danas tako mislim. Eto Drina, momku svaka cast, Gasal odlican, Malic moze da se tuce sa Vegom jer vego odigra jednu savrseno pa drugu ocajno. Ono sto nama gori to je ta pozicija gdje Beca igra. Beca po mom misljenju od kako igra seniorski fudbal nije odigrao dobru utakmicu (osim gola Velezu, a tu tekmu je bio najgori pojedinac ali je zabio gol pa se to zaboravilo) i sto je najgore ja kod njega ne vidim napredak, a mislio sam da ce napredovati. To je zabrinjavajuce, ne mozemo se zaliti sada na Mulalica da ne daje mladima priliku jer evo imaju priliku samo sto Beca vazda pokaze da nam fali igrac na toj poziciji jer on trenutno sa ovakvom stagnacijom svoje igre ne moze biti ni izmjena jer ne unese ni svjezinu a ne preokret.

I ovo nije sud za jednu utakmicu vec evo pola.godine ista stvar. Ja mu zelim da napreduje.

MoSaZeLjo1921
Kontakt:

Post Postao/la MoSaZeLjo1921 » 20 avg 2022, 19:26

Edin Cocalić i Štila su ovoj ekipi sve kada jedan ne bude igrao to je hendikep odmah,klasični mi,dobijemo jednu,naložimo se,odmah borba za titulu,i sljedeću utakmicu sami sebe pobjedimo,igra nije loša,fali kontinuitet,svi na DERBI!!!
Pozz iz Kaknja!

MrAlemKa
Kontakt:

Post Postao/la MrAlemKa » 20 avg 2022, 19:29

Po čemu smo ti mi krivi za ovaj poraz? Daj ba najjače naše oružje ne neutralisano lošim terenom. Prije našeg gola izigrali smo ih ko djecu.
Strogo zabraniti igranje na ovakvom terenu. Živi bili vidjeli kako će ovaj Borac proći na Grbavici.
A o suđenju nemam rijeci stvarno.
Ne krivim ni Mulalića ni igrača, jednostavno po ovakvom terenu se moraš samo povuć na svojih 25 metara od gola i tjt. Ovo je antifudbal, ne našom krivicom sigurno, isto tako je i njima mogla koja zalutat. Vjerujem u ove momke, i u ovog trenera ujedno i mog trenera iz juniora 😀

CiroDiMarcio
Kontakt:

Post Postao/la CiroDiMarcio » 20 avg 2022, 19:29

Ma ne znam ko je titulu sanjao hahahah

Derbi ce biti zeznut jer je derbi i nikad se ne zna. Oni puni para i moraju se vaditi, a mi isto znamo dobro igrati. Na derbiju cemo sigurno vidjeti borbu a sad za koliko bodova ce to biti dovoljno, to se nikad ne zna u derbijima.

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 20 avg 2022, 19:33

Mulalić na Grbavici oba derbija dobio. A sveukupno od četiri derbija ima 3 pobjede i jedan remi. Tako da nema zime. Idemo 3/3 na Svetinji. Uopšte nemam straha
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 20 avg 2022, 19:35

Bez Armina Hodžića naša sredina ne postoji. Izmedju dva zla izaberi manje Mekić ili Hajdarević, Mekić baš loš i nadam se da će samo igrati u slučaju neke suspenzije ili povrede veznog igrača. Hajdar, ne zna lopte dodati, ali barem trči i trudi se dajem prednost ispred Mekića. Mekić zna Cocaliću vratiti i to kad je Coca udaljen 3m od njega
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

LegendaIvica
Kontakt:

Post Postao/la LegendaIvica » 20 avg 2022, 19:39

kolezeljovac je napisao/la:
20 avg 2022, 19:10
Mulalić nije kriv za ovo danas. Posao je dobro odradio. Jednostavno izgubiš zbog Vege, a i zbog Haračića, Mekića, Beće, Šehića... Ova petorica ne zaslužuju sveti dres. Idemo dalje!

Pobijedit u derbiju i sve vam je halal! Svi na Grbavicu u petak! Volim te Željo! 💙
Ko je doveo Haracica, Vegu i Beganovica?
Ko je iste postavio da igraju?

Alentm87
Kontakt:

Post Postao/la Alentm87 » 20 avg 2022, 19:41

Mekic katastrofa

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 20 avg 2022, 19:42

Da smo mogli imati vise bodova,mogli smo itekako 3 minimalno.
Ali nakon Sarajeva,Zeljo ima poprilicno lagan raspored.5 utakmica Posusje,Sloboda,Sloga,Igman i Leotar.
Mi bas na tim tekmama imamo problem.
Realno da svako od nas ocekuje maksimum iz tih utakmica.
Te utakmice i bodovni saldo ce nam dati sliku za sta smo sposobni.
Po meni ova ekipa ima nesto drugacije.Hoce li to biti dovoljno,i hoce li nam se neke stvari malo posloziti,na nas mlin,vidjecemo.
Ali ja bi vise volio da smo igrali u Vrapcicima i Banja Luci,nego sto igramo po ovim nazovi terenima.
Borac danas ne bi dobio ni jednu ekipu sem nas.
Meni je ovo igranje na neutralnim terenima vise hendikep nego dobit.

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 20 avg 2022, 19:42

LegendaIvica je napisao/la:
20 avg 2022, 19:39
Mulalić nije kriv za ovo danas. Posao je dobro odradio. Jednostavno izgubiš zbog Vege, a i zbog Haračića, Mekića, Beće, Šehića... Ova petorica ne zaslužuju sveti dres. Idemo dalje!

Pobijedit u derbiju i sve vam je halal! Svi na Grbavicu u petak! Volim te Željo! 💙
Je li Edis zabio autogol. Daj malo objektivnosti. Je li Edis mogao da bira između Mendy-ja i Vege. Ili između Benzeme, Diaza i Haračića.

Zamisli da si trener Želje i pred utakmicu kontaš je li bolje staviti lijevo Malića ili Vegu. Pa ostalo lakše staviš i dođeš do napada, gledaš u kašike koga uzeti. **** iz breze ili Haračića....

tmgz
Kontakt:

Post Postao/la tmgz » 20 avg 2022, 19:47

Nije ovo smak svijet idemo dalje, to ti je to sto imas ebga.
Edis ide logicki oko sastava realno,.zamjeram mu samo sto mu je taktika slabija strana sto nesto ne zavrti, pokusa.
Imas jednu taktiku i forsiraj uvijek jedno te isto.

Ne znam ali nesto sam siguran da bi strasnu stvar napravili kad bi uparili Cocu i Hodzica na zadnjem veznom al koga onda na stopera.
I napadac nam gori, pustite tu pricu Haracic se krece dobro, krece se on moj qrac. On je realno tele za ove lige i to je to.

A mi idemo jos jace, Zeljo je u nekom turbulentnom vremenu nema nam druge braco iz ove koze ne mozemo. SVI KO JEDAN
Zadnja izmjena: tmgz, dana/u 20 avg 2022, 19:57, ukupno mijenjano 1 put.

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 20 avg 2022, 19:50

BarbareZeljin je napisao/la:
20 avg 2022, 19:42
Ali nakon Sarajeva,Zeljo ima poprilicno lagan raspored.5 utakmica Posusje,Sloboda,Sloga,Igman i Leotar.
Po meni ova ekipa ima nesto drugacije.Hoce li to biti dovoljno,i hoce li nam se neke stvari malo posloziti,na nas mlin,vidjecemo.
Ali ja bi vise volio da smo igrali u Vrapcicima i Banja Luci,nego sto igramo po ovim nazovi terenima.
Za sredinu tabele smo I nozasta vise ,bar ja to mislim.

LegendaIvica
Kontakt:

Post Postao/la LegendaIvica » 20 avg 2022, 19:53

LegendaIvica je napisao/la:
20 avg 2022, 19:39

Je li Edis zabio autogol. Daj malo objektivnosti. Je li Edis mogao da bira između Mendy-ja i Vege. Ili između Benzeme, Diaza i Haračića.

Zamisli da si trener Želje i pred utakmicu kontaš je li bolje staviti lijevo Malića ili Vegu. Pa ostalo lakše staviš i dođeš do napada, gledaš u kašike koga uzeti. **** iz breze ili Haračića....
Liga je u pet deka i imas klubove sa puno manjim budzetom koji dovode solidne igrace a ne **** Beganovica i Vegu tako da taj izgovor ne pije vode. Kako god rezultat protiv jufka bude mulalic treba dobiti nogu, dosta mi je vise da se u zadnji cas spasi i kupi sebi vrijeme a mi gdje smo tu smo nikakvog napretka.

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 20 avg 2022, 19:56

@LegendaIvica ni ja nisam oduševljen Sabljom, ali ne vidim koga možemo sa trenutnim budžetom dovesti na klupu. Što se tiče ovog ljeta prelazni dobro odrađen kad se Amoah i Santos uzmu u obzir.

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 20 avg 2022, 20:01

KANA je napisao/la:
20 avg 2022, 19:50
BarbareZeljin je napisao/la:
Za sredinu tabele smo I nozasta vise ,bar ja to mislim.
Nismo losi vjeruj mi.
Svasta je moguce,pogotovo kad ti se podrepi,ali nista od nas nisu bolji ni Borac ni Velez,ni Sarajevo,ni Siroki.Samo malo srece,koje realno nismo bas miljenici.Tu smo mi sa svima njima.
Ja kad sam vidio teren,sve mi je bilo jasno.
Evo ti ko navijac nakon Grbavice,kad samo pogledas onakav teren,svjestan si tegobe igranja. A ne kad igras.
Puno je lakse nekom ko igra na slabijem terenu,navici se na bolji,nego onome ko sa dobrog dodje na los.
Ti svako drugo kolo igras na dobrom,on igra jednom na dobrom,i 2 puta na solidnom,ostalo je ispod prosjeka. Kad dodje zima i ta dva solidna izgledaju za ****.
Vidjeces kad se sad naprave tereni.

Vidjeces problema za domacine.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 20 avg 2022, 20:02

20 avg 2022, 19:56
@LegendaIvica ni ja nisam oduševljen Sabljom, ali ne vidim koga možemo sa trenutnim budžetom dovesti na klupu. Što se tiče ovog ljeta prelazni dobro odrađen kad se Amoah i Santos uzmu u obzir.
Stvar je u tome što neće niko normalan doći da radi u takvim uslovima, osim ludog Edisa.
Jedva čekam dolazak strateškog partnera, investicije i normalizaciju kluba :pray: a i dan kad ćemo se zahvaliti Edisu što je bio tu kad je bilo najteže :salut:

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 20 avg 2022, 20:04

Ekipa koja može pobjediti bilo koga, izgubiti od bilo koga. To je tako.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Hrasno15 i 61 gost.