FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- ElCartel11
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Meni samo nije jasan Fedja kod Dala. U Veležu je takvim igracima koji nisu pratili svog igraca yebavao znanje, a ovaj mu igra sve jednu utakmicu.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
- skullcrusher
- Kontakt:
Dobro smo igrali sinoc, nek nam se sve u derbiju vrati bar 3 da im zabijemo aBd 

1946 !
Sarajevo ljubavi moja...
Sarajevo ljubavi moja...
-
- Kontakt:
Jedina perfektna igra je bila protiv Borca i to bez Suljica …
Polako ljudi mirvic i Dudić su dobitna kombinacija. Kad tad će krenuti. Do zimske pauze neka budemo u top 3 na proljeće je sve moguće. Biće pojačanja i u januaru.
Dudić ima prvi veliki ispit a to je derbi. Tu će se bar malo vidjeti kakav je stručnjak
Dudić ima prvi veliki ispit a to je derbi. Tu će se bar malo vidjeti kakav je stručnjak
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
Ma nemamo mi strpljenja nikako....
Treba 10 igraca da se uigra, treba vremena.
Ovaj tim i Feđa imaju moju podrsku.
Hajmo derbi apsolvirati pa sve ostalo lagano
Treba 10 igraca da se uigra, treba vremena.
Ovaj tim i Feđa imaju moju podrsku.
Hajmo derbi apsolvirati pa sve ostalo lagano
JEDAN GRAD DVA KLUBA
JEDAN ŠPICA DRUGI TRUBA
JEDAN ŠPICA DRUGI TRUBA
Na derbiju zabijamo 2+ u prvom poluvremenu
This time next year, we'll be millionaires!
Krvarim od dosade
Krvarim od dosade
- NisamInSajder
- Kontakt:
Dobro rekoh prije utakmice, pljuvao se Suljić, pa će se preći na Kapića, pa nakon njega na nekog novog. Fuj. Pa se usput i Dudiću spomene koja. Dok takvi navijači budu, a bit će uvijek i zauvijek, neće se nikad doći do uspjeha, tavorit ćeš u ovoj ligi, ako izboriš Europu izbacivat će te što bi ti isti navijači rekli amateri iz Malte, Luksemburga itd., uz neke povremene bljeskove sa 2-3 dobre utakmice u Europi. Nikad napretka.
Pljuje se Kapić radi penala kojeg svako može promašit, a da stvar bude gora upravo 99% navijača i forumaša je zazivalo da Kapić šuta penal. Kapić pored penala apsolutno ništa nije loše radio, čovjek je na terenu dobro izgledao, agilan, tjerao ekipu da se drži neke igre i ideje, a ne da se preskače igra, otkrivao se, ulazio u međuprostore, između ostalog on je i jedini u drugom poluvremenu poslije gola ušao u šansu i šutao vrlo dobro prema golu iz teške situacije, pa opet i nakon odbijanca išao na loptu, bez grešaka, nije činio razliku, ali realno, razliku treba da radi čitava ekipa ili krila, polušpica u ovoj formaciji. Dakle, bio aktivan u igri, nudio se, ulazio u prostor i opet ne valja. Al zato nek valja Džafić koji je u ovim zvaničnim utakmicama pokazao vrlo malo, 90% kad je na terenu ga ne vidiš, a protiv Tuzla Citya je upropastio skoro svaku loptu koju je dobio, čak šta više tu utakmicu kao da je ganjao igrače Tuzla City da ih udari, pa i dobio rano i vrlo glup žuti karton, sinoć sivilo od njega samo. Priča se o dobroj igri Đokanovića, o kakvoj dobroj igri, ispada kod gola, pravi neki nepotreban izlazak i neki trzaj, i pravi rupu iza sebe, umjesto da čuva zadnju liniju kao štoper, druga greška, u drugom poluvremenu dodaje kratku loptu Dizdareviću, ali eto ovaj izašao napokon sa gola i spasio, a istu grešku je uradio Drobarov protiv Tuzla Citya, samo što su ovi iskoristili, a Sloboda nije, Tuzla City ima kvalitet, Sloboda nema. Đokanović, je zaista dobro odigrao drugo poluvrijeme prema naprijed, nekoliko puta je dosta dobro povukao loptu, ali nismo nešto ozbiljnije ugrozili Slobodu zbog tog. Đokanović ne može igrat na štoperu, ispada, pravi rupu iza sebe, čovjek nije štoper i tačka. Ubaci tu Traku, Ališaha, ali Đokanović ne. Također, kod gola Varešanović dokazao da ne igra odbranu, veznog reda nema, nonšalantni u ovoj situaciji. Suljić vrlo dobar sinoć, najagilniji, u prvom poluvremenu loš završetak odradi, ili pas loš ili loš šut, u drugom poluvremenu je i to bolje uradio, njegovih nekoliko dobrih lopti su upropastili ostatak ofanzivnog reda, Varešanović, Džafić, Ahmetović. Za Ahmetovića se govorilo mizerna minutaža, kao bit će treći špic, čovjek ima više prilike od Čatakovića, a lošiji je, nema snage za 10 minuta. Jeste on dao protiv Posušja gol, al kad je kampirao u 16m, dok treba nešto više uraditi na terenu, gotovo je ne može. Godine, povreda. Čataković mora igrati u špicu, mora!
Sinoć od 70-80te minute, potpuno se odustalo od igre i većina je bila izbi nabi ili individualna soliranja, i to je glavni razlog zašto se nije pobjedilo. Da se nastavilo napadati, kolektivno, sa jasnim ciljom i idejom, sa uigranim metodama, pobjedili bi utakmicu. U jednom trenutku na centru 2 naša igrača i to Salčin i Drobarov, a ostali čekaju loptu oko 16m Slobode, neće se tako nikad ništa uraditi. Izmjene jako loše, osim Salčina koji je igrao nešto all-round, neki libero nešto, i Kapića koji je eto dobar bio, ostali se nisu ni vidjeli kako treba. Šteta.
Sinoć se moralo pobjediti, zbog atmosfere, pritiska na ekipu, samopouzdanja. Sada ide jako težak raspored, Željo, pa Leotar, a onda gotovo sve ekipe koje ciljaju na gornji dio tablice, Zrinjski, Široki, Velež, Tuzla, Borac. Jako težak raspored.
Pljuje se Kapić radi penala kojeg svako može promašit, a da stvar bude gora upravo 99% navijača i forumaša je zazivalo da Kapić šuta penal. Kapić pored penala apsolutno ništa nije loše radio, čovjek je na terenu dobro izgledao, agilan, tjerao ekipu da se drži neke igre i ideje, a ne da se preskače igra, otkrivao se, ulazio u međuprostore, između ostalog on je i jedini u drugom poluvremenu poslije gola ušao u šansu i šutao vrlo dobro prema golu iz teške situacije, pa opet i nakon odbijanca išao na loptu, bez grešaka, nije činio razliku, ali realno, razliku treba da radi čitava ekipa ili krila, polušpica u ovoj formaciji. Dakle, bio aktivan u igri, nudio se, ulazio u prostor i opet ne valja. Al zato nek valja Džafić koji je u ovim zvaničnim utakmicama pokazao vrlo malo, 90% kad je na terenu ga ne vidiš, a protiv Tuzla Citya je upropastio skoro svaku loptu koju je dobio, čak šta više tu utakmicu kao da je ganjao igrače Tuzla City da ih udari, pa i dobio rano i vrlo glup žuti karton, sinoć sivilo od njega samo. Priča se o dobroj igri Đokanovića, o kakvoj dobroj igri, ispada kod gola, pravi neki nepotreban izlazak i neki trzaj, i pravi rupu iza sebe, umjesto da čuva zadnju liniju kao štoper, druga greška, u drugom poluvremenu dodaje kratku loptu Dizdareviću, ali eto ovaj izašao napokon sa gola i spasio, a istu grešku je uradio Drobarov protiv Tuzla Citya, samo što su ovi iskoristili, a Sloboda nije, Tuzla City ima kvalitet, Sloboda nema. Đokanović, je zaista dobro odigrao drugo poluvrijeme prema naprijed, nekoliko puta je dosta dobro povukao loptu, ali nismo nešto ozbiljnije ugrozili Slobodu zbog tog. Đokanović ne može igrat na štoperu, ispada, pravi rupu iza sebe, čovjek nije štoper i tačka. Ubaci tu Traku, Ališaha, ali Đokanović ne. Također, kod gola Varešanović dokazao da ne igra odbranu, veznog reda nema, nonšalantni u ovoj situaciji. Suljić vrlo dobar sinoć, najagilniji, u prvom poluvremenu loš završetak odradi, ili pas loš ili loš šut, u drugom poluvremenu je i to bolje uradio, njegovih nekoliko dobrih lopti su upropastili ostatak ofanzivnog reda, Varešanović, Džafić, Ahmetović. Za Ahmetovića se govorilo mizerna minutaža, kao bit će treći špic, čovjek ima više prilike od Čatakovića, a lošiji je, nema snage za 10 minuta. Jeste on dao protiv Posušja gol, al kad je kampirao u 16m, dok treba nešto više uraditi na terenu, gotovo je ne može. Godine, povreda. Čataković mora igrati u špicu, mora!
Sinoć od 70-80te minute, potpuno se odustalo od igre i većina je bila izbi nabi ili individualna soliranja, i to je glavni razlog zašto se nije pobjedilo. Da se nastavilo napadati, kolektivno, sa jasnim ciljom i idejom, sa uigranim metodama, pobjedili bi utakmicu. U jednom trenutku na centru 2 naša igrača i to Salčin i Drobarov, a ostali čekaju loptu oko 16m Slobode, neće se tako nikad ništa uraditi. Izmjene jako loše, osim Salčina koji je igrao nešto all-round, neki libero nešto, i Kapića koji je eto dobar bio, ostali se nisu ni vidjeli kako treba. Šteta.
Sinoć se moralo pobjediti, zbog atmosfere, pritiska na ekipu, samopouzdanja. Sada ide jako težak raspored, Željo, pa Leotar, a onda gotovo sve ekipe koje ciljaju na gornji dio tablice, Zrinjski, Široki, Velež, Tuzla, Borac. Jako težak raspored.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
Zalaganje i trka, sve je bilo na nivou. Da nije bilo onog penala, ne bismo ovoliko sjebani bili. Vise nas je to razocaralo i onda je sve toksicno. Jedino za kritiku je Mirzino prepotentno mladunce! Mozda on napravi kakav menadzerski transfer, ali to je max.
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
-
- Kontakt:
Mozda tebi treba licenca jer izgleda nemas marke u dzepu,ja sam ostvaren ako treba da te poguram da imas za kafu svakako sam uvijek tu bio i bicu za raju sa tribine. Velik si strucnjak nesto slicno kao i Fedja i drago mi je da si zadovoljan i da nama neznalicama objasnjavas i kritikujesIstocnjakSaKoseva je napisao/la: ↑20 avg 2022, 10:50Drago mi je da imas pojma, al daj bolan skupit cemo se svi uplatit ti licence, otjerat Fedju i da prepisamo ovu ligu vec jednom. Vidi se po tvojim postovima da imas potencijala za velike stvari, a da imas pojma o fudbalu to je vec odavno poznata cinjenicamosarajvosa83 je napisao/la: ↑20 avg 2022, 00:07Znas li sta je forum? Jesil cuo da ljudi iznesu nekad svoje misljenje i hvala Bogu da imam pojma o fudbalu i pratim ga cijeli zivot,mal si jos da se sjecas finala Milan Barca kad se na akumulatoru gledalo,ili vhs kasete Italija 90te jer se nije imalo sta gledat. Vazno je da ti imas um fudbalski i da vidis ono sto ja ne vidim,petardu od TC i dvicu od Igmana sa jednom sutem na gol,promaju na sredini gdje izgledas ko muha bez glave ili Nurudina u spicu od kojeg se odbijaju lopte 90 minutaIstocnjakSaKoseva je napisao/la: ↑20 avg 2022, 00:02
Zato ti legendo imas pojma o fudbalu. Cudi me da te Guardiola vec nije zvao da mu pomognes osvojit Ligu prvaka. Steta je da takav fudbalski um poput tvog propadne
- HordasOdMalena
- Kontakt:
Svi u 16. 

"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."
- napoleon72
- Kontakt:
Dal je nas Zorzinjo, svi navijaci vide da lik ne moze i ne zna, al svaki trener ga obozava i gura.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Pantelija je napisao/la: ↑20 avg 2022, 12:48defanzivno ne postoji a treci je vezni igrac. SInoc kod gola NJEGOV igrac uzima loptu, prolazi pored njega, on ni ne pomislja da pravi faul, ili da NE DAJ BOZE trci za njjim, bukvalno ga gleda, tokom tekme ne pomislja igrati defanzivu, centar mu je granica...ajdohordas je napisao/la: ↑20 avg 2022, 12:40
Malo se pretjeruje za Dala. Nisam ni ja zadovoljan sa njim ali daleko od toga da je katastrofalan. Lijepo osjeća prostor, često zna povući loptu i višak napraviti, njegov problem je njegova konstitucija gdje teško, gotovo pa nikako ne podnosi duele. Imam osjećaj da bih ga i ja otpuhao u duelu. Ondje gdje napravi višak on u sljedećem duelu gubi loptu, teško je može sačuvati.
Loptu koju treba da primi prsima i izadje 1 na 1 ne zna proimiti i pobjegne mu, gubi lopte pri pokusajima driblinga iz prve itd... sem gola borcu, koji svaki trener bi ga odveo u svlacionicu i odrzao lekciju kako se zavrsava kontra 5 na 2, da to nije sut sa 20 metara, ja ne znam na osnovu cega je on u prvih 11
Pa ok slazem se pustio ga je,a trebao ga je ispratiti, mozda ovaj nebi uspio uputiti dobar pas.. A ne spominjes Djokanovica u toj situaciji? (momak je odigro dobru utakmicu al fakat za moj pojam nema taj osjecaj za stopera) Pa on krece na igraca da izadje pa staje, ostavlja Musi nazad 2 igraca Slobode. Realno 80% krivice snosi Andrej kod gola. Ne nego mi se ufatimo ko trenutno nije u formi pa daj njega okrivi za sve.
Sad Dudic ima podrske jos uvijek al bojim se kad dodju malo tezi protivnici da ce biti svega. Ja mu zamjeram nekoliko stvari, izmedju ostalog i ovo forsiranje price da je Djokanovic predobar na stoperu ali bi mu dao priliku bar do zime pa onda vidjeti sta dalje.
- napoleon72
- Kontakt:
Ima Fedja "gresaka" (pod navodnicima, jer ipak on ima.licencu a mi smo samo publika), al ima uspjehe iza sebe u ovoj ligi i zbog tog ga moramo istrpit. Znamo da moze, s drugoligaskim igracima je osvojio kup i izbacio AEK. A relativno los start je kod nas imao i Vinko, pa smo u septembru napravili niz koji je trajao do kraja polusezone. Polahko, doci ce sve na svoje.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
- f0rest1946
- Kontakt:
Ne razumijem zasto mi nismo Sadikua doveli.
Zadnja izmjena: f0rest1946, dana/u 20 avg 2022, 14:12, ukupno mijenjano 1 put.
- ElCartel11
- Kontakt:
Protiv kona ako se ne dovede stoper i Trako ne bude spreman:
Musa - Djokanovic - Drobarov - Tomasevic
Kapic - Cirjak
Ikic - Dzafic - Suljic
Catakovic
Ovdje bi se Dzafic ubacivao iz drugog plana i pravio prostor Catakovicu. Uz to ima dobar sut sa distance, a i ne bi pustao igraca kao Dal.
Malo promjeni Fedja napred tu 4 ebem ga ja, trzni ih malo. Steta sto za Ikica nemamo zamjenu, on mi je najbolji kad ulazi sa klupe.
Musa - Djokanovic - Drobarov - Tomasevic
Kapic - Cirjak
Ikic - Dzafic - Suljic
Catakovic
Ovdje bi se Dzafic ubacivao iz drugog plana i pravio prostor Catakovicu. Uz to ima dobar sut sa distance, a i ne bi pustao igraca kao Dal.
Malo promjeni Fedja napred tu 4 ebem ga ja, trzni ih malo. Steta sto za Ikica nemamo zamjenu, on mi je najbolji kad ulazi sa klupe.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
- HordasOdMalena
- Kontakt:
2:0 vode juniori protiv Željezničara.
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Strijelci? Bravo!!
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], HordasDolacMalta, johntravolta123, mnon46 i 55 gostiju.