Zenske selekcije

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Chapman1886
Kontakt:

Re: Zenske selekcije

Post Postao/la Chapman1886 » 11 avg 2022, 14:14

Fuj,paradržavna formacija glumi državu po ko zna koi put.. Šta je ovdje za pohvalit?Pljusak u lice državi Bosni i Hercegovini?sreća brzo će oktombar...
Samo Sloboda | COYG

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 11 avg 2022, 14:20

Chapman1886 je napisao/la:
11 avg 2022, 14:14
Fuj,paradržavna formacija glumi državu po ko zna koi put.. Šta je ovdje za pohvalit?Pljusak u lice državi Bosni i Hercegovini?sreća brzo će oktombar...
banana drzava :urnebes:
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 avg 2022, 15:27

Edinu Forti i Vladi Kantona nakon do poda :tokralju:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 11 avg 2022, 15:35

slika

Edin Forto: Uplatit ćemo 150.000 za naše košarkašice

Nešto kasnije, oglasio se i premijer Kantona Sarajevo Edin Forto koji je putem Twittera napisao:

"Kad loša politika ne želi svoju reprezentaciju na svjetskom prvenstvu, pomoći će Vlada KS.

Na inicijativu ministra Avdića uplatit ćemo 150.000 za naše najbolje košarkašice. Ponižavanje sportista iz cijele BiH nakon oktobra mora konačno stati. Više sutra u 11 h na presu".

Za voljenu BiH
Od Kantona Sarajevo

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 11 avg 2022, 15:51

Ovo je jedan od dokaza da oni koji se trude da uniste ovu drzavu to dobro rade. Jadno je drzavi aparat, prije svega ministarstvo, ne rjesava ovakve stvari pravovremeno. Da je neka zlj repka jos bih i razumio, no pricamo o timu koji u sebi ima najbolju igracicu svijeta. Time je sramota jos veca
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 16 avg 2022, 19:40

Selektor Drago Karalić i njegov pomoćnik Slaviša Ožegović tokom EP će na raspolaganju imati sljedeće igračice: Lyla Grace Kahrimanović (High school Woodinville AAU), Milica Dragičević (RMU), Marija Damjanović (kk Orlovi), Marija Vulić (kk Orlovi), Lara Kudrić (kk Livno), Lana Kudrić (kk Livno), Adna Halilbašić (bc citybasket), Ema Nela Hrustić (?), Josipa Barišić (kk Livno), Katarina Mihalj (kk Zrinjski), Milica Mitrović (kk Vojvodina 021) i Valentina Došić (kk Lavovi).

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 16 avg 2022, 20:12

EdinjoBos je napisao/la:
16 avg 2022, 19:40
Selektor Drago Karalić i njegov pomoćnik Slaviša Ožegović tokom EP će na raspolaganju imati sljedeće igračice: Lyla Grace Kahrimanović (High school Woodinville AAU), Milica Dragičević (RMU), Marija Damjanović (kk Orlovi), Marija Vulić (kk Orlovi), Lara Kudrić (kk Livno), Lana Kudrić (kk Livno), Adna Halilbašić (bc citybasket), Ema Nela Hrustić (?), Josipa Barišić (kk Livno), Katarina Mihalj (kk Zrinjski), Milica Mitrović (kk Vojvodina 021) i Valentina Došić (kk Lavovi).
Cekamo te jos za analizu rostera @Tracy3McGrady . Kazu da je ovo dobra generacija. Znam da su Dragicevic i Mihalj odlicne, ova mala od Kahrimanovica iz Zenice isto dominira u Americi.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 16 avg 2022, 22:43

Selektor Drago Karalić i njegov pomoćnik Slaviša Ožegović tokom EP će na raspolaganju imati sljedeće igračice: Lyla Grace Kahrimanović (High school Woodinville AAU), Milica Dragičević (RMU), Marija Damjanović (kk Orlovi), Marija Vulić (kk Orlovi), Lara Kudrić (kk Livno), Lana Kudrić (kk Livno), Adna Halilbašić (bc citybasket), Ema Nela Hrustić (Cran Pringy Basket), Josipa Barišić (kk Livno), Katarina Mihalj (kk Zrinjski), Milica Mitrović (kk Vojvodina 021) i Valentina Došić (kk Lavovi).

Dodao sam ime kluba od Ema Nela Hrustić.

Mogu dati kratku analizu, ali ću pisati samo opširno sto se tice ekipe à ne pojedinačne pozitivne i negativne strane igračica. Mogu reći da je ekipa veoma ujednačena da je prvih 7-8 igrača veoma blizu kvalitetom, pa čak i prvih 10 su sve u pet deka.
Bukvalno ima 5-6 djevojčica koje mogu svaku utakmicu da preuzmu igru na sebe, napadački su sve odlično potkovane. Milica Dragicevic i Marija Vulic su playmakeri koji su veoma sigurni na lopti, i imat ćemo siguran prenos lopte, a veoma su sposobne i da napadnu obruč. Milica Dragicevic vec ima finog iskustva u seniorskoj košarci gdje je igrala Aba ligu, i faktički bila jedan od nositelja igre iako je 2007. Godište.
Imala je nezgodnu povredu i nije se pripremala sa ostalima, tek je prije par dana počela da trenira na 100% sa ostatkom ekipe.
Katarina Mihalj je igračica koja je napadacki orijentisana, voli da napada obruč i često izvlači faul na sutu. Možda i nas najbolji napadač pored Lyly Kahrimanovic, nju nisam gledao protiv Hrvatske jer se kasnije priključila. Ali njih dvije bi trebale da budu glavni scoreri. Jer i Lyly je takođe jača strana napad na obruč, to se dalo vidjeti i na YouTube, njih dvije su predviđene za poziciju 2/3 pa čak i 4 koliko sam čuo.
Ema Nela Hrustić i Valentina Došić su vjerovatno najbolji suteri u ekipi, a istovremeno znaju napasti obruč, obje su sličnih kvaliteta i načinu igre, pretpostavljam da su predviđene na poziciji 2.
Adna Halilbasic i Marija Damjanovic su predviđene za centarsku poziciju, obje su jake na skoku, Adna je čak i solidan suter, zna pogoditi trojku. Na poziciji četiri su planirane Milica Mitrovic i Josipa Barisic su predviđene za poziciju 4 koliko sam čuo, Mitrovicka je izgleda veoma jak skakač, i generalno odličan igrač i mislim da je i kapiten ekipe. Sestre Kudric su predviđene na pozicijama 4/5 ali su 2007. Godište pa mislim da ce one malo manju minutazu imati jer im je konkurencija jaka na njihovim pozicijama.
Ovo vam samo govorim po onome sto sam vidio na terenu protiv Hrvatske i sto sam čuo od ljudi koji su imali priliku da tu djecu gledaju. Njima svima je ovo prvi veliki turnir i treba se tek vidjeti kako će to izgledati na terenu. U svakom slučaju dobra su klapa i treneri su najbolji mogući, puno se radi i analizira protivnik, a ostalo je na curama da pokažu koliko mogu.

Generalno mislim da je fina generacija i da bi mogli da se bore za četvrtfinale a tamo sve zavisi na koga će naletjeti.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

ShaquilleoNeal2560
Kontakt:

Post Postao/la ShaquilleoNeal2560 » 16 avg 2022, 23:14

Po meni se je na ovom spisku morala naći i Hana Predojević centar Orlova koja ima daleko bolju tehniku i igra bolju obranu od Damjanović koja u napadu nista ne moze da zabije a protiv Hrvatske je forsirala dosta sa klupe.Po meni bi trio dragicevic-kahrimanovic -halilbasic trebao imati najvisu potrosnju u napadu a sa klupe mitrović-dosic-mihalj (vulić) sa klupe.Također josipa barisic je neko ko bi mogao biti x faktor u potencijalnom prolasku ove grupe i jedina je imala preko 50 % protiv Hrvatske tako da je treba koristiti što više.

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 16 avg 2022, 23:52

Tracy3McGrady je napisao/la:
16 avg 2022, 22:43
Selektor Drago Karalić i njegov pomoćnik Slaviša Ožegović tokom EP će na raspolaganju imati sljedeće igračice: Lyla Grace Kahrimanović (High school Woodinville AAU), Milica Dragičević (RMU), Marija Damjanović (kk Orlovi), Marija Vulić (kk Orlovi), Lara Kudrić (kk Livno), Lana Kudrić (kk Livno), Adna Halilbašić (bc citybasket), Ema Nela Hrustić (Cran Pringy Basket), Josipa Barišić (kk Livno), Katarina Mihalj (kk Zrinjski), Milica Mitrović (kk Vojvodina 021) i Valentina Došić (kk Lavovi).

Dodao sam ime kluba od Ema Nela Hrustić.

Mogu dati kratku analizu, ali ću pisati samo opširno sto se tice ekipe à ne pojedinačne pozitivne i negativne strane igračica. Mogu reći da je ekipa veoma ujednačena da je prvih 7-8 igrača veoma blizu kvalitetom, pa čak i prvih 10 su sve u pet deka.
Bukvalno ima 5-6 djevojčica koje mogu svaku utakmicu da preuzmu igru na sebe, napadački su sve odlično potkovane. Milica Dragicevic i Marija Vulic su playmakeri koji su veoma sigurni na lopti, i imat ćemo siguran prenos lopte, a veoma su sposobne i da napadnu obruč. Milica Dragicevic vec ima finog iskustva u seniorskoj košarci gdje je igrala Aba ligu, i faktički bila jedan od nositelja igre iako je 2007. Godište.
Imala je nezgodnu povredu i nije se pripremala sa ostalima, tek je prije par dana počela da trenira na 100% sa ostatkom ekipe.
Katarina Mihalj je igračica koja je napadacki orijentisana, voli da napada obruč i često izvlači faul na sutu. Možda i nas najbolji napadač pored Lyly Kahrimanovic, nju nisam gledao protiv Hrvatske jer se kasnije priključila. Ali njih dvije bi trebale da budu glavni scoreri. Jer i Lyly je takođe jača strana napad na obruč, to se dalo vidjeti i na YouTube, njih dvije su predviđene za poziciju 2/3 pa čak i 4 koliko sam čuo.
Ema Nela Hrustić i Valentina Došić su vjerovatno najbolji suteri u ekipi, a istovremeno znaju napasti obruč, obje su sličnih kvaliteta i načinu igre, pretpostavljam da su predviđene na poziciji 2.
Adna Halilbasic i Marija Damjanovic su predviđene za centarsku poziciju, obje su jake na skoku, Adna je čak i solidan suter, zna pogoditi trojku. Na poziciji četiri su planirane Milica Mitrovic i Josipa Barisic su predviđene za poziciju 4 koliko sam čuo, Mitrovicka je izgleda veoma jak skakač, i generalno odličan igrač i mislim da je i kapiten ekipe. Sestre Kudric su predviđene na pozicijama 4/5 ali su 2007. Godište pa mislim da ce one malo manju minutazu imati jer im je konkurencija jaka na njihovim pozicijama.
Ovo vam samo govorim po onome sto sam vidio na terenu protiv Hrvatske i sto sam čuo od ljudi koji su imali priliku da tu djecu gledaju. Njima svima je ovo prvi veliki turnir i treba se tek vidjeti kako će to izgledati na terenu. U svakom slučaju dobra su klapa i treneri su najbolji mogući, puno se radi i analizira protivnik, a ostalo je na curama da pokažu koliko mogu.

Generalno mislim da je fina generacija i da bi mogli da se bore za četvrtfinale a tamo sve zavisi na koga će naletjeti.
Kakve su ostale ekipe u grupi? Je li Sr jaka, možemo li do prvog mjesta?

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 18 avg 2022, 17:55

Lose je ovo zasada,s obzirom na ocekivanja i komentare.
Hemija u ekipi veliki problem+poziciona kosarka 80tih,usporen snimak jbt :crazy:

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 18 avg 2022, 18:00

Veoma lose, napad zabrinjavajuci u svim muskim i zenskim selekcijama. Igramo arhaicnu kosarku koja vise ne prolazi.

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 18 avg 2022, 18:02

Ova mala iz Banovica glumi Kobea. Dosad nista pozitivno nije uradila na parketu.

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 18 avg 2022, 18:03

Ghuraba je napisao/la:
18 avg 2022, 18:02
Ova mala iz Banovica glumi Kobea. Dosad nista pozitivno nije uradila na parketu.
Mrlja loptu po 15 sekundi

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 18 avg 2022, 18:06

Sreca pa su i protivnice dno po kvalitetu, ali generalno smo tanki.

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 18 avg 2022, 22:37

Iako Makedonke nisu reper, ali čini mi se da se necemo protiv Srpkinja dobro provosti, nadam se da griješim i da ih dobijemo.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 19 avg 2022, 16:13

Danas u16 igraju protiv Makedonije uz direktan prijenos na Sportklub 5
Anfernee "Penny" Hardaway #1

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 19 avg 2022, 19:24

Karalicu treba javiti da ovo nije Krajina Auto sez. 91/92,covjek zalutao u soc.sistemu.kosarke.Starsno koliko lose i staromodno igramo,a imamo potencijala.

ShaquilleoNeal2560
Kontakt:

Post Postao/la ShaquilleoNeal2560 » 19 avg 2022, 19:26

guillermo je napisao/la:
19 avg 2022, 19:24
Karalicu treba javiti da ovo nije Krajina Auto sez. 91/92,covjek zalutao u soc.sistemu.kosarke.Starsno koliko lose i staromodno igramo,a imamo potencijala.
Samo strani treneri ,dosta je ovih trenera sto forsiraju kosarku iz 50 tih.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.