Mislim da City ima vise PL titula.
1 sa Mancinijem, 1 sa Pelegrinijem i 4 sa Pepom.
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
Steta je sto zadnji 5-6 godina je United skroz los, bas bi bilo zanimljivo gledati gradske obracune za titulu (kao sto je bilo oni prvih sezona kad se City uzdizao) i plus dodas na to rivala kao sto je Liverpool - puno bolje od borbe protiv londonskih klubova (Arsenal pa zatim od ere Ronama i Chelsea), ali City se polako uzdize i stvara svoj legacy, da dodaju jos evropski trofej bili bi kompletni - uglavnom moje dojete kad odraste, pa njegova djeca nece City dozivljavati kao plasticni klub, vec kao klub koji ima historiju i legacy.Artetitis je napisao/la: ↑18 avg 2022, 09:15Prva PL sezona je bila 1992-93.
30 šampiona:
Man U 13
Man C 6
Chelsea 5
Arsenal 3
Blackburn 1
Leicester 1
Liverpool 1
Od 1992-93 osvajači FA Kupa:
Arsenal 9
Chelsea 7
Man U 5
Liverpool 3
Man C 2
Everton 1
Portsmouth 1
Wigan 1
Leicester 1
Kao što se da primijetiti, Spursa ni na mapi nema. U finalu FA Kupa ih nije bilo od 1990-91. kad su i zadnji put osvojili taj trofej.
Tako to ide, svaka era ima svoje velikane. Chelsea je tek nakon druge Mourinhove titule prešišao Spurse i City po broju titula u Engleskoj. Prije Fergusonove prve titule zadnja mančesterska titula je bila Cityjeva, a United je imao svježije sjećanje na ispadanje iz lige (1973-74) nego na osvajanje lige (1966-67). (Gol kojim im je zapečaćeno ispadanje su primili od svoje klupske legende Dennisa Lawa koji je tad igrao za City.)Sport90 je napisao/la: ↑18 avg 2022, 09:30Steta je sto zadnji 5-6 godina je United skroz los, bas bi bilo zanimljivo gledati gradske obracune za titulu (kao sto je bilo oni prvih sezona kad se City uzdizao) i plus dodas na to rivala kao sto je Liverpool - puno bolje od borbe protiv londonskih klubova (Arsenal pa zatim od ere Ronama i Chelsea), ali City se polako uzdize i stvara svoj legacy, da dodaju jos evropski trofej bili bi kompletni - uglavnom moje dojete kad odraste, pa njegova djeca nece City dozivljavati kao plasticni klub, vec kao klub koji ima historiju i legacy.
Pa mislim da ima tu istine da se time pokušavaju sačuvati linča narednu tekmu kući, al su zaboravili na one proteste vezano za superligu i kakvo je stanje tad bilo, koliko je ljudi došlo, a sad će biti nasilnije, jer se frustracija nagomilala, tako da vrlo lahko da tekma bude prekinuta ili otkazana.
Cityeva akademija će biti u narednih desetak godina jedna od najjačih u Evropi. Djeca koja su odgajana od početka ovog projekta kao klinci tek sada postaju fudbaleri i ulaze u zrelije godine. Sve će više bit Fodena i Palmera u narednim godinama. Bruka je šta su uložili u infrastrukturu, trenerska osoblja, skauting službe... daleko je to samo od prvog tima i Gvardiole. Ovaj kompleks baš nerealno djeluje.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑18 avg 2022, 12:04
Bas su elitnu infrastrukturu napravili, ne znam da iko na svijetu ima ovako.
I mi se nadamo
Nema šanse. Liga bi imala velike gubitke ako se ne odigra najpopularnija utakmica.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.