Postao/la NisamInSajder » 17 avg 2022, 13:09
Izgledalo je kao da će Bernardno potpisati, ali nakon ove sage oko registracije, i do tog da Kounde još nije registrovan, pa Laporta kaže da će morati prodati neke igrače da bi se ovaj registrovao. Pa još i tanka predstava veznih igrača osim de Jonga. Sumnjam da će doći do transfera Bernarda Silve. Vjerovatno imaju u kasi novac da ga dovedu, ali i UEFAin FFP, a i ovaj La Ligin Salary Cap mislim da ne bi dozvolili registraciju. Evenutalno jedino da prodaju i Depaya i Aubu, uz čišćenje škarta (Umtiti, Braithwaite). Onda bi možda bilo i moguće, ko zna. Ali, čisto sumnjam da se Xavi želi riješiti i Aube i Depaya.
Stojio da Barceloni loše ide prodaja igrača, pa najveća prodaja je Alexis Sanchez za 43 miliona € prije 7-8 godina, ukoliko izuzmemo Figa i Neymara za koje je plaćena otkupna klauzula, te Artura u Juventus koji je svi znamo otišao zbog ravnanja financijskih knjiga. Ali, ne možeš ni reći da je bio neko u izlogu u zadnjih nekoliko godina. Rakitić I Suarez su poklonjeni zbog financijske situacije, bilo je važno samo osloboditi se njihovih ugovora. Villa je fakat nejasna stvar, zašto je uopšte i otišao. A lošu pregovaračku poziciju pokaziva i ova prodaja Depaya, doduše pored njega je crveni alarm jer ugovor mu ističe naredno ljeto, pa ako se ne proda u ovih 15tak dana, nećeš ništa zaraditi, a opet nije u prvom planu, a ima veliku platu. Od zainteresovanih klubova, jedino Juventus. Teška situacija baš, ali mislim da se može uzeti barem 10 miliona na ovom Depayu, pa i u ovom cajtnotu u kojeg polako ulaze.
Nešto ne vjerujem da je United zaintersovan za Desta, njima gori sredina terena, a vidim da i u napadu traži Ten Hag pojačanja. A na desnom beku ima već Dalota, Wan-Bissaku, doduše Wan- Bissaka je na prodaju.
Evo za vikend nema Busquetsa, prilika drugima da se dokažu prije svega Pjaniću. A navodno ozbiljno se razmišlja i da Balde počne na lijevom beku. Mišljenja sam da se prije 2-3 godine trebalo početi dozirati minute i njemu i Pique, a i Albi. Ali, jednostavno u klubu nije bilo adekvatnih zamjena, dok se na igrače iz Barce B nije ni gledalo skoro, zašto to znaju samo treneri i ostatak sportskog segmenta. A evo i ovih dana Barcelona poklanja Gironi štopera Mika Marmola iz Barce B.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi