FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

JoeBleck
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la JoeBleck » 16 avg 2022, 15:55

enobarca je napisao/la:
16 avg 2022, 15:26
Hocel ovo Araujo opet na beka, odlican potez nema sta, zavaljuj najperspektivnijeg i najboljeg stopera ekipe na beka. Jos nek mu Alba i Busquets i dalje budu neprikosnoveni u prvom sastavu i slijedi nam jos jedna blamaza u Evropi.
Za sad najlosiji od svih prijasnjih trenera.

Sta je zinuo to je i dobio Xavi, sve zelje ispunjene.Vidjet cemo sta ce ponuditi ali ovo sto si naveo mirise na prijasnje brukanje.Iz aviona vidno gdje su kocnice ali dobro , mozda vidi nesto sto mi ne vidimo.Puna podrska Xaviju , samo neka ne uyebe ovo sto mu se omogucilo.

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 16 avg 2022, 16:12

JoeBleck je napisao/la:
16 avg 2022, 15:55
enobarca je napisao/la:
Hocel ovo Araujo opet na beka, odlican potez nema sta, zavaljuj najperspektivnijeg i najboljeg stopera ekipe na beka. Jos nek mu Alba i Busquets i dalje budu neprikosnoveni u prvom sastavu i slijedi nam jos jedna blamaza u Evropi.

Sta je zinuo to je i dobio Xavi, sve zelje ispunjene.Vidjet cemo sta ce ponuditi ali ovo sto si naveo mirise na prijasnje brukanje.Iz aviona vidno gdje su kocnice ali dobro , mozda vidi nesto sto mi ne vidimo.Puna podrska Xaviju , samo neka ne uyebe ovo sto mu se omogucilo.
Ma ja mislim kad je Laporta se odlucio za ovaj projekat - hocu zvijezde i onda se ocekuje i instant rezultat trebao je angazovati i nekog vrhunskog trenera (recimo Murinho) - Barcu zadnjih 20tak godina trenira uvijek neki trenerski anonimus (jes da je iz tih trenerskih anonimusa Pep izrasto u jednog od najboljih svih vremena) - Xavi hem neam iskustva, hem je stavljen pod veliki pritisak, i ocekuje se instant rezultat - na sta to moze izaci vidjecemo - ali mislim da bi bolja uloga bila Xavi trener, potpuna smjena generacije bez nekih bombasticnih transfera, vec ciljana i mlada pojacanja i pravljenje ekipe koja ce plodove brati za 3-4 godine. Po pocetku vise lici da ce Xavi postati trenerski Pirlo ili Lampard, a ne Pep

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 16 avg 2022, 16:16

Sport90 je napisao/la:
16 avg 2022, 16:12
JoeBleck je napisao/la:
enobarca je napisao/la:

Ma ja mislim kad je Laporta se odlucio za ovaj projekat - hocu zvijezde i onda se ocekuje i instant rezultat trebao je angazovati i nekog vrhunskog trenera (recimo Murinho) - Barcu zadnjih 20tak godina trenira uvijek neki trenerski anonimus (jes da je iz tih trenerskih anonimusa Pep izrasto u jednog od najboljih svih vremena) - Xavi hem neam iskustva, hem je stavljen pod veliki pritisak, i ocekuje se instant rezultat - na sta to moze izaci vidjecemo - ali mislim da bi bolja uloga bila Xavi trener, potpuna smjena generacije bez nekih bombasticnih transfera, vec ciljana i mlada pojacanja i pravljenje ekipe koja ce plodove brati za 3-4 godine. Po pocetku vise lici da ce Xavi postati trenerski Pirlo ili Lampard, a ne Pep
Ma dobro, i Pepove prve utakmice su bile slicne.
Onih pola sezone sto je naslijedio od Komana ne racunam iskreno jer nije njegov projekat.

Sto se tice sta ce biti , ja vjerujem Xaviju ali sumnjam u njegova muda jer po svemu do sada prikazanom nema ih.Prvenstveno mislim na njegove pajdase koji sisaju klub a realno najveci su krivci silnih blamaza.Umjesto da budu oslonac oni budu nagazna mina svojim kolegama.Daj brate mladima da igraju , ne mogu losiji biti.
Yebo te Buskec i Alba kao da bi ekipa losije izgledala bez njih da igraju dva omladinca.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 16 avg 2022, 20:48

Lana prati fudbal i navija za Barcelonu. Dosta se razumije. Možda je smiješno, ali Lana zna sve o igračima Barcelone.
Tako je, kraljice! :bih: :cool:
@igrajlopte 🐦

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 17 avg 2022, 07:38

JoeBleck je napisao/la:
16 avg 2022, 16:16
Sport90 je napisao/la:
16 avg 2022, 16:12
JoeBleck je napisao/la:

Ma dobro, i Pepove prve utakmice su bile slicne.
Onih pola sezone sto je naslijedio od Komana ne racunam iskreno jer nije njegov projekat.

Sto se tice sta ce biti , ja vjerujem Xaviju ali sumnjam u njegova muda jer po svemu do sada prikazanom nema ih.Prvenstveno mislim na njegove pajdase koji sisaju klub a realno najveci su krivci silnih blamaza.Umjesto da budu oslonac oni budu nagazna mina svojim kolegama.Daj brate mladima da igraju , ne mogu losiji biti.
Yebo te Buskec i Alba kao da bi ekipa losije izgledala bez njih da igraju dva omladinca.
Pa prva Pepova utakmica je bio poraz od nekih levata u La ligi i druga mislim remi ili ovako nesto, ali pep je imao muda i to golema - kad je dosao starosjedioce je rastjerao samo tako - covjek prvo sto je uradio je rekao jednom Ronadinu, Deku da ne racuna na njih i da potraze nove klubove.
Ni ja ne sumnjam u Xavijevo znanje, ali za ovaj posao trebaju i muda.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 17 avg 2022, 08:39

Bas interesantno (i nimalo iznenadjujuce) da pojedini kriticari Xavija odjednom postadose aktivni nakon nakon meca protiv Raya a cijelo ljeto je bila tisina. :yawn: :yawn:

Samo kazem... :kafa:
@igrajlopte 🐦

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 17 avg 2022, 09:09

ReX je napisao/la:
17 avg 2022, 08:39
Bas interesantno (i nimalo iznenadjujuce) da pojedini kriticari Xavija odjednom postadose aktivni nakon nakon meca protiv Raya a cijelo ljeto je bila tisina. :yawn: :yawn:

Upravo, nimalo iznenađujuće.
Par godina sam na ovom forumu. Ovdje pišu i neke osobe, koje još nikad, ali baš nikad nisu napisale afirmativan tekst. Isključivo istresanje tjelesnih izlučevina i čekanje na loš rezultat, kako bi započeli.
Životni negativizam, frustracija, nerealiziranost, nedostatak intelekta, ne znam kako to definirati.

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 17 avg 2022, 09:40

ReX je napisao/la:

Ipak mnogi su emotivno vezani za Xavija jos iz igracki dana, pa se suzdrzavaju - ali ako ne donese titulu to ce biti ravno katastrofi - a pripremne utakmice se i ne kritiziraju i sluze za eksperimentisanje, probanje velkiog broja igraca i nema se tu sta kritikovati ili hvaliti. Pravo lice se pokazuje u takmicarskim utakmicama i tek treba da vidimo na sta ce to liciti - U pola prosle godine smo vidjeli i jako svijetle trenutke, ali i velike crne rupe - preuzeo je ekipu na pola sezone u jako losoj situaciji pa to i nije relevantno, ali sad je napravio ekipu po svojoj volji, dobio je sva pojacanja koja je zelio i sto se ne bi kritikovo onaj uzas protiv Raya (kad je stvarno bio uzas).
Prodao si pola kluba, zaduzio si se za narednih 25 godina da bi dao nekom 4-5 godina da gradi karijeru pa da beres polodove - NE IDE. Uspjeh i titule moraju odmah doci.
I opet ponavljam prva utakmica nista ne znaci jos ih je 37 ostalo - ali Tata Martino, Valverde, Onaj coban pa i Kuman su ovdje pljuvani zasto sto nisu ili ne smiju ili sta ja znam klupirati i zahvaliti se Buskecu i Albi prije svega - vidim da i Xavi nema taj nijet - ali eto to je OK jer je Xavi.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 17 avg 2022, 09:54

Nek se i ova saga polahko zavrsava. Dosadilo je i Bogu i narodu. Naravno ako novinari u medjuvremenu ne iskopaju neke nove ”podatke”. :yawn:

Registrujte Koundea i dovedite beka ako moze. I to je to. Prestanite se zayebavati.
@igrajlopte 🐦

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 17 avg 2022, 10:36

Sport90 je napisao/la:
17 avg 2022, 09:40
ReX je napisao/la:

Ipak mnogi su emotivno vezani za Xavija jos iz igracki dana, pa se suzdrzavaju - ali ako ne donese titulu to ce biti ravno katastrofi - a pripremne utakmice se i ne kritiziraju i sluze za eksperimentisanje, probanje velkiog broja igraca i nema se tu sta kritikovati ili hvaliti. Pravo lice se pokazuje u takmicarskim utakmicama i tek treba da vidimo na sta ce to liciti - U pola prosle godine smo vidjeli i jako svijetle trenutke, ali i velike crne rupe - preuzeo je ekipu na pola sezone u jako losoj situaciji pa to i nije relevantno, ali sad je napravio ekipu po svojoj volji, dobio je sva pojacanja koja je zelio i sto se ne bi kritikovo onaj uzas protiv Raya (kad je stvarno bio uzas).
Prodao si pola kluba, zaduzio si se za narednih 25 godina da bi dao nekom 4-5 godina da gradi karijeru pa da beres polodove - NE IDE. Uspjeh i titule moraju odmah doci.
I opet ponavljam prva utakmica nista ne znaci jos ih je 37 ostalo - ali Tata Martino, Valverde, Onaj coban pa i Kuman su ovdje pljuvani zasto sto nisu ili ne smiju ili sta ja znam klupirati i zahvaliti se Buskecu i Albi prije svega - vidim da i Xavi nema taj nijet - ali eto to je OK jer je Xavi.
Dakle Tata, Valverde, Setien, Koeman i Xavi. Pet trenera kojim nije palo napamet da klupiraju Albu i Busquetsa.
Onda dođu znalci sa foruma, među kojima prednjači @Johny i iz posta u post se ubjeđuje kako će sve procvjetati samo da se maknu dva "kancera". Hajde dat ćemo im za pravo da bolje znaju od prve četvorice, da ovi nisu imali damu ili šta već, ali da bolje znaju od Xavija ili da ovaj nema muda da posadi bilo koga ne na klupu nego na tribine ako vidi da nema kvalitet i tako sam sebi skače u stomak je ravno IDIOTLUKU.

Kao što kolega @Rodju reče: životni negativizam, frustracija i nezadovoljstvo samim sobom :salut:

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 17 avg 2022, 10:47

Premalo se priča o tome da gospodin Čavi ima najlošiji procenat pobjeda od svih trenera Barce u zadnjih 15 godina :kafa:

slika

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 17 avg 2022, 11:04

Bog te yebo reko bi klop, pep, murinjo i ferguson guraju ovu dvojicu, nabroja pet trenera koji skupa kad se sastave ne cine jednog dobrog trenera i to mu argument :rol: uostalom jesil ti kad cuo da ljudi stare, znas li ti koliko su godina njih dvojica imali kad je bio tata martino ili valverde, pa nisu stali sa starenjem dan te yebo. Niko ne kaze klupriati skroz nego dozirati minute a ne da su oni u 2022.godini glavni igraci na svojim pozicijama.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 17 avg 2022, 11:21

enobarca je napisao/la:
17 avg 2022, 11:04
Bog te yebo reko bi klop, pep, murinjo i ferguson guraju ovu dvojicu, nabroja pet trenera koji skupa kad se sastave ne cine jednog dobrog trenera i to mu argument :rol: uostalom jesil ti kad cuo da ljudi stare, znas li ti koliko su godina njih dvojica imali kad je bio tata martino ili valverde, pa nisu stali sa starenjem dan te yebo. Niko ne kaze klupriati skroz nego dozirati minute a ne da su oni u 2022.godini glavni igraci na svojim pozicijama.
Jok argument će mi biti post tebe i Joea na sportsport.ba :lol:

TheWeekndXO
Kontakt:

Post Postao/la TheWeekndXO » 17 avg 2022, 11:23

Rajaz je napisao/la:
17 avg 2022, 11:21
enobarca je napisao/la:
Jel po tebi Busquets trenutno u top 10 na njegovoj poziciji? Ali budi objektivan.

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 17 avg 2022, 11:32

Rajaz je napisao/la:
17 avg 2022, 10:36
Sport90 je napisao/la:
17 avg 2022, 09:40
ReX je napisao/la:

Dakle Tata, Valverde, Setien, Koeman i Xavi. Pet trenera kojim nije palo napamet da klupiraju Albu i Busquetsa.
Onda dođu znalci sa foruma, među kojima prednjači @Johny i iz posta u post se ubjeđuje kako će sve procvjetati samo da se maknu dva "kancera". Hajde dat ćemo im za pravo da bolje znaju od prve četvorice, da ovi nisu imali damu ili šta već, ali da bolje znaju od Xavija ili da ovaj nema muda da posadi bilo koga ne na klupu nego na tribine ako vidi da nema kvalitet i tako sam sebi skače u stomak je ravno IDIOTLUKU.

Kao što kolega @Rodju reče: životni negativizam, frustracija i nezadovoljstvo samim sobom :salut:
Ma ja sam misljenja da u ekipi ima igrac koji je 1% bolji od Albe i Serhija na njihovim pozicijama da bi oni davno na klupi bili. - Isto kao sto je Yaya T. svojevremeno zavrsio na klupi kad se pojavio bolji od njeg (Buskec) - Nego se ovdje pljuvalo po svim trenerima (cak i onim koji su titule i duple krune donosili, kao sto je Valverde), pa sto se ne bi malo iskritikovao i trener koji ima ubjedljivo najgore rezultate u zadnjih 20 godina. Izabro se put trosenja ogromnih novaca, u vremenu krize i takav put zahtjeva odmah rezultat - nema se vremena za sazrijavanji ni cekanje pa makar taj trener bio i Xavi - a vi ako mozete vidjeti nesto pozitivno i svjetlo na kraju tunela nakon predstave protiv Raya - super za vas - i opet ponavljam prva je utakmica ne mora nista znaciti - ali se mora se naglasiti da je lose i da se ocekuje puno bolje.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 17 avg 2022, 11:56

Izvor Sport though, tako da...
@igrajlopte 🐦

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 17 avg 2022, 12:21

Ne ide mi u glavu da za Memphisa neće uzeti ni euro.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 17 avg 2022, 12:34

MoodyHank je napisao/la:
17 avg 2022, 12:21
Ne ide mi u glavu da za Memphisa neće uzeti ni euro.
Barca je za Villu, Suareza i Rakitića uzela ukupno 5-6 miliona, neka te ništa ne čudi :mrgreen:

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 17 avg 2022, 12:53

TheWeekndXO je napisao/la:
17 avg 2022, 11:23
Rajaz je napisao/la:
17 avg 2022, 11:21
enobarca je napisao/la:
Jel po tebi Busquets trenutno u top 10 na njegovoj poziciji? Ali budi objektivan.
Naravno da jest,

nabroj mi 10 boljih od Busquetsa na njegovoj poziciji :?

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 17 avg 2022, 13:09

Izgledalo je kao da će Bernardno potpisati, ali nakon ove sage oko registracije, i do tog da Kounde još nije registrovan, pa Laporta kaže da će morati prodati neke igrače da bi se ovaj registrovao. Pa još i tanka predstava veznih igrača osim de Jonga. Sumnjam da će doći do transfera Bernarda Silve. Vjerovatno imaju u kasi novac da ga dovedu, ali i UEFAin FFP, a i ovaj La Ligin Salary Cap mislim da ne bi dozvolili registraciju. Evenutalno jedino da prodaju i Depaya i Aubu, uz čišćenje škarta (Umtiti, Braithwaite). Onda bi možda bilo i moguće, ko zna. Ali, čisto sumnjam da se Xavi želi riješiti i Aube i Depaya.

Stojio da Barceloni loše ide prodaja igrača, pa najveća prodaja je Alexis Sanchez za 43 miliona € prije 7-8 godina, ukoliko izuzmemo Figa i Neymara za koje je plaćena otkupna klauzula, te Artura u Juventus koji je svi znamo otišao zbog ravnanja financijskih knjiga. Ali, ne možeš ni reći da je bio neko u izlogu u zadnjih nekoliko godina. Rakitić I Suarez su poklonjeni zbog financijske situacije, bilo je važno samo osloboditi se njihovih ugovora. Villa je fakat nejasna stvar, zašto je uopšte i otišao. A lošu pregovaračku poziciju pokaziva i ova prodaja Depaya, doduše pored njega je crveni alarm jer ugovor mu ističe naredno ljeto, pa ako se ne proda u ovih 15tak dana, nećeš ništa zaraditi, a opet nije u prvom planu, a ima veliku platu. Od zainteresovanih klubova, jedino Juventus. Teška situacija baš, ali mislim da se može uzeti barem 10 miliona na ovom Depayu, pa i u ovom cajtnotu u kojeg polako ulaze.

Nešto ne vjerujem da je United zaintersovan za Desta, njima gori sredina terena, a vidim da i u napadu traži Ten Hag pojačanja. A na desnom beku ima već Dalota, Wan-Bissaku, doduše Wan- Bissaka je na prodaju.

Evo za vikend nema Busquetsa, prilika drugima da se dokažu prije svega Pjaniću. A navodno ozbiljno se razmišlja i da Balde počne na lijevom beku. Mišljenja sam da se prije 2-3 godine trebalo početi dozirati minute i njemu i Pique, a i Albi. Ali, jednostavno u klubu nije bilo adekvatnih zamjena, dok se na igrače iz Barce B nije ni gledalo skoro, zašto to znaju samo treneri i ostatak sportskog segmenta. A evo i ovih dana Barcelona poklanja Gironi štopera Mika Marmola iz Barce B.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.