Gdje je Hasandic
BiH na Eurobasketu 2022
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
-
- Kontakt:
Re: Eurobasket 2022
Generalno sam govorio, ne konkretno o jučerašnjem meču. Pobjeda protiv Belgije i poraz protiv Estonije su bitni k'o lanjski snijeg realno.
Za ovaj drugi dio se slažem u potpunosti, tu nema govora ali opet ću ponoviti uvjeren sam da imamo mogućnost i moramo biti čvršći u odbrani i da na osnovu toga možemo držati egal protiv jačih reprezentacija.
Ne može stručni štab (selektor) dopustiti da selekcija koja ne raspolaže nekim raznovrsnim napadačkim arsenalom primi 93 poena od Češke i 100+ od Estonije, jednostavno moramo biti čvršći defanzivno, samo tako možemo biti konkurentni.
Ja se nadam da će to možda, ipak, doći na svoje do utakmice sa Crnom Gorom pa možda nas i iznenade pozitivno.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Druze,Cesi svaku drugu tekmu idu preko 90ppg.Mi smo protiv Belgije pokazali da igramo odbranu.Selektor je bolji od Bosnica !Raonffa je napisao/la: ↑15 avg 2022, 14:03Generalno sam govorio, ne konkretno o jučerašnjem meču. Pobjeda protiv Belgije i poraz protiv Estonije su bitni k'o lanjski snijeg realno.
Za ovaj drugi dio se slažem u potpunosti, tu nema govora ali opet ću ponoviti uvjeren sam da imamo mogućnost i moramo biti čvršći u odbrani i da na osnovu toga možemo držati egal protiv jačih reprezentacija.
Ne može stručni štab (selektor) dopustiti da selekcija koja ne raspolaže nekim raznovrsnim napadačkim arsenalom primi 93 poena od Češke i 100+ od Estonije, jednostavno moramo biti čvršći defanzivno, samo tako možemo biti konkurentni.
Ja se nadam da će to možda, ipak, doći na svoje do utakmice sa Crnom Gorom pa možda nas i iznenade pozitivno.
Bit ce ovo puno bolje protiv CG, protv koje ocekujem jednu neizvjesnu utakmicu do samog kraja. Ove utakmice u Estoniji nisu neko mjerilo, bitno je da selektor vidi ono sto ga zanima. Ruke su sigurno bile teske od priprema, dug put, 2 utakmice u kratkom vremenskom intervalu...Sto se tice EB, s obzirom na kvalitet grupe, sve preko jedne pobjede u grupi bi bila senzacija i podvig 

Ima malkice, ali malkice logike što Lumani veli da je do umora. Ima i bilo je i toga, ali brate ne čudi me što su ljudi isključili stream. Bilo je to bolno gledanje i preživljavanje. Slava Bogu.
Dobro druže moj, vidjet ćemolumani je napisao/la: ↑15 avg 2022, 14:27Druze,Cesi svaku drugu tekmu idu preko 90ppg.Mi smo protiv Belgije pokazali da igramo odbranu.Selektor je bolji od Bosnica !Raonffa je napisao/la: ↑15 avg 2022, 14:03Generalno sam govorio, ne konkretno o jučerašnjem meču. Pobjeda protiv Belgije i poraz protiv Estonije su bitni k'o lanjski snijeg realno.

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
-
- Kontakt:
U sustini, pripremni susreti jesu da se uigra neka akcija, pokusa nesto defanzivno sto nam ide ili ne ide itd. Ako pogledamk kako smo izvrsno otvorili utaimicu protiv Estonije, tako bi je siguran sam i zatvorili da je u pitanju kvalifikaciona ili Euro. Nekako su se stedili duela, povreda, i to mi je drago. Ipak roster nam je tanak i kratak da bi se povredjivali u pripremnim susretima. Utakmice sa CG i Francuskom ce biti prave testne za EP. Tu ocekujem borbu,iako imam osjecaj da cemo se nakon 2 odigrane pozdraviti sa SP ali ako nas kojim slucajem iznenade onda bi i na Euru mogli nesto ocekivati.
Neko je spomenu Gordica? To je zavrsena prica, medjutim, ako vec traze play-a, s ovim budzetom mogu ga pronaci u Buturovic polju. Gega i Atic trebaju i moraju svoje igre podici na veci nivo, a ne da budu u sjeni Muse i Nurkica, jer ne igraju 2 igraca basket vec 5 u terenu.
Ako defanzivno odigramo jako, uz duze napade i svedemo utskmice u 60-do-70 koseva, mozemo se necemu nadati. Svaki brzi ritam kosarke pojest ce nas.
Neko je spomenu Gordica? To je zavrsena prica, medjutim, ako vec traze play-a, s ovim budzetom mogu ga pronaci u Buturovic polju. Gega i Atic trebaju i moraju svoje igre podici na veci nivo, a ne da budu u sjeni Muse i Nurkica, jer ne igraju 2 igraca basket vec 5 u terenu.
Ako defanzivno odigramo jako, uz duze napade i svedemo utskmice u 60-do-70 koseva, mozemo se necemu nadati. Svaki brzi ritam kosarke pojest ce nas.
-
- Kontakt:
Samo je ova naša grupa strašno jaka, daleko najjača. Slovenija, Francuska, Litvanija sve tri su favoriti za medalju i imaš domačina Njemačku. Baš zeznuto al sta je tu je nadam se da mozemo bar jednu dobiti od ovih navedeni i + Madjare to bi bio neki ok rezultat.
pa koliko prolazi ekipa i sta nam treba za prolazak
btw ,tko od vas ide sve na E.B?
Prolaze 4 ekipe iz svake grupe u 1/8 finala, znaci moramo dobiti Madjare i jednog od favorita LTU, FRA, SLO ili NJEM
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!
I da ti se poklope drugi rezultati da sa dvije pobjede možeš ići dalje, što će biti teško skoro koliko i ostvariti dvije pobjede

-
- Kontakt:
Ima i druga opcija. Mi pobijedimo Mađare, Mađari Njemačku, Njemačka nas, i pod uslovom da sve tri repke izgube od favorita, i zatvara se krug po jedna pobjeda, i onda se gleda koš razlika. Sto bi Djuro rek'o: Draaaama

Jesu li objavili Mađari roster?
Ja samo čekam potpis od Adisa, mislim njegov košarkaški pečat da da ovoj repki 

Pitao si šta je sa Sulejmanovićem, reče Firić za Avaz da je imao povredu i da zato nije igrao u Estoniji. Sada se vratio u trenažni proces.
Ja sam razmisljao da odem na 2-3 dana oko tog vikenda
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Gegić će kod Bećiragića biti samo playmaker, iako je u Ciboni krilo. Roberson će ulaziti sa klupe, jer previše je u odbrani imati njeg i Musu. Kamenjaš i Halilović će igrati zajedno, a nekad i jedan od njih sa Nurkićem. Lazić će biti samo nisko krilo.
-
- Kontakt:
“Mi smo se vratili iz Estonije gdje smo odigrali dvije utakmice sa Belgijom i Estonijom. Mislim da smo kada pogledamo utakmice i trenutnu situaciju iz svih uglova zadovoljni onim što smo uradili. Mislim da je nama kao trenerima najveći zadatak, to što smo dobili Jusufa Nurkića koji je sa svojim dolaskom donio jedan veliki kvalitet u ekipi. Za svakog trenera i igrača najveći zadatak je da se nove uloge što prije prihvate i da se odrade na najbolji način. Najbitnije je da se do utakmice sa Crnom Gorom dođe do zadovoljavajućeg nivoa što se tiće tog taktičkog dijela i podjela odgovornosti što je možda i najvažnije za ekipu”, kazao je Bećiragić.
Zatim se obratio kapiten seniorske reprezentacije Miralem Halilović:
“Pripreme teku za sada odlično što se tiče nas, što se tiče atmosfere unutar ekipe je odlična. Momci treniraju vrijedno, pokušavaju ostati koncetrisani s obzirom na svakodnevne natpise, svakodnevna pitanja hoćete li ići na Evropsko?, Šta se dešava?, imate li para? Sigurno da to puno, htjeli mi to ili ne ostaje u glavi, negdje igra ulogu. Ujutro kada dođeš ujutro na doručak, odmah se krene pričati šta se dešava. To je jedan bitan faktor u svemu tome. Stvarno smo zahvalni etuzijastima koji se bore za reprezentaciju, najprije Samiru Avdiću koji je stvarno uradio sve što je u njegovoj moći da obezbjedi da se ta situacija malo smiri, da prestanu ta stalna pitanja”, zatim je nastavio:
” Što se tiče nas, na Vlašiću smo odradili fizički odličan dio, spremili bazu za ostatak treninga i pripremnih utakmica. U Estonij smo imali dobar test što se tiče ekipa, i što se tiče utakmica jer se i na Prvenstvu čeka utakmica za utakmicom. U prvoj utakmici smo odigrali odlično, odgovorili smo na dosta zahtjeva što nam je selektor predstavio, fizički smo bili u dosta dobrom stanju. Međutim u drugoj utakmici eto ta treća četvrtina osjetio se i taj fizički pad, što je bolje da se desi sada nego na Evropskom. Jusuf je donio stvarno neku novu dimenziju nešto što je totalno neki drugi nivo u ovoj repreznetaciji. Mislim da u cjelokupnoj Evropskoj košarci on pripada tom šablonu top igrača, koji prave sami razliku i odbrani i u napadu. To se stvarno može osjetiti i u ovim utakmicama to smo baš komentarisali između sebe, baš je to totalno neki drugi nivo i pomaže i nama i otvara nam dosta i on će biti figura oko koje će se sve vrtiti. Treba ga iskoristi sada za ove kvalifikacije za SP, sada protiv Crne Gore je tu i protiv Francuske kući, treba ga iskoristi na najbolji mogući način jer tokom sezone on ne može igrati. Nadam se da ćemo u utakmicu protiv Crne Gore koja je jako bitna, koja nam može dosta toga donijeti odigrati na najbolji mogući način. Fale njima neki igrači najviše Vučević koji bi bio taj match up sa Nurkićem, koji bi njega čuvao, tako da tu imamo prednost. Nadam se što boljem rezulatatu tu a i na Evropskom o kojem ćemo još pričati”, kazao je Halilović.
Zatim se obratio kapiten seniorske reprezentacije Miralem Halilović:
“Pripreme teku za sada odlično što se tiče nas, što se tiče atmosfere unutar ekipe je odlična. Momci treniraju vrijedno, pokušavaju ostati koncetrisani s obzirom na svakodnevne natpise, svakodnevna pitanja hoćete li ići na Evropsko?, Šta se dešava?, imate li para? Sigurno da to puno, htjeli mi to ili ne ostaje u glavi, negdje igra ulogu. Ujutro kada dođeš ujutro na doručak, odmah se krene pričati šta se dešava. To je jedan bitan faktor u svemu tome. Stvarno smo zahvalni etuzijastima koji se bore za reprezentaciju, najprije Samiru Avdiću koji je stvarno uradio sve što je u njegovoj moći da obezbjedi da se ta situacija malo smiri, da prestanu ta stalna pitanja”, zatim je nastavio:
” Što se tiče nas, na Vlašiću smo odradili fizički odličan dio, spremili bazu za ostatak treninga i pripremnih utakmica. U Estonij smo imali dobar test što se tiče ekipa, i što se tiče utakmica jer se i na Prvenstvu čeka utakmica za utakmicom. U prvoj utakmici smo odigrali odlično, odgovorili smo na dosta zahtjeva što nam je selektor predstavio, fizički smo bili u dosta dobrom stanju. Međutim u drugoj utakmici eto ta treća četvrtina osjetio se i taj fizički pad, što je bolje da se desi sada nego na Evropskom. Jusuf je donio stvarno neku novu dimenziju nešto što je totalno neki drugi nivo u ovoj repreznetaciji. Mislim da u cjelokupnoj Evropskoj košarci on pripada tom šablonu top igrača, koji prave sami razliku i odbrani i u napadu. To se stvarno može osjetiti i u ovim utakmicama to smo baš komentarisali između sebe, baš je to totalno neki drugi nivo i pomaže i nama i otvara nam dosta i on će biti figura oko koje će se sve vrtiti. Treba ga iskoristi sada za ove kvalifikacije za SP, sada protiv Crne Gore je tu i protiv Francuske kući, treba ga iskoristi na najbolji mogući način jer tokom sezone on ne može igrati. Nadam se da ćemo u utakmicu protiv Crne Gore koja je jako bitna, koja nam može dosta toga donijeti odigrati na najbolji mogući način. Fale njima neki igrači najviše Vučević koji bi bio taj match up sa Nurkićem, koji bi njega čuvao, tako da tu imamo prednost. Nadam se što boljem rezulatatu tu a i na Evropskom o kojem ćemo još pričati”, kazao je Halilović.