FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
89
37%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
4
2%
Fedja Dudić
37
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
21
9%
Samo stranac
57
24%

Ukupno glasova: 242

Lucas
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Lucas » 16 avg 2022, 16:52

Kad odradimo ovaj mini ciklus od 4 važne utakmice (Sloboda, Željo, Leotar, Zrinjski), onda cemo šire diskutovati o Dudiću.Ali mu sigurno nece biti lako, ako u te 4 utakmice osvojimo manje od 8 bodova.

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 16 avg 2022, 16:54

Antikloc je napisao/la:
16 avg 2022, 16:38
keli je napisao/la:
16 avg 2022, 16:07
OsmanhodzicBuco je napisao/la:
16 avg 2022, 15:53
Dudic je prvi krivac, pretjerao je, zaletio se, udario na Iskru ko da je play off, I tako dalje redom. Umjesto da postepeno diže tempo, on je ubio momke do trećeg kola.

Dudica vidim kao nekog polupismenog lika. Ne vidim kod njega ni mudrost ni inteligenciju.
On je onako trener tipa Sablje, poćeraj i te taktike.

Sarajevo ga je pojelo nakon tri kola.

Za dva kola on je bivši.

Nama treba trener poput Vinka Martinovića, odmjeren, staložen, ne zalijece se.
Ni kriv ni duzan dobio je otkaz, iz poznatih razloga.
Dakle ako ova podrška koju je dobio Dudić ne bude opravdana, dovesti Vinka ili nekog sličnog njemu po karakteru.
Tako je. Otjerat cemo Feđu, pa dovesti nekoga umjesto Feđe taman do polusezone pa ga otjerati na zimu. Pa dovesti nekoga do aprila i onda neka sezonu zavrsi Uscuplic. Nista ljepse :ljepota:
Jok,ostavicemo Fedju da naniza 6-7 poraza I onda svrsavat od srece sto se s Leotarom borimo za opstanak .
Ne navijamo mi za 'Fedju' ,puca nam qurac za njim.
Pa ako cemo mijenjati svako 3 mjeseca trenera onda ne zelis dobro klubu.
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 16 avg 2022, 17:14

Najbolje samo mjenjati. Taj novi nek dovede sebi za svoje zamisli igre i taktike jedno 5 6 igraca, nek da nekoliko raskida ovim sto se ne uklapaju. Haj ja, sta treba da je neka konstanta? Jeboto

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 16 avg 2022, 17:15

Moramo jednom ostavit trenera godinu dana. Sta, nek naniza poraze, nek zavrsimo sad sedmi ako cemo naredne godine bit prvi. A ako smijenis trenera rano, dolazi novi, dovodi svoje igrace, namece svoj ritam, pa dok se i to uklopi i njemu noga itd. A mi smo do sad izresetali sve iole kvalitetnije trenere iz BiH, jos se samo Osim i Baka nisu izredali na nama. Pokusavali smo i sa strancima, bio Jesic, bio Sablic, Vasoski... Pa koga bismo i zaposlili jbt?
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 16 avg 2022, 17:17

keli je napisao/la:
16 avg 2022, 16:54
Antikloc je napisao/la:
16 avg 2022, 16:38
keli je napisao/la:
16 avg 2022, 16:07

Tako je. Otjerat cemo Feđu, pa dovesti nekoga umjesto Feđe taman do polusezone pa ga otjerati na zimu. Pa dovesti nekoga do aprila i onda neka sezonu zavrsi Uscuplic. Nista ljepse :ljepota:
Jok,ostavicemo Fedju da naniza 6-7 poraza I onda svrsavat od srece sto se s Leotarom borimo za opstanak .
Ne navijamo mi za 'Fedju' ,puca nam qurac za njim.
Pa ako cemo mijenjati svako 3 mjeseca trenera onda ne zelis dobro klubu.
Kad imas tumor,moras ga odstraniti operativnim putem. Sto prije to bolje.
No,kako god dobio je sansu protiv Slobode. Livada ravna,sa svake strane po 11 igraca,on na klupi. Pa bujrum,da vidimo strucnost i znanje !!

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 16 avg 2022, 17:31

Daj ba nemojte klub pretvarat u jadavi United i biti kao njihovi navijaci, postajemo kao oni, svake godine novi trener ne daju mu sansu da radi, da ima neki kontinuitet. Sta vi ocekujete nakon najlosije sezone u historiju kluba, da se u mjesec dana sve okrene, pa ne moze tako braco, ne ide to tako, potreban je rad i rad.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 16 avg 2022, 17:38

Imal kakvih slika sa koseva jesul skinuli travu, mozel se uzet par busenova kao suvenir

Haver !
Kontakt:

Post Postao/la Haver ! » 16 avg 2022, 17:46

Ne tražimo titulu ove sezone. Ne tražimo da se bilo ko tjera.

Tražimo izlazak u Evropu i da ne doživljavamo blamaže, a već smo izblamirani 2 puta ove sezone što nismo poslijeratnoj historiji Premijer lige.
Ako je to bezobrazluk navijača, onda ne znam ...
Molim samo da se razdvoje dva pojma: PORAZ i BLAMAŽA jer to nije ni približno isto, a to je striktno izazvalo revolt navijača.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 16 avg 2022, 17:55

Dobar je Abubakar. Samo nek je crnac pa ćemo mu žmiriti na greške ko Musi.

Jedva čekam da vidite kako igra, ako i dobije priliku

ubipara
Kontakt:

Post Postao/la ubipara » 16 avg 2022, 17:58

Na Fedji je sada da podigne ekipu i da im vrati izgubljeno samopouzdanje. Ovdje vazda kad se neki slabi rezultati poklope kuju se neke teorije zavjere kako igraci bojkotuju itd. Fedja mora podici ekipu i naci pravu kombinaciju za odbranu jer nam tu najvise skripi odlaskom Mujakica i povredom Anicica. Da sam na njegovom mjestu vec sada bi najboljeg stopera iz akademije prikljucio ekipi i polako pravio igraca od njega, bolje je to nego da se izmisljaju neke pozicije igracima. Siguran sam u pobjedu protiv slobode i kona i da se vrati pobjednicki mentalitet jer sam 1000% siguran samo da je ono bila losa sedmica iza nas jer jbg svima se moze desiti. Izaci na teren kad je najteze i tada pobjedis eto tako se postaje sampion :thumbup:

cookiech
Kontakt:

Post Postao/la cookiech » 16 avg 2022, 18:00

mirzatele je napisao/la:
16 avg 2022, 17:55

A nije los Musa, samo mi pretjeramo kad hvalimo i ne zelimo da vidimo greske. Ja kad sam govorio da je tanak defanzivno, dobijao odgovore da je on najbolji nas igrac i da sam gledao pogresnu utakmicu :mrgreen:
Sve mi znamo.

ubipara
Kontakt:

Post Postao/la ubipara » 16 avg 2022, 18:01

mirzatele je napisao/la:

Samo da mi je znati gdje si ga ti gledao

FkSa46
Kontakt:

Post Postao/la FkSa46 » 16 avg 2022, 18:06

ubipara je napisao/la:
16 avg 2022, 17:58
Na Fedji je sada da podigne ekipu i da im vrati izgubljeno samopouzdanje. Ovdje vazda kad se neki slabi rezultati poklope kuju se neke teorije zavjere kako igraci bojkotuju itd. Fedja mora podici ekipu i naci pravu kombinaciju za odbranu jer nam tu najvise skripi odlaskom Mujakica i povredom Anicica. Da sam na njegovom mjestu vec sada bi najboljeg stopera iz akademije prikljucio ekipi i polako pravio igraca od njega, bolje je to nego da se izmisljaju neke pozicije igracima. Siguran sam u pobjedu protiv slobode i kona i da se vrati pobjednicki mentalitet jer sam 1000% siguran samo da je ono bila losa sedmica iza nas jer jbg svima se moze desiti. Izaci na teren kad je najteze i tada pobjedis eto tako se postaje sampion :thumbup:
Trenunto oba stopera koja su prosle godine igrala 2005 su povredjeni, jedan je imao lom noge, drugi odavno ne trenira. Trenutno u juniorima stopere igraju Alisah koji je inace zadnji vezni i Čelik koji je 2006 godiste a to je jos prerano da bi mogao u prvi tim

cookiech
Kontakt:

Post Postao/la cookiech » 16 avg 2022, 18:06

Da dodam samo, na pocetku kada je Tomasevic dosao i dok smo jos bili na pripremama, Dudic je za njega rekao da je poprilicno slab takticki i da se kaje sto su ga doveli, a mogli smo vidjet u prvoj pripremnoj da je bio izgubljen. Po meni u svih ovih 5 utakmica je bio na nivou a zadnje dvije tekme ja mislim da je bio jedan od onih koji se najvise trude i koji su najvise pretrcali i solidno je radio svoj posao.
Poenta ovoga je, nekim igracima treba manje nekim vise vremena da se uklope, pa tako i cijelu novu ekipu treba uhodat, ne moze instat jbg.
Sve mi znamo.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 16 avg 2022, 18:10

mirzatele je napisao/la:

Pa takvi kao ti svrsa.vaju od srece kad znaju da su u pravu. Sutra ces nam ovdje skakati po glavi od srece ako bude los, jer ti je bitno samo da budes u pravu.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 16 avg 2022, 18:11

ubipara je napisao/la:
16 avg 2022, 18:01
mirzatele je napisao/la:

Mozda covjek zivi u Ghani :D
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 16 avg 2022, 18:13

Haver ! je napisao/la:
16 avg 2022, 17:46

Tražimo izlazak u Evropu i da ne doživljavamo blamaže, a već smo izblamirani 2 puta ove sezone što nismo poslijeratnoj historiji Premijer lige.
Molim samo da se razdvoje dva pojma: PORAZ i BLAMAŽA jer to nije ni približno isto, a to je striktno izazvalo revolt navijača.
Sto je poraz od Igmana blamaza? Nimalo losa ekipa, koja je nadigrala i Sirokog i Borca, al nesretno izgubila. Neutralni teren, ljudi iskoristili nas psiholoski pad i posteno dobili utakmicu.
Kazes da ovako nismo izblamirani u poslijeratnoj historiji PL a nas kao debitanti u prvoj sezoni PL tukli i Mladost DK i Krupa (Mladost u sezoni 15/16 kad je Jesic bio trener, Krupa u sezoni 16/17 u zadnjem kolu, a cak su i na pocetku sezone na Kosevu tijesno izgubili nasim golom u 93. minuti). Pored toga jos jednom izvukli bod na Kosevu te sezone. I sto je ovaj poraz od Igmana gori od ta dva? Pretjeruje se sa pljuvanjem i preuvelicava se ovaj poraz.
Tuzla jest bruka i sramota, s tim se slazem.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 16 avg 2022, 18:22

mirzatele je napisao/la:

Ovo je @Morto,garant :mrgreen:

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 16 avg 2022, 18:30

ubipara je napisao/la:
16 avg 2022, 18:01
mirzatele je napisao/la:

Cuo od havera, ciji je najbolji drug bio na kafi s amidzisnom od Suljicevog najboljeg druga.
Isto tako kazu da je Fedja los te da je husro za njega Lipi. Al ne kontas ti to oko, pasa, kume.
:hajnasake:

slika
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Haver !
Kontakt:

Post Postao/la Haver ! » 16 avg 2022, 18:40

napoleon72 je napisao/la:
16 avg 2022, 18:13
Haver ! je napisao/la:
16 avg 2022, 17:46

Sto je poraz od Igmana blamaza? Nimalo losa ekipa, koja je nadigrala i Sirokog i Borca, al nesretno izgubila. Neutralni teren, ljudi iskoristili nas psiholoski pad i posteno dobili utakmicu.
Kazes da ovako nismo izblamirani u poslijeratnoj historiji PL a nas kao debitanti u prvoj sezoni PL tukli i Mladost DK i Krupa (Mladost u sezoni 15/16 kad je Jesic bio trener, Krupa u sezoni 16/17 u zadnjem kolu, a cak su i na pocetku sezone na Kosevu tijesno izgubili nasim golom u 93. minuti). Pored toga jos jednom izvukli bod na Kosevu te sezone. I sto je ovaj poraz od Igmana gori od ta dva? Pretjeruje se sa pljuvanjem i preuvelicava se ovaj poraz.
Tuzla jest bruka i sramota, s tim se slazem.
Kako nije blamaža? Ljudi prvi put ušli u ligu. Prvi gol u ligi zabili nama. Prvu pobjedu u historiji ostvarili protiv nas. Sa igračem (dva) manje nas dobili. Naš budžet vs njihov. Naš igrački kadar vs njihov. Skupili neki "otpad" od igrača koji niko drugi nije htio potpisati u ligi. A na sve to skontaj da se ovo sve desilo u 5 dana.
Naravno da su blamaže i te utakmice iz ranijih sezona koje si naveo. Zabio je nama i Troglav 3 gola prije 20 godina na sred Koševa.
Samo ne mogu da se pomirim sa činjenicom da neki žele da predstave ovo kao normalno i "dešava se". Da dešava se i može da se desi jednom u 2-3 godine, ali ne smije da nam ovo postane nešto što ćemo nijemo posmatrati a radi se o ugledu kluba.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”