FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

JoeBleck
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la JoeBleck » 14 avg 2022, 23:01

Buskecu tek u ovoj formaciji bi trebao kompas da zna gdje da trci.Tu na njegovo mjesto ide Frenkie jer zna prenjeti teziste igre a i odigrati nazad , a umjesto njega gurnes Gavija ili koga vec.

Svaka formacija sa Buskecom u 2022 godini je neozbiljna , pogotovo nakon ovog prelaznog roka gdje si doveo kisu igraca.

Umjesto da njima dovodis upgrade igrace i alternative , ti dovodis drugim igracima.Ono Alba i Buskec su topins i danas , Roberto desni bek.Tuzno.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 14 avg 2022, 23:11

njemu bi vjerovatno ova formacija i godila jer bi sredina bila zgusnutija, manje trke i vise kombinatorike je tu i buskec bi mozda tu i licio na ozbiljnog igraca, valja njega durati jos ovu sezonu men se chini i ova formacija bi vjerovatno izvukla iz njeg ono najbolje sto je u njemu ostalo

Ne mislim ja da bi on tu bio problem, problem bi bila krila koja se moraju vracati puno nazad i pokrivati prostor gdje nema bekova, al mozda bi se to i moglo izgurati, bolje u svakom slucaju nego gledat albu na terenu kako se krevelji i desnog beka od dva metra arauha
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 14 avg 2022, 23:58

Najbolje nikoga ne dovoditi onda.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 15 avg 2022, 00:41

BoixosNois1899 je napisao/la:
14 avg 2022, 23:58

Najbolje nikoga ne dovoditi onda.
Meunier bi nekako prošao, al kad bi imao ispred ozbiljnog desnog beka ili recimo desnog beka koji pokazuje da bi mogao biti za sezonu dvije WC, pa eto Thomas da se sad pregura. Ovako nikako. Ridle Baku, Pedro Porro.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 15 avg 2022, 01:10

Ma daj bilo koga, samo da ne gura vise stopere desno.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Zalik
Kontakt:

Post Postao/la Zalik » 15 avg 2022, 09:38

Belarin je ponuđen

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 15 avg 2022, 10:19

slika

Creme de le creme. :lolno:

Ovaj Frimpong kad gledam highlightse mi toliko lici na Desta. Isti profil igraca. Onda imas ove Unitedovce koji su gubljenje vremena. Na kraju najverovatnije ce biti neki od Meunier ili Foyth. Bellerin se takodjer spominje. :hmmmmm:
@igrajlopte 🐦

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 15 avg 2022, 10:35

Pa ima lik Desta ne kontam sta je problem.Nije tolika taraba 100%.Od svih nabrojanih nije losiji da ne govorimo o Robertu koji je parmak teski.

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 15 avg 2022, 10:53

Epidaurus je napisao/la:
14 avg 2022, 13:32
Sport90 je napisao/la:
14 avg 2022, 08:22
Laporta je izabrao ovaj put i Xavi mora osvojiti titulu, sve bez titule je katastrofa i Barci zakucava u prosjecnost narednih 10tak godina. Xavi u i igračima je biti ili ne biti, ali prva je utakmica i ne mora nista znaciti, ali ovecavajuce nije, pogotovo to sto se nije prilika 100% na utakmici napravila, sto Lewa izgleda kao Suki iz zadnje sezone kad se tjerao.
Ne moze biti katastrofa kad im je glavni rival kvalitetnija ekipa.
To sto je rival kvalitenije ekipa nije nikakvo opravdanje kada si u ovakvoj krizi izabrao ovakav put. i rival sigurno i ako jeste kvalitetniji nije toliko kvalitetniji da nakon ovakvog transfer roka i ovih poteza se kaze OK je i drugo mjesto - nije ok i sve bez titule je ravno katastrofi (jer 2-3mjesto bi se moglo ganjati i sa aktuelnim rosterom bez pojacanja uz kojeg lamasijca)

TheWeekndXO
Kontakt:

Post Postao/la TheWeekndXO » 15 avg 2022, 11:05

Jedini aspekt u kojem je Real trenutno kvalitetniji je mentalitet po meni. Barca kad bi imala Realov mentalitet borili bi se za vrh Evrope.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 15 avg 2022, 11:10

Pa Dest je puno bolji bek od Roberta, mlad je pa kontaš da će nešto napredovati. Ali, eto od dolaska u Barcu nije nešto puno napredovao, doduše nije ni imao s kim. Ali Dest ima dosta mušica u glavi, nekad se pogubi, pogotovo defanzivno kad krene ispadati na običan dupli pas. Realno, neki igrači su dobijali po nekoliko puta da se pokažu, pa onda i njemu treba dati još jednu šansu, do januara možeš vidjeti da li će biti sve po starom ili ide na bolje. Tad ćeš ga moći i prodati, nekima će goriti na toj poziciji pa će ga uzeti.

Problem je što Xavi konta od Arauja napravit beka, više je puta to govorio, može Araujo odgovoriti tom zadatku, ali u nekim utakmicama. Protiv Raya, Elchea i ostalih španskih davljenika kad se povuku u dupli blok Araujo je beskorisan, tu treba onda bek sa ofanzivnijim kvalitetama, koji je zna uči u prostor, zna centrirati, pa i ošutati. Od ovih gore bekova to su jedino Meunier i Dalot. Dalot se uklopio u Unitedovo crnilo, ali mislim da je kvalitetan igrač, no pitanje je koliko bi United tražio za njega. Meunier, kao što rekoh dobar izbor, ali kad imaš igrača koji je ili bolji od njega već sada ili daje znake da će biti bolji. No, eto kad bi i Meuniera doveli samo to bi bio napredak u odnosu na Roberta ili Arauja, pa i Desta. Foyth je ista stvar kao i Araujo, to je štoper koji je prebačen na desnog beka u nedostatku rješenja. Također, vrlo slab u ofanzivnom dijelu.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 15 avg 2022, 11:10

TheWeekndXO je napisao/la:
15 avg 2022, 11:05
Jedini aspekt u kojem je Real trenutno kvalitetniji je mentalitet po meni. Barca kad bi imala Realov mentalitet borili bi se za vrh Evrope.
Daleko smo mi jos od Reala u svakom smislu , a najdalje u tom segmentu koji spominjes.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 15 avg 2022, 11:34

U kojem smislu je to Barcelona daleko od Reala?
Golman, Real bolji.
Odbana, Barcelona bolja.
Veza, Real na papiru bolji, uz veliko pitanje koliko Modric sa ovim brojem godina moze povuci? Da totalno potone, ne bi bilo cudno.
Napad, Barcelona bolja, jednaka u najmanju ruku.
Klupa i sirina, Barcelona daleko bolja.

Gdje je ta prednost Reala? Real je i prosle godine dosta lose igrao, U prvenstvu su imali srece, jer konkurencija im je bila kriminalna. LP, splet sretnih okolnosti po njih. Ni sami nisi svjeni na koji nacin su dosli do trofeja.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 15 avg 2022, 11:51

Golman, odbrana i veza sigurno na strani Reala. U napadu Barci prednost zbog sirine.

TheWeekndXO
Kontakt:

Post Postao/la TheWeekndXO » 15 avg 2022, 12:14

Epidaurus je napisao/la:
15 avg 2022, 11:51
Golman, odbrana i veza sigurno na strani Reala. U napadu Barci prednost zbog sirine.
Odbranu ne mozes jos ocjenjivati jbg, treba vidjeti kako ce se uklopiti ova pojacanja. Imaju potencijal da budu najbolji u ligi sto se tice odbrane. Veza ok ali i ta veza je stara. Jedna povreda ce ti unistiti vezu radi godina

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 15 avg 2022, 12:17

TheWeekndXO je napisao/la:
15 avg 2022, 11:05
Napokon neko ko je sve rekao u dvije rečenice. Bravo momak! U Barceloni imena na papiru, kod ovih klik u glavi.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 15 avg 2022, 12:18

ovaj menier nije losa opcija mozda, u defanziva je koliko sam upratio tanak, al u ofanzivi odlican, barem prije par sezona je bio ono sto sam ja gledao, dobro je probijao, snalazio se pred golom i te stvari bas ono odlican ofanzivni bek je bio, ne znan sad kakav je, ako nema boljih opcija neka ga dovedu, takav igrac i treba protiv 80 posto protivnika u spanskoj ligi jer ce valjati ici na bunkere, a on je tu dobar bio, u parizu dok je bio bas je ono osjetno se moglo vidjeti da dosta doprinosi ofanzivi, mada je nako samom svojom pojavom i izgledom frljavo nekako izgleda, ne znam zadnje dvije sezone jel propo
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 15 avg 2022, 12:42

Evander je napisao/la:
15 avg 2022, 11:34
Golman, Real bolji.
Odbana, Barcelona bolja.
Veza, Real na papiru bolji, uz veliko pitanje koliko Modric sa ovim brojem godina moze povuci? Da totalno potone, ne bi bilo cudno.

Gdje je ta prednost Reala? Real je i prosle godine dosta lose igrao, U prvenstvu su imali srece, jer konkurencija im je bila kriminalna. LP, splet sretnih okolnosti po njih. Ni sami nisi svjeni na koji nacin su dosli do trofeja.
Ma de bgti ne blamiraj se.Ljudi Evropski prvak i prvak Spanije , nas Eintracht i Benfica tamburaju.Uozbilji se molim te.

I na papiru , van papira , infrastrukturom i bilo cim su ispred.pa ljudi su aktuelni prvak Evrope.
Dok se ne dokaze suprotno jaci su od nas.”, to sto je Barca nabacala igraca nista ne znaci.

Vrijeme ce pokazati i to je jedino cemu se mozemo nadati.

De malo objektivnosti ako nista.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 15 avg 2022, 12:47

Romariooo je napisao/la:
15 avg 2022, 12:18
ovaj menier nije losa opcija mozda, u defanziva je koliko sam upratio tanak, al u ofanzivi odlican, barem prije par sezona je bio ono sto sam ja gledao, dobro je probijao, snalazio se pred golom i te stvari bas ono odlican ofanzivni bek je bio, ne znan sad kakav je, ako nema boljih opcija neka ga dovedu, takav igrac i treba protiv 80 posto protivnika u spanskoj ligi jer ce valjati ici na bunkere, a on je tu dobar bio, u parizu dok je bio bas je ono osjetno se moglo vidjeti da dosta doprinosi ofanzivi, mada je nako samom svojom pojavom i izgledom frljavo nekako izgleda, ne znam zadnje dvije sezone jel propo
Dobar igrac , ja bi prije rekao da je nazad jaci.Tvrd je nekako , stamen.Naprijed ima muda ali nije sa loptom toliko vjest.Jos ne kontam cemu tjeranje Desta a treba mu se dati kakva - takva sansa.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 15 avg 2022, 12:49

Evander je napisao/la:
15 avg 2022, 11:34
Golman, Real bolji.
Odbana, Barcelona bolja.

Realova odbrana i vezni red su nekoliko klasa bolji i uigraniji od Barcelone.

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.