Automobili, motori...
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- AshburtonG
- Kontakt:
Re: Automobili, motori...
Na kraju dana je to VW, a ne Seat i upravo zbog toga ima povjerenje njemackih kupaca.
Na BiH tržištu je od početka godine prodato 5000 automobila(ne mogu naći precizan podatak, a mislim da je tu negdje).
Njemačka ima 81mil stanovnika, a kada bacimo računicu ispada da bi Njemačka sa 3mil stanovnika do sada kupila 56 000 automobila, znači ljudi su 11x jači, statistika nevjerovatna, Njemačko tržište mašinerija.
Golf i dalje kralj, kakva legenda, sada nije ni jeftin, ali opet ide vrlo lahko.
Koliko je Njemačka moćna pokazuje da su na sljedeća 3 mjesta premium brendovi sa nevjerovatnim brojkama, fantastično.
Njemačka ima 81mil stanovnika, a kada bacimo računicu ispada da bi Njemačka sa 3mil stanovnika do sada kupila 56 000 automobila, znači ljudi su 11x jači, statistika nevjerovatna, Njemačko tržište mašinerija.
Golf i dalje kralj, kakva legenda, sada nije ni jeftin, ali opet ide vrlo lahko.
Koliko je Njemačka moćna pokazuje da su na sljedeća 3 mjesta premium brendovi sa nevjerovatnim brojkama, fantastično.
Golf se naravno drzi na domacem trzistu ali ukupno u EU je prilicno ispod svog nivoa ranijih godina.
Uglavnom, iako dolazi iz manjeg segmenta ipak valja pomenuti da je Peugeot 208 prodao preko 20k vise modela u odnosu na navedeni Golf za isti period u sest mjeseci 2022. (za sedmi mjesec nemam info). Strasne brojke.
Sto se Forda tice, recemo prosle godine u EU njegov najprodavaniji model bio je Puma. Inace popularni su u PHEV segmentu (plug-in hibridi), gdje je opet Ford Kuga jedan od najjacih (sklapa se u Spaniji), tako da ce Ameri nastavit pratiti te nove trendove.
Kako god, elektrifikacija autoindustrije, onda skoro pa nesnosljive eko norme za dizelase itd. vec nose neka previranja, a to ce sigurno i vise zaziviti u narednom periodu.
Iako npr. Golf 8 nudi bogatu paletu pocev od downsizing benzinaca, vec sada se vidi da polako ali sigurno kaska za nekim segmentima. Naravno raznim utegama su mu dodatno opteretili dizelase, na kojima je i izgradio taj status. Dugo sam se otimo al' nazalost msm da je prosla godina bila zadnja u kojoj je pomenuti Golf zavrsio na tronu EU.
Uglavnom, iako dolazi iz manjeg segmenta ipak valja pomenuti da je Peugeot 208 prodao preko 20k vise modela u odnosu na navedeni Golf za isti period u sest mjeseci 2022. (za sedmi mjesec nemam info). Strasne brojke.
Sto se Forda tice, recemo prosle godine u EU njegov najprodavaniji model bio je Puma. Inace popularni su u PHEV segmentu (plug-in hibridi), gdje je opet Ford Kuga jedan od najjacih (sklapa se u Spaniji), tako da ce Ameri nastavit pratiti te nove trendove.
Kako god, elektrifikacija autoindustrije, onda skoro pa nesnosljive eko norme za dizelase itd. vec nose neka previranja, a to ce sigurno i vise zaziviti u narednom periodu.
Iako npr. Golf 8 nudi bogatu paletu pocev od downsizing benzinaca, vec sada se vidi da polako ali sigurno kaska za nekim segmentima. Naravno raznim utegama su mu dodatno opteretili dizelase, na kojima je i izgradio taj status. Dugo sam se otimo al' nazalost msm da je prosla godina bila zadnja u kojoj je pomenuti Golf zavrsio na tronu EU.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Ja sam subjektivno birao svoju drzavu gdje je auto slikano na legendarnom Bonneville Salt Flats (pozadina fantasticna). Ko ne zna za to mjesto, neka progugla.
Georgia dere guzove... Koje se vama najvise svidja?
www.surveymonkey.com/r/QHXV8ZS
(Ako ne otvori, otvorite link u private/incognito mode)
Georgia dere guzove... Koje se vama najvise svidja?
www.surveymonkey.com/r/QHXV8ZS
(Ako ne otvori, otvorite link u private/incognito mode)
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
Passat 5 74kw bas slabo vuce, na 2000 obrtaja pun gas auto ne mrda, tek oko 3000 povuce al nije to to.
Sta bi moglo biti, jel imao ko slican problem da znam otprilike sta bi moglo biti dok ga ne odvucem na servis? Od starog je auto, slabo se vozi i samo po gradu, znao se prije zagusiti od mic mic voznje pa mrvicu slabije vuce i onda procepi kad se stisne, sad je vec nesto syebano
Sta bi moglo biti, jel imao ko slican problem da znam otprilike sta bi moglo biti dok ga ne odvucem na servis? Od starog je auto, slabo se vozi i samo po gradu, znao se prije zagusiti od mic mic voznje pa mrvicu slabije vuce i onda procepi kad se stisne, sad je vec nesto syebano

" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Nesto ti to zachepljeno izgleda 

- Centre forward
- Kontakt:
Đe će vuć' kad je stariji od tebe jbt.
Takve simptome može davat' milion stvari. To je PD motor, dobar majstor će mu detektovat' kvar vrlo brzo.

Takve simptome može davat' milion stvari. To je PD motor, dobar majstor će mu detektovat' kvar vrlo brzo.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Mozda moze biti turbina.harden je napisao/la: ↑14 avg 2022, 21:36Passat 5 74kw bas slabo vuce, na 2000 obrtaja pun gas auto ne mrda, tek oko 3000 povuce al nije to to.
Sta bi moglo biti, jel imao ko slican problem da znam otprilike sta bi moglo biti dok ga ne odvucem na servis? Od starog je auto, slabo se vozi i samo po gradu, znao se prije zagusiti od mic mic voznje pa mrvicu slabije vuce i onda procepi kad se stisne, sad je vec nesto syebano![]()
Nedavno je u kod druga (golf5) isto tako bilo, msm takvi simptomi i ispostavilo se da je turbina.

Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
Nije bas al hamanCentre forward je napisao/la: ↑14 avg 2022, 22:44Đe će vuć' kad je stariji od tebe jbt.![]()

Msm da je 2001., kazem nije moje auto ne vozim ga cesto al sjeo danas vidim nije to to, msm znam da nije Golf R ali znam kako je prije vukao, da je 10 godina stariji ne moze biti normalno kad stisnem pun gas da nema reakcije nikakve…
Vrnem ga majstoru krajem sedmice ako stignem pa cemo vidjeti.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
- kraljttbvb
- Kontakt:
I kod mene je kod jarana kod Golfa tako bilo.forgempp je napisao/la: ↑14 avg 2022, 22:52Mozda moze biti turbina.harden je napisao/la: ↑14 avg 2022, 21:36Passat 5 74kw bas slabo vuce, na 2000 obrtaja pun gas auto ne mrda, tek oko 3000 povuce al nije to to.
Sta bi moglo biti, jel imao ko slican problem da znam otprilike sta bi moglo biti dok ga ne odvucem na servis? Od starog je auto, slabo se vozi i samo po gradu, znao se prije zagusiti od mic mic voznje pa mrvicu slabije vuce i onda procepi kad se stisne, sad je vec nesto syebano![]()
Nedavno je u kod druga (golf5) isto tako bilo, msm takvi simptomi i ispostavilo se da je turbina.![]()
Gas do poda, a ide 40 na sat.
Turbina bila ili zacepljena ili je otisla. Mescini da je na kraju mijenjao, ispalo ga nesto dobro skupo...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Novi automobili biti ce bezbjedniji ali i skuplji, obzirom da ce masa tehnologija postati dio standardne opreme.Od 6. jula ove godine u automobile će se ugrađivati zadnja kamera, automatizirano kočenje u nuždi, senzori za parkiranje, sistemi za ostanak traci, sistemi upozorenja na umor i priprema za ugradnju alcolocka, sistema koji bi se mogao ugrađivati u vozila višestrukih prestupnika.
U sva će vozila biti ugrađena i crna kutija ili EDR. Taj sistem pohranjuje podatke nekoliko sekundi prije nesreće. Bilježi, primjerice, informacije o brzini, položaj upravljača i jesu li svjetla na vozilu bila upaljena. Ti podaci trenutno nisu dostupni osiguravateljima i mogu im pristupiti samo državna tijela i proizvođači automobila.
U sve nove modele automobila, kamione i autobuse, koji se prodaju u Europskoj uniji, bit će ugrađen niz novih sistema, odnosno oni će biti obavezni. Cilj uredbe EU je učiniti automobile sigurnijima. Ove godine počinje prelazni period kada će modeli koji su predstavljeni prije ovog roka imati mogućnost prilagodbe, ali od 2024. godine svi novi automobili morat će biti opremljeni navedenim tehnologijama.
Nastavi li se ovaj hronicni problem nestasice cipova, neki proizvodjaci ce smanjiti proizvodne kapacitete a obzirom na rast cijena materijala te i ove propise oko sigurnosti, neki ce vjerovatno i ukinuti modele koji su trenutno glede prodajnih rezultata na granici...
Kako li **** prepozna da si umoran bas me zanima, i vazdan pogodi 

Kazu da pogodi plus se suska kako ce pojedini instalirati shoker da te razdrma.
Pomocnik pri kocenju u nuzdi, sistem upozorenja napustanja trake itd.
Bit ce tu masa senzora, pa nekoliko kamera etc. Sve dobro dok ne prodje period garancije, a onda ce bit kojekakvih pokusa po žlj trzistima.

Pomocnik pri kocenju u nuzdi, sistem upozorenja napustanja trake itd.
Bit ce tu masa senzora, pa nekoliko kamera etc. Sve dobro dok ne prodje period garancije, a onda ce bit kojekakvih pokusa po žlj trzistima.
- Centre forward
- Kontakt:
Hajde živ bio javi šta je bilo, baš me interesuje.harden je napisao/la: ↑15 avg 2022, 00:55Nije bas al hamanCentre forward je napisao/la: ↑14 avg 2022, 22:44Đe će vuć' kad je stariji od tebe jbt.![]()
Msm da je 2001., kazem nije moje auto ne vozim ga cesto al sjeo danas vidim nije to to, msm znam da nije Golf R ali znam kako je prije vukao, da je 10 godina stariji ne moze biti normalno kad stisnem pun gas da nema reakcije nikakve…
Ja msm da nije do turbine, nego do sistema ubrizgavanja. Šta god da bude, stari će bar na kratko fasovat' hipertenziju.

05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
11-0-0 Rekordmeister
Ma ako je kakav veci kvar msm da necemo ni praviti nego ga tusnuti takvog. Svakako mi vec 2 godine prica kako hoce Insigniu, Opel mu zivot samo u njega vjeruje.Centre forward je napisao/la: ↑15 avg 2022, 19:08Hajde živ bio javi šta je bilo, baš me interesuje.harden je napisao/la: ↑15 avg 2022, 00:55Nije bas al hamanCentre forward je napisao/la: ↑14 avg 2022, 22:44Đe će vuć' kad je stariji od tebe jbt.![]()
Ja msm da nije do turbine, nego do sistema ubrizgavanja. Šta god da bude, stari će bar na kratko fasovat' hipertenziju.![]()
Al cu svakako provjeriti sta je kad uhvatim vremena pa javim.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Al prvo vrati kilometražu i u oglas obavezno ko novo

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
-
- Kontakt:
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
EGR ventil, turbina ili neko crijevo koje vodi do jedne od ove dvije stvarčice. Treće stvari teško da može biti.harden je napisao/la: ↑14 avg 2022, 21:36Passat 5 74kw bas slabo vuce, na 2000 obrtaja pun gas auto ne mrda, tek oko 3000 povuce al nije to to.
Probaj izaći gdje na otvorenu cestu i malo ga zagasaj u nižim brzinama u crveno, moguće da je se samo začepio EGR ventil od gradske vožnje.

Tako blizu, a tako daleko.
Ako znate koga Ford Focusa (2007-2010) da prodaje slobodno me kontaktirajte
naravno sarajevska regija 

Možda vakum crijevo negdje pušta ti zakucaš papučicu gasa a on gmiže 30kmph.harden je napisao/la: ↑14 avg 2022, 21:36Passat 5 74kw bas slabo vuce, na 2000 obrtaja pun gas auto ne mrda, tek oko 3000 povuce al nije to to.

1974---1975---1976---2001---2013---2020
Trenutno korisnika/ca: Faraon iz Visokog, VivaLaStella i 5 gostiju.