Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

NKSvatovacPoljice
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la NKSvatovacPoljice » 13 avg 2022, 19:38

Uletim na stream U16, kad tamo, RUKA NA SRCU, od prvog do zadnjeg kod intoniranja HIMNE! Zar je ovo tesko svim selekcijama?!

slika

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 13 avg 2022, 20:17

NKSvatovacPoljice je napisao/la:
13 avg 2022, 19:38
Uletim na stream U16, kad tamo, RUKA NA SRCU, od prvog do zadnjeg kod intoniranja HIMNE! Zar je ovo tesko svim selekcijama?!

slika
Moraju necim osvojiti navijace kad vec ne znaju igrati kosarku. Gube momci od Velike Britanije :rol:

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 13 avg 2022, 23:23

Mal i su uspjeli na kraju ubjedljivo pobjediti. Mislim da jos nije kraj za prolazak dalje.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 14 avg 2022, 00:21

marlostanf1eld je napisao/la:
13 avg 2022, 20:17

slika
Moraju necim osvojiti navijace kad vec ne znaju igrati kosarku. Gube momci od Velike Britanije :rol:
Bas ovaj prvi nije, tj.nas selektor srbce nije stavio ruku sto i ne cudi, ovaj zadnji stavio kontra ruku na srce, dobro nije djetetu zamjeriti ne zna 😁 Ne vidi se to na ovoj slici al na prenosu se vidi.
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 14 avg 2022, 14:50

slika
Hahahah...ala si naivan, a polovina od ovih na svojim profilima za Srbiju navija na prvom mjestu, kako je Bosnju lako sitnim vjestackim gestovima kupiti. Svako od njih je ko je naravno dobio poziv trčao na kontrolne treninge HR i Srbije da se probije u njihove repke, a onda kad su odbijeni, valja i BIH za promociju karijere.

2sb1996
Kontakt:

Post Postao/la 2sb1996 » 14 avg 2022, 16:38

Ne vidim da ih je itko pohvalio nakon pobjede sinoc. Kad vidis kakve “navijace” imaju treba svaki otići negdje drugo ako imalo sanse za tim ima.

Kosarka123
Kontakt:

Post Postao/la Kosarka123 » 15 avg 2022, 14:12

Kosarka123 je napisao/la:
11 avg 2022, 09:44
costacurta08 je napisao/la:
10 avg 2022, 22:58
10 avg 2022, 14:37
U-14 se okuplja sutra u Jablanici, nema još spiska pozvanih igrača, osim što se zna da je trojica od 12 iz KK Turbina.

Kad izidjes na stranicu košarkaškog saveza Srbije tamo stoje slike i imena za svakoga pojedinca reprezentacije, od U-14 do seniora. Ja ne znam da li nas savez namjerno drži ovako te spiskove tajno ili su glupavi pa ne znaju objaviti spiskove reprezentacije za svaku sezonu
Ova U14 ekipa ima itekako potencijala. Baš ta trojica iz Turbine su odlični klinci: Sirćo, Arman i Mirzin mali. Ima tu još djece iz Širokog i Igokee odlična tehnika, mali Dzenis također iz Slobode dobar.
Al nije mi jasno zašto iz Drina Basketa nema nikog? Jel to ne žele da igraju za BiH ili je nešto drugo u pitanju? imaju odličnu školu košarke i vrhunskog trenera. :thumbup:
E pa nisam vidio taj potencijal iz Jablanice o kojem pričaš u Sarajevu na basket kupu. Reprezentaciju U-14 pobijedio je klub Pobednik iz Beograda. Teletovica su povukli iz igre da se ne sramoti vise u zadnjoj četvrtini i Sirću. A Arman nije ni bio u reprezentaciji, sad je pozvan prvi put.

Jedini koji je dobro igrao sve utakmice reprezentacije je bio Drago Božić. Nema nikoga iz Igokee, ima jedan dječak iz Borca Banja Luka, koji se i nije nešto pokazao. Ostali iz RS nisu htjeli potpisati izjave da će igrati za reprezentaciju BiH., nakon kontrolnih treninga. Dvojica potpisala dvojica igraju.

U-14 reprezentacija igra bez centra sve utakmice. Visoki dječaci mu sjede na klupi. Sirćo je centar i Playmaker i krilo i sve, a nije bas tako dobar igrač. Ima eksploziju u prvoj četvrtini nakon toga nema snage za dalje. Na kraju krajeva gledacemo, pa ćeš vidjeti. A ja sam ih gledao vec nekoliko puta.

U-14 reprezentacija izgubila od Crne Gore.
Najbolji bio Kordic kao sto sam ranije govorio, ništa od tih potencijala Turbine iz Jablanice.

Košarkaški savez BiH nije ni objavio informaciju da su igrali niti da će igrati, to je neka mnogo “tajna” reprezentacija.

slika

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 15 avg 2022, 14:22

15 avg 2022, 14:12
11 avg 2022, 09:44
costacurta08 je napisao/la:
10 avg 2022, 22:58

Ova U14 ekipa ima itekako potencijala. Baš ta trojica iz Turbine su odlični klinci: Sirćo, Arman i Mirzin mali. Ima tu još djece iz Širokog i Igokee odlična tehnika, mali Dzenis također iz Slobode dobar.
Al nije mi jasno zašto iz Drina Basketa nema nikog? Jel to ne žele da igraju za BiH ili je nešto drugo u pitanju? imaju odličnu školu košarke i vrhunskog trenera. :thumbup:
E pa nisam vidio taj potencijal iz Jablanice o kojem pričaš u Sarajevu na basket kupu. Reprezentaciju U-14 pobijedio je klub Pobednik iz Beograda. Teletovica su povukli iz igre da se ne sramoti vise u zadnjoj četvrtini i Sirću. A Arman nije ni bio u reprezentaciji, sad je pozvan prvi put.

Jedini koji je dobro igrao sve utakmice reprezentacije je bio Drago Božić. Nema nikoga iz Igokee, ima jedan dječak iz Borca Banja Luka, koji se i nije nešto pokazao. Ostali iz RS nisu htjeli potpisati izjave da će igrati za reprezentaciju BiH., nakon kontrolnih treninga. Dvojica potpisala dvojica igraju.

U-14 reprezentacija igra bez centra sve utakmice. Visoki dječaci mu sjede na klupi. Sirćo je centar i Playmaker i krilo i sve, a nije bas tako dobar igrač. Ima eksploziju u prvoj četvrtini nakon toga nema snage za dalje. Na kraju krajeva gledacemo, pa ćeš vidjeti. A ja sam ih gledao vec nekoliko puta.

U-14 reprezentacija izgubila od Crne Gore.
Najbolji bio Kordic kao sto sam ranije govorio, ništa od tih potencijala Turbine iz Jablanice.

Košarkaški savez BiH nije ni objavio informaciju da su igrali niti da će igrati, to je neka mnogo “tajna” reprezentacija.

slika
Halid Sipkovic iz Lokomotive Mostar je najtalentovanije dijete u u14, ali ipak jos je rano govoriti o tome. Benjo Teletovic je dobar uprkos fizickoj inferiornosti. Sirco i Bozic trenutno iskacu jer su dosta snazniji i razvijeniji od ostalih.

Kosarka123
Kontakt:

Post Postao/la Kosarka123 » 15 avg 2022, 14:27

11 avg 2022, 09:56
Zabit je napisao/la:
11 avg 2022, 05:48
Jes bas guraju djecu iz Ilidze, Igmana i Realwaya preko Sparsa i Kosa. A nabijam ja i Dinu i njegovog starog, takvima treba zabraniti igranje u nasim ligama kakve god one bile. Banchero odrasto i rodjen u Americi pa hoce da igra za Italiju, Buzelis isto pa evo hoce da igra za Litvaniju a obojica mogu lagano igrati za **** Ameriku. A nasi balijanderi odrastu u Sarajevu igraju cijeli zivot tu, Hrvatsku i Tursku vidjeli samo na ekskurziji i onda ode tamo igrat :sick:
U U-14 ne igra niko iz Ilidze Realwaya Igmana Sparsa i Koša, nije tačno to sto pišeš. To nisu činjenice. Osim Kordica iz BBY nema nikoga u reprezentaciji iz Sarajeva.
Svi iz Sarajeva su obrisani sa spiska U-14. Čak i Kordić nije bio pozvan nego je došao na utakmicu Budućnosti u Jajce protiv reprezentacije U-14 i igrao za Budućnost da ga selektor uoči.

Kordic je u Jajcu bio MVP (kao gostujuci igrač Budućnosti Bijeljina na turniru) i tek onda je pozvan u reprezentaciju.

Reprezentacija u-14 je zasnovana na HNK većina igrača je odatle, jer je iz sjene vodi Mirza Teletovic a ne Hodžić, pa to je svima jasno. Teletovic je obrisao Sarajevo iz reprezentacije U-14.
Ovo sam htio repostovati ustvari, najbolji Kordic koji je jedva upao u reprezentaciju, jer Hodžić ne upravljala selekcijom.

slika

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 15 avg 2022, 15:40

Nama treba sutra pobjeda VB protiv Portugala za prvo mjesto u grupi i izbjegavanje Njemacke u 1/4, naravno uz nasu pobjedu danas protiv Norvezana.
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

NKSvatovacPoljice
Kontakt:

Post Postao/la NKSvatovacPoljice » 15 avg 2022, 22:28

Ako sutra Portugal i Svedska dobiju svoje protivnike a sigurno hoce, onda se zatvara krug tri reprezentacije sa omjerom 3:1, i da li se u tom trenutku gleda kos razlika prema odigranim mecevima sa svedjanima i portugalom? Ako se ne varam, po tome, necemo vidjeti cetvrtfinale.

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 15 avg 2022, 23:06

15 avg 2022, 22:28
Ako sutra Portugal i Svedska dobiju svoje protivnike a sigurno hoce, onda se zatvara krug tri reprezentacije sa omjerom 3:1, i da li se u tom trenutku gleda kos razlika prema odigranim mecevima sa svedjanima i portugalom? Ako se ne varam, po tome, necemo vidjeti cetvrtfinale.
Da, gledaju se medjusobni dueli. Tako je bilo i nakon prvog kruga A divizije.

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 16 avg 2022, 12:06

moze li neko da mi kaze koji su to mladi igraci koje je izbacio Boban Ninic,koje su to utakmice koje je vodio njegov pomocnik.Da li su to najbolje osobe za ganjanje rezltata ili razvoj mladih igraca ?
u Kojem klubu radi i koju ligu igra selektor U14,Kavgicu svaka cast ,jedini kopetentan od sviju nabrojanih na bude tu gdje jeste
zasto 3 najbolja igraca Bosne i Hercegovine u juniorskoj kategoriji nisu igrala u reprezentaciji,ko su bili kandidati za juniorskog selektora,zasto Kecman ,zasto ostali ??

jel se mi kosarkaski ravnamo sa Norveskom svedskom Britanijom Vatikanom Estonijom Albanijom i ostalim velesilama,a po kafanama sve Obradovic do Obradovica
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 16 avg 2022, 18:37

cujem ove nase u pozadini streama kako navijaju za britance haha

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 16 avg 2022, 19:01

16 avg 2022, 18:37
Sta kaze, bravo momci, tako jee! :rol:

Gotovo je ovo haman, prvi smo u grupi. :ljepota:

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 16 avg 2022, 19:13

Ghuraba je napisao/la:
16 avg 2022, 19:01
16 avg 2022, 18:37
Sta kaze, bravo momci, tako jee! :rol:

Gotovo je ovo haman, prvi smo u grupi. :ljepota:
E bas bi bilo nezasluzeno da smo ispali, gledam sad jedino mi ove britance u grupi nadigrasmo, ostali ili su izgubili ili napatili sa njima. Cetvrtfinale protiv Finske izgleda.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, TripleThreat i 19 gostiju.