Mlade selekcije BiH - Kosarka
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka
Nes..erite sad, ovdje ima sigurno 6-7 pravih talenata
- marlostanf1eld
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Pa Francuzi nemaju ni dva, očajna ciglarska generacija.
Na sport klubu upravo prenos Crne Gore i Makedonije. Naravno A divizija. Eto na kakve smo mi grane spali da ovi igraju A diviziju i kao juniori i kao kadeti. Doduse juniori Mkd su ispali u B diviziju cini mi se.
Katastrofalan rad saveza, plus momci ne znaju vodit loptu, a pogodjena trica je u rangu da nogom zabijes sa centra...Kad vidis ove kloceve skontas kakva je velicina melisa brcaninovic.
Katastrofalan rad saveza, plus momci ne znaju vodit loptu, a pogodjena trica je u rangu da nogom zabijes sa centra...Kad vidis ove kloceve skontas kakva je velicina melisa brcaninovic.
- marlostanf1eld
- Kontakt:
Ma uzeo sam samo primjer kosarkaske velesileBIHpatriota je napisao/la: ↑12 avg 2022, 19:05Pa Francuzi nemaju ni dva, očajna ciglarska generacija.
Igrat ce za divne navijace iz Sirokog Mostara Ljubuskog Kiseljaka..igrat ce za osnivace i stovatelje UZP i HZ HB nastale na muci i krvlju bosnjaka... za takve ce igrati2sb1996 je napisao/la: ↑12 avg 2022, 18:47Pricamo o DJECI OD 16 GODINA… I za koga da igra, za ovakve poput ovoga? Boze sacuvajBIHpatriota je napisao/la: ↑12 avg 2022, 18:46Ne treba dobiti ban što proziva Subasica, zaslužio je, ali ja bih ga opomenuo što djecu rodjenju kao "kopilad" stavlja u negativan kontekst, iako ona nisu ništa kriva niti za ista odgovorna.
- marlostanf1eld
- Kontakt:
Macehinski odnos ostatka države prema Krajini dolazi na naplatu nažalost. Tamo ljudi uopste nemaju negativno misljenje prema Hrvatskoj, stavise. Subasic dok je igrao u Bihacu nikome nije bio na radaru, dodje u Kos i odmah ide poziv. Cini mi se da je jedna talentovana djevojcica iz Bihaca trenutno na pripremama mladjih kategorija Hrvatske.
Da je to uradio u poslijeratnom periodu pa ok, ovako 27 godina nakon rata ko nema za sta drugo da se uhvati, hvata se za patriotizam i kako treba igrati za svoju drzavu bez obzira na sve. Danas mladi odlaze gdje su im uslovi bolji i gdje imaju vecu mogucnost da ispuni svoj potencijal. Momak dobio odmah ugovor u Hrvatskoj u ekipi koja forsira mlade igrace i kad bude spreman za seniorski tim imat ce odlicnu sredinu za razvoj. Nesto sto u BiH nikad ne bi dobio.
Doktor ode u drugu zemlju i odrekne se pasosa BiH ako treba da bi uzeo tudje drzavljanstvo i uzivao privilegije, programer, moler, zidar itd. takodjer samo nisu medijski eksponirani a i kada jesu onda su otisli trbuhom za kruhom, zelimo im svaku srecu itd.
Doktor ode u drugu zemlju i odrekne se pasosa BiH ako treba da bi uzeo tudje drzavljanstvo i uzivao privilegije, programer, moler, zidar itd. takodjer samo nisu medijski eksponirani a i kada jesu onda su otisli trbuhom za kruhom, zelimo im svaku srecu itd.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Upravo to, prvo Musa iz Bosne XXL iz Bihaca u Kos i odmah poziv za reprezentaciju, Subasic isto iz Bosne XXL Bihac u Kos i odmah ode u reprezentaciju.marlostanf1eld je napisao/la: ↑12 avg 2022, 19:32Macehinski odnos ostatka države prema Krajini dolazi na naplatu nažalost. Tamo ljudi uopste nemaju negativno misljenje prema Hrvatskoj, stavise. Subasic dok je igrao u Bihacu nikome nije bio na radaru, dodje u Kos i odmah ide poziv. Cini mi se da je jedna talentovana djevojcica iz Bihaca trenutno na pripremama mladjih kategorija Hrvatske.
Evo sad je mala Adna Merdanovic isto iz Bihaca upala medju 12 u U14 BiH, mala je pley i strasan je igrac, i sigurno ce biti jedan od nosioca igre u zenskim mladjim selekcijama BiH.
Ne znam za koju mislis da je na pripremama HRV, znam da je Uma Bobic isto iz Bihaca bila veliki talenat al je nestala sa pozornice, ona je 2003 godiste, igrala je za mladje uzraste BiH.
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!
Sani da je otiso za Hrvatsku bio bi na istom mjestu ko i sada. Gega je isto mogao ko Biberovic u Tursku i Fener. Musa isto. Ali sta je poenta, sto nisu se prodali za koju hiljadu vise. Neko poredi programiranje i igranje za nacionalni dres, ma daj ba
Da i sva trojica nabrojanih igrali u omladinskim selekcijama u one jedine 3-4 godine u historiji kad su bile uredjene i organizovane.
Prosjecan igrac iz Hrvatske ce da zaradjuje odlicne novce po europskim ligama, iznad prosjecan igrac iz BiH se vuce po nasoj ligi i okolnim ligama.
Izabrao/izabrali su laksi put, organizovaniji i sigurniji, nisu htjeli da sutra zbog patriotizma ispijaju pivu i pricaju kako su imali ponudu da idu vani, kako su odbili zbog BiH karijeru i sve to dok cekaju da im pocne zagrijavanje njihovog tima Proma iz Donjeg Vakufa.
Bolje sigurna karijera i finansijski osiguran zivot i prozivke, nego vucaranje po BiH, nesiguran finansijski zivot ako ne ispunis potencijal i povremeno svaka cast sto si izabrao BiH.
Tako vecina momaka i roditelja razmislja i razmisljanje koje ima logike. Ne loze se ljudi na patriotizam kao nekad sto je i logicno jer vise nije poslijeratni period. Ja za taj sveti nacionalni dres rizikujem povredu, karijeru, egzistenciju a vi niste u stanju omoguciti osnovne uvijete.
Kosarka je posao kao i svaki drugi, ides gdje ti se pruzaju vece mogucnosti i kvalitetnije okruzenje. Pogotovo danas kad mozes ozbiljne novce da zaradis na prosjecnom nivou u Europi.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Mala se zove Inès Sulejmanović i igra za XXLLloriS je napisao/la: ↑12 avg 2022, 22:23Upravo to, prvo Musa iz Bosne XXL iz Bihaca u Kos i odmah poziv za reprezentaciju, Subasic isto iz Bosne XXL Bihac u Kos i odmah ode u reprezentaciju.marlostanf1eld je napisao/la: ↑12 avg 2022, 19:32Macehinski odnos ostatka države prema Krajini dolazi na naplatu nažalost. Tamo ljudi uopste nemaju negativno misljenje prema Hrvatskoj, stavise. Subasic dok je igrao u Bihacu nikome nije bio na radaru, dodje u Kos i odmah ide poziv. Cini mi se da je jedna talentovana djevojcica iz Bihaca trenutno na pripremama mladjih kategorija Hrvatske.
Evo sad je mala Adna Merdanovic isto iz Bihaca upala medju 12 u U14 BiH, mala je pley i strasan je igrac, i sigurno ce biti jedan od nosioca igre u zenskim mladjim selekcijama BiH.
Ne znam za koju mislis da je na pripremama HRV, znam da je Uma Bobic isto iz Bihaca bila veliki talenat al je nestala sa pozornice, ona je 2003 godiste, igrala je za mladje uzraste BiH.
Anfernee "Penny" Hardaway #1
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
- marlostanf1eld
- Kontakt:
Ako Svedska dobije Portugal nasi antitalenti ispadaju
-
- Kontakt:
Ja od početka govorim da U-16 i U-14 nisu dobro odabrane ekipe jer nisu odabrane na osnovu toga sto su dječaci najbolji. Ne znam i ne mogu otkriti kljuc odabira osim nacionalnog, šta je selektore opredijelilo.
Za U-14 ću još dodati osim nacionalnog i lokalnog ključa Jablanickog, odnosno HNK.
Ali sve će se samo pokazati, ove odabrane selekcije će pokazati same
Za U-14 ću još dodati osim nacionalnog i lokalnog ključa Jablanickog, odnosno HNK.
Ali sve će se samo pokazati, ove odabrane selekcije će pokazati same
Zadnja izmjena: Kosarka123, dana/u 13 avg 2022, 14:48, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
marlostanf1eld je napisao/la: ↑13 avg 2022, 13:09Ako Svedska dobije Portugal nasi antitalenti ispadaju
I to se upravo desilo
- marlostanf1eld
- Kontakt:
Kao sto sam napisao prije nekoliko dana bio bi uspjeh da prodju grupu, a kamoli nesto vise.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 28 gostiju.