FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: FK Tuzla City
PROTIV SLOBODE IPAK U GRADAČCU A NE U BANOVIĆIMA
5. Avgusta 2022.
Iako je prvobitan plan i dogovor bio da alternativni stadion za domaće utakmice Tuzla Cityja bude u Banovićima, u zadnji momenat je došlo do promjene pa će tako Plavi gradskog rivala ugostiti na stadionu “Banja Ilidža” u Gradačcu.
Sve ostale pojedinosti u vezi sa ovom utakmicom se neće mijenjati, a primjenjivat će se Odluka o zabrani organizovanog dolaska gostujućih navijača na neutralne stadione, kako stoji u Odluci NFSBiH:
“Zbog nemogućnosti organizacije utakmica na stadionima koji se nalaze u projektu NS/FS BiH „Potpune rekonstrukcija glavnih terena na stadionima u Premijer ligi BiH“, klubovi čiji se tereni budu renovirali su dobili mogućnost organizacije utakmica na zamjenskim stadionima u Bosni i Hercegovini.
Usljed ograničenog kapaciteta i broja mjesta za gledaoce na pojedinim stadionima, kao i nemogućnosti sprovođenja pravilnikom propisanih bezbjedonosnih mjera za prijem i dolazak gostujućih navijača, Komitet za stadione i bezbjednost NS/FS BiH je donio zaključak o uvođenju mjera zabrane dolaska gostujućih navijača na zamjenske stadione.
U skladu sa Pravilnikom o radu komiteta i pravnih tijela Izvršnog odbora NS/FS BiH, kao i Propozicijama takmičenjima Premijer lige BiH, Komitet za takmičenje NS/FS BiH je nadležan za sprovođenje ove Odluke, koja ostaje na snazi do okončanja radova na matičnim stadionima klubova.
press Služba F.K.Tuzla City
<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.p ... &width=500" width="500" height="487" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share"></iframe>
5. Avgusta 2022.
Iako je prvobitan plan i dogovor bio da alternativni stadion za domaće utakmice Tuzla Cityja bude u Banovićima, u zadnji momenat je došlo do promjene pa će tako Plavi gradskog rivala ugostiti na stadionu “Banja Ilidža” u Gradačcu.
Sve ostale pojedinosti u vezi sa ovom utakmicom se neće mijenjati, a primjenjivat će se Odluka o zabrani organizovanog dolaska gostujućih navijača na neutralne stadione, kako stoji u Odluci NFSBiH:
“Zbog nemogućnosti organizacije utakmica na stadionima koji se nalaze u projektu NS/FS BiH „Potpune rekonstrukcija glavnih terena na stadionima u Premijer ligi BiH“, klubovi čiji se tereni budu renovirali su dobili mogućnost organizacije utakmica na zamjenskim stadionima u Bosni i Hercegovini.
Usljed ograničenog kapaciteta i broja mjesta za gledaoce na pojedinim stadionima, kao i nemogućnosti sprovođenja pravilnikom propisanih bezbjedonosnih mjera za prijem i dolazak gostujućih navijača, Komitet za stadione i bezbjednost NS/FS BiH je donio zaključak o uvođenju mjera zabrane dolaska gostujućih navijača na zamjenske stadione.
U skladu sa Pravilnikom o radu komiteta i pravnih tijela Izvršnog odbora NS/FS BiH, kao i Propozicijama takmičenjima Premijer lige BiH, Komitet za takmičenje NS/FS BiH je nadležan za sprovođenje ove Odluke, koja ostaje na snazi do okončanja radova na matičnim stadionima klubova.
press Služba F.K.Tuzla City
<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.p ... &width=500" width="500" height="487" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share"></iframe>
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 07 avg 2022, 13:38, ukupno mijenjano 16 puta.
Izgleda da nas je Kukić otjerao iz svoje avlije.Politika....
-
- Kontakt:
Sve osim ubjedljive pobjede biće ravno čudu.
Čuda se dešavaju i sve je moguće, ali mislim da u nedelju to neće biti slučaj.
Igramo protiv ekipe koja ima poluamaterski sastav. Nemaš tu dva ozbiljna igrača. Nivo kvalitete Tre Penne. Samo sto Tre Penne izlazi u Evropu, a ovi jedino prate na TV te je gornji dio tabele misaona imenica.
Čuda se dešavaju i sve je moguće, ali mislim da u nedelju to neće biti slučaj.
Igramo protiv ekipe koja ima poluamaterski sastav. Nemaš tu dva ozbiljna igrača. Nivo kvalitete Tre Penne. Samo sto Tre Penne izlazi u Evropu, a ovi jedino prate na TV te je gornji dio tabele misaona imenica.
Komisija je izlazila i prihvatila Banoviće.Prelijep je njihov Gradski stadion.Sumnjam u tehničke probleme nakon objave da je utakmica u Banovićima.I Bego je Kukićev.Njihov razlaz je fingiran.Vjerovatno Budućnost i Stadion izdržava Rudnik Banovići,a Rudnik je pod Kukićevom vlašću.Volio bih da nije ovako.Hvala gradu Gradačcu i FK Zvijezda.Dobro je da su naši na vrijeme ,48 sati prije termina utakmice, objavili drugu lokaciju za igranje utakmice.Za 14 dana ćemo naći drugi stadion.Najbolje bi bilo u Orašje.Taman da ih pomognemo.Oni su usljed nedostatka sredstava napustili 1.Federalnu ligu.
U nedjelju ,07.avgusta navršava se 23 godine od pogibije Mustafe Hukića,trenera prve BiH fudbalske reprezentacije.
Treba se uoči utakmici sjetiti ovog velikog čovjeka,fudbalera i trenera naše prve reprezentacije.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Prije 27 godina reprezentacija BiH odigrala prvu zvaničnu utakmicu

Rahmetli Mustafa Hukić stoji prvi s desna.
Prije 27 godina fudbalska reprezentacija BiH odigrala je svoju prvu zvaničnu utakmicu. Protivnik je bila Albanija , a rezultat je bio 2:0 za domaće.
Ismir Pintol, Vedin Musić, Ibrahim Duro, Muhamed Konjić, Senad Begić, Nedžad Fazlagić, Esmir Džafić, Enes Demirović, Husref Musemić, Almir Turković i Asim Hrnjić imena su koja su činila prvi sastav fudbalske reprezentacije BiH. Stručni štab reprezentacije činili su direktor Mirsad Fazlagić, selektor Fuad Muzurović i trener Mustafa Hukić. Posljednji je zbog nedostatka igračkog kadra prijavljen i kao igrač.
Reprezentacija je svoju prvu utakmicu odigrala 30. novembra 1995. godine na Qemal Stafa stadionu u Tirani. Himna je bila Jedna si jedina.
Sredinom decembra iste godine Fudbalski savez BiH je dobio veliko priznanje. Na svojoj sesiji u Parizu Izvršni komitet FIFA primio je N/FS BiH kao punopravnog člana Svjetske fudbalske asocijacije FIFA, a samo 24 sata kasnije u pariškom Luvru izvršeno žrijebanje za Svjetsko prvenstvo 1998. godine u Francuskoj. Reprezentacija BiH je bila u grupi sa Danskom, Hrvatskom i Grčkom.
Treba se uoči utakmici sjetiti ovog velikog čovjeka,fudbalera i trenera naše prve reprezentacije.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Prije 27 godina fudbalska reprezentacija BiH odigrala je svoju prvu zvaničnu utakmicu. Protivnik je bila Albanija , a rezultat je bio 2:0 za domaće.
Ismir Pintol, Vedin Musić, Ibrahim Duro, Muhamed Konjić, Senad Begić, Nedžad Fazlagić, Esmir Džafić, Enes Demirović, Husref Musemić, Almir Turković i Asim Hrnjić imena su koja su činila prvi sastav fudbalske reprezentacije BiH. Stručni štab reprezentacije činili su direktor Mirsad Fazlagić, selektor Fuad Muzurović i trener Mustafa Hukić. Posljednji je zbog nedostatka igračkog kadra prijavljen i kao igrač.
Reprezentacija je svoju prvu utakmicu odigrala 30. novembra 1995. godine na Qemal Stafa stadionu u Tirani. Himna je bila Jedna si jedina.
Sredinom decembra iste godine Fudbalski savez BiH je dobio veliko priznanje. Na svojoj sesiji u Parizu Izvršni komitet FIFA primio je N/FS BiH kao punopravnog člana Svjetske fudbalske asocijacije FIFA, a samo 24 sata kasnije u pariškom Luvru izvršeno žrijebanje za Svjetsko prvenstvo 1998. godine u Francuskoj. Reprezentacija BiH je bila u grupi sa Danskom, Hrvatskom i Grčkom.
Možeš ti izaći iz Slobode Al Sloboda iz tebe nikad. Iako se radi o velikom igraču i čovjeku niko ga na forumu Slobode na spominje.tuzlac je napisao/la: ↑05 avg 2022, 16:03U nedjelju ,07.avgusta navršava se 23 godine od pogibije Mustafe Hukića,trenera prve BiH fudbalske reprezentacije.
Ma pusti to govori o njima.Ja ovde potenciram da je Hukić bio prvi trener prve BiH fudbalske reprezentacije.Mi kao klub koji igra u BiH PL moramo poštovati ljude.Rahmetli Mustafu Hukića sam poznavao ,on je bio ljudeskara.Pravi Bosanac.Izgarao je zajedno sa "dajđom" Muzurovićem i Fazlagićem za ovu Reprezentaciju.Ova nam je utakmica donijela (ako nisi pročitao sve),prijem u FIFA,dakle, N/FS BiH priznat je za punopravnog člana Svjetske fudbalske asocijacije .Rahmetli Hukić se svojim radom ugradio u temelje naše Fudbalske reprezentacije , F/N Saveza BiH i jedinstvene BiH Lige.husrefbeg je napisao/la: ↑05 avg 2022, 16:35Možeš ti izaći iz Slobode Al Sloboda iz tebe nikad. Iako se radi o velikom igraču i čovjeku niko ga na forumu Slobode na spominje.tuzlac je napisao/la: ↑05 avg 2022, 16:03U nedjelju ,07.avgusta navršava se 23 godine od pogibije Mustafe Hukića,trenera prve BiH fudbalske reprezentacije.
-
- Kontakt:
Jeste Tacno tako, samo sto ima tema reprezentacije pa mozes tamo ovo kaciti.tuzlac je napisao/la: ↑05 avg 2022, 16:53Ma pusti to govori o njima.Ja ovde potenciram da je Hukić bio prvi trener prve BiH fudbalske reprezentacije.Mi kao klub koji igra u BiH PL moramo poštovati ljude.Rahmetli Mustafu Hukića sam poznavao ,on je bio ljudeskara.Pravi Bosanac.Izgarao je zajedno sa "dajđom" Muzurovićem i Fazlagićem za ovu Reprezentaciju.Ova nam je utakmica donijela (ako nisi pročitao sve),prijem u FIFA,dakle, N/FS BiH priznat je za punopravnog člana Svjetske fudbalske asocijacije .Rahmetli Hukić se svojim radom ugradio u temelje naše Fudbalske reprezentacije , F/N Saveza BiH i jedinstvene BiH Lige.husrefbeg je napisao/la: ↑05 avg 2022, 16:35Možeš ti izaći iz Slobode Al Sloboda iz tebe nikad. Iako se radi o velikom igraču i čovjeku niko ga na forumu Slobode na spominje.tuzlac je napisao/la: ↑05 avg 2022, 16:03U nedjelju ,07.avgusta navršava se 23 godine od pogibije Mustafe Hukića,trenera prve BiH fudbalske reprezentacije.
Tuzla City / Sloga Simin Han
Nek nam je Allah na pomoci sutra.
Previse bitnih igraca je otislo.
Ovi koji su dosli tek treba da vidimo dal su pojacanja ili promasaji ili neka srednja zalost.
Do sad ovo sto sam vidio, - djeluje da vecina tih novih igraca spada u kategorije srednje zalosti ili promasaja.
Al eto - izgleda da cemo igrat 5 utakmica u narednih 15 dana - bice dosta jasnija slika I nadam se da ce me bar par ovih novih uvjeriti da se radi o pravim pojacanjima.
Posebno me interesuju ovi koje do sada nikako nismo vidjeli ni na pripremnim ni na evropskim utakmicama - Pantelic i ovaj napadac iz Afrike...
Mislim da smo po kvalitetu slabiji nego prosle sezone, ali da vidimo dal ce Jovic stvarno uspjeti nadomjestiti taj kvalitet trkom i taktikom...
Sretno ekipi sutra.
Ovi koji su dosli tek treba da vidimo dal su pojacanja ili promasaji ili neka srednja zalost.
Do sad ovo sto sam vidio, - djeluje da vecina tih novih igraca spada u kategorije srednje zalosti ili promasaja.
Al eto - izgleda da cemo igrat 5 utakmica u narednih 15 dana - bice dosta jasnija slika I nadam se da ce me bar par ovih novih uvjeriti da se radi o pravim pojacanjima.
Posebno me interesuju ovi koje do sada nikako nismo vidjeli ni na pripremnim ni na evropskim utakmicama - Pantelic i ovaj napadac iz Afrike...
Mislim da smo po kvalitetu slabiji nego prosle sezone, ali da vidimo dal ce Jovic stvarno uspjeti nadomjestiti taj kvalitet trkom i taktikom...
Sretno ekipi sutra.
Ja sam shvatio slušajući Jovića na presu, da je i Pantelić na raspolaganju.On kaže:"Svi su naraspolaganju".Mada ,možda i griješim jer ne treba Pantelića očekivati odmah.Pitanje je ,da li je regulisana papirologija za njega i je li on u stanju igrati utakmicu?Ja mislim da nije.
-Mali iz Malija je cijele pripreme tu i on me baš ineresuje u smislu brzine i baratanja s loptom.Vjerovatno će ući umjesto Smajlagića.
Šteta što utakmica nije danas, načekasmo se početka u pl.
-Mali iz Malija je cijele pripreme tu i on me baš ineresuje u smislu brzine i baratanja s loptom.Vjerovatno će ući umjesto Smajlagića.
Šteta što utakmica nije danas, načekasmo se početka u pl.
-
- Kontakt:
Idemo akobogda sutra upisati pobjedu, u zalaganje i trud ne sumnjam. Igramo sa jednom od losijih ekipa u PL BiH, tako da je pobjeda Imperativ i ne smije doci u pitanje. Odmorili smo od europskih utakmica, stekli prva iskustva sad maksimalno PL BiH.
Tuzla City / Sloga Simin Han
-
- Kontakt:
Ako strahujemo od njih onda ...emir012 je napisao/la: ↑06 avg 2022, 10:13Nek nam je Allah na pomoci sutra.
Sretno ekipi sutra.
Sve i da nismo doveli ama baš nikoga jači smo od ove poluamaterske ekipe. Jedino može sudija odvesti utakmicu u drugom smjeru, sve ostalo je zicer.
Sretno sutra !
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
-
- Kontakt:
Hvala.
Bolje lav na čelu čete miševa, nego miš na čelu čete lavova.Jović je sigurno lav, naše najveće pojačanje.Mene je već u prijateljskim utakmicama protiv Čukaričkog i Maribora uvjerio da će naša ekipa i u narednoj sezoni biti u vrhu BiH fudbala.emir012 je napisao/la: ↑06 avg 2022, 10:13Nek nam je Allah na pomoci sutra.
Sretno ekipi sutra.
Kuzmanović i Pantelić su igrači koji će nadomjestiti one koji su otišli,pa čak biti i bolji.Smajlović neka zapne, ovo mu je šansa života.Allan Eleouet nije igrač pojačanje.Neka ga za rostera kao i Veselog i Burića.
Amadou Coulibaly je nepoznanica za sve nas koji ne gledamo treninge.Ja sam očekivao od Balje da rekne nešto o njemu.Hrkača smo doveli umjesto Morisa i otvorili put Čelikoviću i Šukiloviću da u narednoj sezoni budu najbolji tandem štopera u pl.Fereira ne zna izdati, on je igrač iz prošle sezone i u to smo se uvjerili.Nadam se da će Nukića konačno vratiti na krilo,on nije za beka.Druga je stvar što on mora pomoći svome beku u defanzivi.Karjaševiću da Bog da zdravlje.Ja poslije ove sezone očekujem da ga prodamo za dobre pare.Mišić po svoj prilici u ulozi veznog,mada on zna promijeniti mjesto i niknuti gdje se protivnik ne nada. Mendeš dugo čeka svoju šansu ,nadam se da će je dočekati.Mali je disciplinovan i brz igrač.Ljevak koji daje tačne pasove.Gavrić,Karić,Mehidić,Hrkač,Mešinović,Veselinović, Eleouet,Coulibaly... će ulaziti ili biti starteri ,to je sigurno.Prva utakmica u prvenstvu i gradski rival su odličan motiv za trenera i igrače.Oni će sigurno sa rešpektom ući u ovu utakmicu na "Banji Ilidži".Navijači? To ćemo da vidimo.
Slijedi nam veliki broj utakmica u ritmu srijeda, nedjelja, srijeda. Valja sve nadoknaditi i ići jednu po jednu. Sutrašnja nam je bitna iz više razloga koje ne bih nabrajao. Trebat će nam dosta želje volje i htjenja. Bit će umora, kartona nedo Bog i povreda. Sve će nam biti jasno nakon ovih pet utakmica.
Treba biti realan i reci da su Zrinjski I Sarajevo ispred nas po kvalitetu, ali teren je mjesto gdje se dobijaju i gube bodovi.
Sretno sutra a trebat će nam. Nadam se da će zbog Jovica pokoji navijač Zvijezde navijati za nas.
Treba biti realan i reci da su Zrinjski I Sarajevo ispred nas po kvalitetu, ali teren je mjesto gdje se dobijaju i gube bodovi.
Sretno sutra a trebat će nam. Nadam se da će zbog Jovica pokoji navijač Zvijezde navijati za nas.
Nije određen termin za utakmice protiv Posušja i Igmana.Ne bi bilo fer da sad mi još dvije srijede uzastopno (osim ove 10.08.protiv Sarajeva)igramo svoju nadoknadu utakmica.Kad bi bilo tako ,mi bi bili kažnjeni što smo igrali Europu!?
FK „Tuzla City“ Tuzla, podnio je pismeni zahtjev za promjenu mjesta odigravanja utakmice 4. kola m:tel Premijer lige BiH sezona 2022/23., između FK „Tuzla City“ Tuzla – FK „Sloboda“ Tuzla, koja se trebala odigrati 07.08.2022 godine u 17:00 sati, na stadionu FK „Banovići“ u Banovićima.
Komitet za takmičenje NS/FS BiH, razmatrajući zahtjev FK „Tuzla City“ prihvatio je obrazloženje i argumentaciju kluba, te uz saglasnost vlasnika TV prava donesena je odluka da se utakmica u istom terminu odigra na stadionu „Banja Ilidža“ u Gradačcu, koji je od strane NS/FS BiH odobren kao alternativni za odigravanje utakmica m:tel Premijer lige BiH.
Komitet za takmičenje NS/FS BiH, razmatrajući zahtjev FK „Tuzla City“ prihvatio je obrazloženje i argumentaciju kluba, te uz saglasnost vlasnika TV prava donesena je odluka da se utakmica u istom terminu odigra na stadionu „Banja Ilidža“ u Gradačcu, koji je od strane NS/FS BiH odobren kao alternativni za odigravanje utakmica m:tel Premijer lige BiH.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.