Razmisljao sam da privatno otvorim administrativno pravni biro. Trebalo bi mi odobrenje poslodavca za dodatnu djelatnost, platis virtualni office ali mozes neka dva sata mjesecno primati stranke uzivo i onda bi mogao nakon dvije godine polagati pravosudni. A sto je najbitnije imas stalni posao pa ne zavisis od toga.Shategabri je napisao/la: ↑05 avg 2022, 10:20Ma ti si na početku. Sve opcije su ti otvorene.MJF je napisao/la: ↑05 avg 2022, 09:55Dosta je takvih slucajeva. Moj nastavnik tjelesnog i njegova zene pravnica napustili poslove u struci i otisli zbog sina u Njemacku. On radi u McDonaldu ona cistacica ali primaju tu socijalnu pomoc jer im sin ima aspergerov sindrom. Zbog boljeg zdravstvenog sistema.Shategabri je napisao/la: ↑05 avg 2022, 09:40
I u BiH ako hoćeš nešto više, moraš se maknuti iz zone komfora.
Ili biti nečiji, imati debela leđa, pa da te gura i da ti to predstavljaš kao neki svoj uspjeh i napredak.
To za djecu nisam kompetentan pričati, al znam da su vani otišli ljudi koji su imali za naše prilike odlične poslove, tipa on radi u BH Telecomu, ona u Elektroprivredi, al im je upravo razlog odlaska bio djeca.
Mi ne mozemo dobiti priliku da radimo posao za koji smo se skolovali to je problem. Polozis 50 ispita, izgubis 5 godina zivota (jednu sam obnovio) i nista. Planirao sam dugorocno i pravosudni i advokatski ispit nije bas da sam neradnik. Imam 26 godina nisam toliko star
![]()
A ako se misliš doškolovati, moj ti je savjet ne odlaži. Završavaj to dodatno, guraj se.
Ne znam koliko će nam svima to biti prednost, al nas je ovdje sve manje.
Znači manje radne snage, samim tim moraju plate rasti, nema ko da radi.
I ja isto razmisljam mora neko i ostati. I kod nas ce uskoro povecati plate 5 do 10 posto ne zna se jos dok usvoje.