Blejzer10 je napisao/la: ↑03 avg 2022, 14:22
Ja ne znam mnogo rokera koji misle da su iznad drugih jer slušaju šta slušaju, bude toga u teen godinama kao faza, kasnije baš i ne.
S druge strane sam upoznao dosta ljudi koji prilično agresivno reaguju kad kažeš da ne slušaš narodnjake i turbofolk, i krenu te napadati
Šta si ti fol pametan/kulturan/bolji od nas jer ne slušaš.
A sve što si rekao je da ne slušaš, bez ikakve konotacije, jer su te oni pitali
Gdje ces znat kad se 90% rokera s pocetka srednje skole, vec na maturi ubija uz cajke.
Prije je gradska raja slusala rock, dok to sad nije slucaj. Naravno, osim ove trend muzike, veliki utjecaj ima i cinjenica da se na prste jedne ruke moze nabrojat kvalitetnih novih bendova na ovim prostorima. Pod kvalitetnim podrazumijevam i da je culo malo vise ljudi za njih od sire rodbine.
Ja sam se lozio na jednu malu Zenicanku, vazda mi bila kulturica i jos treba dodje studirat medicinu u TZ. Trebalo joj ne nepuna 2 semestra da umjesto Pink Floyda pocne objavljivat Radu Manojlovic na zidu(dok je to jos bilo popularno).
Sve zavisi gdje se kreces i s kim pricas. Ako odes u neku diskoteku, normalno da ce te gledat kao debila kad kazes da ne slusas tu vrstu muzike. Isto kao sto bi gledali lika koji voli potegnut rakiju na rejvu.