Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

TheWeekndXO
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la TheWeekndXO » 03 avg 2022, 13:43

alemsa je napisao/la:
03 avg 2022, 13:35
TheWeekndXO je napisao/la:
03 avg 2022, 10:36
enobarca je napisao/la:
03 avg 2022, 10:30

To stoji, u zivotu koga god da sam upoznao a da slusa rock za sve ostale zanrove mi je tvrdio da su sranje i slicno. Sjecam se situacije kad je jedna poznanica na zvukove sinana zacepila usi i pocela kolutati ocima, kakva glupaca :mrgreen: meni je npr metalika sranje ali nek slusa ko hoce, nemamo svi isti ukus
To mi i jest problem sa fanovima rocka :D Realno slusam sve, za mene losa muzika ne postoji. Samo ova podjela kakav je ko na osnovu muzike koju slusa je neumjesna. Isto kao da kazes da su svi metalci prljavi, sa masnom kosom i koji se nikad ne kupaju :)
Vjerovatno zbog tog sto je rock najteze napraviti (od mnogih ostalih zanrova), jer je potrebno (u velikoj vecini) 4 talentovana covjeka, moraju znati svirati bubanj, bass gitaru, gitaru, i pjevati, dok Jala pusti beat i uzme mikrofon. Mada nemam nista protiv slusam sve sto zvuci dobro.
Ok, jel komplikovanost=kvalitet?

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 03 avg 2022, 13:52

Jala i Buba su izuzetno kvalitetni za svoj žanr. Od bitova, spotova pa iskreno i do tekstova, kod njih nema nabrajanja brendova alkohola itd. već vješto koriste stilske figure i upakuju iako imaju grozno značenje. Pogledajte pola ovih što ih kopiraju i nemaju 200 hiljada pregleda, 80% teksta im je “ja sam u nikeu, na meni hugo boss itd...”. Recimo sinonim za loš kvalitet u njihovom žanru je Nucci kojem je svaka ista kao što je Plavi Orkestar sinonim za otpad Ex-yu koji je služio samo za otapanje srca tinejdžera
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

TheWeekndXO
Kontakt:

Post Postao/la TheWeekndXO » 03 avg 2022, 13:56

BosniaBoston je napisao/la:
03 avg 2022, 13:52
Jala i Buba su izuzetno kvalitetni za svoj žanr. Od bitova, spotova pa iskreno i do tekstova, kod njih nema nabrajanja brendova alkohola itd. već vješto koriste stilske figure i upakuju iako imaju grozno značenje. Pogledajte pola ovih što ih kopiraju i nemaju 200 hiljada pregleda, 80% teksta im je “ja sam u nikeu, na meni hugo boss itd...”. Recimo sinonim za loš kvalitet u njihovom žanru je Nucci kojem je svaka ista kao što je Plavi Orkestar sinonim za otpad Ex-yu koji je služio samo za otapanje srca tinejdžera
Kako mislis Bebo 1 2 3 su iste :kafa:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 03 avg 2022, 13:57

03 avg 2022, 13:43
alemsa je napisao/la:
03 avg 2022, 10:36

To mi i jest problem sa fanovima rocka :D Realno slusam sve, za mene losa muzika ne postoji. Samo ova podjela kakav je ko na osnovu muzike koju slusa je neumjesna. Isto kao da kazes da su svi metalci prljavi, sa masnom kosom i koji se nikad ne kupaju :)
Vjerovatno zbog tog sto je rock najteze napraviti (od mnogih ostalih zanrova), jer je potrebno (u velikoj vecini) 4 talentovana covjeka, moraju znati svirati bubanj, bass gitaru, gitaru, i pjevati, dok Jala pusti beat i uzme mikrofon. Mada nemam nista protiv slusam sve sto zvuci dobro.
U ovom slucaju da, jer koliko moras biti talentovan za instrument da bi svirao u nekom od svijetskih bandova. S toga da je sigurno kvalitetnije, a vec zvuk to je druga tema, normalno da rap pjesma moze zvuciti bolje od xyz.
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 03 avg 2022, 13:59, ukupno mijenjano 1 put.

TheWeekndXO
Kontakt:

Post Postao/la TheWeekndXO » 03 avg 2022, 13:59

alemsa je napisao/la:
03 avg 2022, 13:57
03 avg 2022, 13:43
alemsa je napisao/la:

U ovom slucaju da, jer koliko moras biti talentovan za instrument da bi svirao u nekom od svijetskih bandova. S toga da je sigurno kvalitetnije, a vec zvuk to je druga tema, normalno da rap pjesma moze zvucati bolje od xyz.
Ok tu se slazemo. Ja samo od pocetka govorim da nema potrebe vrijedjati nekoga sto slusa nesto sto tebi ne godi. Ne govorim samo za forum vec inace tipa po komentarima na fb i to, kad god neko objavi za Jalu i Bubu nesto 99% komentara je negativno.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 03 avg 2022, 14:06

Dzoni Stulic nije bio ni kvalitetan gitarista ni kvalitetan pjevac pa je imao kultni bend. Brega isto, miljama daleko od nekog kvalitetnog gitariste. Ne moras uopce biti pretjerano talentovan da bi imao popularan rock band ako pri tome imas harizmu i znas kako prodat proizvod. Dzoni je imao ovo prvo, Brega oboje.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 03 avg 2022, 14:10

Svrstavanje ljudi kao da su niža bića jer ja slušam ex yu rock su samo nijansa prema rasizmu,sovinizmu itd :D

Sve te sta vrte očima na sinana sutra vrte očima na tebe jer si debeo a njoj se obracas pa na malog roma koji nesto pita itd :D

Zanimljivo je da valjda jedino ex yu sorta ljudi za sebe misli da su iznad svih,intelektualno ponajvise a da svi stanu u jednu recenicu kada ih probaš opisati tj svi su isti,mahom dosadni i ne nude nista vise od osobe koja sluša Sinana :D

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 03 avg 2022, 14:22

Svi oni su, kao i mi, produkt vremena. Muzika je produkt kulturoloških, tehnoloških i socijalnih potreba, i trenda. Današnja isto tako. Danas je dijete od 5 godina kupac a prije 40 godina je to bio neko tek sa 20, 30 godina kad je mogao sam sebi da obezbjedi pristup popularnim stvarima. Zbog toga je i neka starosna granica za kreiranje u popularnoj umjetnosti pomjerena, prave se filmovi, pišu se knjige ili se pravi muzika za 10+ godina a prije se pravila recimo za 15+, i to je razlika, i tu nastaju sve kritike i pljuvanja, muzika loša, film glup, knjiga za djecu a piše da nije itd... Uglavnom gleda se kojih kupaca ima najviše i za njih se pravi proizvod, kvalitetom zavisno od njihovih potreba. Ako kritikuješ i pljuješ može biti samo da te vrijeme pojelo, da si ostario, nisi bitan kao kupac, i da više nisi dio grupe za koju se prave stvari.

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 03 avg 2022, 14:22

Ja ne znam mnogo rokera koji misle da su iznad drugih jer slušaju šta slušaju, bude toga u teen godinama kao faza, kasnije baš i ne.

S druge strane sam upoznao dosta ljudi koji prilično agresivno reaguju kad kažeš da ne slušaš narodnjake i turbofolk, i krenu te napadati Šta si ti fol pametan/kulturan/bolji od nas jer ne slušaš.
A sve što si rekao je da ne slušaš, bez ikakve konotacije, jer su te oni pitali

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 03 avg 2022, 14:27

Epidaurus je napisao/la:
03 avg 2022, 14:06
Dzoni Stulic nije bio ni kvalitetan gitarista ni kvalitetan pjevac pa je imao kultni bend. Brega isto, miljama daleko od nekog kvalitetnog gitariste. Ne moras uopce biti pretjerano talentovan da bi imao popularan rock band ako pri tome imas harizmu i znas kako prodat proizvod. Dzoni je imao ovo prvo, Brega oboje.
Ides u krajnost, bolji su Brega i Stulic gitariste od 20 miliona Yugoslovena, normalno da su talasike poredeci sa Yngwie Malmesteenom ili u svijetu gitarista, ali koliko ljudi na svijetu procentualno zna svirati gitaru? Druga stvar isto je da je ex yu publika drugacija od velike vecine svijeta, kod ex yu publike se vise gleda text nego melodija dok velika vecina ostale publike su vise fokusirani na melodiju. S toga je Brega uradio sto je uradio..

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 03 avg 2022, 14:54

BosniaBoston je napisao/la:
03 avg 2022, 13:52
Rijetko ko ovo primijeti. Ljudi su svakom aspektu deset nivoa iznad konkurencije. I slazem se na nuccija, odavno neko sa manje talenta nije uzimao ovoliko para.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 03 avg 2022, 15:10

Tesko mi je smatrati osobu normlnom i zrelom a da pri tome uziva u cuvenim stihoviam "na stikel se nabija"...
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 03 avg 2022, 15:18

delinjo je napisao/la:
03 avg 2022, 15:10
Tesko mi je smatrati osobu normlnom i zrelom a da pri tome uziva u cuvenim stihoviam "na stikel se nabija"...
Sta ti slusas, nemoj pobjeci kad ti izvucem jednako glup stih iz pjesme tvog omiljenog benda/ muzicara? :mrgreen:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 03 avg 2022, 15:21

harden je napisao/la:
03 avg 2022, 15:18
delinjo je napisao/la:
Sta ti slusas, nemoj pobjeci kad ti izvucem jednako glup stih iz pjesme tvog omiljenog benda/ muzicara? :mrgreen:
Delinjo sluša samo klasičnu.

Evo jedna od mene
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 03 avg 2022, 15:22

bodi123 je napisao/la:
03 avg 2022, 15:21
harden je napisao/la:
03 avg 2022, 15:18
delinjo je napisao/la:

Evo jedna od mene
Pa solidan tekst kod ove tvoje :mrgreen:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 03 avg 2022, 15:55

alemsa je napisao/la:
03 avg 2022, 14:27
Epidaurus je napisao/la:
Ides u krajnost, bolji su Brega i Stulic gitariste od 20 miliona Yugoslovena, normalno da su talasike poredeci sa Yngwie Malmesteenom ili u svijetu gitarista, ali koliko ljudi na svijetu procentualno zna svirati gitaru? Druga stvar isto je da je ex yu publika drugacija od velike vecine svijeta, kod ex yu publike se vise gleda text nego melodija dok velika vecina ostale publike su vise fokusirani na melodiju. S toga je Brega uradio sto je uradio..
Gitara je ubjedljivo najlaksi instrument za svirati. Potreban ti je minimum sluha i talenta da bi bio solidan gitarista, samo volja da vjezbas. Vecina pjesama Azre i Dugmeta su prilicno banalne sto se gitare tice. Svaki maturant koji je zavrsio srednju muzicku skolu smjer gitara, a da se nije samo zaje.bavo je rang gitariste njih dvojice.

Oni uopce nisu napravili to sto su napravili jer su neki kvalitetni muzicari. Napravili su jer su imali harizmu i skontali fazon sto je takodjer veliki talenat. Plus i dobar dio tekstova Dugmeta je klasicno smece. Azra je tu dosta bolja mada imaju i oni itekakvog smeca. Muzicki oba benda neuporediva sa EKVom ili Indexima.

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 03 avg 2022, 15:58

alan_kardec je napisao/la:
02 avg 2022, 22:50
s tim u vezi, evo jedan teški narodnjak u rock fazonu. možda im fali još jedna gitara da upotpuni utisak, ali i ovako super zvuči :clap: :tokralju:

Uzivo bio na njihovom nastupu, odusevljen malo je reci.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 03 avg 2022, 16:08

Epidaurus je napisao/la:
03 avg 2022, 15:55
alemsa je napisao/la:
03 avg 2022, 14:27
Epidaurus je napisao/la:
Gitara je ubjedljivo najlaksi instrument za svirati. Potreban ti je minimum sluha i talenta da bi bio solidan gitarista, samo volja da vjezbas. Vecina pjesama Azre i Dugmeta su prilicno banalne sto se gitare tice. Svaki maturant koji je zavrsio srednju muzicku skolu smjer gitara, a da se nije samo zaje.bavo je rang gitariste njih dvojice.

Oni uopce nisu napravili to sto su napravili jer su neki kvalitetni muzicari. Napravili su jer su imali harizmu i skontali fazon sto je takodjer veliki talenat. Plus i dobar dio tekstova Dugmeta je klasicno smece. Azra je tu dosta bolja mada imaju i oni itekakvog smeca. Muzicki oba benda neuporediva sa EKVom ili Indexima.
Dobro govorim opcenito, ti zapeo za nasu rock scenu, gdje su dosta muzike i krali itd. Zapni za recimo GnR za Slasha ali nebitno, evo banalno 2 Pac-u je potrebno samo da zna repat i pisati rime (u danasnjem dobu dosta ih i ne pise nego imaju ghost writers) znaci potrebno mu je samo da zna repati i doci ce do izrazaja, dok Axl Rose-u nije bilo dovoljno samo sto zna pisati text i pjevati, nego je moro imati gitaristu, bubnjara, bass i to se sve mora uklopiti da bi dobio zvuk i da bi on dosao do izrazaja, svatas li sad?

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 03 avg 2022, 16:12

bodi123 je napisao/la:
03 avg 2022, 15:21

07:37 :mrgreen:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 03 avg 2022, 16:32

Blejzer10 je napisao/la:
03 avg 2022, 14:22
Ja ne znam mnogo rokera koji misle da su iznad drugih jer slušaju šta slušaju, bude toga u teen godinama kao faza, kasnije baš i ne.

S druge strane sam upoznao dosta ljudi koji prilično agresivno reaguju kad kažeš da ne slušaš narodnjake i turbofolk, i krenu te napadati Šta si ti fol pametan/kulturan/bolji od nas jer ne slušaš.
A sve što si rekao je da ne slušaš, bez ikakve konotacije, jer su te oni pitali
Pa mislim da je taj stav proizvelo upravo to držanje ex yu rock publike.
Obojica imamo drugačija iskustva ali ni jedan stav nije dobar za društvo :D

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.