Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
31%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
44
45%

Ukupno glasova: 97

Neutral
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Neutral » 21 maj 2009, 23:18

Samo Jurgen je viška tu i još par stvari.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 22 maj 2009, 00:33

Kao i Rutten i Veh, ovo su podaci sa pocetka sezone...zanimljiva tabela kojoj bih ja dodao jos i ovo:

Die Zuschauertabelle der 1. Bundesliga - 33. Spieltag
16.05.2009, 17:35 Uhr

Zuschauer akt. Spielt. Gesamt Schnitt Kalkuliert
1. Borussia Dortmund 80200 1271408 74788 75000
2. Bayern München - 1104000 69000 60000
3. FC Schalke 04 - 981907 61369 60000
4. Hamburger SV 57000 931165 54774 52000
5. Hertha BSC 74244 886668 52156 44000
6. VfB Stuttgart 55500 882550 51914 40000
7. 1. FC Köln - 788367 49272 48500
8. Bor. Mönchengladbach - 761330 47583 44000
9. Eintracht Frankfurt - 748100 46756 42000
10. Hannover 96 49000 711616 41859 40000
11. Werder Bremen 39119 686276 40369 38000
12. 1899 Hoffenheim 30150 477600 28094 17000
13. Karlsruher SC - 446513 27907 26000
14. VfL Wolfsburg - 435929 27245 25500
15. Bayer Leverkusen 43000 449450 26438 22000
16. VfL Bochum 30420 433762 25515 24500
17. Arminia Bielefeld - 372200 23262 22000
18. Energie Cottbus - 264105 16506 14500
Gesamt: 458633 12632946 695000
Durchschnitt: 50959 42535 38611

Prva stavka znaci aktuelan broj gledalaca u zadnjem kolu, to su timovi sa 4 brojke koji su zadnje kolo bili domacini.
Druga je ukupan zbir, npr.Borusija ove sezone imala ukupno 127140 posjetitelja.
Treca je prosjek po utakmici, a zadnja predvidjena (kalkulirana) posjeta.

Posle zadnjeg kola bice premasena cifra od 13 mil. na Bundesligaskim stadionima.
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 maj 2009, 11:28

Eh posto se sezona 2008/2009 blizi iz sata u sat svom kraju, odlucio sam malo analizirati buducnost sto se tice Bundeslige. Moje licno misljenje je da se Bundesliga sutra nalazi na raskrsnici koja ce joj odluciti buducnost. Postoji mogucnost ako sve bude islo kako bi ja volio da krenu u napad na trece mjesto i time osiguraju jos jednog predstavnika u LP Bundesligi, ali isto tako postoji mogucnost da se vrate u godine agonije iz koje su izasli ove godine sa dobrim igrama na Europskoj sceni. Naime kako svako zna da se grupe odnosno parovi formiraju na osnovu 5 - godisnje liste klubova postoji mogucnost da sljedece godine Njemacki timovi budu samo tu za nabijanje gol razlike. Wolfsburg je siguran putnik u LP, s tim da ce biti u cetvrtom sesiru i postoji mala mogucnost da prodju dalje, ali isto tako je mala mogucnost da prodju u Kup Uefa, odnosno novu Euro Ligu ako ekipa iz treceg sesira bude u vecem rangu od njih. Mislim da sutra Bayern uveliko odlucuje sudbinu Njemackog fudbala, mislim da je njihova pobjeda sutra vaznija i od titule prvaka Njemacke. Naime ukoliko Bayern sutra izgubi (ne daj Boze), a sretna Hertha dobije svoj duel u Karlsruhe-u, onda se Njemacka vraca u godine agonije, jer realno Hertha ne moze izbaciti ni Cork City (tim iz Irske) a da se nose sa velikanima svijetskog fudbala. Tada jedine nade Njemacka moze poloziti u Stuttgart koji stoji dobro na toj listi klubova (pozicija 29), ali kod njih postoji mogucnost prodaje nekih igraca kao sto su Gomez, Khedira, i dok se nadju odgovarajuce zamjene i dok se sve to uigra bice kasno. No ukoliko ostanu pomenuti igraci misim da bi imali oko 60 % sanse da prodju u 1/8 gdje bi im bio kraj, jer ne vjerujem da mogu biti prvi u svojoj grupi. Hertha je siguran putnik u EL, ukoliko ne nastupi gore navedeni scenarij, i oni se nalaze na toj 5-godisnjoj listi na pozciji br. 129 sto znaci da ce dobiti grupu gdje ce biti timovi koji ce vaziti za favorite za osvajanje ovog takmicenja. Hertha realno moze mozda uzeti 2 boda za Njemacku, ali ako npr. Italijani uzmu 8 znaci Njemci se vracaju u agoniju. I ako cijenim Dortmund zbog svega sto su ucinili i sto ih navijaci vole sta god bilo (milim broba za opstanak, spasavanje kluba od bankrota), mislim da bi sutra po Njemacki fudbal bilo najbolje da zavrse iza Hamburga. Dortmund se na pomenutoj listi nalazi na poziciji br. 93 sto znaci da bi dobili grupu slicnoj Herthi, s tim da bi oni mogli zauzteti trecu poziciji i uzeti vise bodova od Herthe, ali to nista ne znaci, jer se dobijaju jos extra bodovi za polazak grupne faze EL. Zato bi za Njemacki fudbal bilo najbolje da se HSV plasira u Euro Ligu jer se u toj pomenutoj tabeli nalaze na poziciji br. 16 sto znaci da bi imali ekipe s kojim bi se lahko nosili i prosli tu grupnu fazu, a takodjer bi bili nosioci u daljnjem zdrijebu (tu mislim na 1/16 finale). Jos bih dodao da bi volio isto da Bremen osvoji Kup Njemacke jer se u pomenutoj tabeli nalazi na pozicji br. 11 i za njih isto vrijedi kao i za HSV. Sto se tice Leverkusena oni imaju maldu ekipu koja se treba jos steci iskustva igranja u Bundesligi, pa onda krenuti na Europsku scenu. Za njih govori da su od pomenute top 6 samo uspjeli dobiti Wolfsburg u prvom dijelu prventsva, i uzeti Dortmundu bod, i pobjedili Stuttgart (ali u drgom kolu), a od ostalih su izgubili.
Za one koje ne zele citati gore napisano evo ja cu napisati slucajeve koji su najbolji i najgori za Njemacki fudbal.

Najgori slucaj za Njemacki fudbal

1. Wolfsburg
2. Stuttgart
3. Hertha
4. Bayern
5. Dortmund

Pobjednik Kupa Njemacke: Leverkusen

Slucaj koji bi bio prihvatljiv za Njemacki fudbal

1. Wolfsburg
2. Bayern
3. Stuttgart
4. Hertha
5. Dortmund

Pobjednik Kupa Njemacke: Bremen

Najbolji slucaj za Njemacki fudbal

1. Wolfsburg
2. Bayern
3. Stuttgart
4. Hertha
5. Hamburg

Pobjednik Kupa Njemacke: Bremen
"My Favorite Ring is Always the Next One"

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 22 maj 2009, 11:35

emchoz je napisao/la:Enke

Hoewedes - Simunic - Lahm

Salihovic - Renato Augusto - Misimovic - Ribery

Dzeko - Grafite - Gomez

po goal. com tim sezone u bundesligi

prvi među počasnim pomenima je ibišević koji bi naravno izbacio ovog smrdeza iz ovog sastava da se nije povrijedio...
P.S. Drago mi je da su objektivni nenjemački mediji prepoznali Sejin rad!
mislim da bi Salihovic bio jos bolji da ga Ragnick nije jedno vrijeme zajebavao i glumio nekakvog takticara.... preko Sejadovih ledja.
a to sto su 3 nasa igraca u najboljoj postavi sezone je golemo :)

lopta je okrugla
Kontakt:

Post Postao/la lopta je okrugla » 22 maj 2009, 17:07

Misljenja sam da je Bundesliga daleko najbolja liga u Europi(samim tim i u svijetu) ove sezone i to zbog brojnih razloga o kojima ne bih ovom prilikom.......radije bih o sutrasnjem raspletu u toj ligi i o pitanju svih pitanja koje glasi-hoce li Wolfsburg kiksati sutra,nadam se da nece i da nisu toliki klocevi da ispuste ovakvu priliku,koliko sam ja upucen,potreban im je samo bod,nadam se da nece podleci pritisku,bice vrlo vazno ko ce prvi doci do vodstva u ovom mecu itd itd......nikad se ne zna kako ce odbrana Wolfsburga da odigra i kakvo ce lice sutra prikazati,to me najvise i zabrinjava,mislim na odbranu i,misljenja sam da Wolfsburg puno bolje igra bez kapitena Josue,lik gubi puno duela i pravi previse bezpotrebnih faula.......malo o Werderu,nadam se da su poslije izgubljenog finala psihicki i fizicki potroseni,tu pogotovo mislim na psihicki aspekt,vjerovatno ce nastupiti u kombinovanom sastavu,tj.malo standardnih igraca,vise onih koji rijetko dobivaju sansu(nisam upucen u pravila Bundeslige,tj.da li moraju nastupiti sa najacim igrackim kadrom koji trenutno imaju na raspolaganju zbog regularnosti prvenstva),u kojem god sastavu nastupili-nadam se da nece puno da "grizu" protiv Wolfsburga,potajno bi i oni vjerovatno vise voljeli da Wolfsburg bude prvak nego Bajern,ali ko ce ga znati,Svabe su to.......posto ce defanzivni igraci Werdera,htjeli oni to ili ne,najvise paznje posvetiti Dzeki i Graficu,mislim da Miske ili neki drugi igrac Wolfsburga(tu ne mislim na Dzeku ili Grafica) mora iz drugog plana da iskoristi to........jos nista nije rijeseno,sjetimo se one godine kada su se navijaci Schalke-a vec radovali i kada su rusili golove da bi onda usljedio hladan tus......treba titulu i teoretski osigurati,igracima Wolfsburga bice veoma tesko sutra,ogroman je to pritisak,nadam se da ih je Magath psihicki dobro pripremio.......eh Cottbus, Cottbus,da su tu makar bod uzeli sada bi vec proslavljali titulu,nadam se da se nece morati vracati na tu tekmu i zakljuciti da su tu.........ne smijem ni napisati dalje

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 22 maj 2009, 22:34

vidi ovoga bundesliga najbolja na svijetu, nekako mi mozda mogla proci teza najpracenija i to na balkanu zbog velikoga broja igraca sa nasih prostora. po kvaliteti dijeli mjesto negdje izmedju 4-6 mjesta sa francuskom i ruskom ligom. daleko je to od nekadasnjega renomea. cini mi se da je od bundeslige ostalo samo ime

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 maj 2009, 23:29

@ bh hrvat

mozda si upravu sto se tice kvalitete da se nalazi na tim tvojim navedenim pozicijama. Ali to je liga koja je najcistija i zato ce za mene biti uvijek prva u svijetu.
Nije kao u Italiji gdje mafija kroji sve rezultate i odlucuje ko ce u nizi rang, a ko ce biti prvak. Nije kao u Engleskoj da klubove vode ljudi da bi sto bolje oprali svoj novac, nego klubove vode navijaci i oni vode glavnu rijec. Nije kao u Spaniji gdje svi klubovi skupa imaju preko 3 milijarde dugova, to je pisalo u nekim novinama koje se bave financijama. U Njemackoj ni jedan klub ne moze dobiti licencu ako ima dugova, a ja mislim da u Njemackoj bi Manchster UTD., Chelsea, Arsenal, Real Madrid itd. (gdje i sam Platini potvrdio da imaju dugova) bi igrali u trecoj ligi. Clan ovog foruma Geronimo je napisao da je derbi izmedju Juventusa i Inter gledalo 32.000 ljudi (nisam siguran u tu brojku), a da je utakmicu druge Njemacke lige Nuernberg - Ausburg gledalo 47.000 ljudi, to je iz tog razloga zato sto ljudi znaju da je ta liga cista i da nema namjestanja i da uspjeh kluba zavisi samo od tebe kao gledaoca, odnosno clana kluba.

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 22 maj 2009, 23:35

Ja mislim da je bundesliga jaca od Serie A. Mrsko mi sad pisati kilometarski post i govoriti zasto, mozda cu sutra, zavisi kakav budem sa vremenom. @bh hrvat mislim da pretjerujes, definitivno je jaca i od francuske i ruske lige. Sad ce glavni argument za rusku ligu biti utakmica Zenit-Bayern :roll: :lol:

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 22 maj 2009, 23:39

amerosm je napisao/la:@ bh hrvat

mozda si upravu sto se tice kvalitete da se nalazi na tim tvojim navedenim pozicijama. Ali to je liga koja je najcistija i zato ce za mene biti uvijek prva u svijetu.
Nije kao u Italiji gdje mafija kroji sve rezultate i odlucuje ko ce u nizi rang, a ko ce biti prvak. Nije kao u Engleskoj da klubove vode ljudi da bi sto bolje oprali svoj novac, nego klubove vode navijaci i oni vode glavnu rijec. Nije kao u Spaniji gdje svi klubovi skupa imaju preko 3 milijarde dugova, to je pisalo u nekim novinama koje se bave financijama. U Njemackoj ni jedan klub ne moze dobiti licencu ako ima dugova, a ja mislim da u Njemackoj bi Manchster UTD., Chelsea, Arsenal, Real Madrid itd. (gdje i sam Platini potvrdio da imaju dugova) bi igrali u trecoj ligi. Clan ovog foruma Geronimo je napisao da je derbi izmedju Juventusa i Inter gledalo 32.000 ljudi (nisam siguran u tu brojku), a da je utakmicu druge Njemacke lige Nuernberg - Ausburg gledalo 47.000 ljudi, to je iz tog razloga zato sto ljudi znaju da je ta liga cista i da nema namjestanja i da uspjeh kluba zavisi samo od tebe kao gledaoca, odnosno clana kluba.
e vidis ja nisam ivo sanader ili angela merkel, posto vidim da je vecini posjetitelja ovoga foruma gospodja glavni sef drzave. mene jednostavno zanima kvaliteta utakmice, za mene je recimo jedna francuska liga sa pregrst mladih i talentovanih igraca jaca od njemacke. po vama bi recimo jedna utakmica izmedju zelje i sarajeva kvalitetna utakmica zbog punoga stadiona. ili recimo jedna holanska liga jaca od talijanske zbog punih stadiona. po posjecenosti utakmica svabama skidam kapu, ali po kvalitetu boze sacuvaj. najbolji su primjer diego a cini mi se i riberi koji dizu sidro iz te kvalitetne lige

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 22 maj 2009, 23:54

kao prvo meni je spanska liga najdraza ali isto tako ne mogu reci da je ona kvalitetnija od engleske, usporedjivati bundesligu sa serijom a je suludo, pa koji se to derbiji u njemackoj mogu usporediti sa milan-inter, juventus- milan ili roma lazio itd..

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 22 maj 2009, 23:57

Ljudi ostavite se tih subjektivnih misljenja pojedinih forumasa, jedno je nesto mrziti a drugo objektivno gledati.

Bundesliga zivi od navijaca i uzbudjenja, gdje je neprikosnovena.
Uporedite malo sa ostalim ligama gledanost i odluke o naslovu prvaka, veoma cesto u posljednjem kolu pa ce vam sve biti jasno.
Realno, EPL i Spanska liga su jace po kvaliteti, Seria A je po meni losija, po mnogo cemu i od Bundeslige. Ostale necu ni da pominjem, jer su znatno iza pomenutih liga.

Evo vidim mister x tezi kvaliteti, i nasao je u Talijanskoj i Francuskoj ligi, kvalitet toliko jak da mozes odmah zaspati kada gledas utakmice iz tih liga. Ljepota ziva, ma umiru od egzibicija. :lol:
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 23 maj 2009, 00:06

Kao sto ti nik kaze znaci da si Hrvat koji zivi u BiH. Znaci ako su u toj Bundesligi Diego i Ribery primjer kvaliteta, onda su za tebe Simunic, Petric, Olic, Drpic, Vranjes itd veliki klocevi koji ne bi mogli igrati ni u jednoj drugoj ligi osim u Bundesligi. A to me bas cudi za vas je Olic najbolji na svijetu i bas se pitam kako si ga svrstao u ove gore pomenute kloceve ako su Diego i Ribery primjer kvaliteta Bundeslige. Ovdje sam iskljucivo naveo samo Hrvatske igrace da ti malo bolje pojasnim.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 maj 2009, 00:09

Ma Njemačku možeš gledati sa uživanjem bez obzira ko igra, uvijek ima golova i zanimljivo je. Engleska ako igraju ekipe iz vrha strašne utakmice ostalo uspavanke. Italije gora od Njemačke, pokazali su se ove godine. Francuska također to je x liga, koliko neriješenih utakmica samo. Španska me podsjeća na Bundessligu. Prekrasnih golova, akcija i Messija....Kako god Njemačka daleko najposječenija i najzanimljivija uz Engleski i Špansku, ma kakvi Rusi ko su ti....

Wolfsburg prva, čestitam, neka i Edin bude najbolji strijelac. Idemo Edine....

adnan_hz
Kontakt:

Post Postao/la adnan_hz » 23 maj 2009, 00:10

ma dzekson ce sutra natrpati mrezu do kraja...
F.K. Sarajevo - Reprezentacija BiH - Internazionale - Liverpool FC

adnan_hz
Kontakt:

Post Postao/la adnan_hz » 23 maj 2009, 02:30

evo moje prognoze kako ce izgledati undesliga nakon 34. kola:

evo rezultata 34. kola:

slika

Evo i konacne tabele:

slika

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 23 maj 2009, 02:54

smijes li pare stavit na to :)
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

adnan_hz
Kontakt:

Post Postao/la adnan_hz » 23 maj 2009, 02:59

nick je napisao/la:smijes li pare stavit na to :)
u svako doba noci :mrgreen:
sutra ovako igram na kladionicu odigracu sve tekme...

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 23 maj 2009, 08:10

Da se i ja malo "prognoziram" :

Arminia - Hannover - 1
M'gladbach - Dortmund - X
Karsluhe - Hertha BSC - 2
Energie - Bayer 04 - X
Schalke 04 - Hoffenheim - X
FC Bayern - Stuttgart - ( Navijacki 2, realisticki 1)
Koln - Bochum - 1
Eintracht - HSV - 2
Wolfsburg - Werder - 1
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

JameS
Kontakt:

Post Postao/la JameS » 23 maj 2009, 09:18

eto nadam se da cemo danas da slavimo Bosance i njihov uspjeh...nadam se da ce Dzeko zabiti jos dva gola da bude prvi strjelac mislim da je zasluzio to vise nego Grafite :mrgreen:
...where amazing happens...Le bRon James...CHOSEN-1...MVP

Real Madrid-Kaka-C.Ronaldo-Albiol-Benzema...

C.R-9 "uno,dos,tres HALA MADRID"

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 23 maj 2009, 09:38

amerosm je napisao/la:Kao sto ti nik kaze znaci da si Hrvat koji zivi u BiH. Znaci ako su u toj Bundesligi Diego i Ribery primjer kvaliteta, onda su za tebe Simunic, Petric, Olic, Drpic, Vranjes itd veliki klocevi koji ne bi mogli igrati ni u jednoj drugoj ligi osim u Bundesligi. A to me bas cudi za vas je Olic najbolji na svijetu i bas se pitam kako si ga svrstao u ove gore pomenute kloceve ako su Diego i Ribery primjer kvaliteta Bundeslige. Ovdje sam iskljucivo naveo samo Hrvatske igrace da ti malo bolje pojasnim.
nije mi jasno zasto navodis samo hrvatske igrace, kod mene lijepo ispred hrvat stoji bh, diego i riberi uz jos par igraca su jedine extra klase kod svaba. a igraci koje si nabrojao gore navedene mozes nakupiti pun vagon u top tri lige. I bas me zivo interesira ova izreka , za vas. sta to treba da znaci

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.