FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Dejan, BL
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Dejan, BL » 11 feb 2011, 14:18

Kriza rezultata, a vidim i da se nešto prepirete gore samo mi se ne da čitati o čemu se radi

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 11 feb 2011, 14:21

Da li neko zna hoce li biti negdje tekstualnog prenosa, danasnjeg?
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 11 feb 2011, 14:24

Dejan, BL je napisao/la:Kriza rezultata, a vidim i da se nešto prepirete gore samo mi se ne da čitati o čemu se radi
HAHAAHA pa jest u pravu si sta da ti kazem :lol: kriza rezultata na polusezoni da sam juce umro danas ne bi znao :lol:
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 11 feb 2011, 14:29

pile87 je napisao/la:
Dejan, BL je napisao/la:Kriza rezultata, a vidim i da se nešto prepirete gore samo mi se ne da čitati o čemu se radi
HAHAAHA pa jest u pravu si sta da ti kazem :lol: kriza rezultata na polusezoni da sam juce umro danas ne bi znao :lol:
Hajde da cujem da i to ima. Kriza rezultata na pripremama .. . :mrgreen:
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Dejan, BL
Kontakt:

Post Postao/la Dejan, BL » 11 feb 2011, 14:32

Ma pripreme OK, samo pripreme su za svaki klub i ako imate neki kvalitet trebali bi nekog pobjediti osim te Cibalije

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 11 feb 2011, 14:34

Dejan, BL je napisao/la:Ma pripreme OK, samo pripreme su za svaki klub i ako imate neki kvalitet trebali bi nekog pobjediti osim te Cibalije
Pa CIBALIA je najkvalitetni tim sa kojim smo do sada igrali treceplasirani u hrvatskoj, nesto si mi danas nepovezan :lol:

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 11 feb 2011, 14:35

Dejan, BL je napisao/la:Ma pripreme OK, samo pripreme su za svaki klub i ako imate neki kvalitet trebali bi nekog pobjediti osim te Cibalije
Pobjede ostavljamo za ove timove iz PL BiH, nemoj se ti sekirati...
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 11 feb 2011, 14:37

pile87 je napisao/la:
Pa CIBALIA je najkvalitetni tim sa kojim smo do sada igrali treceplasirani u hrvatskoj, nesto si mi danas nepovezan :lol:
Slovence ne racunamo, kod njih se fudbal ne igra i ne ulaze se u sport ni blizu kao kod nas .. :mrgreen:
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

lemi_kitao
Kontakt:

Post Postao/la lemi_kitao » 11 feb 2011, 14:41

Kada se razgovara o klubu, treba uzeti u obzir i rad Uprave i strucnog staba zajedno...jer samo tako se moze iskristalisati jasna slika o klubu i njegovim aktivnostima...

Kada su Zujo i Amar, trenutno kao alfa i omega naseg kluba, dolazili na celne funkcije u klubu (jedan u Upravi drugi u strucnom stabu) trebali su predstaviti jasan i precizan plan rada i aktivnosti koje su spremni poduzeti u periodu od 2, 4, 6 ili vise godina...takva je praksa u svim ozbiljnim ne samo klubovima nego bilo kojim organizacijama i udruzenjima u svijetu...

Uprava je zaduzena za svoj dio aktivnosti, od marketinga, sponzora, obezbjeđivanja utakmica, priprema i dijelom omladinskog pogona...strucn stab je zaduzen za prvi, drugi tim i dijelom za omladinski pogon...

Jedni ovise o drugima, igraci stvaraju rezultate (pozitivne ili negativne), stvaraju svoju poziciju i u sirim fudbalskim/nogometnim aspektima, te se na osnovu toga jasno može vidjeti gdje je ekipi mjesto...

Marketing. sponzori, posjeta u vecoj mjeri ovise od rezultata (dok je Zeljo bio u krizi proslih godina, izuzev lanjske, svi smo zeljeli samo rezultate, niko nije toliko brinuo o ostalim aktivnostima), iako veca posjeta na stadionu moze pomoci igracima u postizanju boljih rezultata...

Prosle godine ekipa napravi uspjeh u domacem takmicenju, Zeljo opet u modi, u Europi napravili izlet (sam je Amar to rekao za utakmice sa Hapoelom), logicno je da u narednoj sezoni ocekujemo da Zeljo igra mnogo bolje, na domacem terenu je ok, a u gostima makar kao Borac ove sezone, da ocekujemo jedno ili dva pojacanja, da poboljsavamo igru, da pokusamo napraviti nesto vise u Europi...neko ce reci malo vremena, ne moze odmah...ako je previse za prvaka drzave da dovede dva pojacanja, da u gostima pobijedi recimo 6-7 utakmica umjesto 2-3, da afirmise barem jednog svog juniora...sta treba onda ocekivati?

Prosle godine ekipa napravi uspjeh, ove Uprava zakaze, marketing nula, sponzori slabo, posjeta slabo...omladinski pogon ne spominjem, jer trenutno nisu među prioritetima, ali tu lezi dosta novca...

Sliku o klubu treba stvarati na osnovu i Uprave i st.staba, nisu imali jasan i precizan plan rada i aktivnosti (izuzev da su izjavljivali da ce kroz 2-4 godine titula doci na Grbavicu ili pokusati igrati neko europsko takmicenje, grupe),titula ok, ulozili svoj kes, a u ovoj jadnoj ligi i to malo sto su ulozili je dovoljno uz solidne igrace da ih motivises i dobro spremis da osvoje trofej, a za Europu, nema smisla govoriti...
Krivo mi je ako je Amar pristao na to, da mu Uprava ne obezbjedi kes za neke igrace...
Njima dobro, malo uloze, povecaju plate, nista drasticno, svake godine Europa, prodas jednog igraca za solidne novce i mogu biti samo na dobitku...kakve koristi baviti se ovim sportom, biti stalno među prve 4 u domacem prvenstu a u Europi ne moci preci polovicu, nikakve, osim finih para za neke ljude u klubu...
Pamet je najbolje raspoređena stvar na svijetu, niko se ne žali da mu je fali.

south 1921
Kontakt:

Post Postao/la south 1921 » 11 feb 2011, 14:48

Zna li neko u koliko je danas utakmica sa Cibalijom i hoce li biti negdje tekstualni prenos?

rusina_jr
Kontakt:

Post Postao/la rusina_jr » 11 feb 2011, 14:52

Mišljenje je kao guzic@ , svak " ga ima !!! :|
Željezničar za život cijeli !

Daddo_tm
Kontakt:

Post Postao/la Daddo_tm » 11 feb 2011, 14:58

lemi_kitao je napisao/la:Kada se razgovara o klubu, treba uzeti u obzir i rad Uprave i strucnog staba zajedno...jer samo tako se moze iskristalisati jasna slika o klubu i njegovim aktivnostima...

Kada su Zujo i Amar, trenutno kao alfa i omega naseg kluba, dolazili na celne funkcije u klubu (jedan u Upravi drugi u strucnom stabu) trebali su predstaviti jasan i precizan plan rada i aktivnosti koje su spremni poduzeti u periodu od 2, 4, 6 ili vise godina...takva je praksa u svim ozbiljnim ne samo klubovima nego bilo kojim organizacijama i udruzenjima u svijetu...

Uprava je zaduzena za svoj dio aktivnosti, od marketinga, sponzora, obezbjeđivanja utakmica, priprema i dijelom omladinskog pogona...strucn stab je zaduzen za prvi, drugi tim i dijelom za omladinski pogon...

Jedni ovise o drugima, igraci stvaraju rezultate (pozitivne ili negativne), stvaraju svoju poziciju i u sirim fudbalskim/nogometnim aspektima, te se na osnovu toga jasno može vidjeti gdje je ekipi mjesto...

Marketing. sponzori, posjeta u vecoj mjeri ovise od rezultata (dok je Zeljo bio u krizi proslih godina, izuzev lanjske, svi smo zeljeli samo rezultate, niko nije toliko brinuo o ostalim aktivnostima), iako veca posjeta na stadionu moze pomoci igracima u postizanju boljih rezultata...

Prosle godine ekipa napravi uspjeh u domacem takmicenju, Zeljo opet u modi, u Europi napravili izlet (sam je Amar to rekao za utakmice sa Hapoelom), logicno je da u narednoj sezoni ocekujemo da Zeljo igra mnogo bolje, na domacem terenu je ok, a u gostima makar kao Borac ove sezone, da ocekujemo jedno ili dva pojacanja, da poboljsavamo igru, da pokusamo napraviti nesto vise u Europi...neko ce reci malo vremena, ne moze odmah...ako je previse za prvaka drzave da dovede dva pojacanja, da u gostima pobijedi recimo 6-7 utakmica umjesto 2-3, da afirmise barem jednog svog juniora...sta treba onda ocekivati?

Prosle godine ekipa napravi uspjeh, ove Uprava zakaze, marketing nula, sponzori slabo, posjeta slabo...omladinski pogon ne spominjem, jer trenutno nisu među prioritetima, ali tu lezi dosta novca...

Sliku o klubu treba stvarati na osnovu i Uprave i st.staba, nisu imali jasan i precizan plan rada i aktivnosti (izuzev da su izjavljivali da ce kroz 2-4 godine titula doci na Grbavicu ili pokusati igrati neko europsko takmicenje, grupe),titula ok, ulozili svoj kes, a u ovoj jadnoj ligi i to malo sto su ulozili je dovoljno uz solidne igrace da ih motivises i dobro spremis da osvoje trofej, a za Europu, nema smisla govoriti...
Krivo mi je ako je Amar pristao na to, da mu Uprava ne obezbjedi kes za neke igrace...
Njima dobro, malo uloze, povecaju plate, nista drasticno, svake godine Europa, prodas jednog igraca za solidne novce i mogu biti samo na dobitku...kakve koristi baviti se ovim sportom, biti stalno među prve 4 u domacem prvenstu a u Europi ne moci preci polovicu, nikakve, osim finih para za neke ljude u klubu...
Čitajući ove postove takozvanih navijača dolazim do zaključka da neki jedva čekaju neki kiks pa da opletu po Amaru i ostalim i da traže dlaku u jajetu. Stićem dojam da je ovdje jedan veliki broj onih koji su simpatizeri a ne navijači FK Željezničar, jer samo simpatizeri a ne navijači mogu ulaziti u ovakvu tematiku kad su u pitanju Uprava i stručni štab. Žujo i Amar kada su došli prije godinu i opl su jasno rekli da je osnovni cilj izlazak u evropu i finansijska stabilizacija kluba, kao i uređeniji odnos prema igračima tj. da nema zaostataka i da se sva primanja izmiruju na vrijeme i da se ugovori sa igračima potpisuju na najmanje dvije godine. E sada ja kao navijač koji aktivno pratim Želju nekih 30 i kusur godina mogu reći samo jedno. Amar i Žujo su ispunili sve ono što su do sada obećali kada su došli ponovo u naš Klub. Izborili su Evropu, osvojili smo titulu iako niko ni najvići optimisti nisu o tome mogli ni sanjati, finasijski su stabilizovali klub, igračima se redovno isplačuju plate i premije, ugovori se potpisuju dugoročno, marketinški je bio pokrenut projekat ŽELJO TV, sada se ide u jedan megalomanski projekat izgradnje stadiona, drugi smo na tabeli (što nam na kraju opet garantuje Evropu) polufinalisti smo kupa BiH, e sada na osnovu svega ovoga ja kao navijač nemam razloga niti mogu biti nezadovoljan trenutnim stanjem i odnosima u klubu i unutar kluba.
A sada da li ćemo mi dovesti 10 novih igrača i ne izboriti Evropu ili ćemo sa postojećim igračkim kadrom koji je po meni kao trenerskom laiku odličan to mi je nebitno. Sve dok je Amar na klupi mog voljenog kluba meni preostaje samo jedno da uz svoj klub budem na svakoj utakmici, da kupovinom ulazince za utakmicu pomažem rad svog kluba i da dajem bezrezervnu podršku kako Amaru tako i igračim.
Stoga bih vas zamolio prvenstveno ove simpatizere a ne navijače da prestanete sa ovakvim pričama i tematikama jer svi mi koji neću reći navijamo već VOLIMO našeg Želju želimo samo jedno a to je da budemo što smo i do sada bili, najtrofejniji, najorganizovaniji, najstabilniji i najjači klub u ovoj našoj državi.
Od kad sam se rodio Želju sam zavolio, plava mi je boja mila Božija je volja bila.

H-beg
Kontakt:

Post Postao/la H-beg » 11 feb 2011, 15:28

ima li neko clanak iz sporta (avazovog) o S.Krunicu..govorio je nesto o Amaru?
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga, u mom' srcu jedna ljubav i ne postoji druga, volim te Željo, tvoj Manijak s' Juga !!!

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 11 feb 2011, 15:34

Amare, kako te nije stid govoriti dušmanima gdje mogu a gdje ne mogu sjediti. Zašto si tako arogantan? Amare, odlazi!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 11 feb 2011, 15:40

Nemojte dirati Amara, on to nije zaslužio. Došao je u želju kada je bilo najteže, i podigao moral igračima. Od Željezničara koji se borio za opstanak, napravio je šampionski tim, jedan od najboljih u BiH trenutno. Njega samo treba pustiti da radi svoj posao, u granicama normale naravno.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 11 feb 2011, 15:42

Claus je napisao/la:Nemojte dirati Amara, on to nije zaslužio. Došao je u želju kada je bilo najteže, i podigao moral igračima. Od Željezničara koji se borio za opstanak, napravio je šampionski tim, jedan od najboljih u BiH trenutno. Njega samo treba pustiti da radi svoj posao, u granicama normale naravno.
Ma covjek je ironican samo :lol:

Tarantino
Kontakt:

Post Postao/la Tarantino » 11 feb 2011, 15:42

elSaik je napisao/la:Amare, kako te nije stid govoriti dušmanima gdje mogu a gdje ne mogu sjediti. Zašto si tako arogantan? Amare, odlazi!
potpis!noga u pakaš Amaru,a Hotića za doživotnog šefa,samo nas on može spasiti!
ali nema para,sve se rastalilo....

Džoka_TM
Kontakt:

Post Postao/la Džoka_TM » 11 feb 2011, 15:43

Claus je napisao/la:Nemojte dirati Amara, on to nije zaslužio. Došao je u želju kada je bilo najteže, i podigao moral igračima. Od Željezničara koji se borio za opstanak, napravio je šampionski tim, jedan od najboljih u BiH trenutno. Njega samo treba pustiti da radi svoj posao, u granicama normale naravno.

Ipak bolje pogledaj njegov opet post :mrgreen:

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 11 feb 2011, 15:48

ovdje se izgleda više ništa pametno ne može pročitati
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 11 feb 2011, 15:48

jel u toku tekma,zna li neko nesto...
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.