Oko 8 bio na stadionu,kažu prekinuti radovi, pogriješili sa kanalima za cijevi.
Danas će imati više informacija.
Tako sam mi kažu
Oko 8 bio na stadionu,kažu prekinuti radovi, pogriješili sa kanalima za cijevi.
Zar ne radi ista firma sve terene što je savez odredio, mislim da sa izvođačima radova klubovi nemaju veze.??
1. Iskopati kanale.
2. Po terenu i kanalima postaviti najlon.
3. U kanale postaviti cijevi.
4. Preko kanala (cijevi) i terena ide prvi sloj šljunka.
5. Nakon toga drugi sloj sitnijeg pijeska.
6. Pa mješavina sitnog pijeska i zemlje.
7. Pa tanki sloj zemlje koji drži travnjak.
8. Pa polaganje travnjaka.
9. Ubacivanje hibrida u travnjak mašinom.
VictoriasFikret je napisao/la: ↑30 jul 2022, 15:29Bukvalno moraš vadit sve. Oni preko kanala/cijevi i terena nasuli prvi sloj pijeska, pa stavili najlon, pa opet pijesak preko. Kako će voda doći do cijevi za odvod dole ispod tog najlona? Kao da umjetno jezero prave ccc. Panonska jezera Tuzla![]()
1. Iskopati kanale.
2. Po terenu i kanalima postaviti najlon.
3. U kanale postaviti cijevi.
4. Preko kanala (cijevi) i terena ide prvi sloj pijeska.
5. Nakon toga drugi sloj sitnijeg pijeska.
6. Pa mješavina sitnog pijeska i zemlje.
7. Pa tanki sloj zemlje koji drži travnjak.
8. Pa polaganje travnjaka.
9. Ubacivanje hibrida u travnjak mašinom.
JuzniBosanac je napisao/la: ↑31 jul 2022, 18:44Ljudi moji što pojedinci imaju bujnu maštu. A još kad malo,"dodaju", sve neprovjerene informacije. Sad sam bio na stadionu i pričao sa momcima koji su radili i jučer i danas. Stvar je u tome da je GLAVNA ODVODNA CIJEV kojom voda ide u slivnik(glavnu odvodnu cijev bila postavljena uniže, preduboko. Sada će se staviti ili nova odvodna cijev ili će vaditii onu posravljenu. To je cijev koja ide odmah ispod tribine, znači VAN terena, i NEMA VEZE sa terenom, šljunkom i ostalim podlogama kao ni sa već postavljenim drenažnim cijevima na samom terenu. Ja fakat ne znam kako drugačije objasniti da bi pojedinci shvatili o čemu se radi, prije nego počnu izmišljati i dizati "tenzije".
![]()
Počelo 16.6,a rok za završetak je 60 dana,ali vidit ćemo koliko će stvarno potrajati.
Koliko vidim, cijevi su pokrivene pijeskom, zatrpane kao i teren cijeli. Izgleda kao da je taj prvi dio završen, da sada idu oni završni radovi, ali taj dio nek pojasni neko stručniji pošto se ne razumijem baš.WindFucker1981 je napisao/la: ↑02 avg 2022, 15:57Da li neko zna hoce li bit radovi gotovi do derbija i imali slika ovih dana do koje su faze dosli sa radovima
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.