FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Capt_Billy
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Capt_Billy » 11 feb 2011, 01:15

[youtube][/youtube]
pile87 je napisao/la:
Krvotok je napisao/la:
Zdravo i dobrodošao, ne zamjeram ti uopšte, drago mi je da razgovaramo i o drugim stranama medalje, iritantan je trip koji se ovdje stvorio tipa „lazo je king“, „mi smo najbolji“ ili „Kerla je pakaš“ što ne odgovara ni izdaleka istini pa je sasvim razumljivo pitanje smisla ikakve diskusije koja nije po mjeri diktata, ili obrasca iz kluba. Ali kada te žele prikazati u negativnom kontkstu onda se vade rečenice iz konteksta, deformiše izjava, jer se tobože „dira“ u svetinju. Svetinja je mene koštala više nego njih koji tamo sjede. Dok nekima iz kopa zaista treba dežurno drvo za zapišavanje kad se dohvate tastature, samo često zapišaju sopstvene noge.
Nemam potrebe da pravdam svoje gledište nikome, ko prati postove zaključiće namjere, znam samo da je providno javno zanemarivati i greške pored evidentnih uspjeha. Ko je spreman samo na uspjehe, pri tome gromoglasno zatrpavajući net slavolucima i velikim pobjedama, taj mudro šuti o promašajima njegujući mit o božanskoj nepogrešivosti imperatora. Baš golemo.
Ne traži niko smjenu, i ne sada, samo je postalo degutantno čitati kako je dobro i ono što u ustvari ne valja, protivi se razumu! I u moru oda velikom vođi, u slučaju (daleko bilo) neuspjeha na kraju sezone, sa ovim igračima, resursima i navijačima, treba imati isti kriterij, i za igrače i za "tjerače" (bitne uposlenike preduzeće Željezničar)“ !

LP
Ima dosta ljudi koji prate Zelju dugi niz godina, i mogu se pronaci i ovdje ali ako si nekada razgovarao sa nekim ko je vodio neku ekipu saznaces uvijek nesto novo jer nisi nikad posmatrao stvari iz tog ugla.Pogledaj MANU i pogledaj fergunsona, naravno glupo je poredjenje ali bit je ista, covjek radi i razmislja dugorocno zadrzi postojece igrace dovede dva tri od kojih bi moglo nesto biti, dovede i igraca koji je pojacanje istrpi ga ukopi u sistem igre i ama bas svake godine ima ekipu.Ono sto hocu reci i ja jeste da za uspjeh kakav mi ocekujemo treba vremena i strpljenja ja sam nekako ubijedjen da ce stvari vec puno bolje izgledati na kraju sezone ali je i prirodno da covjek kostantno tezi necem boljem.Nekako se samo namece da neko i kaze Lazo je car, pa dao je neke kljucne golove prosle sezone, uostalom malo ljudi i zna da se kerla pokajao prije samog odlaska ali je vec bila zavrsena stvar i nje bilo nikakvog rata sa Amarom, a da je ispao nekorektan jeste pa ne vidim ni problem da to neko i javno kaze ali opet sa druge strane covjek zivi od fudbala i ono sto je uradio donekle je i normalno.Kad smo se vec dotakli Amara dao je jednu bitnu stvar vratio je vrijednost nasoj dijeci na prvom mjestu Sehi i Kerla nije oceivao da ce mu ponuditi tako dobar ugovor ali je uvijek bio paranoican i da ce igrati uopste a ne da ga Amar cijeni.Produzivanje ugovora je prvi korak ka stvaranju ozbiljnije ekipe a ima ih jos dosta ima i dosta posla oko stvaranja ekipe u ovom prelaznom roku smo doveli igraca koji je sigurno pojacanje i koji moze podici nivo igre Stanceskog, ja na kraju sezone ocekujem bar jos dva takva igraca i sigurno cemo puno ozbiljnije izgledati.Ovaj mjesec ce biti PLAVO VECE koje bi trebalo donijeti jos nekih para u klub i osigurati jos nekih stvari, do kraja sezone ce biti i pare od Dzeke znaci samo je bitno igrati evropu i to donosi pare a imamo zatvorenu finansisku konstrukciju do kraja sezone i to je jako bitno stabilna situacija u klubu olaksava posao svima i cak igracima...Mi trebamo biti jedinstveni i biti uz Zelju a oni koji su tu dovoljno dugo znaju da biti sa Zeljom znaci upoznati i najvece radosti i poraze jednostavno smo preplaceni na to.U ZDRAVLJU I VESELJU NAVIJAJ ZA ZELJU :mrgreen:
Ma PILE JA NE ZNAM NI TKO SI, NI STA SI, ALI SI LEGENDA!!! SVAKA TI CAST NA OVOME!!!!
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 11 feb 2011, 01:26

Ljudi, ajde stvarno da smirimo. AMAR JE LEGENDA I UVIJEK CE BITI. DAO DRAGI BOG PA ON ZELJI BIO DRUGI FERGUSON. Ajde malo da pricamo o izgledu novog stadiona?? Volio bih da cujem vasa misljenja??

PUCAJTE!!!
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!

MU'MIN T.M.
Kontakt:

Post Postao/la MU'MIN T.M. » 11 feb 2011, 07:25

Lijepo je citati ove postove.Razliciti smo i imao razlicita misljenja,sto ne znaci da su pogresna.DE GUSTIBUS NOT ET DISPOTANDUM!Vazno je da stvari dolaze na svoje mjesto, da budemo PRIMUS INTER PARS.Volio bih da ovih cca. 3.000 stranica opravda bar 8.000-10.000 hiljada gledalaca protiv OlimpiCa.Bez pametovanja, sebi i bratu-kupi kartu i pravac Dolina.A onda...
SPEKTAKL!
p.s.Stole imal sta danas za procitat? ;)
KOŠEVO..god '98,89 min...''Zubanoviiiić, eksplodiralo je Koševo'' (S.T.). DUPLA = 2012
"Dvije stvari neiskorištene su od većine ljudi:ZDRAVLJE I SLOBODNO VRIJEME"

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 11 feb 2011, 07:53

MU'MIN T.M. je napisao/la:p.s.Stole imal sta danas za procitat? ;)
Nema nista u danasnjem izdanju DA ..
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 11 feb 2011, 08:38

U vedrom tonu prenio nam je šta se promijenilo od trenutka kada je Skupština FK Željezničar (23. decembra 2010.) dala zeleno svjetlo za realizaciju ovog projekta.

“Počela je izrada idejnog projekta koji će po svemu sudeći biti završen do dana kada se organizuje ‘Plava večer’. Izradu je preuzela posebna firma za projektovanje koja se nalazi u sklopu Holding Energoplana, isti tim koji je projektovao stadion Stožice u Ljubljani. Bit će urađene tri varijante, nakon čega slijedi savjetovanje sa klubom, gradom i opštinskim vlastima oko toga koje je rješenje najoptimalnije i tehničko-administrativno najizvodljivije na samoj lokaciji”, rekao je za Sarajevo-x.com Dejan Ćuk koji je i pokrenuo cijelu priču oko izgradnje novog stadiona.
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

TOJEMOJTIM
Kontakt:

Post Postao/la TOJEMOJTIM » 11 feb 2011, 09:14

KRVOTOK opet nisi odgovorio ni na jedno suštinsko pitanje...metla? za koga?
neko je ovdje napisao: koliko para takav tim. sve je rečeno s tim. nemoj mi reći da je A.O. zadužen da donosi pare u klub (pored toga što ih pravi, pravilnim izborom igrača i nj. prodajom). ko ga treba tjerati iz kluba? oni koji sjede u upravi i broje zalogaje igračima na nj. zajedničkim ručkovima, oni koji lijepe plakate po stadionu radi lične promocije..oni? oni da ga tjeraju? i eto, otjerali ga...koga ćemo to dovesti? ranieria? zengu? ili "Legendu" Mešu koji se udvara fol nama, a prije bi u Hajduk? ili još bolje, simu "pjevač urban-folka" krunića? da nam menadžeri sastavljaju tim, da ličimo na pitare i druge, seljački posložene klubove? niko, baš niko ne dovodi u pitanje izlazak u evropu. u slučaju drugačijeg scenarija treba da se preuzme odgovornost, naravno. Ali ne pričaj " s ovim parama", "s ovim timom"....kakve ba pare i kakav ba tim. boccacio kaže trebali smo iskeširati igračinu... ali ne može se ni sjetiti ko je ta igračina od 100k...dinamo rukavinu dovede i plati (pravo puno) ga da sjedi na klupi, ko i nekakvi česi, slovaci...koji uredno uzimaju pare ali ne daju golove.
ali dinamo to može, mi ne. prije metle trebalo bi da se ima vizija, u glavi bolji scenario od postojećeg..jer nismo s metlom hajra imali nakon heartsa...koliko se ja sjećam. samo jad, bjeda, tuga, očaj.
i da ne zaboravim, navijači su ti koji imaju odgovornost, too. jer ako praviš pritisak i atmosferu da neko mora ići, onda momčino ne kaki kasnije kada sa vačapjeom ili nekim drugim strategom sličnom njemu krenemo u neizvjesno proljeće i borbu za opstanak (unatoč izvjesnim štilom, bubom, pelakom, cocom, vugijem i td., unatoč njima).

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 11 feb 2011, 10:32

TOJEMOJTIM je napisao/la:KRVOTOK opet nisi odgovorio ni na jedno suštinsko pitanje...metla? za koga?
neko je ovdje napisao: koliko para takav tim. sve je rečeno s tim. nemoj mi reći da je A.O. zadužen da donosi pare u klub (pored toga što ih pravi, pravilnim izborom igrača i nj. prodajom). ko ga treba tjerati iz kluba? oni koji sjede u upravi i broje zalogaje igračima na nj. zajedničkim ručkovima, oni koji lijepe plakate po stadionu radi lične promocije..oni? oni da ga tjeraju? i eto, otjerali ga...koga ćemo to dovesti? ranieria? zengu? ili "Legendu" Mešu koji se udvara fol nama, a prije bi u Hajduk? ili još bolje, simu "pjevač urban-folka" krunića? da nam menadžeri sastavljaju tim, da ličimo na pitare i druge, seljački posložene klubove? niko, baš niko ne dovodi u pitanje izlazak u evropu. u slučaju drugačijeg scenarija treba da se preuzme odgovornost, naravno. Ali ne pričaj " s ovim parama", "s ovim timom"....kakve ba pare i kakav ba tim. boccacio kaže trebali smo iskeširati igračinu... ali ne može se ni sjetiti ko je ta igračina od 100k...dinamo rukavinu dovede i plati (pravo puno) ga da sjedi na klupi, ko i nekakvi česi, slovaci...koji uredno uzimaju pare ali ne daju golove.
ali dinamo to može, mi ne. prije metle trebalo bi da se ima vizija, u glavi bolji scenario od postojećeg..jer nismo s metlom hajra imali nakon heartsa...koliko se ja sjećam. samo jad, bjeda, tuga, očaj.
i da ne zaboravim, navijači su ti koji imaju odgovornost, too. jer ako praviš pritisak i atmosferu da neko mora ići, onda momčino ne kaki kasnije kada sa vačapjeom ili nekim drugim strategom sličnom njemu krenemo u neizvjesno proljeće i borbu za opstanak (unatoč izvjesnim štilom, bubom, pelakom, cocom, vugijem i td., unatoč njima).
Bice dugo,ko hoce,neka cita,ko nece neka preskoci...
Hajde da probam da ti odgovorim i da stavim tacku na ovu pricu oko kupovine igraca...svjestan si i ti i svi mi da je ovo sto je Amar uradio fantasticno sa ovim igrackim kadrom...doveo je desetak igraca,vjerovatno i vise u ovu godinu i pol bez obestecenja,poput madjionicara je sastavio tim koji nam je donio titulu...znaci svaka cast !!!...ne mogu da shvatim da ono sto sam ja pisao ovih dana da se shvata tako nakaradno,kao da sam ja nezadovoljan radom Amara i kluba...isto tako znam da si svjestan,jer vjerujem da solidno poznajes situaciju u klubu bar po ranijim postovima koje sam citao od tebe...i onda znas koliko se radi divlje i koliko je sve osim prvog tima neorganizovano,necu siriti pricu o ljudima u klubu i njihovoj sposobnosti,to je posebna prica,necu siriti o svim popratnim pojavama koje se pojavljuju i koje u klubu ne funkcionisu,a mogao bih knjigu napisati o tome...pricacemo samo o prvom timu...ovaj igracki kadar kojim raspolaze Amar je dobar za nasu ligu i postizanje cilja da udjemo u evropu...i to je to...mozemo svi da budemo zadovoljni ucinjenim...i hajmo tako da razmisljamo,gotova prica...sa Amarom na celu i na ovaj nacin mozemo tako dok Amaru ne bude muka i ne ode sa klupe,moze se to desiti za 15 godina,moze dogodine,nije vazno...ali imacemo izlazak u evropu...da li je ekipa prava za taj poduhvat u evropi,ja nesto ne vjerujem,ne razmisljajuci uopste o hapoelu,imali smo peh izvuci takvu ekipu,to se isto moze desavati svake godine...imamo cilj da nesto vise vremenom uradimo u evropi,znaci kroz dvije tri godine...za te sezone,logicno je da pojacavamo tim...otisli su nam Bekric,Simic,Bajic,Bucan itd...dosli su neki drugi igraci priblizno istog kvaliteta,nije se desio napredak za ovu sezonu u igrackom smislu...sada su dosli Stanceski ,Jamak i Nijema,igraci koji nisu poboljsali sanse za nesto vise u evropi,ostali smo bez Kerle...tu smo negdje...pojacavati tim za neki evropski iskorak ne moze se raditi kao sto se do sada radilo,a to je divlje...hiljadu menadzera dnevno zove Cviku i Amara i nude svoje igrace...tako se desilo da je desetak igraca doslo i oni cine okosnicu tima...i to je dobro za ovu ligu,ali ne moze na takav nacin doci pojacanje koje bi moglo da predstavlja pojacanje za evropske utakmice...ja bi najsretniji bio da Amar moze dovesti slobodnog igraca koji je klasa za ove nase trenutno,no to se nece i ne moze desiti,takvi igraci su pod ugovorom i ako hoces da pojacas redove moras malo staviti ruku u dzep i izvaditi neku lovu...problem je sto se Amar bazirao na plate,da budu priblizno jednake,pa u tom slucaju i ako se desi da izleti kvalitetan slobodan igrac,uvijek ce zapeti oko plate i sve propadne...nema sanse da se tako napreduje...
Nema para...poklopili finansijsku konstrukciju za ovu polusezonu...pare od dzeke su izvjesne,to je znaci plus,kada ce one doci to nije ni vazno,jer se uvijek moze poklopiti drugim parama,sada nemojmo da se pravimo ludi,znamo kako je to islo i ko je grabio u svoj dzep da se namire neke stvari,pa mu se to vratilo,isto tako moze da se uradi ako se zeli dovesti igrac,a pare ce mu se vratiti kada dodju od Dzeke...znaci ima para...od te kolicine para,mogao se dovesti jedan ili dva igraca,koji kostaju na trzistu,a koje smo mogli platiti,a za pare koje smo dobili to je sitno,nista puno ne bi potrosili,ostalo bi masala...ne ides na divlje,kupis provjereno,a rizik uspjeha svakako postoji,ali hajde bolan da probamo,mozda se visestruko isplati...trazis od mene imena,pa zar to nije smijesno kralju...kada ja budem isao da kupim igraca,onda cu ja da nadjem ime i da ga kupim,mene ime sada ne zanima,zanima me da dodje Mujo Mujic,koji ce biti pojacanje za nas i koji ce igrati bolje nego sto igraju ovi nasi danas...zasto mislite da je to nemoguce uraditi...i zasto odmah kada se prica o nekoj kupovini spominjete dinamo i takve organizovane klubove...o cemu mi uopste pricamo ovde...hajde da se zakljucamo odmah ako tako svi kontamo,nemoj samo nikakvog rizika,suti,dobri smo,neka nas ovako,dobro je...ja mislim da smo cigani,i to teski...a to sto Amar postize sa ovim igracima je magija..nemojte samo te satrologije da ne mozemo kupiti nikoga...postoji druga varijanta da Amar cuva neke resurse za ljetni prelazni rok i to je moja nada,vjerovatno nije htio da trosi lovu sada,i nadam se da ce dobro ojacati tim na ljeto...moje misljenje je da se trebalo sada kupiti,ali ko kaze da sam ja u pravu...zakljucak je da nema dzaba nista,uvijek cemo moci ovako i to je dobro,ali vrticemo se samo ukrug i u ovoj slaboj ligi mi cemo biti konkurentni i to je sve...to se onda zove seljacki klub jer cemo biti najbolji u nasem selu...kada vidimo evropu,daj sta das,uzmemo neke pare i tako zivotarimo,plate ce biti redovne a ovaj nivo igraca ce uvijek biti,svaki prelazni rok ces imati dva slobodna igraca ovog kvaliteta koji ce ti doci u klub,i hajmo ponovo sve ispocetka...to sto dinamu sjede na klupi igraci od milion eura,nema veze sa nama...mozda ce i nama sjediti na klupi igrac od 200 000...ali treba probati,mozda se posreci...ovako nema sta da se posreci...i necu vise o ovome diskutovati,deset puta sam probao objasniti...mislim da smo kao klub cigani,a Amaru i Cviki svaka cast...kome se ne svidja,sta mu ja mogu,svi znamo da je tako,htjeli priznati ili ne...ja evo priznao teska srca...
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 11 feb 2011, 10:47

TOJEMOJTIM je napisao/la:KRVOTOK opet nisi odgovorio ni na jedno suštinsko pitanje...metla? za koga?
Kapa dole za post,samo mi ovo sa Mešom nije baš na mjestu(Bože moj svak' ima svoje mišljenje). :)
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

master44
Kontakt:

Post Postao/la master44 » 11 feb 2011, 11:13

Pozdrav, danas pise da se igra u 15:00 sa Cibalijom, pa zna li neko u kakvoj smo situaciji,pitam zbog kladionice :D

TOJEMOJTIM
Kontakt:

Post Postao/la TOJEMOJTIM » 11 feb 2011, 11:23

boccacio ja razumijem šta ti govoriš ali nikako da shvatiš da mi trebamo svježih para (od sponzora) da bi se gradio tim..ovo od džeke, dobar dio je da se pokriju rupe...ja nisam nešto posebno informisan o stanju u Klubu u posljednje vrijeme zbog svog posla, ali pouzdano znam amarovu strategiju.Igrači i menadžeri ga neće ucjenjivati, Džafić nije zbog toga došao, Purić isto tako...i još neki.ne može Želju neki papančić ucjenjivati. shavti i to da je naš najveći problem organizacione prirode, mada sam ja siguran da ti znaš mnogo više o tome.
kako god, ja se nadam da će se neko sjetiti (čiji je to posao) i implementirati ideju o retro.šampionskim-dresovima i da će se prodati u barem 1000 primjeraka, da će prodaja dr rekvizita, ulaznica i td krenuti i da ćemo početi ličiti na fini evropski klub

Krvotok
Kontakt:

Post Postao/la Krvotok » 11 feb 2011, 11:30

Drug, to-je-i-moj-tim-ne-zaboravi, natrp'o si svega u sastav, i polemiku i konstataciju, i pitanje i odgovore, kao da si Adil Kulenović. Preostalo mi je da samo odgovorim sa "Da" šta god bilo pitanje ili replika, a možda i "Ne" jer nisam siguran šta se od mene traži.

Mene pitaš, međutim sva ova priča je adresirana na Zvorničku.
Možemo da krenemo i od derbija pred polupraznom Grbavicom zbog "nema priče", koja je vrh prošlogodišnje aroancije bez obzira na Bleyu sa Koševa, koji je priča za sebe.
O tome kako su govorili,i Žujo, ima na youtube-u, uopšte nisam ponosan na tu epizodu. Makar im je Gojer mogao napisati pamflet da ne brukaju sebe ako već ne znaju ispred kluba stati na binu.
Da šef stručnog štaba određuje ko će gdje sjediti, koliko će mjesta prodati gostima u derbiju, ma hajde molim te.
Ta razlika između fk sarajeva i nas, unatoč upropaštenom derbiju uopšte nije tolika koliko se ovdje puše, ne zaboravi da su igrali sa devet igrača bez svoje publike i opet nismo napravili nikakav rezultat unatoč atmosferi i igračem više, ako tome dodamo da je Amarov Lazo bio vani, možda i dva igrača više.
Tako da o našoj superiornosti ne može biti govora, a vidjeli smo u kakvoj je situaciji tim sa Koševa.
Naše najveće pojačanje, pored ostanka Višće, bi bio ostanak "izdajnika i šupka" i možete da se zapišate svi redom, zajedno sa mnom, što smo ispustili šansu da napravimo ugovor sa jednim od najpotrebnijih igrača Željezničara.
Kakva vizija i po kakvoj viziji se radi, kada su odavde odlazili samo najbolji za ljuske od košpi, ili privatni igrači Faruka i nesupješno A.O. Usput Lazo se ne bi ni prodao, to je samo medijska finta kako je tražen, da se opravda ostanak statističi najneuspješnijeg napadača u povijesti kluba, ako ne vjeruješ, ostaje ti statistika koja kaže da vrijedi duplo golo. O kakvom trendu se radi?
Jedino panika zbog S.K. je na kratko probudila škrtce iz Doline da naprave ugovor ovima koje su prepoznali kao jako bitne.
Imaš li sad viziju na koju adresu ide poruka?

Ne znam što uopšte tražiš odgovore od mene, kada si svjestan pitanja, samo što mi se ne gura pod tepih ono što mi smeta u klubu.
Ritam događaja na Grbavici uglavnom ide ovim redoslijedom: pred početak svake polusezone gradimo stadion, dovodimo imena i pojačavamo se.
Reala je ovakva: jedva zadržavamo igrače da ne pobjegnu, slike "stadiona iz mašte" preplavljuju internet i ima ih više od onih stvarnih, i ulazimo igrački slabiji u nastavak.
Za ovu ligu može biti dovoljno, i ako ne napravimo rezultat na kraju ove sezone, neka ide pa ako treba i božanstvo na transfer. Otišao je i Bosnalijek pa se niko nije ni počešao. I na kraju o kakvim stabilnim temeljima kluba govorimo kada se odlaskom jednog čovjeka sve ruši kao kula od karata? To stabilan klub? Za razum je to alarmantno, i mislim da je jako pogrešno dugoročnu strategiju graditi na odlukama, većinom jedne osobe.
Boccaciovi komentari daju odgovore na mnoga pitanja, kao i face koje rado čitam a ima ih sasvim dovoljno ovdje, ja volim ovaj klub, ali za 15 godina od rata nismo se pomakli, tapkamo u mjestu. I Željezničar, koji je nekada stajao, rame uz rame sa "velikom četvorkom", nije zaostao, samo jbg oni su otišli dalje ;)
Zna li neko odgovor na npr. jednostavno pitanje:

Zašto nam je tribina vječito mlada?
Ili da ga malo proširom, zbog čega nam prosjek gledališta nije 40+, kao u evropskim klubovima gdje je po tradiciji sasvim normalno vidjeti ljude u 60im, 70im kako idu na utakmice. Čelzi je 100 godina čekao na titulu a prosjek gledališta je uvijek bio stariji. Nije u pitanju titula, već ozbiljnost u klubu koji privlači ozbiljne ljude. Trenutno najveći ispiti nisu uzimanje titule već ono što možeš da kvalitetno uradiš izvan terena, ugovor, kampanja za sezonske itd. A naša Evropa, u ovim okolnostima koje imamo u okviru ove sezone Premijer lige, bez dobrih strateških odluka, marketinga, dobrih ugovora itd. i konačnog plasmana koji tamo vodi, ako je upitna, bojim se da će sljedeće godine na tribini osvitati samo cucle i paćenici. Nadam se da se to neće desiti.
mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali...

MU'MIN T.M.
Kontakt:

Post Postao/la MU'MIN T.M. » 11 feb 2011, 11:32

Ako bude ovako pprotiv OlimpiCa...,bice uzivancije svima na Jugu, osim njihovom golmanu
:mrgreen:
KOŠEVO..god '98,89 min...''Zubanoviiiić, eksplodiralo je Koševo'' (S.T.). DUPLA = 2012
"Dvije stvari neiskorištene su od većine ljudi:ZDRAVLJE I SLOBODNO VRIJEME"

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 11 feb 2011, 11:40

TOJEMOJTIM je napisao/la:boccacio ja razumijem šta ti govoriš ali nikako da shvatiš da mi trebamo svježih para (od sponzora) da bi se gradio tim..ovo od džeke, dobar dio je da se pokriju rupe...ja nisam nešto posebno informisan o stanju u Klubu u posljednje vrijeme zbog svog posla, ali pouzdano znam amarovu strategiju.Igrači i menadžeri ga neće ucjenjivati, Džafić nije zbog toga došao, Purić isto tako...i još neki.ne može Želju neki papančić ucjenjivati. shavti i to da je naš najveći problem organizacione prirode, mada sam ja siguran da ti znaš mnogo više o tome.
kako god, ja se nadam da će se neko sjetiti (čiji je to posao) i implementirati ideju o retro.šampionskim-dresovima i da će se prodati u barem 1000 primjeraka, da će prodaja dr rekvizita, ulaznica i td krenuti i da ćemo početi ličiti na fini evropski klub
Sponzora smo dobili nedavno u Mepasu i plus lova od evrope,dio od Bekrica i poklopljena je finansijska konstrukcija,bice tu nesto i od prodaje karata,mada je to mala cifra jer ne dolazimo na utakmica kako bi trebali...mogucnost je da se produzi ugovor sa Mepasom,koji je i ovako vjerovatno solidan finansijski jer smo poklopili finansije,ali i koji bi bio izdasniji,ne znam da li je uslov sampionska titula ili izlazak u evropu...mislim da sam nacuo da se radi sa jednom firmom koja bi bila jos veci sponzor,ne znam da li je to istina i ako jeste,da li ce se ostvariti...evo npr.da bi dobili jos bolji ugovor od Mepasa treba biti prvi...da bi bio prvi ja mislim da smo morali dovesti dva fina igraca,ulozis jarane da bi ti se vratilo...ides na sigurno,a ne ovako,ako se desi furiozno proljece...mozda Amar misli da sa ovom ekipom mozemo na titulu,i ja bi bio presretan da on to ostvari,znaci bez ulaganja,dobiti titulu i bolji sponzorski ugovor i opet sigurnih 330 000 eura od evrope,najmanje,to je u slucaju da ne prodjemo...dalje,ako si stalan u evropi,i ako ostvaris neki uspjeh,imas vece sanse za boljeg sponzora,postavljamo se u situaciju da mi postavljamo uslove...sponzor ne mora biti domaci,stranac sve gleda i ulaze tamo gdje misli da ce mu se vratiti,a ako bi Zeljo bio brend koji je konstantan u svom poslovanju onda ce doci i sponzor...a onda samo nadolazi da nas nece vise ni interesovati igraci tipa Purica i Dzafica,neka njih u Celiku i drugim klubovima,mada na kraju Amar nije bio zainteresovan za usluge Purica,kada se na kraju ovaj sam nudio,vec su bile pocele pripreme...dodje to sve na svoje...ali da bi doslo sve na svoje mora se uloziti u igrace i osigurati titulu bez problema,znaci kupiti nekog igraca i probati tu varijantu...ovako cemo se vrtiti u krug i uvijek cemo biti tu negdje blizu...a tako nam malo hrabrosti nedostaje...
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 11 feb 2011, 12:23

Krvotok je napisao/la:Usput Lazo se ne bi ni prodao, to je samo medijska finta kako je tražen, da se opravda ostanak statističi najneuspješnijeg napadača u povijesti kluba, ako ne vjeruješ, ostaje ti statistika koja kaže da vrijedi duplo golo. O kakvom trendu se radi?
Posto se citav post sastoji od stvari sa kojima se slazem, izdvojit cu samo ovo jer znam pouzdano da nije medijska finta nego fakt. Pokusali su kazahstanci malo da zavlace i zbog toga se vratio. Ali ponuda je bila stvarna.
I samo bi se jos osvrnuo na odredjivanje "ko ce gdje sjediti", to je neozbiljnost naseg kluba da se time bavi Amar tj da uopste prica o tome, ali kada je vidio da se doticni gusi od maternjeg jezika odlucio je da uskoci :D Iskreno hvala mu na tome jer mi se gadilo kukanje sisica, sta su uradile od derbija i sto je htio da zavrsi sa onom degutantnom raspravom.
To nije njegov posao, kao i milion drugih stvari koje mora da radi kako bi tim imao uslove, nego drugih ljudi...a vec sam se osvrtao na to i kritikovao, tako da se ne ponavljam :D

PS treba malo fokus kritike pomaknuti sa prvog tima i strucnog staba, jer imaju rezultate, nego na upravu i nesposobne ljude koji su tu...treba ih tjerati da rade, ako mogu (znaju) uopste, ako ne, zna se...
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 11 feb 2011, 12:34

Seyo_TM je napisao/la:
Krvotok je napisao/la:Usput Lazo se ne bi ni prodao, to je samo medijska finta kako je tražen, da se opravda ostanak statističi najneuspješnijeg napadača u povijesti kluba, ako ne vjeruješ, ostaje ti statistika koja kaže da vrijedi duplo golo. O kakvom trendu se radi?
Posto se citav post sastoji od stvari sa kojima se slazem, izdvojit cu samo ovo jer znam pouzdano da nije medijska finta nego fakt. Pokusali su kazahstanci malo da zavlace i zbog toga se vratio. Ali ponuda je bila stvarna.
I samo bi se jos osvrnuo na odredjivanje "ko ce gdje sjediti", to je neozbiljnost naseg kluba da se time bavi Amar tj da uopste prica o tome, ali kada je vidio da se doticni gusi od maternjeg jezika odlucio je da uskoci :D Iskreno hvala mu na tome jer mi se gadilo kukanje sisica, sta su uradile od derbija i sto je htio da zavrsi sa onom degutantnom raspravom.
To nije njegov posao, kao i milion drugih stvari koje mora da radi kako bi tim imao uslove, nego drugih ljudi...a vec sam se osvrtao na to i kritikovao, tako da se ne ponavljam :D

PS treba malo fokus kritike pomaknuti sa prvog tima i strucnog staba, jer imaju rezultate, nego na upravu i nesposobne ljude koji su tu...treba ih tjerati da rade, ako mogu (znaju) uopste, ako ne, zna se...

Potpis
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 11 feb 2011, 13:29

@Krvotok

uozbilji se sa tim zasto nam nije prosjek 40+, jasno je meni o cemu ti pricas ali ako mislis da ce ti neko u sljedecih 20 godina uradit nesto na tome varas se, uzimas usta veliku cetvorku koja je toliko odmakla i pogledas im tribine ili su prazne ili organizovani kriminal na njima, poredjenje sa celzijem i slicnim stvarima ma dajjj, uopste ne mogu da vjerujem ovo na kraju ispade ko djecija mastaonica, klub nam stagnira 15 godina to i nije tako lose jer nam drzava cjela nazaduje vec 20... kad se malo osvrnete oko sebe i gdje zivite sve ce vam se samo kazati...
da naglasim ja gosin zuju ne volim jer je ograniceni, nedoreceni satro biznismen (da ne koristim pogrdnija imena) ali ako mislis da cemo naci boljeg varas se, nece niko da se bavi propalim sportom u propaloj drzavi
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

TOJEMOJTIM
Kontakt:

Post Postao/la TOJEMOJTIM » 11 feb 2011, 13:43

seyo je rekao gdje treba biti fokus....kao i on, ja to cijelo vrijeme i govorim - uprava je ta koja ne radi posao. Priča se ovdje o Mepasu, ko da je to neka strašna kompanija. znam, ne možemo doći do boljih ugovora pa je i to dovoljno (mada ne znam koja je tačn acifra u pitanju). jedna komparacija, malo nategnuta, ali ipak stoji: czvezda (puno veći klub, marketinški privlačniji nemjerljivo od nas, sa mnogo većom bazom navijača i dosta boljom posjetom - ali je to isto tako klub bez ozbiljnih rezultata sa dosta problema i lošom reputacijom ljudi u upravi i na tribinama) je napravila ugovor sa gigantom Gaspromom..a naša polupismena uprava ne zna zakotrljat priču o godišnjim ulaznicama, fan-shopu eeee? to ne mogu. a kamoli da sjednu ravnopravno sa nekim slovenačkim, cro ili tursskim partnerom - kompanijom u vezi sponzorskog ugovora. e to je to. e kad, i AKO, ikad u upravu uđu ozbiljni i sposobni ljudi - tada knjiga neće spasti na 2 slova Brku i navijače. Tada ću znati da ti ozbiljni ljudi u upravi znaju zašto nekog "metu" i da imaju jasnu viziju i rješenja.. a ne neke vačapjee. i da, malko Krvotok previše forsira Kerlu. ok, sviđa mi se kao igrač, sviđa mi se nj stav i pristup n tekmama i nisam taj koji ga pljuje. imam pravo da izabere šta želi u životu...ali taj dečko ne igra u posljednjeplasiranoj ekipi grčke lige, nadam se da će otići bar u udinese jednog dana....ali kad sam sa brkom pričao o njemu, on mi je rekao da je Bogi njegov tip stoper (i Dino Đ. je rekao isto) i da su svi ostali tu da se bore za drugo mjesto. ne kažem da je upravu, ali i magath se zna za.**** - pa ništa.
Kako god, ne sekiraj se za Evropu, to ćemo izboriti sigurno, a za nešto više treba jaka uprava

Dejan, BL
Kontakt:

Post Postao/la Dejan, BL » 11 feb 2011, 14:03

Primjetio sam da kad god je neka frka vi igrate s tom Cibalijom.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 11 feb 2011, 14:14

Dejan, BL je napisao/la:Primjetio sam da kad god je neka frka vi igrate s tom Cibalijom.
A kakva je frka?
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 33 gosta.