RŠD Velež Mostar

Babke
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la Babke » 29 jul 2022, 11:05

OldFashioned je napisao/la:
29 jul 2022, 10:18
Babke je napisao/la:
29 jul 2022, 10:07
Velež je odigrao najbolje što je mogao.
Bojim se i pomisliti kako li onda izgleda kada odigraju najgore što mogu. :crazy: :roll:
Vidjet ćeš još gore sad kad opadne moral. Dudić je prije odlaska rekao da je ekipa izuzetno limitirana i da mu treba 5 pojačanja. Da sad ne ulazimo u razloge njegovog odlaska, budimo realni mi nismo ni trebali igrati evropu. Taj kup, a posebno finale nisu odraz veležove kvalitete. Pravi pokazatelj ti je pozicija na tabeli.

ja bih volio da Osimu daju punu podršku kao što su dali dudiću pa će stvari vremenom doći na svoje.

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 29 jul 2022, 11:26

Babke je napisao/la:
29 jul 2022, 11:05
OldFashioned je napisao/la:
29 jul 2022, 10:18
Babke je napisao/la:
29 jul 2022, 10:07
Velež je odigrao najbolje što je mogao.
Bojim se i pomisliti kako li onda izgleda kada odigraju najgore što mogu. :crazy: :roll:
Vidjet ćeš još gore sad kad opadne moral. Dudić je prije odlaska rekao da je ekipa izuzetno limitirana i da mu treba 5 pojačanja. Da sad ne ulazimo u razloge njegovog odlaska, budimo realni mi nismo ni trebali igrati evropu. Taj kup, a posebno finale nisu odraz veležove kvalitete. Pravi pokazatelj ti je pozicija na tabeli.

ja bih volio da Osimu daju punu podršku kao što su dali dudiću pa će stvari vremenom doći na svoje.
Sigurno će dobiti šansu.
Ja prvi nisam bio oduševljen kad je dolazio u klub, rekao sam meni nit smrdi nit miriše, ali kad je već tu u klubu treba dobiti pravu priliku. Jedna premijerligaška i dvije evropske utakmice nisu prilika kakvu trener treba da dobije. Na kraju krajeva i Osim je izjavio da je cilj borba za ta mjesta koja vode u Evropu tako da ne znam šta raja uopšte očekuje. Biće tu i poraza i pobjeda, igra ne ohrabruje ali vidićemo u PL kako stojimo. Realno ovaj Hamrun nije nimalo naivna ekipa.

Pričalo se o nekim pobunama igrača i u onoj fazi sa Feđom, lafo bojkotuju ga, pa na kraju ispade šupljak niđe veze. Raja mlati svašta tako da nešto ne vjerujem ni ovaj put da ima nešto od toga. Priča se o nekim klanovima, bojkotima, urotama.. al tako to ide kad imaš par loših rezultata.

Imamo limitiranih igrača u ekipi istina, ali ti igrači mogu poslužiti kao rotacija u PL. Pokazalo se u Evropi da se na njih ne možeš osloniti al šta je tu je, imamo što imamo. Par novih igrača treba da se uigraju sa postojećim timom i to je to. Nadati se nekim aman rezultatima ne možemo, treba istini pogledati u oči.

Kao navijač tražim duplu krunu, a isto tako treba spustiti lopticu i dugoročno razmišljati. Vizija i strategija treba biti stadion, ulaganje u omladinski pogon, angažovanje mladih igrača i slično.
Bez obzira na sve, uvijek kad prenoći slegnu mi se emocije i sjetim se gdje smo bili prije pet godina a gdje danas.

Forzza

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 29 jul 2022, 11:41

Ima li igdje izjava Osima nakon utakmice sinoc? Zanima me je li bilo sparno ili je pirkao vjetar :kafa:

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 29 jul 2022, 11:42

MostarskiSin je napisao/la:
29 jul 2022, 11:41
Ima li igdje izjava Osima nakon utakmice sinoc? Zanima me je li bilo sparno ili je pirkao vjetar :kafa:
Nije bilo 6-4 ni 7-3 :mrgreen:
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."

Bazinga12345
Kontakt:

Post Postao/la Bazinga12345 » 29 jul 2022, 12:10

Meni su Radovac i Ćosić totalno neupotrebljivi, ali nije to samo sinoć pa da kažem da je do Osima, nego to traje već duže vrijeme. Tako da se nadam da se Ovčina što prije vraća, a u sredini bih radije nekog pokretljivijeg stavio.
⭐ Velež Mostar ⭐

Zadnja klupa

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 29 jul 2022, 12:28

Ja se nadam da će se neko obratiti javnosti.
Prvo da pojasni ono 51-49,da li će uopšte biti,je li krenulo sa tim projektom,kada će,kome pripada tih 49 , koliko novaca,koji su ciljevi za ovu sezonu i u narednih 5.?
Da li će igrački kadar trpiti zbog izgradnje stadiona,kada će se krenuti sa tim.?
Da se ljudi navijači osvjeste da imaju realna očekivanja,ako politika klub prvo nešto uraditi po tim pitanjima pa onda nekad tamo krenuti na veća mjesta u plbih i europi onda ok.
Da bude jasno dovodimo igrače i trenere za koje mislimo da mogu Velež držati u sigurnoj zoni plbih ako se napravi nešto više super ako ne ispunjeni su ciljevi.
Jer očigledno navijači i uprava ne razmišljaju isto,mi kao navijači smo ne realni,prvi ja pa svi ostali jer mi očito očekujemo borbu za titulu drugu godinu zaredom a to nije zamisao ljudi u upravi.
Ko je upravu ne želim ulaziti u to,nemam uvid u finansije ne bavim se tim pitanjima ali je najbolje u svakom odnosu stvari razjasniti u početku,postaviti ciljeve i javno ih reći da su svi upućeni.
Iskreno još jednom nadam se da će se upravni odbor oglasiti u skorije vrijeme da znamo nečemu smo.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 29 jul 2022, 12:38

Espiritosanto je napisao/la:
29 jul 2022, 12:28
Ja se nadam da će se neko obratiti javnosti.
Prvo da pojasni ono 51-49,da li će uopšte biti,je li krenulo sa tim projektom,kada će,kome pripada tih 49 , koliko novaca,koji su ciljevi za ovu sezonu i u narednih 5.?
Da li će igrački kadar trpiti zbog izgradnje stadiona,kada će se krenuti sa tim.?
Da se ljudi navijači osvjeste da imaju realna očekivanja,ako politika klub prvo nešto uraditi po tim pitanjima pa onda nekad tamo krenuti na veća mjesta u plbih i europi onda ok.
Da bude jasno dovodimo igrače i trenere za koje mislimo da mogu Velež držati u sigurnoj zoni plbih ako se napravi nešto više super ako ne ispunjeni su ciljevi.
Jer očigledno navijači i uprava ne razmišljaju isto,mi kao navijači smo ne realni,prvi ja pa svi ostali jer mi očito očekujemo borbu za titulu drugu godinu zaredom a to nije zamisao ljudi u upravi.
Ko je upravu ne želim ulaziti u to,nemam uvid u finansije ne bavim se tim pitanjima ali je najbolje u svakom odnosu stvari razjasniti u početku,postaviti ciljeve i javno ih reći da su svi upućeni.
Iskreno još jednom nadam se da će se upravni odbor oglasiti u skorije vrijeme da znamo nečemu smo.
Imaš izjave Amara kad je došao u klub kakve su ambicije za ovu sezonu tako da ne vjerujem da ćeš imati odgovor nekoga iz uprave. Moje mišljenje je da se ide u tom pravcu da budemo razvojni klub, čini mi se da sam to nekad negdje čuo od Džemila u nekom intervjuu a i logično je.

Kad pogledaš komentare raje na fb realno mi postajemo gori od sarajevske sjeverne tribine.

VictoriasFikret
Kontakt:

Post Postao/la VictoriasFikret » 29 jul 2022, 12:43

Koji god da je pravac kretanja kluba, sinoć je izgubio 200.000 €.

Sahbaz2
Kontakt:

Post Postao/la Sahbaz2 » 29 jul 2022, 16:57

Ja bih volio da napravimo neki trening centar da nam djeca imaju gdje trenirati. Ovo nije onaj stari Velez gdje su igraci dolazili oz svoje vlastite skole. Trening centar, dovoditi mlade igrace i razviti ih i tako prodati, to je jedini recept za klubove sa ovih prostora... to ili da neki ogliark preuzme ekipu.

Nazalost za to treba 5-10 godina a nase strpljenje u BH je katastrofa, sve se hoce odmah.

Babke
Kontakt:

Post Postao/la Babke » 29 jul 2022, 21:09

Sahbaz2 je napisao/la:
29 jul 2022, 16:57
Ja bih volio da napravimo neki trening centar da nam djeca imaju gdje trenirati. Ovo nije onaj stari Velez gdje su igraci dolazili oz svoje vlastite skole. Trening centar, dovoditi mlade igrace i razviti ih i tako prodati, to je jedini recept za klubove sa ovih prostora... to ili da neki ogliark preuzme ekipu.

Nazalost za to treba 5-10 godina a nase strpljenje u BH je katastrofa, sve se hoce odmah.
U nekom paralelnom svemiru u kojem Mostaru i Veležu gravitira geografija cijele hercegovine u kojoj živi 5 miliona dječaka zaljubljenih u fudbal a ne u PES i kladionicu - to sigurno postoji.

U ovom našem svemiru treba slati nekog da dovede 3-4 brandija ili baroa iz Afrike i to svake godine...

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 29 jul 2022, 22:25

Jel moguće da neće biti neko obraćenje povodom ove utakmice?

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 29 jul 2022, 22:28

JimmyPage je napisao/la:
29 jul 2022, 22:25
Izgleda da neće, na fb stranici se bave glupostima čitav dan. Ni riječi o utakmici.
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 29 jul 2022, 23:12

JimmyPage je napisao/la:
Ne igramo za vikend, sigurno su na zasluženom odmoru do ponedjeljka svi

Mostarwolf1981
Kontakt:

Post Postao/la Mostarwolf1981 » 29 jul 2022, 23:26

29 jul 2022, 23:12
JimmyPage je napisao/la:
Ne igramo za vikend, sigurno su na zasluženom odmoru do ponedjeljka svi
Neka ih nek odmaraju, moraju se dobro pripremit da kiksaju i iducu utakmicu

The_Target
Kontakt:

Post Postao/la The_Target » 30 jul 2022, 00:01

Nije problem izgubiti tekmu kad igraci odigraju najbolje kako znaju s posebnim motivom jer je evropska bas kao i svaku drugu ligasku ali je problem kad izgubis sa onakvim pristupom....znaci obaveza i odgovornost je reci nesto ljudima koji prate svoj tim, znaci duzni su dati izjavu barem za onih 6 hiljada kako kazu da je bilo na Grbavici, a da ne kazem za sve one koji su tu sve ove godine...
Isto tako koji je marketinski mag odgovoran za to sto rekviziti s posebnim naglaskom na jubilarne dresove nisu bili dostupni za kupovinu pred evropsku utakmicu cak ni danas kada je tolika koncentracija ljudi prisutna koja bi sve to kupila?
A isto tako za sve "dusebriznike" i kako kazu "stariju bracu"...zamisli izraza o FK Velez Mostar ima ko da brine kao i svih prethodnih 100 godina i neka se okrenu u svoju avliju prepoznat ce se oni. Znas kako ide "ko nam zlo mislio o k.... nam visio"
Za sve ostale stvari znate koja je adresa pa kome nije sta pravo neka se obrati u prostorijama kluba a ne da razvlaci po forumu kur**e konce kao sto to rade ovdje neki osnovnoskolci pa navuku raznorazne debile da moralisu..neke stvari jednostavno nisu za foruma.
MUSVDG
Rođeni brato

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 30 jul 2022, 11:07

Izgleda da je ponestalo elana pojedincima i da se razvoj kluba ne prati u stopu.
Tu mislim na marketing, tv-ekipu koja manje prati sva dešavanja u i oko kluba. Nevjerovatno je da nema nikakvih izvještaja oko radova sa stadiona, razgovora sa inžinjerima i sl.
Isto tako, ne branim Osima, njegovo dokazivanje tek predstoji u slijedećim utakmicama jer ruku na srce, sa onako indisponiranim igračima nije se moglo više.
Motiva fali očigledno i tu treba tražiti problem.
Ovo se dešavalo i prošle godine.
Roster je sasvim solidan za ponovni izlazak u Evropu. Sve osim toga se može smatrati neuspjehom.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

Reds93
Kontakt:

Post Postao/la Reds93 » 30 jul 2022, 11:16

Nikad nije bio problem izgubiti utakmicu. To je sve dio sporta. Ali jeste problem kad se osjeti da nema žara, da nema borbe, da nema volje. Sad nema koristi da žalimo oko ove 2 evropske utakmice jer se trebamo okrenuti ligi, ali ono što treba hitno uraditi je riješiti problem inače nas čekaju ogromni problemi.

Imamo očit problem sa realizacijom, zabili smo mislim 2 gola od priprema pa do danas: Čeliku i Posušju. To je alarmantno. Treninzi nam izgledaju blijedo, kao igra.

Ne znam je li problem u Osimu ili igračima, ali treba ga riješiti. Svi su oni profesionalci koji rade za platu i tu nema mjesta svađama i nekom egu. Meni se lično teško naviknuti na Osimov nedostatak temperamenta.

S navijačke strane, treba im dati podršku, treba odraditi naš dio posla, ali isto tako ne treba zatvarati oči i zavaravati se.

Ove godine se trebamo udarati nogama u du*e ako se budemo borili za Evropu.

Ima dosta lijepih stvari koji se dešavaju oko kluba, ono što smo sanjali godinama i za šta smo mislili da nećemo dočekati. Iz te perspektive, dabogda mi uvijek imali problem loše forme u Evropi. Ali iz nove perspektive, ovo je baš trenutak da se iskorači naprijed, da se osiguramo da Velež više nikad ne bude u situaciji kao prije 6 godina i tu ima prostora za napredak.

Par ideja možda za nastavak prvenstva koje mi ne izgledaju preskupo i nemoguće za provesti (kad budemo igrali na našem stadionu):

- Uvođenje junior karata za djecu do 10 godina sa nekom simboličnom cijenom.

- Na poluvremenu neki zabavni sadržaj za posjetitelje : pucanje penala, trkanje i slično gdje bi pobjednik dobio nesto simbolicno poput karte za narednu utakmicu. - mislim da je to super za marketing sadržaj.

- Povećanje engagement-a na društvenim mrežama: tipa takmičenje za najbolji selfie s utakmice, to bi dovelo do više share-anja i više pretplatnika.
Mi smo Rođeni prkosni i ponosni!

VictoriasFikret
Kontakt:

Post Postao/la VictoriasFikret » 30 jul 2022, 12:02

Reds93 je napisao/la:
30 jul 2022, 11:16
Imamo očit problem sa realizacijom, zabili smo mislim 2 gola od priprema pa do danas: Čeliku i Posušju. To je alarmantno. Treninzi nam izgledaju blijedo, kao igra.
Isti problem, sa nepostizanjem golova, Osim je imao i u Željezničaru, pa je govorio "Pročepit će" i nikad ne pročepi. Očekujem da uskoro i kod nas to počne pričati. Raja se zajebavala s tim.

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 30 jul 2022, 14:33

VictoriasFikret je napisao/la:
30 jul 2022, 12:02
Reds93 je napisao/la:
Isti problem, sa nepostizanjem golova, Osim je imao i u Željezničaru, pa je govorio "Pročepit će" i nikad ne pročepi. Očekujem da uskoro i kod nas to počne pričati. Raja se zajebavala s tim.
Na stranu "strašna" igra ali promašaji 2 puta Haskić i Radovac u Posušju, Haskić i Dino na Grbavici i Pantelić na Malti,pa baš ništa da ne uđe,ne kontam

Babke
Kontakt:

Post Postao/la Babke » 30 jul 2022, 14:48

30 jul 2022, 14:33
VictoriasFikret je napisao/la:
30 jul 2022, 12:02
Reds93 je napisao/la:
Na stranu "strašna" igra ali promašaji 2 puta Haskić i Radovac u Posušju, Haskić i Dino na Grbavici i Pantelić na Malti,pa baš ništa da ne uđe,ne kontam
vlaška magija, a možda su i sihiri... nagaz ili žuljevite noge... a možda je i vjetar pirkao prejako :D

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.