FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
88
38%
Darko Milanič
34
15%
Miodrag Božović
3
1%
Fedja Dudić
33
14%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
20
9%
Samo stranac
54
23%

Ukupno glasova: 232

Torino
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Torino » 28 jul 2022, 22:40

JavierBosnia je napisao/la:
28 jul 2022, 21:41
Torino je napisao/la:
28 jul 2022, 21:36
Bit će tu i Tanove love, a bit će i neka pomoć saveza, grada i uefe. Ma da ovi političari samo da daju Mirvi odriješene ruke i ništa više ne treba.
Sve će tribine biti u visini istoka i teren će se približiti istoku. Vjerovatno bez tartan staze. Iza istoka će biti restoran i parking. Iza sjevera plan je navijačka prostorija, kafić i teretana. Iza juga parking za goste. Iza zapada objekat, hotel i tržni centar uz podzemnu garažu.
Sad ako budu pravili probleme oko nekih stvari oko rušenja ništa od ulaganja. Ostat će kakvo jeste. Priča je da je to olimpijski stadion, ali isti zjapi prazan i da nema dva atletičara ne bi niko ni kročio tamo... Vidjet ćemo šta će biti. Ovo mi je čovjek blizak Mandiću rekao.
Lupas
Jel to sve?
🇵🇸

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 28 jul 2022, 22:44

Lazes i izmisljas, a znas to i sam ;)
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 28 jul 2022, 22:46

28 jul 2022, 22:44
Ne laze i ne izmislja.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 28 jul 2022, 23:07

OsmaDolazi je napisao/la:
28 jul 2022, 22:46
Ne laze i ne izmislja.
- tribine sve u visini istoka, priblizit tribinama teren pa onda vjerovatno bez tartan staze. Pa kako onda vjerovatno?
- iza zapada hotel, trzni centar, podzemna. Izvini ali gdje? Da se citav zapad srusi za to mjesta nema, a iza je betanija zasticeno podrucje
- da su sve tribine u visini istoka pola stadiona bi bilo ispod nivoa zemlje zbog takve konfiguracije tla
- parking iza juga opet nema mjesta, a ako misli na zetru to vlasnistvo se ne moze dodijeliti

Necemo stvarno vise lagat se medjusobno, ajde da se radujemo utakmici, dresovima, pojacanju, terenu, pa kad izadju ljudi sa planom za ovo onda cemo

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 28 jul 2022, 23:09

hocemo li malo hvaliti Bjelicu i Osijek
ono snimaju treninge, izjave po 10 minuta prodaju i dovode igrace za nekoliko miliona
i dodju kazahstanci i tapija

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 28 jul 2022, 23:12

BegovicRamiz je napisao/la:
28 jul 2022, 23:09
ono snimaju treninge, izjave po 10 minuta prodaju i dovode igrace za nekoliko miliona
Bravo. Nema ovdje na prostorima ex-yu dinamo i zvezda sto su klasa. Partizan tu i tamo. Ostalo sve kako ko bljesne. Samo da i nasa neka ekipa hoce bljesnuti al truba. Realno je da se Zrinjski moze sada nadati play offu ma da je ovaj Tobol opasna ekipa.
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 28 jul 2022, 23:17

Ja sam prije mjesec imao slicne informacije kao sto pisu ovi. Kosevo sa okruzenjem je procijenjeno na 30 miliona i to bi mirvic trebao platiti, pa onda ide rusenje koseva odnosno veca rekonstrukcija, i izgradnja tog nekog trznog centra, hotela. Plan postoji, ali to je samo plan sad zasad. Ne ocekujem nista iskreno

skullcrusher
Kontakt:

Post Postao/la skullcrusher » 28 jul 2022, 23:30

Da smo normalna država već sutra bi mu dali sve dozvole da gradi kad već hoće, ali ovako ko zna...
1946 !
Sarajevo ljubavi moja...

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 29 jul 2022, 00:11

Nisu ispali od ekipe iz Moldavije, vec od ekipe koja ima ozbiljan budžet i koja ima nekoliko odličnih stranaca u rosteru. Na kraju krajeva, klubovi u Kazahstanu dosta ulažu, dovode jaka imena i daju im velike plate, infrastruktura im je vrhunska, Astana je igrala Ligu prvaka, maltene svake godine im je jedan klub u grupnim fazama.

PapirnaMarka
Kontakt:

Post Postao/la PapirnaMarka » 29 jul 2022, 00:41

Lucas je napisao/la:
29 jul 2022, 00:11
Nisu ispali od ekipe iz Moldavije, vec od ekipe koja ima ozbiljan budžet i koja ima nekoliko odličnih stranaca u rosteru. Na kraju krajeva, klubovi u Kazahstanu dosta ulažu, dovode jaka imena i daju im velike plate, infrastruktura im je vrhunska, Astana je igrala Ligu prvaka, maltene svake godine im je jedan klub u grupnim fazama.
Ma mi pitari smo najjači ljudi na planeti. Il smo najbolji ili najgori klub na svijetu nema sredine. Da smo kojim slučajem izgubili od Borca sad bi ista ova priča bila samo na kraju bi još rekao "Bjelicin Osijek ispadne od Kazahstanske ekipe koliko razlike bi mi tek onda izgubili", ovako je priča da bi ih mi poderali maltene.

Ispali svi hrvatski predstavnici osim Dinama koji je 2 put nositelj bio i Hajduka koji nije imao ni priliku da ispadne, a i njih će odmah ovi Portugalci izbaciti. Slovenci poispadali od ekipa iz Rumunije i Irske i drugoligaša iz Švicarske. Albanci svi ispali, Srbijanaca ispalo, Crnogoraca, Kosovljana. A sve to od ekipa sa Malte, Farskih Ostrva, Islanda itd. Naše ne treba ni komentarisati.

I nisu ove ekipe uslovno rečeno "loše" koliko je napredovao fudbal u ostatku Evrope. Malta, Luksemburg više nisu amaterske lige, Armenija ima predstavnika u grupama, ove godine i Litvanija, vrlo moguce opet i Irska, Luksemburg itd.

Sad svi igraju fudbal i svako svakog može izbaciti, posebno uz malo sreće ili na utakmici ili u žrijebu. Tipa, Osijek je komičan autogo zabio sebibsa 45 metara pri rezultatu 0:2 u Kazahstanu, a danas primili 2 gola iz 2 šuta protivnika po golu. Borac kakav god da je nezasluženo je ispao od levata sa Farskih Ostrva imali 30 šuteva prema golu. Zrinjski večeras iz prva 2 šuta na utakmici zabio 2 gola i odmah olakšao sebi posao, a npr protiv Željezničara neki dan 10 šansi nisu u go pretvorili. Našim klubovima osnovni problem je što u utakmicu uđu kukavički sa skinutim gaćama i sa takvim pristupom ne može se ni dobiti utakmica.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 29 jul 2022, 00:45

Lucas je napisao/la:
Otrcano je al stvarno svi igraju fudbal evo s Malte 3 ekipe prošle, Farski otoci, Kazahstan. Dok recimo s ovi naših prostora dosta ekipa ispalo Osijek, Radnički Niš, Rijeka, Velez, Olimpija, Buducnost

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 29 jul 2022, 01:19

28 jul 2022, 23:07
Ne laze i ne izmislja.
- tribine sve u visini istoka, priblizit tribinama teren pa onda vjerovatno bez tartan staze. Pa kako onda vjerovatno?
- iza zapada hotel, trzni centar, podzemna. Izvini ali gdje? Da se citav zapad srusi za to mjesta nema, a iza je betanija zasticeno podrucje
- da su sve tribine u visini istoka pola stadiona bi bilo ispod nivoa zemlje zbog takve konfiguracije tla
- parking iza juga opet nema mjesta, a ako misli na zetru to vlasnistvo se ne moze dodijeliti

Necemo stvarno vise lagat se medjusobno, ajde da se radujemo utakmici, dresovima, pojacanju, terenu, pa kad izadju ljudi sa planom za ovo onda cemo
Ja kad sam sa Mirvicem pricao imam i uslikan razgovor bilo je slicno , mislim da ce se stadion micati prema istoku , i kad izbrišeš zapadnu tribinu i skroz gore do ceste dobijes ogroman prostor , Mirvic mi je spominjao istok al nisam sad nesto oko zapada ispitivao al da ima mjesta ima …

Torino
Kontakt:

Post Postao/la Torino » 29 jul 2022, 01:30

28 jul 2022, 23:07
Ne laze i ne izmislja.

Kakve veze ima konfiguracija tla i betanija, kad ćeš ti graditi samo do ceste ( iza zapada ) tj prvo rušiti pa graditi. Govorim vjerovatno jer mi tako govori čovjek blizak Mandiću iz jedne od stranaka koji je njegov prijatelj. Da znam 100% rekao bi 100%, a ne vjerovatno.
Iza zapadne tribine može stati jedan objekat visine Alte, sa restanom, tržnim centrom i podzemnom garažom, bazenom, fitnes centrom i šta sve ne može stati duž zapada. Sve ispod trenutnog nivoa može biti podzemna garaža.

Iza istoka Restoran i parking od kluba. Što već imaš, ali sada u vlasništvu kluba, uz sami stadion. Za članove kluba besplatan parking

Iza juga vrlo lako može stati parking za goste ( navijače i timove )

Iza sjevera ostaviti put koji vodi kad porodilištu ili ga malo uraditi, napraviti ogradu uz uvalu koja će ostati iza sjevera, a tu napraviti ravnu površinu kao sto ima na JNA , gdje se navijači skupljaju. Taman možeš ostaviti i zidove da ljudi rade grafite, da ne uništavaju druge zidove. Teretanu, Kafić i prostorije udruženja navijača. Za članove udruženja besplatno korištenje teretane.

Može se sve i lijep je plan koji sam čuo. Ljudi ne vjeruju šta Mirvić govori i kakve sve ima ideje. Nije mu problem ni platiti zemljište, ali neće da ga zavlače i hoće čiste papire. Sve je na rukama skupštinara i šta će izglasati. Jedino što je problem je taj što je to nacionalno blago, olimpijski stadion, pa ne žele da se ruši. Ostat će pustinja i mislim da su im ovo zadnje ponude koje će dobiti prije nego odemo negdje van centra. Da on stoji onako glomazan bez toga da se može sam održavati, to nam nije u planu.

Evo neka laička skica:

slika
🇵🇸

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 29 jul 2022, 01:39

Hahahahahahahaha ostavit cu te da vjerujes u te svoje proracune. ta podzemna umjesto zapada bi morala imati jedno 10 spratova da se izjednaci nivo sa cestom, pa jeste li ikada vidjeli i prosli krug oko Koseva

Al dobro nemam namjeru se raspravljati, sanjate o tome. Ovaj projektovao sa Mirvicem preko poruka na instagramu, volio bih te poruke bas vidjeti proslijedi u poruke ziv bio

Torino
Kontakt:

Post Postao/la Torino » 29 jul 2022, 01:49

Nije rasprava nego diskusija. To hahah mi pokazuje da nisi za dijaloga, već ponižavanja drugih. Mirvića ne znam lično, ali znam 10 ljudi iz Hrasnice koji su odrastali sa njim i bratom mu. Nejse. Ima valjda neka drenaža i kad se objekat pravi, pa se ukopavaju temelji dublje nego je zapad, pa stubovi nosivi, pa imaš jedan dva sprata garaže maximalno.

Pogledaj na toj skici da će bukvalno komplet zapad ostat za objekat. Malo li je?
🇵🇸

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 29 jul 2022, 04:09

Kupovina kluba 1.5 m € (dug) poreznoj
Dug igracima fanimo i druzina 1 m€
Raskidi 12 igraca 1.5m€
Dovodjenje Fedje i 8 igraca 1 m€

Zarada 1 m € pidro saban mtel navijaci

Ako je stvarno ponudio 100 m € taman da ulozi 0 km u fk sarajevo, to je dokaz da je MILIJARDER

A vako naprvu mozda i multi nilijarder

Mirvicu kupi zelja i pretvori grbavicu u deponiju govedjeg odpada

LovacnaJelene
Kontakt:

Post Postao/la LovacnaJelene » 29 jul 2022, 06:35

Pa ako to i prodje, znaci da bi novi teren vec sad trebao da se pomakne prema Istoku. Jer ako ga sad ne pomaknes, bacio si 2,5 miliona ako ces ga u narednoj godini opet morati raditi.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 29 jul 2022, 06:57

Lucas je napisao/la:
Naravno nisu ispali od amatera ali ispali su od znatno slabije ekipe na papiru.Oni vrijede 36 miliona dok ovi Kazahstanci vrijede 5 miliona(to je otp.kao Borac).Znaci nisu od nikakvog giganta ispali da bi imali neko opravdanje vec od ekipe koja je trenutno 12.i bori se za opstanak u Kazahstanu.Milsami sto je nas izbacio vrijedi samo milion manje od njih

Prosle godine izbacio ih CSKA Sofia koji takodjer vrijedi duplo manje od njih,a prije toga 3 godine za redom nisu mogli dalje od 2.pretkola Evropske lige.
Takodjer kao i svi nasi klubovi nikada nisu igrali grupnu fazu,i najveci im je uspjeh taj jedan play off EL 2017

Da su ozbiljan klub koji samo moze napredovati,jesu.Ali kad mi neko kaze da se trebamo ugledati na njih hahahahaha.Mozda u nekim drugim stvarima ali na terenu sigurno ne,jer ljudi placaju milionske odstete za igrace,prodaju igrace za milione a u Evropi nista bolje rezultate od nas nemaju.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 29 jul 2022, 07:05

Za ove sto misle nema prostora iza zapada da ih pitam kuda se ulazi u lozu stadiona?
I ima li prostora sad?
Ima nego sta!

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 29 jul 2022, 08:04

:thumbdown:
29 jul 2022, 01:39
Hahahahahahahaha ostavit cu te da vjerujes u te svoje proracune. ta podzemna umjesto zapada bi morala imati jedno 10 spratova da se izjednaci nivo sa cestom, pa jeste li ikada vidjeli i prosli krug oko Koseva

Al dobro nemam namjeru se raspravljati, sanjate o tome. Ovaj projektovao sa Mirvicem preko poruka na instagramu, volio bih te poruke bas vidjeti proslijedi u poruke ziv bio
Sto si ti tako nadmen i kurcevit jel?
Momci pisu i mastaju..sta je tu problem?Uredu da diskutujes al ti nesta ono prcas ,ti ono fol sa visoka nesta komentarises.Ateriraj ili ne seri.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bosnas_, MSOZ101 i 38 gostiju.