Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
U Bihacu poslije 19h snizena sva hrana 50%, tako bi trebalo da je i tu.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
-
- Kontakt:
Nisu to ratnohušačke priče nego predizborna kampanja .

Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Mjesto na koje ostavljaš proizvode nakon što ih skeniraš služi i kao vaga.Federer17 je napisao/la: ↑27 jul 2022, 23:55U CJ, ili inace u marketima? I ko mislis da to zalijepi, neko namjerno ili?
Zar ovi na kasi mogu znati tezinu osim na osnovu onog sto pise na naljepnici?
Ako pises o CJ i nekim njihovim specijalnim kasama - onda ok. Samo jednom sam tamo navratio i nisam obracao paznju.
Imaju valjda poslije 20h (ako sam dobro zapamtio) 50% snizenu (kuhanu) hranu, nisam isao ali nije to lose ako se ima sta kupit u taj vakat.![]()
Upravo ovo.Arnelv52 je napisao/la: ↑28 jul 2022, 08:48Mjesto na koje ostavljaš proizvode nakon što ih skeniraš služi i kao vaga.Federer17 je napisao/la: ↑27 jul 2022, 23:55U CJ, ili inace u marketima? I ko mislis da to zalijepi, neko namjerno ili?
Zar ovi na kasi mogu znati tezinu osim na osnovu onog sto pise na naljepnici?
Ako pises o CJ i nekim njihovim specijalnim kasama - onda ok. Samo jednom sam tamo navratio i nisam obracao paznju.
Imaju valjda poslije 20h (ako sam dobro zapamtio) 50% snizenu (kuhanu) hranu, nisam isao ali nije to lose ako se ima sta kupit u taj vakat.![]()

U CJ samo. Kod njih i na običnim kasama ima vaga, nije jedino na samouslužnim.
Svaki artikal koji se otkuca ima svoju težinu, međutim, voće i povrće, npr. ako uzmeš polovinu lubenice, dinje, ananasa, na njima bude već naljepnica tj. izvagano je. Odeš na kasu, otkucaš sam sebi, ubaciš u kesu, i onda kasa javlja nešto kao provjera težine, i izbaci ti koliko je kasa registrovala, a koliko je na naljepnici. Neki dan mi se desilo da je skoro 300gr razlika za ananas. Možda i nije namjerno jer mi se dešavalo više puta da bude ok, nego da ne bude, ali eto treba pripaziti.
Mislim da ti se to razgrabi baš brzo, i prije 20h, ali hrana im nije loša generalno pa se isplati i po punoj cijeni kupovati.

The ones who love your dark are the only light you'll ever need.
Maloumni Izetbegović bi da se prebroji koji je ovo kreten dan te yebo.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Bez obzira na globalne trendove, BiH se ubraja u zemlje strasno niskog stepena robotizacije. Istina zastupljeno je u nekim bransama, no vecina kompanija koristi stare konvencionalne masine, uredjaje te alate. Tesko da ce se ovo stanje nesto promjeniti cak u narednih 30 plus godina, jer takav zaokret ne ide na foru ono doci ce per se, obizrom da se tu i tu vec duze primjenjuje.
Prvo treba unaprijediti naucno - istrazivacke djelatnosti uz veeeelika ulaganja, podstaknuti kvalitetne inovacije te onda naravno expresne implementacije u proizvodnim procesima.
Pa tako, vodece zemlje u ovom segmentu imaju par stotina robota na 10k zaposlenih, prije svega u granama poput elektro i autoindustrije, pa onda u poljoprivredi itd.
Nasa zemlja npr. na svega 15-ak farmi ima robote u vidu pomagala, a neke od njih obican covjek si tesko moze priustit.
Prvo treba unaprijediti naucno - istrazivacke djelatnosti uz veeeelika ulaganja, podstaknuti kvalitetne inovacije te onda naravno expresne implementacije u proizvodnim procesima.
Pa tako, vodece zemlje u ovom segmentu imaju par stotina robota na 10k zaposlenih, prije svega u granama poput elektro i autoindustrije, pa onda u poljoprivredi itd.
Nasa zemlja npr. na svega 15-ak farmi ima robote u vidu pomagala, a neke od njih obican covjek si tesko moze priustit.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Stvarno volim citat tvoje postove i cesto naucim nesto novo al brate dragi ne treba svaku zajebanciju strucno obradjivat i analiziratAsteriks je napisao/la: ↑28 jul 2022, 11:14Bez obzira na globalne trednove, BiH se ubraja u zemlje strasno niskog stepena robotizacije. Istina zastupljeno je u nekim bransama, no vecina kompanija koristi stare konvencionalne masine, uredjaje te alate. Tesko da ce se ovo stanje nesto promjeniti cak u narednih 30 plus godina, jer takav zaokret ne ide na foru ono doci ce per se, obizrom da se tu i tu vec duze primjenjuje.

"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Ma dobro, dok neki broje lovacka drustva, ja prebrojo robote.
Ali kazu da pajser i mistriju nikad nista zamijeniti nece.
Ali kazu da pajser i mistriju nikad nista zamijeniti nece.

Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- OldFashioned
- Kontakt:
Pa mačkice kakvi su tebe ljuti jadi natjerali za takvim avatarom

The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
Lik sletio u Šćepan Polju sa autom, što nije čudo samo od sebe, jedino je čudo kako češće toga nema.
Ali vrhunsko čudo mi je to da su ga dva dana tražili, pa nije sletio u uvalu Konga.
Ali vrhunsko čudo mi je to da su ga dva dana tražili, pa nije sletio u uvalu Konga.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
-
- Kontakt:
Teške budale idu tom rutom

Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Ne pitaj,pogibijaOldFashioned je napisao/la: ↑28 jul 2022, 16:02
Pa mačkice kakvi su tebe ljuti jadi natjerali za takvim avatarom![]()

GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
- OldFashioned
- Kontakt:

The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
Lijepo ti stoji.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Koja je ovo rasa na slici?
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
Thanks. Nista ja to vidio nisam, ako mi vjerujes.Aerials je napisao/la: ↑28 jul 2022, 09:43Upravo ovo.![]()
U CJ samo. Kod njih i na običnim kasama ima vaga, nije jedino na samouslužnim.
Svaki artikal koji se otkuca ima svoju težinu, međutim, voće i povrće, npr. ako uzmeš polovinu lubenice, dinje, ananasa, na njima bude već naljepnica tj. izvagano je. Odeš na kasu, otkucaš sam sebi, ubaciš u kesu, i onda kasa javlja nešto kao provjera težine, i izbaci ti koliko je kasa registrovala, a koliko je na naljepnici. Neki dan mi se desilo da je skoro 300gr razlika za ananas. Možda i nije namjerno jer mi se dešavalo više puta da bude ok, nego da ne bude, ali eto treba pripaziti.
Mislim da ti se to razgrabi baš brzo, i prije 20h, ali hrana im nije loša generalno pa se isplati i po punoj cijeni kupovati.![]()

Market mi je tu i tamo, a nije toliko ni blizu pa ga i ne posjecujem osim tog prvog ciljanog odlaska. Nisu trebali dirati Konzum, tu sam zbog onog odjela 'pred istek roka' obavezno dolazio da kupim slatkise 1+1

Koja legenda mene banova jer sam spomenuo politiku, a onda cijeli forum pricao na istu temu prije 2 dana? 

7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Znao sam se da ces se i ti zaliti

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Jedina adminova greška je što nije bio trajni.
Pld W D L
38 26 12 0
38 26 12 0