Eh, kada bi se taj novac dobro uložio, sve bi bilo dobro. Dakle, ono što sam čit'o u više navrata(naravno, daleko od toga da je to završeno ili da je blizu istoga), moguće je da na kraju sezone dovedemo krilnog igrača Lillea, Bjelokoščanina Gervinho-a. Eh, sada kreće ona famozna rekla-kazala, pa se spominje da je Tiote veliki zagovorenik njegovog dolaska, te da bi se i sam Gervinho volio okušati u Premiershipu. Cijena bi bila oko nekih 15-ak miliona Eura, što je zaista dobro, jer sam ga gled'o nekoliko puta i može se reći da vrijedi tih para. Naravno, tada bismo imali fenomenalne krilne igrače(Ben Arfa i Gervinho), te bi nam u tom slučaju bio potreban samo jedan napadač koji bi bio u stanju iskoristiti te njihove prodore i centaršuteve. Ranger jeste veliki potencijal, al' sumnjam da će sljedeće godine tol'ko napredovati da nam neki napadač ne bude prioritet. Činjenica je da je mnogo bolji od Carrolla(kada je Andy bio ovih godina), al' da se Carroll odlično razvio u Championshipu, te svoju klasu pokazao u ovoj polusezoni. Ameobi mi je izuzetno drag igrač, no moramo priznati da ni on nije osoba koja bi trebala biti prvi napadač u nekom premierligaškom klubu. Potreban je neki pravi centarfor, osoba koja je u stanju postići nekih 15-ak golova u sezoni(no problem je što je većina takvih zauzeta, te što su dugoročno vezani za svoje klubove). Moja želja je Crouch(iako isti možda neće postići tu kvotu golova, al' će uz njega krila proigrati, jer je opće poznata činjenica da on u zračnim duelima izbacuje svoje krilne igrače u mat poziciju), al' pitanje je da li bi ga Redknapp pustio, s obzirom da smo ih syebali kada je Carroll u pitanju.
Također, biće potrebno i malo pojačati defanzivni dio ekipe, posebno kada je desni bek u pitanju. Možda i tu probati sa jednim Tottenhamovim igračem koji ne dobija pretjerano veliku minutažu - sa Ćorlukom. Ne vjerujem da bi Ćorluka im'o nešto protiv prelaska na St. James Park, a ova saradnja bi bila sjajna kako po nas, tako i po njega(u Tottenhamu je konkurencija prevelika, pa bismo možda i mogli dobiti ovog hrvatskog reprezentativca). Njega bismo mogli dobiti za nekih 7-8 miliona funti(za toliko je otprilike i doš'o iz City-ja).
Eh, kada vidimo koliko je novca ostalo od Carrollovog transfera(35 miliona Funti), dodajmo prava prijenosa za sljedeću sezonu(20-ak miliona) i sponzorske ugovore, mislim da bi se mogla napraviti respektabilna ekipa, koja bi se mogla umiješati u borbu za Evropu.
Naravno, bilo bi potrebno i osvježenje u veznom redu; neki osigurač u slučaju Tioteove povrede(a sljedeće sezone je i taj smiješni Afrički Kup Nacija, pa ćemo biti lišeni njegovih usluga na nekih mjesec dana). Dakle, već sada treba misliti i na to; Smithu svaka čast, al' on će i nakon oporavka od povrede ipak biti samo prosjek, a kao takav je dovoljan samo za igrača sa klupe. Dakle, potreban je neki klasični razbijač, no neko ko će u startu znati da neće biti prvi izbor, te ko se neće buniti zbog te uloge. Naravno, ne bi bilo na odmet dovesti i lijevog beka, koji će malo rasteretiti Enrique-a koji igra više utakmica od Evre.

Dakle, i Jose-u je potreban odmor, ne može čovjek igrati svaku utakmicu. U svakom slučaju, ima se dovoljno novca, pitanje je samo hoće li isti biti pravilno raspoređen, ili će se ipak većina naći u džepu Cashleya.
Da ne zaboravim, apsolutno podržavam ideju rješavanja nekih koji nisu zaslužili da nose sveti dres: Xisco, Perch

, Routledge(iskreno mi je žao, al' bolje je za sve da on ostane u QPR). Dakle, i za ova 3 igrača se može dobiti 5 miliona funti, a svakako će se rasteretiti i dio koji je namijenjen sedmičnim platama igrača. Naravno, nisam zaboravio Campbella ni Kuqi-a, al' za njih nećemo dobiti ni marke, jer su slobodni igrači od ljeta. Također, možda bi se i Lova mog'o nekome uvaliti, tako da...
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”