Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

ASD
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la ASD » 25 jul 2022, 23:43

Pampur je napisao/la:
25 jul 2022, 23:34
Robust je napisao/la:
25 jul 2022, 21:22
JohnCleese je napisao/la:
25 jul 2022, 21:08
Ma fuj smo, nista ne zaslužujemo :sick:
Sve lose i naopako sto se nam se desi desi se sa debelim razlogom
e to narod smo koji je zasluzio ovakvu sudbinu kad nas cujes to bi rekao nema odanijih porodicnih ljudi , o ljubavi prema okolini , kulturi, a sve nam se svodi zajebi nekoga i ono glumi e jesam vam rekao dok se ispija mala sa mlijekom :urnebes: :urnebes:

ibreti se onih 50% sto ne izadje na izbore svake četiri godine kako je lose , a on tu nedjelju ne zeli da izadje jer kaze nemam za koga glasati, pa sta se onda zalis koji vrag imas snagu u svojoj ruci da nesto promjenis jok bolje je prespavati i onda kukati naredne četiri godine kako nista ne valja

da nas nema ne bi nas trebalo izmisliti :urnebes: :mrgreen:
Sredinu i ambijent u cijelom svijetu mijenjaju pojedinci na lokalu, dok imaju energije i iluzija, stranke nikad. Firme ko i sve druge.
U BiH i ne samo u njoj sam gledao nekoliko izbornih procesa. Utisak je da su samo 90. ljudi vjerovali u politicke ideje i programe, jer nisu ranije imali priliku da glasaju, moji roditelji tada glasali za reformiste i nenacionalnu opciju i nikad vise posle toga, ja nikad. Svi ostali izborni procesi sveli su se na uhljebljenje pojedinaca. Nekad jedna partijska knjizica, kasnije vise, sustina ista. Mandati su trofeji, svugdje.
Nisu vjerovali ni 90-te. Reformisti su bili jedina stranka koja je imala program, a dio vlasti su uspjeli biti mislim samo u 3 opštine. To je bilo u Tuzli, Novom Sarajevu i mislim Varešu. Ukupno ispod 10 posto glasova uzeli.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 25 jul 2022, 23:46, ukupno mijenjano 1 put.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 25 jul 2022, 23:43

kraljttbvb je napisao/la:
25 jul 2022, 23:40
Maloprije u ulici policija.

Nailazim pored, pitam šta je bilo, kaže liku iz Njemačke neko s obe strane auto zagrebao. S kraja na kraj.

Nisam nista govorio, da mu ne pristajem na muku, ali kad se sugas za 3 marke koje u Njemačkoj zaradis za par minuta, sad halali 500 eura za krpljenje i poliranje auta. Umjesto da ga odveze na parking, on se zavlači po ulicama i parkira na tudja mjesta...
Umjesto da bude gospodin, dođe avionom i iznajmi auto :kafa:
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 25 jul 2022, 23:45

Epidaurus je napisao/la:
25 jul 2022, 19:38

Bokte ne **** :rol:
Ova plavuša visoka , uhhhh vidio sam je par puta na aerodromu kako je dobra bog te maz'o :beba: :beba: :beba:
Visoka , prezgodna sve prirodno na njoj :salut:
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 25 jul 2022, 23:51

25 jul 2022, 20:51
Strasno koliko je smeca na rijekama pored kupališta, u sumama i sl...
Slika i prilika Bošnjinog mentaliteta. Tamo gdje ima u rijekama veš mašina prvo obližnje naselje dići u vazduh, a žitelje poslati u Afganistan.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 25 jul 2022, 23:51

Arvid je napisao/la:
25 jul 2022, 23:51
25 jul 2022, 20:51
Strasno koliko je smeca na rijekama pored kupališta, u sumama i sl...
Slika i prilika Bošnjinog mentaliteta. Tamo gdje ima u rijekama veš mašina prvo obližnje naselje dići u vazduh, a žitelje poslati u Afganistan.
Pisi cesce :kafa:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 26 jul 2022, 00:27

Pampur je napisao/la:
ibreti se onih 50% sto ne izadje na izbore svake četiri godine kako je lose , a on tu nedjelju ne zeli da izadje jer kaze nemam za koga glasati, pa sta se onda zalis koji vrag imas snagu u svojoj ruci da nesto promjenis jok bolje je prespavati i onda kukati naredne četiri godine kako nista ne valja
Ali ove izbore je stvarno tako. Do Boga reciklirane face na sve strane. SDP tu ko ima najviše potencijala, samo njih yebu likovi poput Nikšića. Još im je on kolovođa. :mrgreen:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 26 jul 2022, 00:44

ASD je napisao/la:
25 jul 2022, 23:43
Pampur je napisao/la:
Robust je napisao/la:
25 jul 2022, 21:22

e to narod smo koji je zasluzio ovakvu sudbinu kad nas cujes to bi rekao nema odanijih porodicnih ljudi , o ljubavi prema okolini , kulturi, a sve nam se svodi zajebi nekoga i ono glumi e jesam vam rekao dok se ispija mala sa mlijekom :urnebes: :urnebes:

da nas nema ne bi nas trebalo izmisliti :urnebes: :mrgreen:
Sredinu i ambijent u cijelom svijetu mijenjaju pojedinci na lokalu, dok imaju energije i iluzija, stranke nikad. Firme ko i sve druge.
U BiH i ne samo u njoj sam gledao nekoliko izbornih procesa. Utisak je da su samo 90. ljudi vjerovali u politicke ideje i programe, jer nisu ranije imali priliku da glasaju, moji roditelji tada glasali za reformiste i nenacionalnu opciju i nikad vise posle toga, ja nikad. Svi ostali izborni procesi sveli su se na uhljebljenje pojedinaca. Nekad jedna partijska knjizica, kasnije vise, sustina ista. Mandati su trofeji, svugdje.
Nisu vjerovali ni 90-te. Reformisti su bili jedina stranka koja je imala program, a dio vlasti su uspjeli biti mislim samo u 3 opštine. To je bilo u Tuzli, Novom Sarajevu i mislim Varešu. Ukupno ispod 10 posto glasova uzeli.
A dobro tad su htjeli da rijese nacionalno pitanje, s toga i takav ishod izbora. Sam Karadzic je rekao da je zalosno sto se ne bave ekonomskim pitanjima ali da je bitno da prvo rijese to pa onda ostalo. A sad ako ja dobro svatam ovu trenutno situaciju (vi bolje znate, pa s toga vise pitam), ako sutra prodje ovo Bosnjaci ce biti blokirani sa 2 strane, zato se i bore protiv tog jel? A Srbi navijaju da prodje, jer su se urotili sa Hrvatima (bez obzira na turbolentnu historiju) zbog zajednickog interesa=cijepanje BiH, kao sto smo i mi sa Hrvatima da izadjemo iz Yuge, a Bosnjaci ni pod koju cijenu ne pristaju na bilo kakvo cjepanje a istovremeno jedinstvenu BiH nikad dobiti nece, a u slucaju cjepanja dobijamo neku evropsku Palestinu, jel to tako nekako? I sve kad se sabere zajebali smo se sto smo ratovali sa Srbima, Albanci s Kosova koji su bili najneskolovaniji narod u Yugi ispadose najpametniji...
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 26 jul 2022, 01:07, ukupno mijenjano 1 put.

dachodachoni
Kontakt:

Post Postao/la dachodachoni » 26 jul 2022, 01:00

zahiragic ljudina sad podijelio hrane i vode ljudima kod ohra sto se toga nisu sjetili niksic i onaj mlinto kojevic

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 26 jul 2022, 01:26

Nema ovdje opstanka sa bos.Hrvatima i bos.Srbima. Na sve načine će vječno raditi da destabilišu zamišljenu građansku BiH, sa jednakim pravima svih građana. Oni će to na to vječno gledati kao na muslimansku BiH, naravno pod izgovorom.
Jedino što je moguće neki redejton ili odcjepljenje na 3 strane i gotovo. Biti ce nam granica na Banja Luci i Mostaru, šta raditi drugačije sa budalama, suživota nema. Bolje i to, nego ponovni rat.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 26 jul 2022, 01:40

Šta je Hare dns radio osim što se sa svima svađao 😂

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 26 jul 2022, 02:08

Robust je napisao/la:
24 jul 2022, 16:13
kraljttbvb je napisao/la:
24 jul 2022, 15:52
Robust je napisao/la:
24 jul 2022, 12:32
radije bi da placam medicinsku zastitu kao u USA, nego da ovdje placam zdravstveno i kad mi treba zdravstvena usluga mora covjek ici privatniku da ne umre . Sva smijurija naseg sistema je u zdravstvu iskazana
Ja neki dan odem u djeciji dispanzer oko 4 sata, kad tamo sve pogaseno - i svjetla i kompovi :crazy:

Pitam sto ne rade, kaze od 01.06. do 01.09. radi samo prva smjena :roll:

Sta cu sa djetetom, kaze idi u hitnu pomoc :facepalm:

Nista reko, od sad cu placati samo pola doprinosa za zdravstvo, kad vi radite samo pola radnog vremena, onda cu i ja placati samo pola doprinosa :oops:
pa to odbija mi se od plate nesto sto ne mogu koristiti haj da ima covjek mogucnost otici kod privatnika pa da osiguranje to pokriva , tako i ja u maju trebao mi ultrazvuk abdomena i to hitno , u dz me narucili tek u oktobru da nisam otisao privatniku i na vrijeme otkrio to bog zna sta bi dns bilo s mnom

nekako bi najbolje bilo da tko placa osiguranje da moze birati gdje ce se lijeciti kod privatnika il kod drzavnih doktora i da to osiguranje pokriva , jer kolike su oni pare uzeli od naroda za ovih 30 godina i da imamo ovakvo javno zdravstvo to je za vjesala :bow: :bow:
Sve tačno, go qurac nam je zdravstvo. Svaki put izgubim 5 god života kad se treba uputnica neka dobiti. U Americi kmece za velike svote koje placaju jer ne placaju na rate osiguranje ( paketi od 100$ pa na više ). Više članova porodica su mi imali raznih problema zdravstvenih u Americi, nisu morali nikakve apsurdne cifre davati.. znaci, ako se pravis budala pa ne placas, pa kad te zvekne srce ili bilo sta, onda troduplo vise moras platiti umjesto da mirno spavas sa svojom mjesecnom ratom.
A kad ti treba neki ultrazvuk i ti snimci, vecinom u roku od sedmice do mjesec, sto je sasvim ok period, a kod nas ljudima koji sumnjaju na tumore u ozbiljnoj fazi zakažu za 4-5 mjeseci, nekad i vise :puke:
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 26 jul 2022, 04:44

alemsa je napisao/la:
25 jul 2022, 14:08
Murga je napisao/la:
25 jul 2022, 06:37
alemsa je napisao/la:
24 jul 2022, 16:09

Ili se dogovoris s njima da im placas nesto mizerno i isplatis (nikad). Uzmes osiguranje ako se toliko bojis, do $100 ces naci kakav hoces, od tih 36k platio bi 1k ili mozda i nista(sica) zavisno kakav uzmes, a imas uslugu privatne bolnice, a ne da ti zena umre na porodu zbog prljavstine..
Znaci napravis sebi situaciju da vjerovatno nikad vise neces dobit kredit dok si ziv, ali eto, i to je neko rijesenje.
Ne znam za TX, ali u UT nema ispod $200 mjesecno i deductable oko $8-10k. Druze ja imam fantasticno osiguranje, i opet recimo kod poroda ima oko $4-5k za platiti. Te brojke kojim baratas apsolutno ne vaze za Ameriku generalno. Ovde je "median" cijena kuce $569k trenutno, onda kontaj kakve su ostale cijene.
Govorim za Texas. Meni je bio 2k deductible za porod, a da sam imao osiguranje koje imam sad, ne bi platio ni $500. Jebga preseli u Tx da ti bude lijepo, ionako svi doseljavaju
Nisam nikad rekao da mi nije lijepo gdje zivim, ne znam kako si to izukao iz mog posta. Samo kazem kad pises zvuci kao da je sve bajno, skoro besplatno, ali nije tako. Nije Texas za mene, obilazio sam ga poslovno, a ako bi se selio, isao bi za Oregon.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 26 jul 2022, 04:59

sljivo je napisao/la:
25 jul 2022, 17:54
U Americi je pravilo, ko ima da plati sve mu je top, svaka usluga, a onaj ko nema ili malo ima, kao da zivi u Africi. Citam, u Usa najveci procenat smrtnosti pri porodjaju imaju crnkinje, prvo iz socijalnih, ekonomskih pa onda i rasnih razloga. Dok nju neko isfinansira da se kvalitetno porodi prodje voz i da vecinom idu u slabo opremljena i nekvalitetna porodilista. Za Teksas ne znam sta je razlog sto imaju bas visoke procente, ali nesto jeste, da li zakoni, da li imaju dosta bijede, ili je neki rasno-socijalni problem. ne znam.
Neki dan sam slusao na radiju intervju jedne zene koja je radila na studiji upravo toga, da crnkinje imaju rizicnije porodjaj i da vide zasto (ako bas treba, mogao bi i naci to da poduprem iducu recenicu).
Mislili su da je veliki razlog bio socijalno stanje osoba, pa su zatim gledali podatke dobrostojecih crnaca i ovih koji su u losijoj poziciji generalno govoreci. Vidjeli su da to ne igra ulogu i da je u stvari nesto drugo, ali ne mogu statisticki nista da potvrde trenutno jer jos istrazuju (da skratim). Nisam nista istrazivao, samo da se nadovezem na tu temu reko jer sam bas slusao taj intervju na tu tematiku. Zalosno, ali valjda sa danasnjom tehnologijom doprinesemo nesto dobro i pomognemo.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 26 jul 2022, 09:08

dachodachoni je napisao/la:
26 jul 2022, 01:00
zahiragic ljudina sad podijelio hrane i vode ljudima kod ohra sto se toga nisu sjetili niksic i onaj mlinto kojevic
Je li bio roštilj burazere ?

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 26 jul 2022, 09:13

dachodachoni je napisao/la:
26 jul 2022, 01:00
To i ljudina ne idu u istu rečenicu.
Sirovina je ekvivalent onom kako se ponaša.
Koševo Zapad

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 26 jul 2022, 09:16

Pensioner26 je napisao/la:
26 jul 2022, 01:26
Nema ovdje opstanka sa bos.Hrvatima i bos.Srbima. Na sve načine će vječno raditi da destabilišu zamišljenu građansku BiH, sa jednakim pravima svih građana. Oni će to na to vječno gledati kao na muslimansku BiH, naravno pod izgovorom.
Jedino što je moguće neki redejton ili odcjepljenje na 3 strane i gotovo. Biti ce nam granica na Banja Luci i Mostaru, šta raditi drugačije sa budalama, suživota nema. Bolje i to, nego ponovni rat.
Ima ima , itekako ima . Proći će i ovi metuzalemi na vlasti , doći će druge generacije koje će interesovati kako da se bolje živi , a ne ko je ko . Najbitniji su bolji uslovi za život , naravno veće plate i manja korupcija .

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 26 jul 2022, 09:20

bombaysaphire je napisao/la:
26 jul 2022, 09:16
Ima ima , itekako ima . Proći će i ovi metuzalemi na vlasti , doći će druge generacije koje će interesovati kako da se bolje živi , a ne ko je ko . Najbitniji su bolji uslovi za život , naravno veće plate i manja korupcija .
Ima, samo je pitanje koliko nas je sa tolerancijom na sva ova dešavanja.
No, oni koji ostanu, znači da su baš ispečeni i njih više ne iseli ni atomska.
Dug je put do boljih plata i do iskorjenjavanja korupcije, to se uvuklo u svaku poru društva.
Treba krenuti odnekud, sad to proći će metuzalemi...najgore je što odgajaju nasljednike i sve više će biti prijestolonasljednika ko što je Bake, jbg politika je unosan biznis.
Koševo Zapad

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 26 jul 2022, 09:33

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 26 jul 2022, 09:41

zar su srbi i hrvati toliki problem u Njemačkoj? Šta mislite uraditi sa Austrijom i Hrvatskom pa da izađete na granicu u Mostaru i Banjaluci?

Prođite se politike na temi, posebno dosoljavanja i zakuhavanja iz daleka.

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 26 jul 2022, 09:43

:kafa:
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Goalgetter i 3 gosta.