messilla je napisao/la: ↑25 jul 2022, 22:14
Pa Neville priča o tome da se de Jongu ne isplaćuje kompletna plata, a ne o tome da Barcelona želi da on pristane na smanjenje. Ogromna razlika. Ovo su ozbiljne optužbe i klub treba razmotriti tužbu protiv papana.
nevilleova recenica je dvosmislena, ti i forumas kom sam replicirao, shvatili ste je na isti nacin (da mu se ne isplacuje citava mjesecna plata), ja sam je ipak shvatio na drukciji nacin (da klub trazi smanjenje plate, jer to znaci da mu ne zele isplatiti citav ugovor)
Druga stvar, cijela poenta traženja da se smanji plata je salary cap zbog kojeg se ne mogu registrovati nova pojačanja. Dakle nije da klub nema para, vidimo da se nađe način da se namaknu. Problem je što te ograničava ovaj ligaški cap.
to je barcelonin problem i kao sto rekoh, igraci nisu merhamet
Treća stvar, nije sad da im se traži da se odreknu kompletne plate, nego samo onoliko koliko im je Barto više prebacio nego što bi realno trebali imati. Nije isto da Laporta sad traži smanjenje od Arauja sa kojim je potpisao ugovor, ili kad traži od de Jonga, Piquea, Busquetsa itd kojima je Barto davao i šakom i kapom.
cak i da je 1€, to je sramotno i nedopustivo, ne skapaj ugovore koji ce ti napraviti problem ili probleme rjesavaj na drugaciji nacin (prodajom bitnih igraca, jer njih mozes prodati, ali, to naravno ne dolazi u obzir, narodski receno = kresnuli bi se, a da im ne udje)
Četvrta stvar, i kad bi pristali na smanjenje plata (ovih od kojih se traži) opet bi bili među najplaćenijim u timu, ali i na svijetu.
istina, ali, nisu to male pare i ne moze to biti izgovor da se kritikuju oni koji ne zele pristati na smanjenje plate
to da su normalne stvari, desavale bi se ucestalo i svugdje, ali, obzirom da nisu, onda se i ne desavaju ucestalo i svugdje
mislim, ti i ja se evidentno ne slazemo u vezi ovoga, ti na to gledas navijacki, ja na to gledam objektivno i realno