Dovesti Begovića.
KENNY O CARRI, WIGANU I TRENUTNOJ FORMI
Kenny Dalglish danas je odao priznanje Carragheru rekavši da se na njegovom izdanju protiv Chelseaja nije vidjelo da je neko vrijeme bio van terena.
Vicekapetan Liverpoola vratio se na teren nakon ozljede ramena u studenom protiv Tottenhama i u svom je stilu zapovijedao obranom po čemu je uostalom i poznat.
Šef je rekao da je Carragher pokazanom igrom nakon poduže pauze zaslužio povjerenje i da će u budućnosti biti bitan faktor u njegovim planovima.
Dalglish je tijekom 80-ih igrao uz, a kasnije ih i trenirao, Hansena i Lawrensona, te je na upit novinara može li usporediti Carru sa spomenutim dvojcem, odgovorio u svom stilu:
"Za mene je Carra bolji od Hansena i Lawrensona jer igra sada, Alan i Mark to ne mogu, jer imaju više od 50 godina."
"Mislim da svi znaju koliko poštovanje i zahvalnost imam prema Jamieju, a vjerujem da to osjeća i svaki navijač Liverpoola. Možemo biti sretni što je s nama i što je privržen klubu."
Nakon reprezentativne pauze, momčad se okreće sljedećem zadatku, subotnjem gostovanju Wigana na Anfieldu.
Liverpool je trenutno u nizu od 4 prvenstvene pobjede, a isti je podebljan s četiri clean sheeta. Ipak, Kenny ne želi da ikoga u Melwoodu ponese trenutna forma.
"Ostvarili smo 4 pobjede, što znači da se krećemo u pravom smjeru. Kao što smo ranije rekli, klub se nalazio u poziciji u kojoj se nitko ne želi biti. Naši posljednji rezultati ne znače previše uoči subotnje utakmice, značajno smo se popravili, ali to ne znači da smo postigli konačni cilj."
Na novinarsko pitanje da li je povećano samopouzdanje ključan faktor dobrih rezultata u posljednje vrijeme, Dalglish je odgovorio:
"Mislim da je, uz samopouzdanje, ključna želja i predanost igrača. Zaista cijenim njihove napore, poštovanje i odanost prema klubu i osoblju, što duže potraje takva atmosfera, to ćemo bolje rezultate bilježiti."
Wigan za Anfield stiže osokoljen 4:3 pobjedom protiv Blackburna, koja ih je ipak ostavila među posljednje tri momčad lige. Međutim, Dalglish tvrdi da ništa neće prepustiti slučaju, pogotovo iz razloga što im je reprezentativna pauza poremetila pripreme za utakmicu.
"Vjerujem da su razočarani svojim trenutnim položajem na tablici, a kao i svi drugi klubovi, imaju problem što moraju strepiti tko će im biti na raspolaganju nakon utakmica reprezentacija. Odigrali su odlično protiv Roversa, ali imamo dobar uvid u njihove mogućnosti, te ništa nećemo prepustiti slučaju. Dobra su momčad, ali najvažnije je da mi budemo pravi."
Upitan hoće li Wiganov stil igre odgovarati Redsima na Anfieldu, odgovorio je:
"U Premiershipu se susrećete s raznim stilovima igre i svakom se morate prilagoditi, tako će biti i ovog puta. Moramo biti fokusirani na sebe i svoj stil igre, Wigan će biti na svoj. Ne znam da li nam odgovara, saznati ćemo u subotu."
Dodao je: "Mislim da ne činite dobro svom klubu ako je jedino što činite briga o protivniku. Kao što rekoh, poštujemo bilo koga tko dođe na Anfield. Ali još veće poštovanje gajimo prema našim igračima i puno je važnije kako će oni odigrati."