Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Rizah
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la Rizah » 10 feb 2011, 17:35

melanholicar je napisao/la:
Han!$;Lfc je napisao/la:Sjajno bi bilo da ubacuje Wilson-a, Suso-a i Pachec-a al najvise bi voljeo vidjeti Susa :D
Mislim da je od ove trojice najveći potencijal Pacheco,a pitam se šta bi sa onog špica madjarskog koji je isto bio potencijal,gdje on nestade odjednom?
U pitanju je Andreas Simon. On je na svoju inicijativu raskinuo ugovor sa Liverpoolom zbog nemogućnosti da zaigra za prvi tim. To je učinio u decembru a još uvijek nije našao svoj novi klub. A ako misliš na Nemetha, on je prodan AEK-u za 1 milion eura na početku sezone.
Thomas Conor, koji je došao sa posudbu iz Coventry City, toliko je bacio u očaj chairmana Coventryja da je ovaj podnio ostavku. Radi se o jednom od najtalentovanijih veznih igrača Engleske. Rođen je 29.10.1993. godine.
Što se tiče Shelveya, on će biti odsutan 3 mjeseca, ali me ne brine njegova povreda jer za njega imamo zamjenu.
Mene brine jedna druga informacija, a to je da je Skrtel povrijeđen. Radi se o bolovima u koljenu i još uvijek nije poznato koliko će biti odsutan niti se zna o koliko ozbiljnoj povredi se radi.
There got to be something for Liverpool big number nine ...

melanholicar
Kontakt:

Post Postao/la melanholicar » 10 feb 2011, 17:43

U pitanju je Andreas Simon. On je na svoju inicijativu raskinuo ugovor sa Liverpoolom zbog nemogućnosti da zaigra za prvi tim. To je učinio u decembru a još uvijek nije našao svoj novi klub. A ako misliš na Nemetha, on je prodan AEK-u za 1 milion eura na početku sezone.
Thomas Conor, koji je došao sa posudbu iz Coventry City, toliko je bacio u očaj chairmana Coventryja da je ovaj podnio ostavku. Radi se o jednom od najtalentovanijih veznih igrača Engleske. Rođen je 29.10.1993. godine.
Što se tiče Shelveya, on će biti odsutan 3 mjeseca, ali me ne brine njegova povreda jer za njega imamo zamjenu.
Mene brine jedna druga informacija, a to je da je Skrtel povrijeđen. Radi se o bolovima u koljenu i još uvijek nije poznato koliko će biti odsutan niti se zna o koliko ozbiljnoj povredi se radi.
Na Simona sam mislio,čak mi malo nelogično zvuči da je još uvijek čovjek bez kluba :? :mrgreen: :mrgreen:
Sve mi diraj samo mi ne diraj Fiorentinu i Gabriela Omara Batistutu!

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 10 feb 2011, 18:21

Simon potencijal :roll: , lik je doveden u Liverpool zahvaljujuci nemethu, da ovom ne bude dosadno :mrgreen:

nemam visoko misljenje o Taiwo-u ali kao slobodan igrac zasto ne, onako nema mnogo kvalitetnih lijevih bekova, a nama je lijevi bek vise nego potreban
Han!$;Lfc je napisao/la:Sjajno bi bilo da ubacuje Wilson-a, Suso-a i Pachec-a al najvise bi voljeo vidjeti Susa :D
samo pacheco moze dobiti priliku, Wilson ce tesko zaigrati ove sezone, a Suso nece sigurno, on je jos dijete ;)
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 10 feb 2011, 18:23

ima li sta novo ako moze ko u kratkim crtama da mi napise posto nisam bio u dodiru s internetom par dana :D 8-)
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Sasha L.F.C.
Kontakt:

Post Postao/la Sasha L.F.C. » 10 feb 2011, 18:25

ajmo ajmo Taiwo da nam dodje za dzabaka :) i jos onaj M'Vila iz Rena, odlicno je odigrao protiv Brazila.
1st Liverpool F.C.
2nd Celtic F.C.

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 10 feb 2011, 18:37

Od Mađara koji imamo jedino Petera Gulassija, koji je naš treći golman ( za vrijeme odsustva Jonesa zbog reprezentativnih obaveza bio je drugi golman ). Skoro cijelu golmansku karijeru je proveo u Trenmareu, a ove sezone je imao čast da sjedi na klupi u nekoliko utakmica.
Meni je žao što Liverpool nije prodao Kyrgiakosa Stoku, koji je sad u januaru nudio 2 miliona funti, kada će svakako na kraju sezone otići džabe. Tako bi ostalo vremena i za Ayalu i za Wilsona da dobiju koju minutu u ovosezonskom izdanju NBA lige.
Usput, tema štrumfova je opet izumrla, a kao što sam i predvidio na njoj je ostao samo Chelsea chb. Današnja provala je da Barcelonin Adriano ne postoji, nego postoji samo napadač Adriano i igra za Romu :lol: :lol: :lol:
Usput, kada već spominjem Chelsea, evo jedan vrlo lijep i poučan klip sa tribina Stamford Bridga.

Što se tiče Taiwa, ja sam dakako za njegov dolazak, a sad je velika ludnica ovdje u gradu jer stiže Marseille.
Sochaux - Marseille, cijena karte je 25 eura. Nije skupa. Ali ja ovu njegovu izjavu nigdje nisam pročitao u francuskim novinama, tako da nevjerujem baš sportsport.ba.

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 10 feb 2011, 18:57

Ma novog Riisea se moramo dočepati ! :D

King Kenny
Kontakt:

Post Postao/la King Kenny » 10 feb 2011, 19:01

OTNYS_YNWA je napisao/la:Ma novog Riisea se moramo dočepati ! :D
Sada da je bas kao Riise :D ....koliko godina on ima :?
Ljubav prema crveno-crnoj boji ~Fk Sloboda~ ~Ac Milan~

YNWA!

melanholicar
Kontakt:

Post Postao/la melanholicar » 10 feb 2011, 19:05

OTNYS_YNWA je napisao/la:Ma novog Riisea se moramo dočepati ! :D
Koji će vam vrag novi Riise, njegov brat je sasvim dobar bio ali on je dvije-tri klase slabiji fudbaler. ;) :mrgreen:

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 10 feb 2011, 19:06

Rođen je 16.04.1985. Tako, dakle, kada dođe u Liverpool imaće 26 godina :-D
Mene brine jedna druga stvar, a to je da se početkom 2012. godine održavati AKN, tako da će on biti odsutan mjesec, mjesec i po dana. Znači svakako nam trebaju dva kvalitetna lijeva beka. Pod hitno vratiti Insuu sa posudbe naredne sezone.
Taiwo odigra u prosjeku 35 utakmica po sezoni, dakle, vrlo rijetko je povrijeđen ili suspendovan.
Također, za lijevog beka, ima veoma dobru visinu 1,83. Tako da su skok, duel igra, a pogotovo šut njegove prednosti ;-)

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 10 feb 2011, 19:10

Taiwo bi nam legao kao kec ne desetku ! 8-)

Deloitte: Real i Barcelona i dalje uprihođuju najviše

Poznata međunarodna agencija za reviziju i financijski konzalting, Deloitte, objavila je svježu ljestvicu nogometnih klubova koji obrću najviše novca...

U četvrtak objavljenu ljestvicu i dalje predvodi Real Madrid, koji je prošlo obračunsko razdoblje (sezona 2009/2010) završio s 438.6 milijuna eura prihoda. Prate ga Barcelona (398.1) i Manchester United (349.8). Prvih šest mjesta ljestvice ostalo je nepromijenjeno u odnosu na prethodnu sezonu. Listu šestorice veličanstvenih zaključuju Bayern, Arsenal i Chelsea.

Realovi su prihodi u odnosu na prethodno razdoblje porasli za 9.3%, Barcelonini za 8.8%, a Unitedovi za 7%.

Deloitteovi parametri tiču se isključivo prihodovne strane proračuna nogometnih klubova, ne i rashodovne pa time ni profitne.

Najviše klubova unutar Topa 20 dolazi iz Premiershipa, čak sedam. Najveći je napredak ostvario Manchester City pomaknuvši se s 20. na 11. mjesto. Uprihodili su "građani" tijekom prošle sezone 50% više novca nego prethodne.

Najteži je pak pad zabilježila Roma, koja se srozala za šest pozicija, s 12. na 18.mjesto. Rimljani su obrnuli 16% manje novca no godinu dana ranije.

Kad su u pitanju prihodovni parametri, rezultati se među 20 vodećih klubova itekako razlikuju. Juventus tako duguje golem postotak prihoda prodaji televizijskih prava (65% ukupnog prihoda), dok mu samo 8% donosi Olimpijski stadion.

Najveći prinos od stadionske infrastrukture svom budžetu duguje Arsenal (42%), dok najviše od komercijalnih ugovora zarađuje njemački Schalke, čak 57% prihoda.

Deloitte, Top 20 nogometnih klubova s najvećim prihodima:

1. (1.) Real Madrid - €438.6m
2. (2.) FC Barcelona - €398.1m
3. (3.) Manchester United - €349.8m
4. (4.) Bayern Munich - €323m
5. (5.) Arsenal - €274.1m
6. (6.) Chelsea - €255.9m
7. (10.) AC Milan - €235.8m
8. (7.) Liverpool - €225.3m
9. (9.) Inter - €224.8m
10. (8.) Juventus - €205m
11. (20.) Manchester City - €152.8m
12. (15.) Tottenham Hotspur - €146.3m
13. (11.) Hamburg - €146.2m
14. (13.) Lyon - €146.1m
15. (14.) Marseille - €141.1m
16. (16.) Schalke 04 - €139.8m
17. (18.) Atlético Madrid - €124.5m
18. (12.) AS Roma - €122.7m
19. (novi ulaz) VfB Stuttgart - €114.8m
20. (novi ulaz) Aston Villa - €109.4m

*u zagradama plasman nakon sezone 2008/2009
FK Pjetlovi

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 10 feb 2011, 19:12

Ma mislim da je za očekivati da ćemo dovesti Taiwa na ljeto.
3-4 velika pojačanja i sljedeće sezone idemo po titulu!(u sezoni 2008/2009 bili smo blizu i očekivanja su bila velika,za sljedeću sezonu očekivanja će takođe biti velika,valjda je uzmemo).
You'll never walk alone.

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 10 feb 2011, 19:13

Treba iskoristiti to što je slobodan igrač, ubio se za Engleske. 8-)
Ima i dvije godine kako ga priželjkujem. :cry:

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 10 feb 2011, 19:16

Dovesti Taiwa i jednog igrača na poziciji lijevog krila. 8-)
FK Pjetlovi

melanholicar
Kontakt:

Post Postao/la melanholicar » 10 feb 2011, 19:20

reds je napisao/la:Dovesti Taiwa i jednog igrača na poziciji lijevog krila. 8-)
Aidena Mc Geadya, Aquino, Pablo Piatti,Honda ? po meni ko god bi došao fino bi se snašao......jedino kod Piattia ne znam za dozvolu ali koliko mi je poznato on ima i špansko državljanstvo.....

King Kenny
Kontakt:

Post Postao/la King Kenny » 10 feb 2011, 19:24

melanholicar je napisao/la:
reds je napisao/la:Dovesti Taiwa i jednog igrača na poziciji lijevog krila. 8-)
Aidena Mc Geadya, Aquino, Pablo Piatti,Honda ? po meni ko god bi došao fino bi se snašao......jedino kod Piattia ne znam za dozvolu ali koliko mi je poznato on ima i špansko državljanstvo.....
Ja bih najvise volio Hazarda ali on zeli preci u arsenal tako da na njega mozemo zaboraviti... :(
Ljubav prema crveno-crnoj boji ~Fk Sloboda~ ~Ac Milan~

YNWA!

Han!$;Lfc
Kontakt:

Post Postao/la Han!$;Lfc » 10 feb 2011, 20:13

Evo po meni sta mozemo uraditi na ljeto

Igrace koje bih rado prodao:

Konchesky - 2M
Aurelio - 1M
Jovanovic - 6M
Maxi - 1M
Ngog - 4M
Aqualini - 15M

I eto nam 29M za dovodjenje novih igraca . . . Jos samo malo da iz svog dzepa uzme Henry para i mozemo se dobro pojacati .
Mislim da necemo vise od 40M potrositi na ljeto, a dovoljno bi bilo i 29M za dva kvalitetna igraca i + besplatno Taiwo
YOU'LL NEVER WALK ALONE

VELA
Kontakt:

Post Postao/la VELA » 10 feb 2011, 20:17

Moramo imati klupu, nece nam valjda samo golman biti na klupi. :mrgreen: Ko je visak bice prodat, a to cemo znati tek na ljeto kad dodju eventualna pojacanja.
IN WEED WE TRUST!!!

Justice has never been done But their memory will carry on There'll be glory round the Fields of Anfield Road.

Kum sa stalnim ugovorom.

Han!$;Lfc
Kontakt:

Post Postao/la Han!$;Lfc » 10 feb 2011, 20:22

Klupa : Jones,Skrtel,Kelly,Joe Cole,Kuyt,Shelvey + Sto bi trebali dovesti 2 ili 3 igraca ;)

Kelly na klupi zato jer racunam na Taiwa u prvoj postavi po lijevom beku a Glen na staroj poziciji desnog beka

Vidim i sam da fali napadaca tako da bi nam jedan napadac dobrodosao a Ngog-a da prodamo
YOU'LL NEVER WALK ALONE

Cilic LFC
Kontakt:

Post Postao/la Cilic LFC » 10 feb 2011, 20:43

Nastavljaju se špekulacije oko odlaska Reine, ne znam samo zašto sada, samo nekoliko dana nakon završetka prelaznog roka. :(

Golman Liverpoola Pepe Reina mogao bi u ljetnom prelaznom roku preći u redove nekog od ljutih rivala Redsa, Manchester United ili Arsenal.

Reina je naglasio da će ostati još neko vrijeme u Engleskoj, prije nego se vrati u Španiju, ali da razmišlja o promjeni sredine i prelasku u klub koji se bori za naslov prvaka i svake godine igra u Ligi prvaka.

Reina je prije nekoliko dana opravdao potez Fernanda Torresa, koji je prešao u Chelsea, što se može shvatiti i kao priprema za ono što će se desiti u junu - njegov odlazak sa Anfielda.
You'll Never Walk Alone

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.