Newcastle United F.C.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Jeste li zadovoljni dosadasnjim transferima?

1. Da
21
72%
2. Ne
8
28%

Ukupno glasova: 29

torrenteS
Kontakt:

Re: Newcastle United F.C.

Post Postao/la torrenteS » 09 feb 2011, 20:22

Monolog je napisao/la:nije valjda da si zaboravio na opkladu
naravno da nisam i savjetujem ti da se bacis na rigoroznu dijetu jer ja imam kap´citeta da zbrisem pet nobelovaca :lol:
Monolog je napisao/la:a mi ćemo, nadam se, opet zaigrati u Ligi Prvaka.
tvoj dragi klub ne igra u lp :o izvini, nisam znao :oops:
koristim priliku da te pozovem na zajednicko druzenje utorkom ili srijedom jer tim danima velikani kao sto su bayern i arsenal igraju lp pa et´ da se ne dosadjujes ali i da se nagledas kvalitetnog fudbala 8-)
ok, ako bi neko otvorio temu o ofk beograd, cukaricki isl., onda cemo progovoriti o tom njukastlu :twisted: :lol:
Monolog je napisao/la:U šta?

u sve osim u postenje njukastlove uprave i engleskih sudija :D
Monolog je napisao/la:Možemo samo tražiti da nam nikad više ne sudi i to je to.
nemoj, ziv i zdrav bio, inace cete ispast´ u cvajtu :mrgreen:
pozz
ps
ne zaboravi: srijeda, 23. feb. 8-)
do tada...
el ima ko zivi???
aman ljudi jel ce se neko javiti??? hello!!!
Gde ste drugari??? jel ima snega.???
http://en.wikipedia.org/wiki/Ekrem_Jevric

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 09 feb 2011, 20:30

-Paja je napisao/la:Niko me nije pitao, a kataloncicu nemoj me podrzavati sa sumnjivim ne zelim djeliti misljenje.
Ni meni nije jasno što se on javlja, kada i ti i ja znamo da je ovo normalno prepucavanje, te da će sve ovo biti obrisano. :(
torrenteS je napisao/la:naravno da nisam i savjetujem ti da se bacis na rigoroznu dijetu jer ja imam kap´citeta da zbrisem pet nobelovaca
Jedva čekam ljeto(što zbog žena, to zbog opijanja i ubijanja na tvoj račun).
torrenteS je napisao/la:koristim priliku da te pozovem na zajednicko druzenje utorkom ili srijedom jer tim danima velikani kao sto su bayern i arsenal igraju lp pa et´ da se ne dosadjujes ali i da se nagledas kvalitetnog fudbala
Gledam veliken poput Manchestera(ipak imaju ono United u nazivu kluba ;) ), te uživam u Barcinoj igri. Jbg, šta ja mogu kad se moj tim ne moRe iz Championshipa plasirati u CL. :(
torrenteS je napisao/la:
:lol: :lol: :lol:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 09 feb 2011, 23:41

Shefki Kuqi (34 ) dolazi kao slobodan igrac u Newcastle , odlaskom napadaca u LFC klub ocajnicki treba pojacanje u napadu a zatvoren je prelazni rok pa kao rjesenje Magpies vide u finskom iskusnom napadacu koji je raskinuo ugovor sa Swansea u januaru ove godine .. http://www.skysports.com/story/0,19528, ... 58,00.html
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 09 feb 2011, 23:58

dr.van nostrand je napisao/la:Shefki Kuqi (34 ) dolazi kao slobodan igrac u Newcastle , odlaskom napadaca u LFC klub ocajnicki treba pojacanje u napadu a zatvoren je prelazni rok pa kao rjesenje Magpies vide u finskom iskusnom napadacu koji je raskinuo ugovor sa Swansea u januaru ove godine .. http://www.skysports.com/story/0,19528, ... 58,00.html
nista sluzbeno.....nadam se da od ovog nema nista iako je pardew glup i nema pojma o transferima.....hughton je bio kralj za transfere....rascistio je svlacionicu....srezao na ono kvalitetno sto ima...

dajte nam radije onog propalog francuza :cry: kuqi :lol:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 10 feb 2011, 10:16

Izgleda da će novi strateg WBA biti naš Chris Hughton. Dakle, nakon što je otkaz dobio Di Matteo, počelo se špekulisati ko će biti njegov nasljednik. Spomenulo se mnogo trenera poput: Martin Jola, Sam Allardice-a, Roy Hodgesona :lol: , Chris Hughtona, a također se pričalo kako će ekipu voditi i bivši Di Matteov pomoćnik. Ukoliko dođe Hughton, želim im svu sreću te opstanak u društvu najboljih.

Kada je u pitanju Shefki Kuqi, sinoć je bio na ljekarskom pregledu u Newcastle-u, tako da će najvjerovatnije danas biti predstavljen kao pojačanje. :mrgreen: Dakle, ovaj 34-godišnjak će potpisati ugovor do kraja sezone(doš'o je kao slobodan igrač), te ćemo tako u nastavku sezone ipak imati 4 napadača, samo što su sada sve četiri na nivou Championshipa. :(
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 10 feb 2011, 11:40

Monolog je napisao/la:Izgleda da će novi strateg WBA biti naš Chris Hughton. Dakle, nakon što je otkaz dobio Di Matteo, počelo se špekulisati ko će biti njegov nasljednik. Spomenulo se mnogo trenera poput: Martin Jola, Sam Allardice-a, Roy Hodgesona :lol: , Chris Hughtona, a također se pričalo kako će ekipu voditi i bivši Di Matteov pomoćnik. Ukoliko dođe Hughton, želim im svu sreću te opstanak u društvu najboljih.

Kada je u pitanju Shefki Kuqi, sinoć je bio na ljekarskom pregledu u Newcastle-u, tako da će najvjerovatnije danas biti predstavljen kao pojačanje. :mrgreen: Dakle, ovaj 34-godišnjak će potpisati ugovor do kraja sezone(doš'o je kao slobodan igrač), te ćemo tako u nastavku sezone ipak imati 4 napadača, samo što su sada sve četiri na nivou Championshipa. :(
hahahaha koji klub :lol: :lol: :lol: :lol: kuqi je na nivou ligue 2...
Chrisu Hughtonu puno srece..... :twisted:

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 10 feb 2011, 12:11

Saurman je napisao/la:
fera je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Klub koji je donedavno igrao u Coca Coli ligi ne uzimam za ozbiljno..pobjeda protiv Arsenala je vrhunac srece za navijace Newcastl United-a i tu prica zavrsava... :)
:mrgreen:
Saurman je napisao/la:Jedini nacin da New Castl iscupa bod protiv velike cetvorke je da namjesit utakmicu...
jedini nacin da ti ispravno napises Newcastle je da pogledas naslov teme pa ga selektiras onda desni klik i copy pa na ovaj prostor za pisanje i paste a mozes ako ti je tesko sa misem to da radis samo selektiras i pritisnes ctrl i c :D
KoLektor jeli ti pripadas navijacima koji pale dresove nekadasnje ikone i ljubimca Anfiled-a hoce li tako biti i kad vam ode Gerrard.. da bi ublazili bol odlaskom najboljeg igraca kesirate za onu motku Caroll-a 40 mil a ovaj isti vas pocati izjavom da nikad nije zelio preci u Liverpool... :lol:
decko pricas gluposti :D kao prvo (a drugog nece ni biti jer nema potrebe) ja nikad nisam ni imao dres torresa :D a i da sam imao nisam ja primitivac da palim stvari :roll:
You are someone else I am still right here

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 10 feb 2011, 14:27

KoLektor jeli ti pripadas navijacima koji pale dresove nekadasnje ikone i ljubimca Anfiled-a hoce li tako biti i kad vam ode Gerrard.. da bi ublazili bol odlaskom najboljeg igraca kesirate za onu motku Caroll-a 40 mil a ovaj isti vas pocati izjavom da nikad nije zelio preci u Liverpool... :lol:[/quote]

Sarma boy našao si pogrešnu ekipu da vrijeđaš i pogrešnog čovjeka.
1. Nije kolektor nego korektor :lol:
2. L se nikad ne piše velikim slovom u sredini riječi.
3. Je li se piše sastavljeno.
4. Piše se Anfield.
5. Na kraju rečenice uvijek ide jedna tačka, a ne dvije.
6. Međutim, tvoja rečenica je upitna, tako da bi na kraju rečenice morao doći upitnik.
7. Svaka nova rečenica započinje sa velikim slovom.
8. Crtica je ovdje bespotrebna.
9. Tri tačke se stavljaju jedino ako nešto nabrajamo, pa smo nabrojali nekoliko i ima još, pa da skratimo brojanje stavljamo tri tačke na kraju rečenice.
Je li se meni čini ili su svi navijači Bracelone nepismeni? :roll: Bože sačuvaj.
A raspravljaćemo se o Liverpoolu, Torresu, Carrolu na temi Liverpoola ako smiješ da dođeš tamo ;)
E sad da pređemo na temu.
Utakmica nije namještena, niti ima ikakvog postupka protiv Arsenala ili Newcastla, nego je u pitanju izjava komentatora francuske TV kuće koja je prenosila tu utakmicu. Uzhićen rezultatom i dešavanjima na terenu, on ej u jednom trenutku rekao ova utakmica kao da je namještena.
Nije ovo Bundes liga pa da u njoj ima namještanja :lol:
Kuqi? :roll: Napadač kojeg niko nije mogao očekivati, niti se nadati da će ikad potpisati za Newcastle. Mislim da mu se ostvario životni san, jer ovo je najjači klub u kojem je on ikad igrao, a s obzirom da ima 34 godine, Newcastle će biti i najveći domet njegove karijere.
Isti čovjek i isti problem. Između tri dobra igrača, on uzima četvrtog, onog najgoreg :roll: Newcastle bi mnogo bolje prošao da su develi Alidiera ili Luque ili Evertona nego li Kuqija.
There got to be something for Liverpool big number nine ...

__EmIr__
Kontakt:

Post Postao/la __EmIr__ » 10 feb 2011, 16:05

Jao eto nam sefkije . . . E sad smo ga na.ebali nadam se da grijesim :D
Od malih nogu veliki navijac Anzija, Malage i Man CIty-a

Per Ciljan Skjelbred
Kontakt:

Post Postao/la Per Ciljan Skjelbred » 10 feb 2011, 18:54

gloryhunter je napisao/la:
Monolog je napisao/la:Izgleda da će novi strateg WBA biti naš Chris Hughton. Dakle, nakon što je otkaz dobio Di Matteo, počelo se špekulisati ko će biti njegov nasljednik. Spomenulo se mnogo trenera poput: Martin Jola, Sam Allardice-a, Roy Hodgesona :lol: , Chris Hughtona, a također se pričalo kako će ekipu voditi i bivši Di Matteov pomoćnik. Ukoliko dođe Hughton, želim im svu sreću te opstanak u društvu najboljih.

hahahaha koji klub :lol: :lol: :lol: :lol: kuqi je na nivou ligue 2...
Chrisu Hughtonu puno srece..... :twisted:
Pa di si tu ligu izvukao :lol:
Sigurno je bolji on od te francuske druge

melanholicar
Kontakt:

Post Postao/la melanholicar » 10 feb 2011, 19:02

dr.van nostrand je napisao/la:Shefki Kuqi (34 ) dolazi kao slobodan igrac u Newcastle , odlaskom napadaca u LFC klub ocajnicki treba pojacanje u napadu a zatvoren je prelazni rok pa kao rjesenje Magpies vide u finskom iskusnom napadacu koji je raskinuo ugovor sa Swansea u januaru ove godine .. http://www.skysports.com/story/0,19528, ... 58,00.html
Usrećiće ih ovaj pravo :mrgreen: ,fine pare uzeše al nije sve u parama,djeluje mi nevjerovatno da nisu imali u planu nijednog iole jeftinijeg špica jer sam siguran da su znali pet dana prije prodaje Carolla da će ih on sigurno napustiti.
Neozbiljni su skroz, nadam se da posledice takvog razmišljanja neće biti brutalne na kraju sezone,a to bi značilo plasman u Championship.
Sve mi diraj samo mi ne diraj Fiorentinu i Gabriela Omara Batistutu!

Per Ciljan Skjelbred
Kontakt:

Post Postao/la Per Ciljan Skjelbred » 10 feb 2011, 21:22

melanholicar je napisao/la:
Usrećiće ih ovaj pravo :mrgreen: ,fine pare uzeše al nije sve u parama,djeluje mi nevjerovatno da nisu imali u planu nijednog iole jeftinijeg špica jer sam siguran da su znali pet dana prije prodaje Carolla da će ih on sigurno napustiti.
Neozbiljni su skroz, nadam se da posledice takvog razmišljanja neće biti brutalne na kraju sezone,a to bi značilo plasman u Championship.
Praktički do zadnjih sati prijelaznog roka se nije ni mislislio da će napustiti klub, i onda odjednom uletila ponuda Liverpoola. Kako se dalje zbivalo neznam, samo znam da se Carroll pojavio u Liverpoolu i potpisao ugovor.
Inače Carroll je te večeri imao zakazanu press konferenciju u vezi toga da ostaje u klubu itd. i prije press konferencije je trebao snimiti reklamu za Umbro...

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 10 feb 2011, 21:29

Per Ciljan Skjelbred je napisao/la:
Praktički do zadnjih sati prijelaznog roka se nije ni mislislio da će napustiti klub, i onda odjednom uletila ponuda Liverpoola. Kako se dalje zbivalo neznam, samo znam da se Carroll pojavio u Liverpoolu i potpisao ugovor.
Inače Carroll je te večeri imao zakazanu press konferenciju u vezi toga da ostaje u klubu itd. i prije press konferencije je trebao snimiti reklamu za Umbro...
pa da nije se znalo, kao ni za torresa pa odose oboje... ma pomoci ce vam ovaj gore navedeni,cim je iz Swansea mora da valja :lol:

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 10 feb 2011, 22:28

kuqi je do kraja sezone 5.napadač. trenutno je broj 4 jer je ameobi ozljeden.....
na kraju sezone istjecu ugovori campbellu i kuqiu....
vjerojatno podajemo xisca deportivu (3M eura), routledgea qpr-u (oko 2M funti)....to je 4 igrača koja skoro 100% dogodine nisu u klubu....4 plaće manje na spisku...(camp 35k funti tjedno, xisco 50k, routledge 21k i kuqi oko 10k)
percha bi trebalo poklonit nazad nottinghamu, pogotovo ako se vrate u premier ligu da ih oslabimo pa da im mozemo uzet bar 4 boda dogodine....
zamblera koji je u rezervama ce uskoro imat 21 godinu a ne igra ni za rezerve...najbolje mu je da se vrati u italiju...

znaci SUMMER EXIT:

campbell-free agent
kuqi-free agent
xisco-deportivo
routledge-qpr
zamblera-talijanski pašnjaci
perch-nottingham ili championship.....

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 10 feb 2011, 22:48

Eh, kada bi se taj novac dobro uložio, sve bi bilo dobro. Dakle, ono što sam čit'o u više navrata(naravno, daleko od toga da je to završeno ili da je blizu istoga), moguće je da na kraju sezone dovedemo krilnog igrača Lillea, Bjelokoščanina Gervinho-a. Eh, sada kreće ona famozna rekla-kazala, pa se spominje da je Tiote veliki zagovorenik njegovog dolaska, te da bi se i sam Gervinho volio okušati u Premiershipu. Cijena bi bila oko nekih 15-ak miliona Eura, što je zaista dobro, jer sam ga gled'o nekoliko puta i može se reći da vrijedi tih para. Naravno, tada bismo imali fenomenalne krilne igrače(Ben Arfa i Gervinho), te bi nam u tom slučaju bio potreban samo jedan napadač koji bi bio u stanju iskoristiti te njihove prodore i centaršuteve. Ranger jeste veliki potencijal, al' sumnjam da će sljedeće godine tol'ko napredovati da nam neki napadač ne bude prioritet. Činjenica je da je mnogo bolji od Carrolla(kada je Andy bio ovih godina), al' da se Carroll odlično razvio u Championshipu, te svoju klasu pokazao u ovoj polusezoni. Ameobi mi je izuzetno drag igrač, no moramo priznati da ni on nije osoba koja bi trebala biti prvi napadač u nekom premierligaškom klubu. Potreban je neki pravi centarfor, osoba koja je u stanju postići nekih 15-ak golova u sezoni(no problem je što je većina takvih zauzeta, te što su dugoročno vezani za svoje klubove). Moja želja je Crouch(iako isti možda neće postići tu kvotu golova, al' će uz njega krila proigrati, jer je opće poznata činjenica da on u zračnim duelima izbacuje svoje krilne igrače u mat poziciju), al' pitanje je da li bi ga Redknapp pustio, s obzirom da smo ih syebali kada je Carroll u pitanju.

Također, biće potrebno i malo pojačati defanzivni dio ekipe, posebno kada je desni bek u pitanju. Možda i tu probati sa jednim Tottenhamovim igračem koji ne dobija pretjerano veliku minutažu - sa Ćorlukom. Ne vjerujem da bi Ćorluka im'o nešto protiv prelaska na St. James Park, a ova saradnja bi bila sjajna kako po nas, tako i po njega(u Tottenhamu je konkurencija prevelika, pa bismo možda i mogli dobiti ovog hrvatskog reprezentativca). Njega bismo mogli dobiti za nekih 7-8 miliona funti(za toliko je otprilike i doš'o iz City-ja).

Eh, kada vidimo koliko je novca ostalo od Carrollovog transfera(35 miliona Funti), dodajmo prava prijenosa za sljedeću sezonu(20-ak miliona) i sponzorske ugovore, mislim da bi se mogla napraviti respektabilna ekipa, koja bi se mogla umiješati u borbu za Evropu.

Naravno, bilo bi potrebno i osvježenje u veznom redu; neki osigurač u slučaju Tioteove povrede(a sljedeće sezone je i taj smiješni Afrički Kup Nacija, pa ćemo biti lišeni njegovih usluga na nekih mjesec dana). Dakle, već sada treba misliti i na to; Smithu svaka čast, al' on će i nakon oporavka od povrede ipak biti samo prosjek, a kao takav je dovoljan samo za igrača sa klupe. Dakle, potreban je neki klasični razbijač, no neko ko će u startu znati da neće biti prvi izbor, te ko se neće buniti zbog te uloge. Naravno, ne bi bilo na odmet dovesti i lijevog beka, koji će malo rasteretiti Enrique-a koji igra više utakmica od Evre. :lol: Dakle, i Jose-u je potreban odmor, ne može čovjek igrati svaku utakmicu. U svakom slučaju, ima se dovoljno novca, pitanje je samo hoće li isti biti pravilno raspoređen, ili će se ipak većina naći u džepu Cashleya.

Da ne zaboravim, apsolutno podržavam ideju rješavanja nekih koji nisu zaslužili da nose sveti dres: Xisco, Perch :x , Routledge(iskreno mi je žao, al' bolje je za sve da on ostane u QPR). Dakle, i za ova 3 igrača se može dobiti 5 miliona funti, a svakako će se rasteretiti i dio koji je namijenjen sedmičnim platama igrača. Naravno, nisam zaboravio Campbella ni Kuqi-a, al' za njih nećemo dobiti ni marke, jer su slobodni igrači od ljeta. Također, možda bi se i Lova mog'o nekome uvaliti, tako da...

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 11 feb 2011, 00:16

@Monolog

ma kakav crni corluka, prvo corluka se vratio u startnu postavu u spursima...nama tu igra simpson koji je vrlo dobar..mozda ce neko reci da nije dovoljno dobar ofenzivno...ali sjeti se samo kako su nas masakrirali na pocetku sezone kad je perch igrao i koliko se desna strana poboljsala povratkom simpsona od ozljede...tu je i ryan taylor i tavernier kojeg nebi trebalo gusit.....neka danny igra za nas, nebi ga mjenjao za drugog beka....

drugo, smithu pardew izgleda vjeruje i koristit ce ga uvijek u rotaciji, nekad i na špicu..guthrie isto moze pokriti zadnjeg veznog..tu nije bio katastrofa....
tiote je sretan u newcastleu, vraca mu se uskoro najbolji prijatelj ben arfa, a ako dovedemo gervinha, mislim da nece otic iako se njega tu nepita puno...gervinha je liverpool htio uzet za 12m eura...znaci u funtama je to 10...mozemo i preplatit 1m..za 10-11m funti je nas....
opet ako dovedemo gervinha treba jos najmanje 1 ili cak 2 napadaca....ako dovedu erdinca iz PSG-a ja sretan....moze i rodallega iz wigana, ako ispadnu moze ga se uzet za 6m......
ako se lovenkrands do kraja sezone nepopravi, zao mi je nek ide u dansku....
znaci: shola, ranger, best, erdinc, gervinho i rodallega...ok nemora ih bit 6 ali treba najmanje 5 nek 6.ti bude vuckic...

EDIT:
kad su vec bjelokoscani in...posto treba netko za obranu, kao back up i za rotaciju tu je Sol Bamba iz Leicestera...
prije mjesec dana proslavio 26rodendan......18 nastupa za repku.......

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 11 feb 2011, 11:01

pa ja sam vam fino ujutro na zadnji dan prelaznog roka rekao da ce carroll kod nas ako torres ode :D
You are someone else I am still right here

Per Ciljan Skjelbred
Kontakt:

Post Postao/la Per Ciljan Skjelbred » 11 feb 2011, 16:10

gloryhunter je napisao/la:@Monolog

drugo, smithu pardew izgleda vjeruje i koristit ce ga uvijek u rotaciji, nekad i na špicu
Smith špic? ... Pa on to nije igrao još otkad je Fat Sam bio trener, a zadnji put je nešto konkretno odigrao na toj poziciji u utakmici protiv Rome (7-1). Mislim da ni Pardew na njega više ozbiljno ne računa, prije će pružiti šansu Goslingu koji će se za mjesec dana, ako se ne varam, vratiti na terene nego Smithu.

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 11 feb 2011, 18:31

Smitovo vrijeme je davno proslo. Ako se ne varam on gola za Newcastle nije zabio. Proklinjali smo ga kad je presao u Scum i nek je slomio nogu cigan glupi.
Side before self

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 11 feb 2011, 19:25

gloryhunter je napisao/la:@Monolog

drugo, smithu pardew izgleda vjeruje i koristit ce ga uvijek u rotaciji, nekad i na špicu
Smith špic?
pardew je rekao da ce smith igrati napadaca s carrollom da zna zadrzat loptu ili da je agresivan....neznam sad tocno ali lako mozes naci tu izjavu...

“Alan’s been injured, and wasn’t involved on the bench on Wednesday. He had an injury but he will be in and around the team,”

“He’s an important person in this group. He’s a good character around the dressing room, he’s strong, he knows these sort of games and he’ll definitely be in the dressing room come what may. I like Alan. He’s got 18 months to run here and I’m sure he will want to see that 18 months out.”

“He’s had to change his game with injuries and the age he’s at, but that doesn’t mean to say he can’t play a more forward role.” “I just said to him I’ll use him where I think we might benefit from him and don’t rule that out.”

“That’s basically the message I gave him.” “I think it’s got him excited, I think he wants to get up front now and get a hat-trick himself, if he’s got one in the locker somewhere!”

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Brokula i 1 gost.