ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: ATP Tour
Cilic ispada i iz TOP 20 nakon ovog turnira, pa on mjesecima nije odigrao dobar turnir. 

Genius, outrageous, the best ever! RF!
Lani u ovo vrijeme kad je osvojio Zagreb bio je 9.igrač svijeta, od tada nije odigrao poštena turnira, velik mu je i ovo plasmanretro je napisao/la:Cilic ispada i iz TOP 20 nakon ovog turnira, pa on mjesecima nije odigrao dobar turnir.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu
Podrška Jackyu
Dodig osvojio prvu ATP titulu, pobjedom nad Berrerom u Zagrebu, od nekada prosjecnog igraca sa CH do prve titule, da je nastavio igrati za nas ne bi nikad ovako nesto postigao.
Kako ce, kad mu nasi iz saveza ni majicu nisu dali.
Anderson osvojio Johannesburg, isto prva titula u karijeri. Robredo u finalu Santiaga vodi protiv Giralda 6-2 i jos set mu je potreban da osvoji 10. titulu u karijeri.
Kako ce, kad mu nasi iz saveza ni majicu nisu dali.

Anderson osvojio Johannesburg, isto prva titula u karijeri. Robredo u finalu Santiaga vodi protiv Giralda 6-2 i jos set mu je potreban da osvoji 10. titulu u karijeri.
Robredo na kraju uzeo 10. titulu, iako je bio na pragu poraza, nakon 6-2 u prvom izgubio je drugi istim rezultatom i citav treci set zaostajao jedan break.
Na kraju je vratio break kod 3-5 i servisa za mec Giralda.
6-2 2-6 7-6(5)
Na kraju je vratio break kod 3-5 i servisa za mec Giralda.
6-2 2-6 7-6(5)
BRANKO HORVAT, direktor PBZ Zagreb Indoorsa nakon završetka još jednog izdanja turnira, rasplakao se ispred Milana Bandića! Zgrabio je priliku i objasnio da se gasi Zagreb Open, turnir koji se više od desetljeća održava na Savi. Na ovo će se samo nadovezati i problemi sa sponzorima s kojima se svake godine nosi Indoors.
Direktorove suze ostavile su cijelu press sobu bez teksta. Uvod je bio Goranov.
''Pozivan sve sponzore neka dođu, nećemo ih pojest, ne grizemo.''
A onda se želio nadovezati Branko. No direktor Indorsa slomio se sjetivši se turnira svoje mladosti.
''Izbačeni smo iz kalendara. Zagreb Open neće se održati nakon 15 godina. Postoje neke još male šanse. Kontatirat ću svoje prijatelje, sponzore koji su financijski moćniji, ali teško da će se održati'', izgovarao je Horvat jecajući riječ po riječ.
S knedlom u grlu gledali su ga Milan Bandić i Goran Ivanišević.
''To je turnir moje mladosti. Jako mi je teško što moram poslati ATP-u dopis da se turnir otkazuje. Još jednom molim sve ljude kojima je stalo do turnira za posljednju pomoć"
'"Turnir je završio na najbolji mogući način i da smo pisali ne bi bolje napisali. Istina, razmišljali smo o Čiliću ili Ljubičiću, a onda se dogodio okret koji nas je sve iznenadio i oduševio. Istina, naš posao još nije gotov, jer nismo zatvorili financijsku konstrukciju, ali nadam se da ćemo uz pomoć Grada Zagreba i to uspjeti te nekako skrpati kraj s krajem", rekao je Horvat.
"Vjerujem da se vidimo i sljedeće godine, kada ćemo se još više potruditi. Navijači? Mali broj ljudi na tribinama odraz je cjelokupnog stanja u javnosti i medijima, a tenis se očito više ne prati kao prije. Mi smo napravili sve što smo mogli, PR je bio odličan, ali ne možemo mi u ovakvoj situaciji očekivati pune tribine na svakom meču. Mislim da smo s niskim cijenama karata dovoljno napravili. 70 kuna za finale je, mislim, stvarno prihvatljiva cijena", dodao je.
Direktorove suze ostavile su cijelu press sobu bez teksta. Uvod je bio Goranov.
''Pozivan sve sponzore neka dođu, nećemo ih pojest, ne grizemo.''
A onda se želio nadovezati Branko. No direktor Indorsa slomio se sjetivši se turnira svoje mladosti.
''Izbačeni smo iz kalendara. Zagreb Open neće se održati nakon 15 godina. Postoje neke još male šanse. Kontatirat ću svoje prijatelje, sponzore koji su financijski moćniji, ali teško da će se održati'', izgovarao je Horvat jecajući riječ po riječ.
S knedlom u grlu gledali su ga Milan Bandić i Goran Ivanišević.
''To je turnir moje mladosti. Jako mi je teško što moram poslati ATP-u dopis da se turnir otkazuje. Još jednom molim sve ljude kojima je stalo do turnira za posljednju pomoć"
'"Turnir je završio na najbolji mogući način i da smo pisali ne bi bolje napisali. Istina, razmišljali smo o Čiliću ili Ljubičiću, a onda se dogodio okret koji nas je sve iznenadio i oduševio. Istina, naš posao još nije gotov, jer nismo zatvorili financijsku konstrukciju, ali nadam se da ćemo uz pomoć Grada Zagreba i to uspjeti te nekako skrpati kraj s krajem", rekao je Horvat.
"Vjerujem da se vidimo i sljedeće godine, kada ćemo se još više potruditi. Navijači? Mali broj ljudi na tribinama odraz je cjelokupnog stanja u javnosti i medijima, a tenis se očito više ne prati kao prije. Mi smo napravili sve što smo mogli, PR je bio odličan, ali ne možemo mi u ovakvoj situaciji očekivati pune tribine na svakom meču. Mislim da smo s niskim cijenama karata dovoljno napravili. 70 kuna za finale je, mislim, stvarno prihvatljiva cijena", dodao je.
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu
Podrška Jackyu
Dodig dva puta osvojio turnir
"Tesla je izmislio struju, a Međugorje tenis" :ugeek:
Nažalost Čilić stagnira već duže vrijeme

Nažalost Čilić stagnira već duže vrijeme

EL MEJOR CLUB DEL SIGLO XXI FUTBOL CLUB BARCELONA.
HISTORIA CONTINUA...
HISTORIA CONTINUA...
MARIN ČILIĆ bio je vrlo zadovoljan igrom koju je demonstrirao u pobjedi 6:2, 6:4 protiv naturaliziranog Nijemca Mische Zvereva u 1. kolu dvoranskog ATP turnira u Rotterdamu.
Čilić je na novoj ATP ljestvici osvanuo na 28. mjestu, što znači da je pao za 14 pozicija u odnosu na početak sezone. U Rotterdamu igra prvi puta u karijeri, a otpor njemačkog ljevorukog kvalifikanta rođenog u Moskvi slomio je za samo 63 minute igre...
"Prvi puta sam u Rotterdamu. Mislim da sam odigrao izrazito dobar meč. Vrlo sam zadovoljan svojom izvedbom, pogotovo servisom, koji je bio sve bolji i bolji tijekom meča. Nisam bio suočen niti s jednom break-loptom, pa mi je samopouzdanje bilo veliko", komentirao je Čilić.
"Na Australian Openu sam igrao u osmini finala, izgubio sam od Rafaela Nadala. To mi je bilo jako važno za samopouzdanje, da dobijem nekoliko teških mečeva. Radujem se ovom dijelu sezone u kojem ću nastojati vratiti dobru formu. Imam osjećaj da igram dobro, što želim naplatiti pobjedama u seriji", zaključio je Čilić.
Prošle godine je Međugorac na početku sezone osvojio dva ATP 250 turnira, Chennai i Zagreb, dok je u Melbourne Parku igrao u polufinalu. Ove sezone je u Chennaiju ispao u 1. kolu, na Australian Openu u osmini finala, a prošlog tjedna u Zagrebu u četvrtfinalu, zbog čega je i pao na 28. mjesto na svjetskoj-rang ljestvici, iako je u sezonu krenuo kao 14. tenisač svijeta. No, u razdoblju koje je pred njime nema toliko puno bodova za braniti, pa bi dobrim rezultatima Čilić mogao opet napredovati na ATP ljestvici. Početak u Rotterdamu je obećavajući...
Čilić je na novoj ATP ljestvici osvanuo na 28. mjestu, što znači da je pao za 14 pozicija u odnosu na početak sezone. U Rotterdamu igra prvi puta u karijeri, a otpor njemačkog ljevorukog kvalifikanta rođenog u Moskvi slomio je za samo 63 minute igre...
"Prvi puta sam u Rotterdamu. Mislim da sam odigrao izrazito dobar meč. Vrlo sam zadovoljan svojom izvedbom, pogotovo servisom, koji je bio sve bolji i bolji tijekom meča. Nisam bio suočen niti s jednom break-loptom, pa mi je samopouzdanje bilo veliko", komentirao je Čilić.
"Na Australian Openu sam igrao u osmini finala, izgubio sam od Rafaela Nadala. To mi je bilo jako važno za samopouzdanje, da dobijem nekoliko teških mečeva. Radujem se ovom dijelu sezone u kojem ću nastojati vratiti dobru formu. Imam osjećaj da igram dobro, što želim naplatiti pobjedama u seriji", zaključio je Čilić.
Prošle godine je Međugorac na početku sezone osvojio dva ATP 250 turnira, Chennai i Zagreb, dok je u Melbourne Parku igrao u polufinalu. Ove sezone je u Chennaiju ispao u 1. kolu, na Australian Openu u osmini finala, a prošlog tjedna u Zagrebu u četvrtfinalu, zbog čega je i pao na 28. mjesto na svjetskoj-rang ljestvici, iako je u sezonu krenuo kao 14. tenisač svijeta. No, u razdoblju koje je pred njime nema toliko puno bodova za braniti, pa bi dobrim rezultatima Čilić mogao opet napredovati na ATP ljestvici. Početak u Rotterdamu je obećavajući...
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu
Podrška Jackyu
Ovakav:Virtu4l je napisao/la:Kakav njegov tenis...
[youtube][/youtube]
Kako je otkinuo pushera, za sve pare.

Ne pamtim da sam nekada navijao za hrvatskog sportistu kao tog dana.

Shodno tradiciji, tako je i ove godine legendarni američki tenisač Pete Sampras, vlasnik čak 14 naslova na Grand Slam turnirima tijekom karijere, odigrao ekshibicijski meč na startu ATP turnira u San Joseu...
Nekada su mu suparnici na ovom turniru bili James Blake, Tommy Haas ili, pak, Fernando Verdasco, a ovog je ponedjeljka Sampras igrao protiv francuskog tenisača Gaela Monfilsa koji je pobijedio 7-6(4), 6-4.
- Nekada nisam mogao to raditi, ali danas sebi definitivno mogu dopustiti. Stvarno sam se fino najeo prije meča i takav sam došao na teren. Nakon toga je teško odigrati superkvalitetan meč - rekao je Sampras poslije meča koji je trajao jedan sat i 19 minuta, ali i u kojem nije bio niti malo inferioran 12. tenisaču na svijetu.
- Ja imam 40 godina na leđima, a on je u najboljim teniskim godinama. Stvarno više od ovoga nisam niti mogao tražiti - rekao je Sampras.
Inače, Sampras je imao čak više break-prilika u meču (6-5), a osvojio je samo sedam poena manje (71-78).
- Bila mi je čast igrati protiv Samprasa i ostvarenje jednog sna kojeg sam imao u tenisu - rekao je nakon meča Francuz.
Gledatelji u dvorani San Josea su od Samprasa tražili odgovor kada će opet igrati sa svojim velikim suparnikom Andreom Agassijem, s kojim je imao mali verbalni duel prilikom posljednjeg susreta na terenu. Uz smijeh je Sampras rekao:
- Uvijek mi je drago ostvariti mogućnost igranja protiv njega. I sljedeći put ću se truditi naprašiti mu malenu stražnjicu - bio je Samprasov odgovor.
Nekada su mu suparnici na ovom turniru bili James Blake, Tommy Haas ili, pak, Fernando Verdasco, a ovog je ponedjeljka Sampras igrao protiv francuskog tenisača Gaela Monfilsa koji je pobijedio 7-6(4), 6-4.
- Nekada nisam mogao to raditi, ali danas sebi definitivno mogu dopustiti. Stvarno sam se fino najeo prije meča i takav sam došao na teren. Nakon toga je teško odigrati superkvalitetan meč - rekao je Sampras poslije meča koji je trajao jedan sat i 19 minuta, ali i u kojem nije bio niti malo inferioran 12. tenisaču na svijetu.
- Ja imam 40 godina na leđima, a on je u najboljim teniskim godinama. Stvarno više od ovoga nisam niti mogao tražiti - rekao je Sampras.
Inače, Sampras je imao čak više break-prilika u meču (6-5), a osvojio je samo sedam poena manje (71-78).
- Bila mi je čast igrati protiv Samprasa i ostvarenje jednog sna kojeg sam imao u tenisu - rekao je nakon meča Francuz.
Gledatelji u dvorani San Josea su od Samprasa tražili odgovor kada će opet igrati sa svojim velikim suparnikom Andreom Agassijem, s kojim je imao mali verbalni duel prilikom posljednjeg susreta na terenu. Uz smijeh je Sampras rekao:
- Uvijek mi je drago ostvariti mogućnost igranja protiv njega. I sljedeći put ću se truditi naprašiti mu malenu stražnjicu - bio je Samprasov odgovor.
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu
Podrška Jackyu
Najbolji meč u karijeri, sve mu je prolazilo, drugi servis (kick) je bio nerješiv tog dana za Škota, koji je oplakao svaku kratku loptu koju je poslao...MaGiCa je napisao/la:Kako je otkinuo pushera, za sve pare.![]()
Ne pamtim da sam nekada navijao za hrvatskog sportistu kao tog dana.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
MARIN ČILIĆ izborio je plasman u četvrtfinale ATP turnira u Rotterdamu pobjedom u 2. kolu nad petim nositeljem i 11. igračem svijeta Jürgenom Melzerom sa 6:2, 6:4
Čilić je do trijumfa došao lakše od očekivanog, za samo jedan sat i 12 minuta igre, ponudviši svom protivniku samo jednu break-loptu u svom drugom servis-gemu. S druge strane, Međugorac je Melzeru oduzeo servis u tri navrata, uz stopostotnu iskorištenost break-lopti. U prvom setu breaknuo je Melzera u četvrtom i osmom gemu, dok je u drugom to učinio u desetom gemu, realiziravši lijepom forhend-paralelom prvu od tri vezane meč-lopte.
Bio je to sedmi međusobni meč između Čilića i Melzera i peta pobjeda našeg tenisača, kojem će protivnik u četvrtfinalu biti pobjednik susreta između Srbina Viktora Troickog i Finca Jarkka Nieminena.
"Igrali smo prošle godine nekoliko teških mečeva. Pomogla mi je spašena break-lopta u mom drugom servis gemu i ona mi je dala sigurnost. Dobro sam reternirao i općenito se dobro osjećao", komentirao je Čilić neposredno po završetku meča u intervjuu na terenu.
Upitan koga bi radije imao za protivnika u sljedećem kolu, Čilić je rekao.
"Obojica su dobri igrači i čeka me težak meč. I Troicki i Nieminen dobro igraju od početka sezone, a ja se nadam da ću svoju dobru igru prenijeti u taj meč."
ATP turnir dvoranski turnir u Rotterdamu igra se na tvrdoj podlozi uz nagradni fond od 1,450.000 eura, a Čiliću je ovo debitantski nastup. Na pitanje kako to da je tako dugo čekao da po prvi put zaigra u Rotterdamu, Međugorac je odgovorio:
"Čekao sam pravi trenutak (smijeh)."
ATP Rotterdam, 2. kolo:
Čilić – Melzer (5) 6:2, 6:4
Čilić je do trijumfa došao lakše od očekivanog, za samo jedan sat i 12 minuta igre, ponudviši svom protivniku samo jednu break-loptu u svom drugom servis-gemu. S druge strane, Međugorac je Melzeru oduzeo servis u tri navrata, uz stopostotnu iskorištenost break-lopti. U prvom setu breaknuo je Melzera u četvrtom i osmom gemu, dok je u drugom to učinio u desetom gemu, realiziravši lijepom forhend-paralelom prvu od tri vezane meč-lopte.
Bio je to sedmi međusobni meč između Čilića i Melzera i peta pobjeda našeg tenisača, kojem će protivnik u četvrtfinalu biti pobjednik susreta između Srbina Viktora Troickog i Finca Jarkka Nieminena.
"Igrali smo prošle godine nekoliko teških mečeva. Pomogla mi je spašena break-lopta u mom drugom servis gemu i ona mi je dala sigurnost. Dobro sam reternirao i općenito se dobro osjećao", komentirao je Čilić neposredno po završetku meča u intervjuu na terenu.
Upitan koga bi radije imao za protivnika u sljedećem kolu, Čilić je rekao.
"Obojica su dobri igrači i čeka me težak meč. I Troicki i Nieminen dobro igraju od početka sezone, a ja se nadam da ću svoju dobru igru prenijeti u taj meč."
ATP turnir dvoranski turnir u Rotterdamu igra se na tvrdoj podlozi uz nagradni fond od 1,450.000 eura, a Čiliću je ovo debitantski nastup. Na pitanje kako to da je tako dugo čekao da po prvi put zaigra u Rotterdamu, Međugorac je odgovorio:
"Čekao sam pravi trenutak (smijeh)."
ATP Rotterdam, 2. kolo:
Čilić – Melzer (5) 6:2, 6:4
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu
Podrška Jackyu
Hrvatska će imati 2 svoja predstavnika u 1/4 finalu jakog ATP turnira u Rotterdamu. To će biti Čilić koji za svog protivnika ima Troickog te Ljubićič koji će igrati protiv pobjednika Bagdathisa i Lopeza.
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu
Podrška Jackyu
U prvih pet nastupa u Ahoy dvorani je Ljubičić upisao 14 pobjeda i 5 poraza. Dva puta je igrao u finalu, 2005. i 2007. godine, još jednom u polufinalu, jednom u četvrtfinalu i jednom u 2. kolu. Nikada, dakle, nije izgubio u 1. kolu. No, upravo to mu se događalo u zadnje tri godine, redovito je završavao svoje nastupe već na startu, a pobjeđivali su ga Tomaš Berdych, Andy Murray i Julien Benneteau.
Zadnje tri godine nisam baš briljirao ovdje u Rotterdamu, rekao je Ljubo
No, ove godine je Ivan opet jako dobar u Rotterdamu. U 1. kolu pobijedio je 42. tenisača na svijetu, Ukrajinca Sergija Stahovskija, sa 7-6(3), 6-3, a u četvrtak je zaustavio francuskog kvalifikanta Benoita Pairea 6-0, 6-4. Posljednji tenisač prije Pairea kojem je Ljubo opalio ''kvrgu'' (set sa 6-0), bio je također Francuz, Paul-Henri Mathieu, lani u 1. kolu ATP Masters 1000 turnira u Rimu, na zemljanoj podlozi.
- Prije ovogodišnjeg nastupa imao sam četiri poraza u nizu u Rotterdamu. Dolazim ovdje već dugo vremena, ali zadnje tri godine sam se loše provodio. Lijepo je vratiti se na ovaj način – izjavio je Ljubičić nakon pobjede nad Paireom.
Hrvatski veteran napomenuo je kako se nalazi u onoj fazi karijere u kojoj je najvažnije uživanje u tenisu...
Više se ne zamaram renkingom, no još je uvijek sjajan osjećaj pobjeđivati
- Nakon što sam postao otac, drukčija je moja motivacija. Prošle sezone mi je cilj bio plasman u 20 najboljih. S 15. mjestom sam bio i malo bolji od tog cilja. Sada se više toliko ne zamaram s renkingom, iako je još uvijek odličan osjećaj nakon pobjede u meču.
U petak će za polufinale igrati protiv Cipranina Marcosa Baghdatisa, od kojeg je izgubio četiri puta u pet mečeva...
- Ovo bi mogla biti prilika da barem nešto nadoknadim – zaključio je Ljubičić.
Zadnje tri godine nisam baš briljirao ovdje u Rotterdamu, rekao je Ljubo
No, ove godine je Ivan opet jako dobar u Rotterdamu. U 1. kolu pobijedio je 42. tenisača na svijetu, Ukrajinca Sergija Stahovskija, sa 7-6(3), 6-3, a u četvrtak je zaustavio francuskog kvalifikanta Benoita Pairea 6-0, 6-4. Posljednji tenisač prije Pairea kojem je Ljubo opalio ''kvrgu'' (set sa 6-0), bio je također Francuz, Paul-Henri Mathieu, lani u 1. kolu ATP Masters 1000 turnira u Rimu, na zemljanoj podlozi.
- Prije ovogodišnjeg nastupa imao sam četiri poraza u nizu u Rotterdamu. Dolazim ovdje već dugo vremena, ali zadnje tri godine sam se loše provodio. Lijepo je vratiti se na ovaj način – izjavio je Ljubičić nakon pobjede nad Paireom.
Hrvatski veteran napomenuo je kako se nalazi u onoj fazi karijere u kojoj je najvažnije uživanje u tenisu...
Više se ne zamaram renkingom, no još je uvijek sjajan osjećaj pobjeđivati
- Nakon što sam postao otac, drukčija je moja motivacija. Prošle sezone mi je cilj bio plasman u 20 najboljih. S 15. mjestom sam bio i malo bolji od tog cilja. Sada se više toliko ne zamaram s renkingom, iako je još uvijek odličan osjećaj nakon pobjede u meču.
U petak će za polufinale igrati protiv Cipranina Marcosa Baghdatisa, od kojeg je izgubio četiri puta u pet mečeva...
- Ovo bi mogla biti prilika da barem nešto nadoknadim – zaključio je Ljubičić.
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu
Podrška Jackyu
Uze Ljubo Markosa u 4-finalu Roterdama :
Ljubicic - Baghdatis 6-4 6-7 7-6
Idući protivnik mu je Francuz Tsonga koji je bez borbe prošao dalje jer mu je predao Čeh Berdych. Nadam se da će večeras drugi hrvatski predstavnik Marin Čilić proći u polufinale. Protivnik mu je Viktor Troicki. Meč bi trebao početi oko 21hkengur je napisao/la:Uze Ljubo Markosa u 4-finalu Roterdama :
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu
Podrška Jackyu
-
- Kontakt:
Ma kakav bre Marin Čilić, Viktor će da ga rastavi na proste faktore
- alan_kardec
- Kontakt:
Tako i bijaše, po setovima 7:5 6:3. Ovom pobjedom srpski teniser je najvjerovatnije obezbjedio mjesto u top 20 svjetskog tenisa. U polufinalu Viktor igra protiv Soderlinga. Drugo polufinale igraju Ljubičić i Tsonga.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
-
- Kontakt:
Viktor ima samo jedan ATP trofej a Janko još nema ili ja griješim?alan_kardec je napisao/la:Tako i bijaše, po setovima 7:5 6:3. Ovom pobjedom srpski teniser je najvjerovatnije obezbjedio mjesto u top 20 svjetskog tenisa. U polufinalu Viktor igra protiv Soderlinga. Drugo polufinale igraju Ljubičić i Tsonga.
Sve mi diraj samo mi ne diraj Fiorentinu i Gabriela Omara Batistutu!
-
- Kontakt:
melanholicar je napisao/la:Viktor ima samo jedan ATP trofej a Janko još nema ili ja griješim?alan_kardec je napisao/la:Tako i bijaše, po setovima 7:5 6:3. Ovom pobjedom srpski teniser je najvjerovatnije obezbjedio mjesto u top 20 svjetskog tenisa. U polufinalu Viktor igra protiv Soderlinga. Drugo polufinale igraju Ljubičić i Tsonga.
Ne gresis Janko je klasican papak moze da bije i Federera a moze da izgubi i od nekog pajsera, takav bio i ostao, Viktor nije bolji od Janka ni po igri ni talentu ali je ozbiljniji
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.