Zato sto bi bili sa zvjezdicom kao Alibegovic, a ovi iz Njemacke bi se vodili kao stranci kao Djedovic sto bi bio da se odrekao pasosa Njemacke, vjerovatno je i sa ostalim drzavama tako.donDondon je napisao/la: ↑13 jul 2022, 10:43a cuj lafo "tamo njihov neki program",pa ovaj Kecman da nije srbijanac ne bi vidio reprezentacije i onda on kao eto ima pricati o nekim programima,Trba ga uze 20 razlike bez Jovica i sad Kecman kao nesto bi trebao ostvariti hoce al u Qrcu
i da EdinhoBos mislio sam na subasica,
i da li neko zna zasto nema u kategoriji juniora,medj igracima koji bi vec trebali imati i seniorsku karijeru ,nijedan stranac.
Jel moguce da u Sloveniji,Njemackoj,Austriji,Svedskoj nemamo nijednog Bosanca te kategorije a da valja
Mlade selekcije BiH - Kosarka
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
a mislio sam da je to lakse za mlade selekcije, da dodje do komplikacije tek kad su seniori u pitanju ali isto sveEthel je napisao/la: ↑13 jul 2022, 13:59Zato sto bi bili sa zvjezdicom kao Alibegovic, a ovi iz Njemacke bi se vodili kao stranci kao Djedovic sto bi bio da se odrekao pasosa Njemacke, vjerovatno je i sa ostalim drzavama tako.donDondon je napisao/la: ↑13 jul 2022, 10:43a cuj lafo "tamo njihov neki program",pa ovaj Kecman da nije srbijanac ne bi vidio reprezentacije i onda on kao eto ima pricati o nekim programima,Trba ga uze 20 razlike bez Jovica i sad Kecman kao nesto bi trebao ostvariti hoce al u Qrcu
i da EdinhoBos mislio sam na subasica,
i da li neko zna zasto nema u kategoriji juniora,medj igracima koji bi vec trebali imati i seniorsku karijeru ,nijedan stranac.
Jel moguce da u Sloveniji,Njemackoj,Austriji,Svedskoj nemamo nijednog Bosanca te kategorije a da valja
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Yugoslav First League:
- marlostanf1eld
- Kontakt:
Ruzicic, Marčeta i Vuleta su u Srbiji... doduse za ovog zadnjeg jos nisam siguran jer je isao samo na testiranja ali je on svakako mladji godinu pa ne vjerujem da ce upasti...
Smiješno je sto Sparsi nastavljaju dozvoljavati djeci da igraju za Srbiju... jedno vrijeme dok je Trbic bio tu oko reprezentacije to nije bio slucaj ali sad ocigledno jeste... naravno zna se zbog Real Way gen sekretara koji jos jedino nije u zavadi sa Dzemicem i sa samim sobom...
Smiješno je sto Sparsi nastavljaju dozvoljavati djeci da igraju za Srbiju... jedno vrijeme dok je Trbic bio tu oko reprezentacije to nije bio slucaj ali sad ocigledno jeste... naravno zna se zbog Real Way gen sekretara koji jos jedino nije u zavadi sa Dzemicem i sa samim sobom...
- marlostanf1eld
- Kontakt:
Bio sam siguran da ce Ruzicic igrati za nas, Srbija ima dosta talentovanijih bekova u toj generaciji.Kompromis je napisao/la: ↑13 jul 2022, 19:26Ruzicic, Marčeta i Vuleta su u Srbiji... doduse za ovog zadnjeg jos nisam siguran jer je isao samo na testiranja ali je on svakako mladji godinu pa ne vjerujem da ce upasti...
Znamo li imena/klubove igraca sa slike?
Ja ti mogu nabrojati desetak igraca sa slike ali to nista ne znaci jer ne znam svu djecu... ali ovu dvojicu sto su otisli igrati za hrvatsku i trojku iz srbije znam (pogotovo sarajevske "hrvate" znam)... savez naravno opet petlja i ne objavljuje spisak...
- marlostanf1eld
- Kontakt:
ko je drugi u hrvatskoj?Kompromis je napisao/la: ↑13 jul 2022, 19:35Ja ti mogu nabrojati desetak igraca sa slike ali to nista ne znaci jer ne znam svu djecu... ali ovu dvojicu sto su otisli igrati za hrvatsku i trojku iz srbije znam (pogotovo sarajevske "hrvate" znam)... savez naravno opet petlja i ne objavljuje spisak...
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Evo imena junioraKosarka123 je napisao/la: ↑12 jul 2022, 23:24
Imamo spisak juniorske reprezentacije BiH i razloge nedolaska Dzafica
-
- Kontakt:
Ima Ajdin Delić i Hamza Djedovic državni prvaci
Andrej Radivojević bivši igraš Kosa a sad je u Sirokom Brijegu...marlostanf1eld je napisao/la: ↑13 jul 2022, 20:07ko je drugi u hrvatskoj?Kompromis je napisao/la: ↑13 jul 2022, 19:35Ja ti mogu nabrojati desetak igraca sa slike ali to nista ne znaci jer ne znam svu djecu... ali ovu dvojicu sto su otisli igrati za hrvatsku i trojku iz srbije znam (pogotovo sarajevske "hrvate" znam)... savez naravno opet petlja i ne objavljuje spisak...
- marlostanf1eld
- Kontakt:
U16 spisak: Eddie Smajić(Vianney, SAD), Faruk Duvnjak(Igman Burch), Andrej Ačimović(Radnik Bijeljina), Tarik Hrelja(Realway), Stefan Špirić(Borac BL), Pavle Egić(Hunters Prijedor), Armin Korlatović(Derthona Basket, Italija), Andrej Jovanović(Stella Azzurra, Italija), David Bevanda(Zrinjski), Hamza Đedović(Koš), Bakir Djedović(Spars), Ajdin Delić(Koš), Edis Baberović(KK Ilidža), Luka Jovičić(Igokea), Pavle Đorđević(Igokea), Vasilije Kuridža(Igokea) i David Sokolović(Igokea).
Imaju prijateljske dvomece protiv Mađarske i Crne Gore prije EP.
Sretno momci!
Imaju prijateljske dvomece protiv Mađarske i Crne Gore prije EP.
Sretno momci!

Za ovog malog iz Amerike kazu da je bas talentovan i da je patriota... iako uglavnom dosad djeca iz Amerike i Kanade koja su igrala na under evropskim takmicenjima nisu dobro prolazila jer se logicno igra drastično drugacije nego tamo... no nadam se da ce mali biti dobar...
Dvojac iz Italije je isto dosta dobar... mali korlatovic je msm bio prosle godine najbolji pionir nase lige, a ovaj ima fine brojke u Stella Azuri... dakle fali 5 igraca koji bi ovdje upali u 12 ali sta je tu je... koga nema bez njega se mora...
Dvojac iz Italije je isto dosta dobar... mali korlatovic je msm bio prosle godine najbolji pionir nase lige, a ovaj ima fine brojke u Stella Azuri... dakle fali 5 igraca koji bi ovdje upali u 12 ali sta je tu je... koga nema bez njega se mora...
- marlostanf1eld
- Kontakt:
Nisam gledao Smajica, ali vidim da ga dosta visoko rangiraju amerikanci na listama.Kompromis je napisao/la: ↑14 jul 2022, 11:11Za ovog malog iz Amerike kazu da je bas talentovan i da je patriota... iako uglavnom dosad djeca iz Amerike i Kanade koja su igrala na under evropskim takmicenjima nisu dobro prolazila jer se logicno igra drastično drugacije nego tamo... no nadam se da ce mali biti dobar...
Ni ja ga nisam gledao da budem pošten (osim klipova) nego mi to kazu ovih nekoliko nasih ljudi koji gore zive a koji su bliski sa savezom u smislu da javljaju potencijalne igrace za BiH (nesto poput onog Juke Becirovica u fudbalu)... ali ostaje vidjeti kako ce se momak prilagoditi evropskoj kosarci ali ono sto je vazno je to da je dobio pasos prije 16 godine da se ne moze voditi kao stranac pa ako postane ako nista solidan igrac za reprezentaciju nama je dobro...
Istina dosta ga visoko rangiraju na tim listama... ali da budemo posteni momak je fizicki bas jak za taj nivo pa odakle mozda i dolazi ta dominacija no da je dobar, dobar je...
Ali ono sto je vazno je da mali baš voli Bosnu... evo izlazak na predstavljanje igrača...

Istina dosta ga visoko rangiraju na tim listama... ali da budemo posteni momak je fizicki bas jak za taj nivo pa odakle mozda i dolazi ta dominacija no da je dobar, dobar je...
Ali ono sto je vazno je da mali baš voli Bosnu... evo izlazak na predstavljanje igrača...

Zadnja izmjena: Kompromis, dana/u 14 jul 2022, 11:37, ukupno mijenjano 1 put.
nadam se da ce nekad iole ozbiljnji novinari ako ne istraziti onda potegnuti pitanje zasto nasi najbolji igraci nastupaju za druge reprezentacije ko je tu u talu.
ko je i kako pustio matkovica i sta smo dobili ako su nakon mjesec uzeli i subasica.
zasto selektor juniorske reprezentacije nije pozvao jednog od najboljih igraca svoje ekipe i zasto najbolji junior sparsa dijete Ugljevika igra za Srbiju.
zasto nekoliko kadeta ne igra za repku koji imaju taj potencijal nego se radije odazovu drugim reprezentacijama,jel to zbog selektora koji gdje god da je vodio bio u zoni ispadanja i borpa za opstanak a kostur ekipe amerikanci i jos mu pomocni selektor covjek koji nema utakmice sa nekom od selekcija a ni kao prvi trener,kako i sta to samo Bog zna.
Jel Bosnicu sve isplaceno i koji je pravi razlog odlaska
kako je mjesto selektora pionira dobio covjek koji i nema klub ,mislim da kad bi se radilo detaljnije istrazivanje da su ovo presedani u Evropi,za svijet nisam siguran ,jer imaju oni neki sveti otoci mozda je tamo stanje gore
ko je i kako pustio matkovica i sta smo dobili ako su nakon mjesec uzeli i subasica.
zasto selektor juniorske reprezentacije nije pozvao jednog od najboljih igraca svoje ekipe i zasto najbolji junior sparsa dijete Ugljevika igra za Srbiju.
zasto nekoliko kadeta ne igra za repku koji imaju taj potencijal nego se radije odazovu drugim reprezentacijama,jel to zbog selektora koji gdje god da je vodio bio u zoni ispadanja i borpa za opstanak a kostur ekipe amerikanci i jos mu pomocni selektor covjek koji nema utakmice sa nekom od selekcija a ni kao prvi trener,kako i sta to samo Bog zna.
kako je mjesto selektora pionira dobio covjek koji i nema klub ,mislim da kad bi se radilo detaljnije istrazivanje da su ovo presedani u Evropi,za svijet nisam siguran ,jer imaju oni neki sveti otoci mozda je tamo stanje gore
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Yugoslav First League:
Yugoslav First League:
Vidim nema ni Jasarevica, vjerovatno niko ko je '07 nije upao na spisak. Godina dana u tom dobu dosta znaci.
Po meni cilj je jasan za obje selekcije: izboriti A diviziju.
Opravdanja me ne zanimaju.
Sta ja znam, ovog Subasica sam gledao u finalu protiv Igokee, nisam nesto zadivljen, u smislu da puno obecava u seniorskoj kosarci. J.ebes ba bekove bez suta. Od svih mladjih igraca koji su imali sanse obuci nas dres (barem teoretski), nekako mi je sad najzalije sto smo propustili Borisu Simanica. Nije neki wow igrac, ali bi se odlicno uklopio s Jukom, za razliku od Amara i Sulje, nije ga strah potezat tricu. Moze ti dobiti utakmicu kad je vruc. U srbiji nikada nece dobiti pravu sansu, osim kvalifikacija kad imaju puno izostanaka, al to je njegov problem.
Sta ja znam, ovog Subasica sam gledao u finalu protiv Igokee, nisam nesto zadivljen, u smislu da puno obecava u seniorskoj kosarci. J.ebes ba bekove bez suta. Od svih mladjih igraca koji su imali sanse obuci nas dres (barem teoretski), nekako mi je sad najzalije sto smo propustili Borisu Simanica. Nije neki wow igrac, ali bi se odlicno uklopio s Jukom, za razliku od Amara i Sulje, nije ga strah potezat tricu. Moze ti dobiti utakmicu kad je vruc. U srbiji nikada nece dobiti pravu sansu, osim kvalifikacija kad imaju puno izostanaka, al to je njegov problem.
-
- Kontakt:
Jer žele, jer im je Srbija prva na srcu. Jer sanjaju o tome da nose isti dres kao Bodiroga, Jokic, Djordjevic, Danilovic.....oni tako odrastaju u RS. Moras shvatiti jednu stvar da se u manjem entitetu navija za Srbiju a ne za BIH, dakle u mecu izmedju Srbie i BIH, oni iz manjeg entiteta navijaju za Srbiju sa većim žarom nego kad igra protiv bilo koje druge reprezentacije. Dakle, to jekod njih stvar kucnog odgoja, atmosfere, odrastanja na uspjesima susjedne zemlje. Jednostavno, to je jedan od najsnažnijih dijelova identiteta tih generacija koji teško da može neki trener ili činovnik da izbriše. Problem je mnogo dublji i on je drustvene prirode koji se nece još rijesiti decenijama,donDondon je napisao/la: ↑14 jul 2022, 11:36nadam se da ce nekad iole ozbiljnji novinari ako ne istraziti onda potegnuti pitanje zasto nasi najbolji igraci nastupaju za druge reprezentacije ko je tu u talu.
Naravno, možemo pokusati pod "prisilom" nekim barijerama da pokusamo to da ogranicimo, ali i za to treba saglasnost svih strana s Hrvati i Srbi na to neće pristati, ali je i pitanje koliko bi to urodilo plodom jer ipak je fiba krajnja instanca.
-
- Kontakt:
Simanic jest solidan igrač, i svakako bi nama legao dobro. Isto tako je jasno da od svih igrača iz RS, vrlo malo je bilo ozbiljnih talenata, Hrvati su se vise okoristili od BIH. RS nije uzbacila klasnog igrača dugo godina. Vrlo precjenjeni talenti su u RS u posljednih deset godina. Fizikalci.RoninX je napisao/la: ↑14 jul 2022, 12:20Vidim nema ni Jasarevica, vjerovatno niko ko je '07 nije upao na spisak. Godina dana u tom dobu dosta znaci.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 27 gostiju.