Musa je odličan igrač, zato sam i napisao da izuzeci uvijek postoje, a ja stvarno ne znam kakva je bila njegova situacija u bivsem klubu i da li su ga planirali za nerednu sezonu. Zar nisu bile izjave da nije dosao baš najspremniji? Ili je to bilo u kontekstu da nije spreman onako kako to Feđa želi?GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑11 jul 2022, 16:08Mi smo Musu doveli, realno za naše lige perverzija bek, a igrao je i ove sezone u HNL koliko toliko.
Ma za njihovu reprezentaciju skoro da nema benefita od njih. Uzmimo recimo utakmicu koju su igrali sa Zrinjskim, pa kao da im je skauting radila Wagner grupa na nekom od svojih angažmana po Africi.izdzezveubrazil je napisao/la: ↑11 jul 2022, 18:25Ma pazi, Sheriff je svakako proruski organizovan projekat koji je fudbal u Moldaviji praktično od starta uništio. Nije da su Moldavci talentovana nacija i vjerovatno su organizacijski nesposobni, ali svejedno im Sheriff otima i to jedno mjesto kroz koje bi mogli promovisati domaće igrače koliko-toliko. Pa bi možda jednom u deset godina makar iskočio neko vrijedan pažnje.
Svako pominjanje Sheriffa kao pozitivnog primjera je meni smiješno, nijedan klub ne treba funkcionisati tako, niti bi generalno mogao funkcionisati tako da nije skoro mafijaškog zaleđa, trgovine oružjem, vjerovatno i drogom, uvezanosti sa paradržavnim vrhom Transnistrije koji je povezan sa Moskvom i slično.
Da ne ulazimo previše u način kako funkcionišu i kako se finansiraju, najvažnije je za ovu raspravu u našem kontekstu jeste da njima niko ni približno ne može parirati što se novca tiče. Zato bi za naše klubove takve strategije vođenja kluba bile pogubne.
Važnije i bolje je okrenuti se drugim strategijama, na koje smo možda i prinuđeni, a to je vlastita proizvodnja i tržište. Ostatak popuniti strancima, ako baš mora.
Iako nije vlastita proizvodnja, ali jeste okretanje mlađim igračima, treba pohvaliti Mušijin projekat Mladost DK. Istini za volju pitanje je koliko je on na tome zaradio, ali ipak pogledaj gdje su otisli igrači nakon što su izbačeni. Begić, Alić, Hiroš, Dejanović, Hadžić, Velić i td., a pogodio je recimo i sa Fanimom.